Şimdi Ara

Özel Üniversitelerden Devlete Yatay Geçiş Yapılabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
45.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forumdaşlar ben bu sene ÖSYM belasına 2.kez girdim. İlk sene baştan sıkı tutmama rağmen sınav senesi öğrencisinin başına gelmemesi gereken her şey başıma geldi. Aile, arkadaşlarla kavga etmem, dershane vs. derken 1.sene çalışamadım. Senenin sonuna doğru kaybetmenin de adabı vardır diyerekten son 1, 1-5 ay asıldım. Tabi lisede 4 sene boşu boşuna geçince sonuç hüsran oldu. Ben de 2. seneye hazırlanmaya karar verdim. Çünkü matematiği ve fiziği sevdiğimi biliyordum(Özellikle Matematiği) ve çalışırsam hakkıyla daha iyisini yapabileceğimi düşünüyordum. Sonradan fark ettim ki yeteri kadar ders çıkartamamışım ve dershane seçimini yanlış yapmışım. Tabi benim için geçen seneye oranlar süper bir dershaneydi. Onu da geçtim sonradan birden abartıp sonradan gümlemeyeyim diye yava yavaş başlamaya çalıştım. Onu da hataları yaptım 2.dönemden az evvel ciddi ciddi eşek gibi çalıştım. Çalışma metodum yanlıştı o yüzden gümledim. Tabi geçen sene çok az bir deneyimim olduğundan asıl bu sene bana ne gideri öğrenmiş oldum vs.. Gene de bütün bunlara rağmen 90-80 binlik aralığa girebilecek durumdaydım ki üniversitelerin mantığını(eğitim sisteminin) bildikten sonra 90-80 devlete girmeme yettiğinden benim için yeterliydi. Ne yazık ki bütün gerçek sınavlar da matematikten en fazla 3 yanlış yapan bendeniz, gitti 16 yanlış yaptı ve gümledi. Allahtan Özellere %50'ye yakın tercih yapabilecek kadar bir sıralama alabildim. Eğer ÖSYM'nin sınavlarına (bu arada sınav sistemini sorgulamıyorum yanlış anlaşılmasın) güvensem 3.seneye girecek kadar da gözüm kararmış durumda. İlla ki devlet olsun ve İstanbul Teknik Üniversite'sinde okuyabileyim diye... Bazıları hangi bölüm veya neden üniversite diyebilir. Yani Türkiye'de yazılım okusam da yazılım harici çoğu şey öğretiliyor ve kendini kendin geliştirmeyip, bir şeyler kovalamadığın müddetçe ne iş bulabiliyoruz ne de hayatta bir yerlere gelebiliyoruz. İTÜ'de ise hem devlet okulu oluşundan bağımsızlığa sahip olabilirim hem de imkanları aşırı geniş Son Olarak genel hatlarıyla bilgisayar, elektronik gibi yada inşaat makinede ki gibi bir şeyleri yapıp tasarlayıp icat edebileceğim mesleklere ve bölümlere ilgim var

Bunu ne kendimi acındırmak ne de hikaye olsun diye yazmadım. Kısaca benim durumumu , kafa yapımı anlayabilin ki bana daha iyi yardımcı olabilin diye yazıyorum. Şimdi başlıktan ve yazıdan da anlaşılacağı gibi tercih yapmak durumundayım ve özel okul yazacağım. Kesinlikle de İTÜ hayalimden vazgeçmiş değilim. Bu yüzden yatay geçişleri kovalayacağım. Bende sevgili kader arkadaşlarımdan yatay geçiş nedir, nasıl yapılır, oluru var mı, bu amaç varsa şayet hangi özelleri yazmak mantıklı olur vs vs vs gibi konulardan aydınlanmaya ihtiyacım var Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Özel Üniversitelerden Devlete Yatay Geçiş: Bilgi ve Prosedür

Özel bir üniversitede eğitim gören öğrenciler, belirli koşulları sağlayarak devlet üniversitelerine yatay geçiş yapabilirler. Bu süreç, özelden devlete yatay geçiş olarak bilinir. Özel üniversiteden devlet üniversitesine geçiş için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

• Başvuru Koşullarını İnceleyin: Her devlet üniversitesi, özel üniversiteden yatay geçiş için kendi başvuru koşullarını belirler. Genellikle, başarılı bir not ortalaması ve ilgili alanda tamamlanmış bir akademik geçmiş gerektirir.
    • Başvuru Tarihlerini Takip Edin: Devlet üniversiteleri, yatay geçiş başvuruları için belirli tarihler belirler. Bu tarihleri kaçırmamaya dikkat edin.
    • Başvuru Belgelerini Toplayın: Başvuru için gerekli belgeler, üniversiteden üniversiteye değişebilir. Genellikle transkriptler, kimlik fotokopisi ve özgeçmiş gibi belgeler talep edilir.
    • Başvuru Formunu Doldurun: Üniversitelerin özel üniversiteden devlet üniversitesine yatay geçiş için online veya basılı başvuru formları bulunur. Formu dikkatlice doldurun ve tüm gerekli bilgileri sağlayın.
    • Başvurunuzu Gönderin: Doldurulmuş başvuru formunuzu ve gerekli belgeleri belirtilen son tarihe kadar üniversiteye gönderin.

Başvurunuz değerlendirildikten sonra, devlet üniversitesi size kabul veya ret kararı bildirir. Kabul edilmeniz durumunda, kayıt işlemlerini tamamlamanız ve eğitim hayatınıza devlet üniversitesinde devam etmeniz gerekir.

Özel üniversitelerden devlet üniversitelerine yatay geçiş süreci hakkında daha detaylı bilgi için ilgili üniversitelerin web sitelerini ziyaret edebilir veya öğrenci işleri bürolarına başvurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up up
  • Okumadım ama konu başlığındaki soruyu cevaplamaya gelince yapabilirsin. Ama çok iyi bir ortalama lazımdır. Bazı okullar lys sıralaması ve ortalama ile her ikisini de belli bir oranda alıp son puanı ortaya çıkarır. Eğer başvuranlar arasında ilk 3 girmen lazım. 3 yazdım ama okul kaç kontenjan açtı ise ona göre

Çok zordur ama. Geçiş yapıcam düşüncesi ile yazma okulu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elifednah

Okumadım ama konu başlığındaki soruyu cevaplamaya gelince yapabilirsin. Ama çok iyi bir ortalama lazımdır. Bazı okullar lys sıralaması ve ortalama ile her ikisini de belli bir oranda alıp son puanı ortaya çıkarır. Eğer başvuranlar arasında ilk 3 girmen lazım. 3 yazdım ama okul kaç kontenjan açtı ise ona göre

Çok zordur ama. Geçiş yapıcam düşüncesi ile yazma okulu

Eyvallah hocam peki ÖSYM sınavına çalışmak kadar zor ve çetrefilli mi? Birde zorluğundan ziyade zaten 3.seneyi göze almış durumdayım, yalnız ÖSYM ile uğraşmayıp(ne olacağı belirsiz olduğundan) özelden yatay geçişi zorlamak daha mantıklı geliyor. Sence saçma mı veya deneyip gör ama gireceksen özele düzgün bir tanesini mi gör diyorsun.

• Matilist M kullanıcısına yanıt
    Bölüme göre değişir ne istiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: elifednah

Bölüme göre değişir ne istiyorsun

Başkan mekatronik veya bilgisayar&yazılım mühendisliği düşünüyorum.
  • Beyler Aranızda Hiç mi Üniversiteye ilk Başlayacak Birine Dahi Tavsiye Verecek Yok Ne Biliyim Yatay Geçiş Düşünüyorsan Kardeş Şöyle Yap Böyle Yap Şu Derslere Yardır... Ne Biliyim Bir Akıl verin Arkadaşlar 97'liyim Geldim 20 Yaşıma Lanet ÖSYM Yok Lise'De Hazırlık Yüzünden Geri Kaldım Hayattan, Lütfen Bir El Atın da Durumumu Toparlayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oluru var hocam not ortalamanızı yüksek tutmanız lazım özelden devlete ya da devletten devlete geçiş fark etmiyor diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: soniablade

Oluru var hocam not ortalamanızı yüksek tutmanız lazım özelden devlete ya da devletten devlete geçiş fark etmiyor diye biliyorum

Peki nelere dikkat etmem lazım çünkü dediğim gibi ilk kez üniversiteye gidicem. Kızlarla not için aramı iyi mi tutmam lazım vs gib
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.