Merhaba, TSS ve özel sağlık sigortalarına mümkün olduğu kadar erken yaşta ve sağlıklıyken dahil olabilmek, önemlidir. Sigorta şirketi tercihinizi, sektörün önde gelen şirketlerinden yana kullanmanız uygun olabilir. Bilgilerinizi özel mesaj veya Whatsapp ile paylaşırsanız, Allianz, Anadolu, Axa, Ak, Sompo ve Hepiyi Sigorta'dan teklif sunarak, ayrıntılı bilgi verebiliriz. Sağlıklı günler dileriz. |
Özel & Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Hakkında Merak Edilenler (16. sayfa)
-
-
Merhabalar, yenidoğan bebek için özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. En mantıklı yaklaşım nasıl olmalı? Tamamlayıcı mı özel sağlık mı bunlar bebekken çok farkeder mi ? Geçerli olduğu hastaneler hangi sigortada daha kapsamlıdır, nasıl öğrenebiliriz bunları? Teşekkür ederim şimdiden.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Anne veya babanın TSS veya özel sağlık sigortası varsa, bebeğin de bu poliçeye eklenmesi daha uygun olabilir.
Anne veya babanın poliçesi yoksa, bebek 14 günlük olduktan sonra sağlık sigortası yapılabilir.
Bebekler ve 7 yaşına kadar olan çocuklar, sigorta şirketleri tarafından genellikle daha riskli görüldükleri için tek başlarına sigortalanmamakta veya yüksek primlerle sigortalanmaktadır. Bu nedenle ebeveynlerden birisi ile bebeğin sigortalanması daha uygun olabilir.
SGK kapsamında sağlık hizmeti alıyorsanız TSS poliçesi yaptırmak ve bunu devam ettirmek uygun olabilir. SGK kapsamında değilseniz, TSS kullanamazsınız, bu nedenle özel sağlık sigortası yaptırmanız gerekir.
TSS'de sadece 15 TL SGK katılım payı ödeyerek, anlaşmalı özel hastanelerden hizmet alabilirsiniz. ÖSS'de ise SGK ile anlaşmalı veya anlaşmasız hastane ve muayenehanelerde sağlık hizmeti alabilirsiniz. ÖSS'de ayakta tedavi teminatları için yıllık harcama limiti olabilir. Ayakta tedaviler için fatura bedelinin %20'sini sigortalı ödemektedir.
Daha ayrıntılı bilgi verebilmemiz için özelden sizin ve bebeğinizin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve meslek bilginizi paylaşabilirseniz, teklif hazırlayarak, sunabiliriz.
Sağlıklı günler dileriz.
-
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, bir noktaya değinmek istiyorum. Benim halihazırda HDI sigortada tss poliçem bulunuyor bebeği de buraya eklemek istediğimde ücrette taksitlendirme yapamayacaklarını (yılsonu olduğu için) belirttiler, fakat aynı olanaklara sahip başka bir sigorta şirketinden teklif alabiliriz, taksit seçeneği de bu sayede çıkabilir dediler. Sizce farklı sigorta şirketinden tss yaptırmak doğru olur mu yoksa benim bulunduğum poliçeye peşin ödeyerek bebeği de dahil etmelimiyim, aradaki tek fark ödeme seçeneği ise ikincisini seçmek isterim bütçeyi zorlamamak adına.
Bebek 15 günlük olunca sizinle özelden iletişime geçeyim bu arada.
HDI Sigorta'dan siz memnunsanız, bebeğinizin de aynı poliçeye eklenmesi uygun olur. Bu durumda aile indirimi de alabilirsiniz. Aile indirimi konusunda HDI Sigorta'nın uygulamasını bilemiyoruz.
Bebeğinizin sizden bağımsız olarak farklı bir sigorta şirketinden sigortalanması durumunda fazla prim ödeyebilirsiniz ve şirket seçeneğiniz kısıtlanır.
-
Her sene katlanıyor. Bu sene %125 zamla 14.890 TL teklif veriyorlar. Sadece bir kere soğuk algınlığı için kullandım.
TSS Artık çekilmez. Kimsenin kullanmasını tavsiye etmiyorum.
-
Allianz bu sene çok yüksek çıkardı eski haklarım kaybolmadan en uygun hangi firmaya geçebilirim çok sık kullanmıyorum Hanım ve 2 çocuk için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 15 Aralık 2024; 18:28:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
TC kimlik numaralarınız, doğum tarihleriniz ve poliçe bitiş tarihinizi özelden yazar mısınız?
bu TSS fiyatları ne olmuş böyle ? geçiş garantili uzatalım diyoruz , uçuyor fiyatlar
80-90k lar normal mi 3 kişi için anlamadım. Garantili olanda 1 kişi için üstelik
-
Merhaba,
TSS primleri hesaplanırken bir çok faktör etkili olmaktadır. Bunlar;
* Yaş ve cinsiyet,
* İkamet adresi,
* Sigorta şirketi ile anlaşmalı hastane ağı tercihi,
* Ayakta tedavi hakkı miktarı,
* Ödenen sağlık tazminatına göre belirlenen hasarsızlık indirimi veya ek primi,
* Hastalık ek primi olup/olmaması,
* Mesleki indirim,
* Peşin veya taksitli tahsilat olarak sıralanabilir.
Genel olarak değerlendirdiğimizde, üç kişi için TSS priminin 80-90.000 TL olması fazla gibi görünüyor ama yukarıda sıraladığımız faktörlere göre değerlendirilmesi daha uygun olacaktır.
Sağlıklı günler dileriz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X