Şimdi Ara

özel tıptan devlet tıpa geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • maalesef devlet tıp gelmiyor özele gitsem notlarımı yüksek tutsam devlete geçiş yapabiliyor muyum? bilgisi olan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Özel Tıptan Devlet Tıpa Geçiş: Bilmen Gerekenler

Üniversite hayatına devam eden tıp öğrencileri, özel tıptan devlet tıpa geçiş imkanlarını merak edebilirler. Bu yazımızda, özel tıptan devlete yatay geçiş hakkında bilmen gerekenleri bulabilirsin.

Yatay Geçiş Şartları

Tıpta özelden devlete yatay geçiş için bazı şartlar aranmaktadır. Bunlar genellikle şu şekildedir:

• Başvurduğun devlet üniversitesinin öğrenci kontenjanında boşluk bulunması
    • Özel tıp fakültesinde geçiş yapmak istediğin yılın tamamlanmış olması
    • Tüm derslerden başarılı olmak
    • Yeterli akademik başarı puanına (AYP) sahip olmak

Başvuru Süreci

Özel tıptan devlet tıpa yatay geçiş başvuruları, genellikle ÖSYM tarafından açılan tercih dönemlerinde yapılır. Başvuru için ÖSYM'nin belirlediği tarihlerde ilgili devlet üniversitelerine başvuruda bulunman gerekir. Başvuru sırasında özel tıp fakültesindeki not dökümünü ve diğer istenen belgeleri eklemelisin.

Başvuru Sonuçları

Başvurular değerlendirildikten sonra, devlet üniversiteleri uygun gördükleri öğrencilerin yatay geçiş başvurularını onaylayabilir. Başvuru sonuçları genellikle tercih dönemi açıklandıktan sonra açıklanır. Onaylanan öğrenciler, özel tıptan devlet tıpa geçiş işlemlerini başlatabilirler.

Ücretli Tıptan Devlete Geçiş

Bazı devlet üniversiteleri, ücretli tıp öğrencileri için de yatay geçiş imkanı sunabilir. Ücretli tıptan devlete geçiş şartları, her üniversiteye göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle, başvurmadan önce ilgili üniversitelerin yönetmeliklerini dikkatlice incelemelisin.

Kolay Yatay Geçiş İmkanı Olan Üniversiteler

Özel tıptan devlet tıpa yatay geçiş imkanı her üniversitede aynı değildir. Bazı üniversiteler daha fazla kontenjan ayırdığı veya daha esnek şartlar aradığı için yatay geçiş yapmak daha kolay olabilir. Bu nedenle, başvurmadan önce üniversiteleri araştırmalı ve geçiş imkanlarını karşılaştırmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçen seneye kadar oluyordu ancak bu sene bu geçişleri engellemek için bazı zorluklar getirmeye başladılar
    bunun artarak süreceğini düşünüyorum
  • fenerbahçe. F kullanıcısına yanıt
    nasıl zorluklar hocam?
  • her okul için farklı
    yatay geçiş şartlarına baktığında ve önceki yıllarla karşılaştırdığında görüyorsun
  • fenerbahçe. F kullanıcısına yanıt
    Bir zorluk geldiğini görmedim. Her sene çok kolay değil. Yüzde otuz kadar bir kontenjan açılıyor. Sıralamaya giren gidiyor. Kötü niyetli yorumlar yapmayın artık ya öf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam siz sıralamanızı atmıştınız. Obp çok geri atmıştı sizi hatırlıyorum. Bence yazın tıp bir sene daha beklemeyin. Keşke benim özel gelseydi de yazsaydım. Yatay geçişe sırf güvenmemek lazım ama boş kalan kontenjan görmüştüm araştırırken

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tıp ücreti de baya artmış hocam. Girsem bile yatay geçiş yapmam lazım yoksa üniversiteye 6 sene boyunca devam edecek maddi durumumuz yok en fazla 2 sene okuyabilirim. Onun için araştırma yapıyorum fakat kafam çok karışık. Mezuna kalamam dayanamıyorum ama özelden devlete de mutlaka geçiş yapmalıyım ailemi de zora sokmak istemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yatay geçiş başvuruları temmuz sonu ağustos başı başlar genelde. Geçmek istediğin üniversitenin bu seneki yatay geçiş şartlarını araştırabilirsin. Bir de YÖK yatay geçiş başvuruları adına bi belge yayınlar şartlar vs. belki orada yazıyordur bu dediğinin şartları nelermiş. Benim okuluma( tıptayım ben de) özel okuldan gelenler olmuştu yatay geçişle yani şuanki şartlar daha mı zor bilmiyorum. Bir de bazı özel tıp fakültelerinde 85-100 arası notu olanları sanki 100 olarak geçiriyorlardı. Yani 100 ortalama yaparak yatay geçişe başvuranlar vardı ben de geçiş yaptım 92 ortalamayla ondan hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppty. -- 30 Temmuz 2020; 14:4:24 >
  • hocam tıpta ders zorluğu nedir? ilk sınıfta birçok kişi kalıyormuş doğruysa sizin gözleminize göre neden kalıyorlar uyum sağlamakla ilgili mi?
    Benim gibi düşünen çok insan vardır diye düşünüyorum acaba daha düşük puanlı tıplara yönelsem yatay geçişte daha mı doğru olur? Hangi özel üniversiteyi tavsiye edebilirsiniz? Kusura bakmayın bu konuda pek bilgim yok bu yüzden bu kadar soru soruyorum
  • Yatay geçişle devlete geçerim mantığıyla özel yazma bence. Paran yetiyorsa yaz özeli. Birde çalışıp şansını denersin. Birde insanların kalması üniversite sınavı sürecinden sonra rahatlayıp biraz akışına bırakıp salmalarına bağlı bence . Yoksa birinci sınıf zor değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.sınıf Lise 5 gibi gelmişti. Baba dersler yok çünkü 1.sınıfta. Genel olarak Dönem 2 ve Dönem 4 zorluğundan bahsedilir tıp fakültelerinde. 1.sınıfta düşük puanlı üniversiteleri kazanıp gelmiş insanların nerdeyse hepsinin kafasında yatay geçiş olur mutlaka bizim sınıf öyleydi yani. Ben de 1.sınıfta çalışıp 2.sınıfta geçiş yaptım. Bence en kolay yapabileceğin yıl da 1.sınıf olur çünkü 2.sınıf 3.sınıf derken ortama alışıyorsun arkadaşlarına alışıyorsun eğer iradeni kontrol edemezsen zaten bi zaman sonra salıyorsun ama 1.sınıfta bunu daha az yaparsın. Tabi %100 yaparsın demiyorum Her üniversite ortalama 4 öğrenciyi kabul eder not ort. İle geçiş için. Yine aynı sayıda da yedek sıralaması olur.Bu sayı 5-8 arasında da olabilir. Bu geçiş sıralamasında adını görebilmen için en az 90 ort. Yapmalısın şansını artırabilmek için. Garanti geçersin dediğim bi not yok şanslıysan istediğin üniversiteye geçiş başvurusu yapmamış yüksek ort. İnsanlar yoksa geçebilirsin. Ben yedeklerden kabul gördüm 92 ort ile düşün yani. Çok düzenli çalışmalısın 90 üstü ort görebilmek için. Bi plan oturtunca etrafına da çok dalmamak şartıyla( sosyallikten biraz ödün vermen lazım) günde 4 5 saat çalışarak, haftasonları tabi bunu artırman lazım ortalamayı yapabilirsin. Özel üniversiteler hakkında açıkçası bilgim yok ama bu durumda gerçek manada iyice düşünüp taşınıp karar vermelisin bunun altından kalkabilir miyim diye kendini az çok tanırsın zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ppty.

1.sınıf Lise 5 gibi gelmişti. Baba dersler yok çünkü 1.sınıfta. Genel olarak Dönem 2 ve Dönem 4 zorluğundan bahsedilir tıp fakültelerinde. 1.sınıfta düşük puanlı üniversiteleri kazanıp gelmiş insanların nerdeyse hepsinin kafasında yatay geçiş olur mutlaka bizim sınıf öyleydi yani. Ben de 1.sınıfta çalışıp 2.sınıfta geçiş yaptım. Bence en kolay yapabileceğin yıl da 1.sınıf olur çünkü 2.sınıf 3.sınıf derken ortama alışıyorsun arkadaşlarına alışıyorsun eğer iradeni kontrol edemezsen zaten bi zaman sonra salıyorsun ama 1.sınıfta bunu daha az yaparsın. Tabi %100 yaparsın demiyorum Her üniversite ortalama 4 öğrenciyi kabul eder not ort. İle geçiş için. Yine aynı sayıda da yedek sıralaması olur.Bu sayı 5-8 arasında da olabilir. Bu geçiş sıralamasında adını görebilmen için en az 90 ort. Yapmalısın şansını artırabilmek için. Garanti geçersin dediğim bi not yok şanslıysan istediğin üniversiteye geçiş başvurusu yapmamış yüksek ort. İnsanlar yoksa geçebilirsin. Ben yedeklerden kabul gördüm 92 ort ile düşün yani. Çok düzenli çalışmalısın 90 üstü ort görebilmek için. Bi plan oturtunca etrafına da çok dalmamak şartıyla( sosyallikten biraz ödün vermen lazım) günde 4 5 saat çalışarak, haftasonları tabi bunu artırman lazım ortalamayı yapabilirsin. Özel üniversiteler hakkında açıkçası bilgim yok ama bu durumda gerçek manada iyice düşünüp taşınıp karar vermelisin bunun altından kalkabilir miyim diye kendini az çok tanırsın zaten.
    2. sınıfta yatay gecis yapmış birisi olarak , özellikle yukarıda "kötülemeyin" gibi sacma sapan bir yorum görünce bilgi vermek icin yazayım dedim ve mesajınıza denk geldim. Altına 3 4 imza falan atarım her söylediğinin eline sağlık.
    Konu sahibi arkadaşa da tavsiyem şudur. Her fakülte geçiş formülünü önceden yayınlar. Örneğin benim geçtiğim ünlversite %80 ösys puanı %20 yıl sonu ortalamayı saymıştı. Gecmek istedigin üniversitenin yayınladıgı formülü bul zira aranızda cok puan farkı varsa 100 ortalama bile yetmeyebilir. Ben 75 ortalama ile gecis yaptım ve benden sonra 93 ortalamalı insanlar vardı. Onları benim altımda tutan şey ösys puanlarının düşük olmasıydı. Benim puan farkım 1.2 di sadece. Buna göre hesabını yaparsan daha sağlam olur adımın.

• Büyük bir kumar bunun garantisi yok. Gittin ortalama kastın diye hemen almayacaklar seni. Özeldekilerin hepsi yatay geçiş için uğraşıyor herkes benzer hedeflerle gidiyor. Fakiri 1-2 sene idare edeyim de devlete geçeyim diyor, zengini de babam okula vereceğine bana versin araba alayım diyor.
  • Geçiş yapan varsa bilgi verebilir mi?

• Evet çok zamlandı ve herkes geçmek istiyor

Ama

Önümüzde iki seçenek ya eczacılık, diş hekimliği bölümlerine gitmek

Ya da özelde tıpa girip yatay geçiş yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yks2021tayfa -- 4 Temmuz 2021; 21:8:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.