Şimdi Ara

Özel Universite Sıralamalarında Büyük Düşüş Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 600k olmuşlar yıllık ücret olarak bunlarda bir rağbet düşüşü bekliyorum ekonomi bu durumdayken 600k ya yıllık universite kolay kolay ödemezler

Bide bu sene makine mühendisliğine rağbet çok fazla haberiniz olsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Burslu kısım yükselir burssuz kısım düşer zaten düşmüştü geçen sene

• O düşen sıralama kadar öğrenci nereye gidecek? Daha düşük kalitedeki devlet okullarına mı yönelecekler?

Üst segment özellerin popüler bölümlerinde pek bir değişiklik olmaz, alt seviye özeller kontenjan bile dolduramayabilir bu fiyatlardan.

Ben, üniversitelerin ücret belirlerken özel okul fiyatlarına baktıklarını düşünüyorum. Hesap büyük ihtimalle şu şekilde:

Şu kadar sayıda öğrenci özel liselere milyon lira veriyorsa üniversiteye de verirler, bizim kontenjan da bu fiyattan dolar diyorlar...

Artık enflasyonla falan ilgisi yok bu fiyatların, dolar bazında 2 kat fiyat çekiyorlar.

Bir de üniversite eğitiminin tamamen özelleşmesini savunanlar vardı, onlar şimdi ne düşünüyorlar merak ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ikigai

O düşen sıralama kadar öğrenci nereye gidecek? Daha düşük kalitedeki devlet okullarına mı yönelecekler?

Üst segment özellerin popüler bölümlerinde pek bir değişiklik olmaz, alt seviye özeller kontenjan bile dolduramayabilir bu fiyatlardan.

Ben, üniversitelerin ücret belirlerken özel okul fiyatlarına baktıklarını düşünüyorum. Hesap büyük ihtimalle şu şekilde:

Şu kadar sayıda öğrenci özel liselere milyon lira veriyorsa üniversiteye de verirler, bizim kontenjan da bu fiyattan dolar diyorlar...

Artık enflasyonla falan ilgisi yok bu fiyatların, dolar bazında 2 kat fiyat çekiyorlar.

Bir de üniversite eğitiminin tamamen özelleşmesini savunanlar vardı, onlar şimdi ne düşünüyorlar merak ediyorum...

Eskiden memur çocukları bir şekilde gidebiliyordu şuan gidemeyecek 600k verebilen aile ki 300 de bunun barınması var harcamayla 1-1.5 milyon yıllık gider karşılayabilen adam gider italyada amerikada ingilterede okutur bu paraları verebilen adamlar zengin kesim zaten

• 600k olana rağbet artar

• TavukMemesi kullanıcısına yanıt

Zengin kesim değildi önceden. 2021-2022 Bilkent'in ücreti mesela 62100 TL, $7400 yapıyor, şimdi 3 sene sonra 2024-2025 için bu sene 620000 TL, $18800 ediyor. Şimdi 2 veya 3 sene önce girmiş olan öğrenciler ne yapıyorlar? Ben eğitime para vemiyorum ama verenlerin durumu nedir merak ediyorum. Sonuçta $7400 karşılanması çok zor olmayan bir rakamken $18800 çok farklı bir miktar oluyor.

Bu dediğiniz doğru ancak, bin kişi veya 10 bin kişi de gitse, sonuçta 3 milyondan fazla öğrenci var hepsi gidemeyecek orası kesin. Doldurabileceklerine güveniyorlar demek ki, zaten gitmek de o kadar kolay bir şey değil. İngiltere ise daha pahalı oluyor, yabancıya oldukça pahalı fiyatları. Herkes Türkiye gibi yabancıyı daha ucuz fiyata üniversitelerinde okutmuyor, hatta Türkiye dışında bunu yapan ülke var mı bilmiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ikigai

Zengin kesim değildi önceden. 2021-2022 Bilkent'in ücreti mesela 62100 TL, $7400 yapıyor, şimdi 3 sene sonra 2024-2025 için bu sene 620000 TL, $18800 ediyor. Şimdi 2 veya 3 sene önce girmiş olan öğrenciler ne yapıyorlar? Ben eğitime para vemiyorum ama verenlerin durumu nedir merak ediyorum. Sonuçta $7400 karşılanması çok zor olmayan bir rakamken $18800 çok farklı bir miktar oluyor.

Bu dediğiniz doğru ancak, bin kişi veya 10 bin kişi de gitse, sonuçta 3 milyondan fazla öğrenci var hepsi gidemeyecek orası kesin. Doldurabileceklerine güveniyorlar demek ki, zaten gitmek de o kadar kolay bir şey değil. İngiltere ise daha pahalı oluyor, yabancıya oldukça pahalı fiyatları. Herkes Türkiye gibi yabancıyı daha ucuz fiyata üniversitelerinde okutmuyor, hatta Türkiye dışında bunu yapan ülke var mı bilmiyorum...

Koç sabancı bilkent vs kontenjanı boş kalmaz zaten ama şöyle olur ücretli makine 40k dan bence 80-100k lara gerileyecek tarzı bi geri çekiliş beklentim var
    Sonuç olarak Tr de ciddi bir zengin nufüs var top5 vakıflar boş kalmaz

• sabancıya koça 0 bursla giden adamlar oldugu sürece sanmıyorum. ebu el muhammed bin emin üni azalır evet de top vakıflarda sanmıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.