Şimdi Ara

Özel & Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Hakkında Merak Edilenler (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
19
Favori
22.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,
    Öncelikle geçmiş olsun, acil şifa dileriz.
    TSS'de sonradan ödeme yapılmamaktadır. Çok nadiren yaşanan provizyon hatası olması durumund şirketin onayı ile sonradan ödeme yapılabilmektedir.
    Durumunuzu izah ettiğiniz bir dilekçe ile Axa Sigorta'ya müracaat edebilirsiniz. Bu müracaatınızı acenteniz sistem üzerinden daha kolay yapar ve takip edebilir.
    Poliçenizi biz yapmadığımız için maalesef bu işleminizi Axa Sigorta'da takip etme yetkimiz bulunmamaktadır.
    Ömür boyu yenileme garantisini aldınız mı? Bu garanti sizin için çok önemli buna dikkat edin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ÖSS yaptırdık ve bir süre sonra yenileme garantisi artık almış durumdayız diyelim...

5 yıl 10 yıl neyse tek tek ödedik.Sonra allah korusun kullanmak zorunda kaldık ameliyat tedavi gibi gibi.Ciddi faturası olan durumdan bahsediyorum.

Bir sonraki gelecek poliçe onun acısını çıkartıyor mu ? Yoksa insani bir miktar mi artış oluyor ? Eğer gerçekten acısını çıkartıyorsa yenileme garantisinin ne anlamı kalıyor ?

• eyoruk E kullanıcısına yanıt

Ömür boyu yenileme garantisi (ÖBYG), sigorta şirketinin tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortanın kapsamını değiştirmeden ömrün boyunca yenileyeceğine dair verdiği taahhüttür. Yani mevcut poliçe planınında yer alan teminat ya da ödeme limitlerini senin aleyhine olacak şekilde değiştirmeme sözünü vermesidir. Bu durumda fiyat ile alakalı bir şeyden bahsedilmiyor.

Örneğin benim 3 bin tl ile başlayan allianz beyaz network serüvenim 6 bine, sonra 12 bine sonra 17 bine ve bu yılda 42 bine dayandı. Yatarak sınırsız, ayakta 30 bin tl civarı bir prim desteği ve %80 ödemeli bir poliçe ile bu teklifi aldım. 3.ncü yılın sonunda da hiç bir şey muaf tutulmadan ömür boyu yenileme garantisini almıştım. Fiyatlar bana mı yüksek geliyor yoksa normal mi anlayamıyorum sadece:)

• Merhaba,
    Ömür boyu yenileme garantisi aldıktan sonra sigorta şirketi, ciddi rahatsızlık çıkması durumunda, poliçenizi yenilememe kararı alamıyor, belirli oranlarda ek prim uygulayarak poliçenizi devam ettiriyor.

• Şu anda beyaz network allianzın ayakta 30 bin tl tedavi karşılamalı poliçesi için 42 bin tl gibi rakamlar uygun mudur acaba? Bu sınıfta yeni bir poliçe ortalama ne kadara mal oluyor acaba?

• melancohly M kullanıcısına yanıt
    Sağlık sigortalarında devamlılık ve muafiyet uygulanmaması çok önemli.
    Poliçe primini değerlendirirken, limitsiz yatarak tedavi riskini sigorta şirketine devrettiğinizi göz önünde bulundurunuz.
    Ayakta tedavi giderleri karşılanabilir ama yatarak tedavi maliyetleri gerçekten çok yüksek.

• Biz Bize Sigorta kullanıcısına yanıt

Peki bu oran ameliyat tutarına yaklaşan bir oran mı oluyor ?

• hasarsızlık bozulduğu zaman öbyg miz varsa örneğin 50-100 bin pirim ister bence tss
    ama önemli olan mümkün olduğunca sağlamken erkenden sisteme girip, öbyg ye kadar bir hasar olmaması için dua etmek
    örneğin 5 sene sonra ağır bir hastalık durumunda 0.5 -1 milyon ödeme yapması gerekebilir tss nin ,
    bu durumda da ertesi sene 100-200 bin pirim dahi talep edebilirler, Allah göstermesin, yapacak bir şey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Bu kadar artış olmaz. Ameliyat olan bir çok sigortalımızın yenileme poliçe primlerindeki artış, ameliyat ödemesinin çok daha altında oluyor.

• Atlantisten Gelen Adam kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz rakamlarda bir kişi için TSS poliçesi henüz yapmadık. Prim artışları bu seviyelerde olmuyor.

• TSS'de fiyatlar çok artmış durumda. Maaşlı çalışanlar için ne kadar sürdürülebilir tartışılır. Sağlık enflasyonu %150, poliçeye gelen zam %100. Son 2 senede 2.5 katına çıktı yenileme garantili bir sigortaya ait poliçe tutarı.

• Arkadaşlar Allianz'ın tamamlayıcı sağlık sigortası ile Bupa Acıbadem'in tamamlayıcı sağlık sigortası arasında çok kalite var mı acaba? Anlaşmalı hastaneler benim için aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dropby23 -- 6 Ağustos 2024; 13:1:43 >
    rakamları gelişigüzel yazdım, ancak astronomik olarak artar kanısındayım,
    illaki size denk gelmiştir, örneğin riskli ağır bir hasatlık geçiren birine sigorta ne kadar masraf yaptı,
    ertesi yıl ne kadarlık bir primi çıktı fikir olması bakımından bilgi verir misiniz.

• dropby23 D kullanıcısına yanıt

Maalesef tüm sigorta ürünlerinde olduğu gibi sağlık sigortalarında da primler, çok yükseliyor.

TSS'de sizin için yeterli olan anlaşmalı hastane ağı tercihi ve ayakta tedavi sayısının azaltılması ile prim artışını bir miktar azaltabilirsiniz. Poliçe yenileme dönemlerinde alternatifli teklifleri değerlendirerek, şirketler arasında geçiş de yapabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

Merhaba,

Allianz Sigorta'nın TSS ürünü, anlaşmalı hastane ağı ve provizyon işlemleri açısından değerlendirilecek olursa, gayet başarılıdır. BUPA Acıbadem TSS ürünü hakkında yorum yapamayacağım, bilgim yok.

Temmuz 2023'te baba ve oğlu için 7.700 TL primle yapılan TSS poliçesinde sigortalılar için toplam 37.600 TL tazminat ödemesi yapılmıştır. 2024 yılı Temmuz ayında yenilediğimiz poliçe primi 18.900 TL'dir.

Bu poliçe ile sigortalanan baba 47 ve çocuk 7 yaşındadır. Sigortalılar Şanlıurfa'da ikamet etmektedirler.

Büyükşehirlerde ikamet edilmesi durumunda primler hastane ücretleri nedeni ile biraz daha yüksek olmaktadır.

Sağlıklı günler dileriz.

primin 490.4% oranında fazlası 37600 TL kadar hasar oluştuğunda,
    prim 7700 den 246% oranında artarak 18900 e çıkmış görünüyor,

o halde örneğin 315.700 TL tutarında çok daha ağır bir hasar olmuş olduğunu varsayarsak,
    bu tutar ödediğimiz pirimin 4000% fazlasına denk gelmektedir,
    bu durumda kabaca 5 kat hasara, karşın 2.5 kat prim artışı oranını dikkate alırsak,

ertesi sene ödememiz gereken pirim 161.700 TL olması olasılık dahilinde midir,
    teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlantisten Gelen Adam -- 7 Ağustos 2024; 3:56:38 >

Hocam bu işler böyle basit 4 işlem matematiği gibi hesaplanmıyor. Risk yüksek ise sigorta sizi kapsam dışı da bırakabilir. Bir an önce sisteme girip ömür boyu yenileme garantisi olan bir sigorta şirketi ile devam edip 3 yıl prim yatırarak 4. yıldan itibaren dediğiniz gibi bir durum çıkarsa sağlık enflasyonu oranında prim artışından etkilenebilirsiniz.

güzel hocam bak benim yukarıda yazdığım şeylerin aynısını bana söylüyorsun,,

öbyg miz varsa 500 binlik masraf çıktı ertesi yıl firma ne kadar artış yapar konu bu,
    sağlık enflasyon menflasyon var mı bunun yazılı garantisi?
    firma kardeşim sen artık ağır hasar kayıtlısın senin primini 150 bin yaptım der mi? demez mi? diyebilir mi? diyemez mi? bana bu sorunun cevabını ver,
    öbyg miz var, sigorta yapmıyorum sana deme olasılığı yok artık.

https://mini.donanimhaber.com/ozel-tamamlayici-saglik-sigortalari-hakkinda-merak-edilenler--148796210-13#159220454

• Güzel Hocam 5 dakika araştırsanız bununla ilgili yönetmelik olduğunu ve kapsamin belli olduğunu, sigorta şirketlerinin aksi bir durumu içinde tahkim kuruluna basvurulabilecegini ve burada da olumlu kararlar olduğunu görebilirsiniz Özel & Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Hakkında Merak Edilenler

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.