Şimdi Ara

Özgür Kirazcı cevap veriyor: Kopya oyun bizi nasıl etkiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
0
Favori
6.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sony Türkiye Playstation Ürün Müdürü Özgür Kirazcı ile yaptığımız söyleşide kendisine Move ve Kinect hakkında sorular sorduk. Move'un hareket algılama teknolojileri arasında nerede durduğunu ve satışlarda neden Kinect'in gerisinde kaldığını sorduk. Cevabı basitti aslında. Daha önümüzde çok uzun bir yol var.

Fakat asıl canı alıcı soru ise elbette PS3'ün kırılması olayı. Biz bu işin Türkiye ayağını ilgilendiren konularda konuştuk. Ve kopya oyunların, yeni yeni başlayan Türkçe oyun işini nasıl etkileyeceğini öğrenmek istedik. Direk bu sözlerle söylemese de Özgür Bey'in cevabı çok net: Türk oyuncularının karşısında iki yol var ya Türkçe oyun ya kopya oyun.

Söyleşiyi seyretmek için:

http://www.konsolussu.com/2011/01/ozgur-kirazci-move-ve-hareket-algilayici-teknolojileri/

http://www.konsolussu.com/2011/01/ozgur-kirazci-kopya-oyun-bizi-nasil-etkiler/

• Tabikide Türkçe oyun.Korsana HAYIR!!
  • Korsan :)
  • Korsan kullanın biraz vicdanınız varsa en azından senede bir tane Türkçe oyun alın. Alete 600 lira veren adam senede bir kere 100 lira veremeyecekse hiç bahane bulmasın.
  • Özgür bey kusura bakmasın ama şu saaten sonra tr oyun çıkartsan ne çıkartmasan ne.Bir kere benim bahçemde cihazını gerçek anlamda pazarlamaya niyetliysen önce system yazılımına tr dil koyacan+oyunlar dahil.

Hep bir bahanenin arkasına saklanıyosunuz.Microsoft gibi efendi olun.Adamlar nededi tr'ye konsol satışı yok tr dil yok oyun yok.Noldu adamlar zarar mı etti ,bence hayır.

Siz orcinal aldırmak için sürekli dil ekleme meselesini öne sürüyosunuz ve bizlere verdiğiniz bir hiç.Özgür bey gelsin kızılay'ın ortasında anlatsın bakalım bi insanlar kendisine ne laflar söyleyecek.

Ceza'nın Kıraç'a bir lafı vardı.Lan Sony Konsolun hiç para eder mi ..... gerisini siz tamamalayın
    Orcinal morcinal yok.Hakkınızı kaybettiniz.CFW işi bozdu.Aadam akıllı oyunlarınıza fiyat bile çekemiyonuz.

• Tamamen kopya için bahane üretme çabaları bunlar. Microsoft a övgü bile yapılmış valla :) Adamlar için uğraştıkları bir ton bürokrasi var anladığım kadarıyla. Herşey yavaş ilerliyor biz de farkındayız. Ama en azından bir şeyler yapma çabası var. Yapmasa da her türlü ps3 satılıyor bu memlekette. Adamlara çok bir faydaları yok daha çok oyuncuya faydaları var. Hala siz yapılanları boş buluyorsunuz.
  • hiç boşuna uğraşmayın kopya almayın makinayı kırdırmayın diye .böyle arkadaşlara ne anlatırsanız anlatın anlattığınız kendisinin anladığı kadardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453

Özgür bey kusura bakmasın ama şu saaten sonra tr oyun çıkartsan ne çıkartmasan ne.Bir kere benim bahçemde cihazını gerçek anlamda pazarlamaya niyetliysen önce system yazılımına tr dil koyacan+oyunlar dahil.

Hep bir bahanenin arkasına saklanıyosunuz.Microsoft gibi efendi olun.Adamlar nededi tr'ye konsol satışı yok tr dil yok oyun yok.Noldu adamlar zarar mı etti ,bence hayır.

Siz orcinal aldırmak için sürekli dil ekleme meselesini öne sürüyosunuz ve bizlere verdiğiniz bir hiç.Özgür bey gelsin kızılay'ın ortasında anlatsın bakalım bi insanlar kendisine ne laflar söyleyecek.

Ceza'nın Kıraç'a bir lafı vardı.Lan Sony Konsolun hiç para eder mi ..... gerisini siz tamamalayın
    Orcinal morcinal yok.Hakkınızı kaybettiniz.CFW işi bozdu.Aadam akıllı oyunlarınıza fiyat bile çekemiyonuz
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Önce Sitelere uğra, sonra da Kızılay'a gel akli reşitim Bu kafayla nereye kadar gideceksiniz bakalım

• Tabiki Orjinal oyun ama oyun fiyatlarıda bu kadar acımasız olmamalı dışarıdan bakılınca Türkiye pazarı yolunacak kaz gibi görünüyor heralde.
  • Türkçe oyunlarda ojinal gerisi kopya
  • Dışarısıyla alakası yok aral her oyuna %500 kar koymazsa aynı fıyata gelır yurt dısındakılerle belki vergiden biraz daha pahalı olur sonucta psnde ki fiyatlar normal...
  • Az biraz ekonomiden işletmeyen anlayan adam, oyun fiyatlarının korkunç olduğunu bilir. İddaasına da giriyorum, bir oyun 30 tl olsa oyun yapımcıları zarar etmez.

Türkiyede herkes biyerlerden rant etme peşinde, benzin, akaryakıt, ne bileyim oyun dünyasına bile rantı sokuyor adamlar. Kipalarda Dirt 2 oyunu halen 159 tl bilen bilir. 159 tl. Lan o oyunun maliyeti 9 tl. Emek fiyatı da 20 tl olsun 30 tl olsa olmazmı? Ama yok illa korkunç kar edilecek illa 150 tl den girecek piyasaya. 100 tl ye gran turismo çıktı millet sevindi oh diye. Elin amerikalısının aylık geliri 2000 dolara yaklaşıyor, oyunu 29 dolara alıyor, biz 1250 memur maaşıyla 100 liralık oyun.

Anasına babasına ağlayıp yalvarıp iphone 4 aldırıp ps3 aldırıp, baba şu oyunuda alıcam diyen paranın değerini bilmeyen zengin ergenler benle tartışmaya girmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Dışarısıyla alakası yok aral her oyuna %500 kar koymazsa aynı fıyata gelır yurt dısındakılerle belki vergiden biraz daha pahalı olur sonucta psnde ki fiyatlar normal...

Bu araldan kurtulmanın bir yolu yokmu acaba koskoca sony bunu görmüyor mu? Bende sega megadrive varkenden aral vardı ps3 var yine aral nedir bu kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeisJustaGame -- 25 Ocak 2011; 15:53:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cathedral

Korsan :)

Taktım 640GB'ı, ağzına kadar dolduruyorum içini.

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Anasına babasına ağlayıp yalvarıp iphone 4 aldırıp ps3 aldırıp, baba şu oyunuda alıcam diyen paranın değerini bilmeyen zengin ergenler benle tartışmaya girmesin.

Enfes bir not olmuş sarsılarak okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 25 Ocak 2011; 15:58:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod

quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Dışarısıyla alakası yok aral her oyuna %500 kar koymazsa aynı fıyata gelır yurt dısındakılerle belki vergiden biraz daha pahalı olur sonucta psnde ki fiyatlar normal...

Bu araldan kurtulmanın bir yolu yokmu acaba koskoca sony bunu görmüyor mu? Bende sega megadrive varkenden aral vardı ps3 var yine aral nedir bu kardeşim.

Aral dışında bildiğim kadarıyla bir dağıtımcı daha var Türkiye'de. Bunun harici bir de kendi oyunlarını getiren Sony Türkiye var işte. Ayrıca fiyatların yüksek olmasında devletimizin de suçu var. Hayvan kadar vergi yüklüyorlar -her şeye yükledikleri gibi- ve Aral'da kar etmeye kalkınca doğal olarak böyle tavan fiyatlar görüyoruz. Sony ise kendi bütçesinden bir şeyleri karşılıyor, bu yüzden onların oyunları daha ucuz. Sonuçta zaten onlar sadece Sony exclusive yapımlara el attığı için pek bir etkilemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7ender -- 25 Ocak 2011; 16:02:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Az biraz ekonomiden işletmeyen anlayan adam, oyun fiyatlarının korkunç olduğunu bilir. İddaasına da giriyorum, bir oyun 30 tl olsa oyun yapımcıları zarar etmez.

Türkiyede herkes biyerlerden rant etme peşinde, benzin, akaryakıt, ne bileyim oyun dünyasına bile rantı sokuyor adamlar. Kipalarda Dirt 2 oyunu halen 159 tl bilen bilir. 159 tl. Lan o oyunun maliyeti 9 tl. Emek fiyatı da 20 tl olsun 30 tl olsa olmazmı? Ama yok illa korkunç kar edilecek illa 150 tl den girecek piyasaya. 100 tl ye gran turismo çıktı millet sevindi oh diye. Elin amerikalısının aylık geliri 2000 dolara yaklaşıyor, oyunu 29 dolara alıyor, biz 1250 memur maaşıyla 100 liralık oyun.

tamam doğru söylüyorsun ama özellikle 1- devletin acımasız vergi ve aral gibi firmaların çılgın kar politikası
    buna en büyük etken diye düşünüyorum. sony'nin yaptığı fiyat kendilerinin karında biraz veragat edip düşürdükleri en makul seviye diye söylüyor özgür bey elbette oyun fiyatları türkiye standartlarına göre çok
    yüksek ama en azından az ama türkçe çıkmış oyunları alırsak inanın fiyatlarda düşer belli bir satış rakamı çıkarsa ortaya başka oyun firmalarınında ülkeye girişiyle rekabet ortamı olur bu kuraldır rekabetin olduğu yerde indirim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhann 1907 -- 25 Ocak 2011; 16:02:43 >

• özgür bey kusura bakmasın artık 100 liraya kimseye oyun satamayacaksınız. elalem kendi para biriminde 40 dolara 35 pounda oyun oynuyor(aylık minimum 1300 dolar veya 1200 pound gelirle), ama iş tr ye gelince işin içine döviz kuruda giriyor oyunun parası asgari ücretin 6 da 1 i oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 25 Ocak 2011; 16:07:38 >
  • Tabiki kopya oyun yemişim türkçe oyunu
    adam o kadar orj oyuna para verecegine o parayla ing. kursuna gider turkçe oyunada gerek kalmaz
  • Sony bana killzone3'ü uncharted3'ü satsın 80-90 TL gibi bir rakama (avrupa satış fiyatı ile aynı) alayım orjinalini ama her sony shop kafasına göre fiyat biçiyor bir oyuna en aşağısı da 110 TL den başlıyor.. oyun aynı oyun avrupada,amerikada senden daha düşük fiyata satan adam hayli hayli kar ediyorsa sen neden kaz yoluyorsun? Türkçe desteği verdiğin için mi? kusura bakmasınlar ama yol alsınlar bir zahmet
  • Benide şeytan dürtüyo.. Özellikle black ops, fifa11 ve uc2'de yaşadığım bağlantı sorunlarından sonra psn'e az sövmedim. yaza doğru live'a geçmeyi düşünüyorum. senelik 50$ veririm ama en azından sinirsiz oynarım. Paramla daha fazla rezil olmak istemiyorum. Oyunlar aynı para nasıl olsa, iyi hizmet almak için senede 4 orjinal oyun alacaksam 3 tane alırım ama sinir stres olmadan oynarım. Bu benim görüşüm..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.