< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Özel & Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Hakkında Merak Edilenler (15. sayfa)
-
-
İki farklı beceriksiz sigortacı (mevcut sigortacım ve forumda tanıştığım geçiş işlemlerini karman çorman eden biri) yüzünden 2 senelik aile paketim yandı. Ömür boyu yenileme garantisi senesine girecektim. Allianz'daydık tamamlayıcı sağlık olarak. 3 hafta oldu yenilenmedi. Sıfırdan mı başlamam gerekiyor hocam? Yoksa geçen iki seneyi ekletebilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 16 Eylül 2024; 2:19:50 > -
Merhaba,
Sona eren poliçenizi bir ay içerisinde yenilerseniz, hak kaybınız olmaz.
Geçiş işleminde yaşanan problemi biliyor musunuz?
Özelden Allianz poliçenizi pdf olarak gönderebilir misiniz? Sizin adınıza dilekçe hazırlayıp, yardımcı olabiliriz.
-
Merhabalar son dönemde etrafımdaki insanlarda gördüğüm sağlık süreçleri sebebiyle özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmaya karar verdim. Devlet hastanelerinde yer bulmak imkansıza yakın. Özel hastaneler ise çok pahalı. Nitelikli özel hastanelerde dahi muayene ücretleri 1500 liralardan başlıyor. Yakın zamanda bir komşumuzun ameliyatı için 700 bin lira civarında bir ücret istendiğini duyduğum zaman inanmamıştım. Benim basit bir burun operasyonu için bile 40 bin lira talep edildi. Bu sebeple özellikle tehlikeli hastalıklar için bir sağlık sigortası yaptırmanın faydalı olacağını düşündüm. Ancak hem seçenek çok hem de poliçelerin alt metinlerinde çok fazla detay ve muafiye var. Bu sebeple kafam çok karıştı. Bu başlığa da benim gibi kafası karışık insanlar bilgi sahibi olur umuduyla yazmaya karar verdim. Şimdi bilgi sahibi insanlara ilk sorum şu:
1- ÖSS ile TSS arasındaki temel fark nedir? TSS daha uygun ama gördüğüm kadarıyla SGK anlaşması olsa dahi hatta sigorta şirketinin o hastane ile anlaşması olsa dahi her doktora gidemiyorsunuz. Mesela Medipol hastanesine baktığım zaman bir çok doç ve prof kapsam dışında gözüküyordu.
2 - TSS için bazı hastanelerden TSS anlaşmalı kotamız doldu şeklinde insanların geri çevrildiğini duydum. Böyle bir şey var mı?
3 - Özel saglik sigortası için en iyi şirketler hangisi? Gördüğüm kadarıyla Allianz en büyük grup ondan sonra bupa acıbadem geliyor. Ancak bir çok şirket için insanlar olumsuz yorumlar yapıyorlar. Hangi firmalar bu konuda daha başarılı?
4 - Acıbadem ve Amerikan hastanesi poliçe dışında bırakıldığında poliçelerin yüzde otuz ucuzladığı doğru mu? Bu hastaneleri poliçe dışında bırakmak ne kadar riskli?
5 - 33 yaşındayım hiç bir hastalığım yok sadece yatarak tedavi limitsiz bir poliçe için Allianz dan bütün hastaneleri kapsayacak şekilde fiyat aldım. 22 bin lira teklif ettiler. Bu fiyat pahalı mı uygun mu bilmiyorum. Başkalarına fikir verir diye kendi teklifimi de yazmak istedim. Bu arada limitlere bağlı olmak üzere ayakta tedavinin dahil olduğu durumlar için de 37 ile 45 bin lira arası değişen bir fiyat teklif ettiler.
6 - Ailemi kapsayacak şekilde dört kişilik bir sağlık sigortası yapsam daha makul bir anlaşma yapabilir miyim?
Tekrar belirtmem gerekirse bu poliçeyi yaptırmak istememin temel sebebi ciddi hastalıklara karşı altından kalkamayacağım riskleri sigorta etmek. Bu sebeple sigorta şirketinin güvenilirliği çok önemli diye düşünüyorum. Bilgi sahibi insanların desteklerini bekliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhabalar son dönemde etrafımdaki insanlarda gördüğüm sağlık süreçleri sebebiyle özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmaya karar verdim. Devlet hastanelerinde yer bulmak imkansıza yakın. Özel hastaneler ise çok pahalı. Nitelikli özel hastanelerde dahi muayene ücretleri 1500 liralardan başlıyor. Yakın zamanda bir komşumuzun ameliyatı için 700 bin lira civarında bir ücret istendiğini duyduğum zaman inanmamıştım. Benim basit bir burun operasyonu için bile 40 bin lira talep edildi. Bu sebeple özellikle tehlikeli hastalıklar için bir sağlık sigortası yaptırmanın faydalı olacağını düşündüm. Ancak hem seçenek çok hem de poliçelerin alt metinlerinde çok fazla detay ve muafiyet var. Bu sebeple kafam çok karıştı. Bu başlığa da benim gibi kafası karışık insanlar bilgi sahibi olur umuduyla yazmaya karar verdim. Şimdi bilgi sahibi insanlara ilk sorum şu:
1- ÖSS ile TSS arasındaki temel fark nedir? TSS daha uygun ama gördüğüm kadarıyla SGK anlaşması olsa dahi hatta sigorta şirketinin o hastane ile anlaşması olsa dahi her doktora gidemiyorsunuz. Mesela Medipol hastanesine baktığım zaman bir çok doç ve prof kapsam dışında gözüküyordu.
TSS, özel hastaneden aldığınız sağlık hizmeti için SGK'nın SUT kapsamında karşıladığı sağlık harcamasının üzerinde kalan hastane fark ücretini karşılar. ÖSS ise SGK'dan bağımsız olarak çalışır ve hastane faturasını belirli şartlar dahilinde karşılar. Bu nedenle TSS primi, ÖSS primine göre daha uygundur. Hastaneler, ekonomik nedenlerle, hekimlerin bir kısmını SGK kapsamında çalıştırmamakta, bu hekimlerin tamamen özel veya ÖSS kapsamında hizmet vermesini tercih etmektedir.
2 - TSS için bazı hastanelerden TSS anlaşmalı kotamız doldu şeklinde insanların geri çevrildiğini duydum. Böyle bir şey var mı?
TSS kapsamında sağlık hizmeti almak isteyen hasta sayısı fazla olduğu için bazı hastaneler, belirli günlerde TSS kapsamında sağlık hizmeti almak isteyen hastaları kabul etmemektedir.
3 - Özel saglik sigortası için en iyi şirketler hangisi? Gördüğüm kadarıyla Allianz en büyük grup ondan sonra bupa acıbadem geliyor. Ancak bir çok şirket için insanlar olumsuz yorumlar yapıyorlar. Hangi firmalar bu konuda daha başarılı?
Allianz, Anadolu, Axa bizim acentesi olduğumuz şirketler olduğu için çalışma prensiplerini biliyoruz. Üç şirket de sağlık sigortalarında iyidir. Allianz Sigorta'nın provizyon sistemi ve Anadolu Sigorta'nın yenileme teklif primlerinin uygunluğu ile öne geçmektedir.
Sektördeki diğer şirketler hakkında bilgi sahibi olmadığımız için yorum yapmamız uygun olmaz.
4 - Acıbadem ve Amerikan hastanesi poliçe dışında bırakıldığında poliçelerin yüzde otuz ucuzladığı doğru mu? Bu hastaneleri poliçe dışında bırakmak ne kadar riskli?
A sınıfı hastaneleri anlaşmalı hastane ağından çıkartmak, poliçe primini ciddi miktarda düşürür. Bu hastanelerden sağlık hizmeti alabilmek önemli bir avantaj ama burada bütçe kısıtlamalarımıza hareket etmek, daha uygun olacaktır.
5 - 33 yaşındayım hiç bir hastalığım yok sadece yatarak tedavi limitsiz bir poliçe için Allianz dan bütün hastaneleri kapsayacak şekilde fiyat aldım. 22 bin lira teklif ettiler. Bu fiyat pahalı mı uygun mu bilmiyorum. Başkalarına fikir verir diye kendi teklifimi de yazmak istedim. Bu arada limitlere bağlı olmak üzere ayakta tedavinin dahil olduğu durumlar için de 37 ile 45 bin lira arası değişen bir fiyat teklif ettiler.
Yatarak tedavilerin ÖSS kapsamında, ayakta tedavilerin TSS kapsamında karşılandığı poliçeler de tercih edilebilir.
6 - Ailemi kapsayacak şekilde dört kişilik bir sağlık sigortası yapsam daha makul bir anlaşma yapabilir miyim?
Ailece poliçe yaptırmak isterseniz, aile indirimi ve belirli meslek grupları için mesleki indirim de alabilirsiniz.
Tekrar belirtmem gerekirse bu poliçeyi yaptırmak istememin temel sebebi ciddi hastalıklara karşı altından kalkamayacağım riskleri sigorta etmek. Bu sebeple sigorta şirketinin güvenilirliği çok önemli diye düşünüyorum. Bilgi sahibi insanların desteklerini bekliyorum.
Özel mesaj yolu için bilgilerinizi paylaşabilirseniz, teklifleri hazırlayarak daha net bilgi verebiliriz.
Sağlıklı günler dileriz.
-
Axa TSS'de yeni bir kampanya başlatıldı.
TSS poliçesi sahibi sigortalılar, Axa Sigorta ile anlaşmalı eczanelerden satın alacakları grip aşısının ücretinin sadece yarısını ödeyebileceklerdir.
Grip aşısı ücretinin diğer yarısı ise Axa Sigorta tarafından karşılanmaktadır.
Sağlıklı günler dileriz.
-
Merhaba @Biz Bize Sigorta ,
Geçen sene 2023 aralık döneminde 7880 TL prim ödeyerek tss mi 2.senesinde yenilemiştim. Bu sene 3.üncü yenileme olacak. Sizce ne kadar fiyat çıkarırlar? Poliçem Ak sigortadır.
-
Merhaba,
Teklif primlerini etkileyen bir çok faktör bulunmaktadır.
Yenileme döneminde size Ak Sigorta veya diğer şirketlerden teklif sunabiliriz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merhaba 4 yıldır anadolu tss yaptırıyorduk. yenileme garantisi maalesef TPO oranı 4 yıl boyunca 100 altında olmalı maddesinden dolayı zaten imkansız. bu sene teklif % 140 artmış yaklaşık 17 bin lira fiyat çıktı. (eko olduğu halde) yıllık ayaktan muayenesi 5 olan tavsiye ettiğiniz başka şirket var mı?
-
Merhaba,
Özel mesaj veya WhatsApp numaramız ( 05549609383) ile TC kimlik numaralarınız, doğum tarihleriniz, e-postanızı paylaşabilirseniz teklifler hakkında bilgi verebiliriz.
Anadolu Sigorta'nın yenileme teklifi pdf olarak varsa gönderebilir misiniz?
Anadolu Sigorta'daki sigortalılık geçmişinizi, hak kaybına uğramamanız için uygun şirketlerden birisine transfer etmeyi deneyebiliriz.
Siz onay verirseniz bu işlemleri yaparız.
Sağlık sigortalarında anlaşmalı hastane ağını ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirlemenizin, prim tutarını önemli oranda etkileyebileceğini biliyor muydunuz?
Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında, üç farklı anlaşmalı hastane ağı bulunmaktadır.
Network Seçenekleri;
* Turkuaz Network,
* Turuncu Network,
* Kırmızı Network,
Sağlık ihtiyaçlarınızı tamamlayan sigorta ürünü Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın yeni kurum ağı çözümü: Kırmızı Network.
Bütçenize, konumunuza ve sağlık hizmeti tercihlerinize göre kişiselleştirebileceğiniz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın yeni network seçeneği sayesinde, daha geniş bir hastane ağına fiyat avantajı ile sahip olursunuz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda sunulan her bir ağ, Kırmızı Network'ün kurumlarından farklı katılım payları ile yararlanmanıza olanak tanır. Örneğin, Turkuaz Network kullanıcıları Kırmızı Network hastanelerinden %50 katılım payı ile faydalanabilir. Turuncu Network kullanıcıları ise %25 katılım payı ödeyerek bu hastanelerden hizmet alabilir.
Sağlıklı günler dileriz.
-
Merhaba Çocuk düşüncesi olanlar için hamilelikte masrafları karşılayacak belki doğumda dahil olacak şekilde bir sigorta öneriniz varmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefaMseven -- 13 Kasım 2024; 14:22:5 > -
Merhaba,
Doğum teminatlı TSS teklifleri sunabiliriz.
Özelden telefon numaranızı paylaşabilirseniz net bilgi verebiliriz.
Sağlıklı günler dileriz.
Merhabalar. Benim bir önceki kesilen poliçemde HPO arttırım %30 yazıyor. 3100 liraya yaptırmış olduğum sağlık poliçesi bu yıl 9650 çıkmakta. Yani HPO demek ben bu sigortaya ödediğim pirim x 30 mu zararım olmuş? O yüzden mi 3 katı teklifle geliyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
HPO %30, şirket ödediğiniz primin %30'u kadar sizin için sağlık tazminatı ödemiş demektir.
Yenileme poliçelerinin primleri, medikal enflasyon ve hastalık riskine göre belirlenmektedir.
-
Tamamdır hocam teşekkürler.
-
Hepiyi tamamlayıcı sağlık sigortası ilk defa yaptım.
Eşim ve benim için gelen fiyat 16.200 TL oldu ve aldım. Kasım ayı kampanyasıydı, Sizce fiyat nasıl?
Daha 1 ay önce eşim için Doğa sigorta 12.850 fiyat vermişti.
Hepiyi nasıl bir sigorta tırtmıdır iyi midir orta kalitemidir mağdur edermi? Yakınımda bulunan 4 özel hastane anlaşmalı kurum kapsamında.
Anlaşmalı bir hastaneye farklı bir işlem için gittim ama sigortamıda sordum ilk 3 ay serum ya da tahlil tetkikleri karşılamadığını söylediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 23 Kasım 2024; 23:28:29 > -
Merhaba,
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına dahil olduğunuz için tebrik ederiz.
Poliçe primleri, yaşa, cinsiyete, ikamet edilen ile, ayakta tedavi sayısına ve anlaşmalı hastane ağına göre değişiklik gösterir. Bu nedenle prim konusunda değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir.
Hepiyi Sigorta iyi bir şirkettir.
Poliçe özel şartlarınızı incelerseniz, poliçenizden beklentilerinizi buna göre şekillendirebilirsiniz. Öncelikle poliçe bekleme şartları, anlaşmalı hastane ağı ve poliçe kapsamına girmeyen hastalıkları incelemenizi tavsiye ederiz.
Hastanede karşılaşacağınız problemlerde mutlaka acentenize danışmanızı tavsiye ederiz. Hastane personelinin yaptığı hatalı veya eksik işlemler nedeni ile yaşanan problemlerde, en kolay çözüm olarak "sigorta şirketiniz bunu ödemiyor" sözü ile karşılaşabilirsiniz.
Sigorta şirketine iletilmeyen provizyon talepleri, sigorta şirketinin hastaneden istediği belgenin sisteme yüklenmemesi gibi problemlerle çok sık karşılaşıyoruz.
Sağlıklı günler dileriz.
-
Merhabalar tamamlayıcı sağlık siğortaları arasında tavsiye edebileceğiniz firmalar nelerdir, ilerde provizyon da sıkıntı çekmemek adına soruyorum. Ayaktan tedavili baktığımda genelde şirketler birbirine yakın ama sadece yatarak tedavide sampo Siğorta diğerlerine göre oldukça uygun fiyat veriyor tavsiye eder misiniz? Amacım fiyattan bağımsız hastalık anında sorun çıkarmayan ve yenileme zamanında uçuk vermeyen şirketler nelerdir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi firmanın sigorta poliçesini kullanıyorsunuz? 9 bin TSS için çok değil ama 3 binden 9 bin yüksekmiş gerçekten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X