Şimdi Ara

Özgüvenli İnsanların Sırrı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
3
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küçükken ezik yetişmiş birini nasıl anlayabiliriz? En kolay yolu şu, eğer dikkatini rahatlıkla bozabiliyorsanız, karşınızdaki kişi ezik yetişmiştir.

Çünkü ezik yetişen insanlar, dikkatlerini başka insanlara vermeliydi. Diğer "önemli" insanlardan gelebilecek tehlikelere karşı dikkatli olmalıydılar. Onlara karşı söyleyecekleri sözlerde dikkatli olmalıydılar.

Yolda yürürken bile diğer insanlara dikkat etmek zorundaydılar. Diğer insanların eleştirilerine karşı dikkatli olmak zorundaydılar. Çünkü diğer insanlar onları beğenmezse ölebilirlerdi.

Aslında olan şey tam da bu: ölmekten korkuyoruz. Başkaları bizi dışlarsa, yargılarsa veya beğenmezse öleceğimizi düşünüyoruz. Sınıfta sunum sırası bize yaklaşırken midemizde oluşan o daralma hissini, eli bıçaklı bir serseriyle karşılaştığımızda da yaşıyoruz.

Bir kızla konuşurken midemizde yaşadığımız o hissi, ölüme yaklaştığımız anlarda da yaşıyoruz.

Ezik insanlar demiştim.
    Onlar bir kafede otururlarken bile dikkatleriniz tam anlamıyla masadaki sohbete veremezler. Çevredeki insanlara verirler.
    Yolda yürürken bile dikkatleri hep diğer insanların bakışlarındadır. Çünkü onay arıyordur.
    Kalabalık bir ortamda konuşurken bile dikkati hiçbir zaman konuşmada değildir. Diğer insanların tepkilerine dikkatini vermiştir. Bu yüzden de insanlar onun konuşmasından sıkılır. Çünkü yüzeysel konuşur ve kendini ifade edemez.

Bir değişim başlatmak istiyorum çünkü ÇOK BARİZ bir şekilde CEVAP ORTADA. Dikkatini sadece şuan yaptığın şeye ver. Böylece gittikçe o cool çocuklardan olacaksın. Gittikçe o özgüvenli çocuklardan olacaksın. Onlar öyle yapıyor. Sen dışarıdan izliyorsun ama göremiyorsun.

Hadi onu geçtim. Derslerinde başarılı insanlar, spor salonuna başlayıp bırakmayan insanlar, bir şey yapmak isteyip yapan insanların hepsinin dikkati sağlamdır. Kolay kolay dağılmaz.

Ezik biri, biri bir şey dediğinde hemen dönüp bakar. Çünkü dikkatini şuanda yaptığı şeye vermiyordur.
    Ezik biri, reklamlara çabuk kanar. Çünkü reklamlar dikkat çekicidir. (Yoldan geçen güzel kız gibi)
    Ezik birinin morali çabuk bozulur. Çünkü asıl dikkat ettiği şey kendi duyguları ve düşünceleri değil, başkalarının duygu ve düşünceleridir.

Ben hiç kimseyim. Ben sadece, altın dolu bir sandığın üzerine oturup dilencilik yapan insanlara seslenirim. Daha önce hiç sandığa bakmadıklarından ne kadar zengin olduklarını anlayamadan, hayatını heba eden insanları uyaran kişiyim.

Ama muhtemelen bu yazdıklarımı bile umursamayacak birçok insan çıkacak. Çünkü kendi beyinleriyle düşünmezler, dikkatini verdikleri kişilerin (çevrenin) düşüncelerini kopyalarlar. Beyinlerinin otopilotta ürettiği düşünceleri kendi düşünceleri zannederler. O yüzden de bu yazdıklarıma da otomatik bir tepki verecekler.

Önemli değil. Bir kişi bile ilgileniyorsa yazının devamına beklerim: Özgüven Sahibi Olmanın En Gerçekçi Yolu

• İnsan değişir takmayın gelişigüzel yaşayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatta herşey özgüven değildir emin olun özgüven den daha öenmli şeyler var bu hayatta ekmek parası kazanak gibi geçinmek gibi mesela akşam sofraya getirip yiyebiliyormusunuz o özgüveni ? o yüzden bu kadar takmayın zamanla herşey değişr gelişir ...
  • Cok guzel yazi ama bende baska bir sorun var reis

Konusurum ederim espiri yaparim konusma yaparim tiyatro bile oynarim her pohu yerim ama insan icinde hep tedirgin ve korku içindeyim

11 yil çingene mahallesinde yasadim bundan dolayi arkamda da gozlerim olmak zorundaydı hep sanirim bundan dolayi boyle

Yanimda arkadaslarim varsa hic korkmam arkama bakmam

Yalnizsam cok az dikkat ederim

Cok sevdigim biri varsa ama kendini savunabir biriyse az korkarim

Yanimda korumam gereken biri varsa her saniye tetikteyim bugün babam ben kardesim parktaydik babam mescite gitti o arada ben surekli tetikteydim babami aradim hatta dayanamayıp biraz gecikmisti

Bana da yardimci olabilir misin sorunum sanirim asiri uyarilmislik ve korkaklik cunku cok dayak yedim asagilandim kufur hakaret vs yedim bunu nasil asabilirim

Bu arada yazin cidden cok guzeldi devamini okuyacağım simdi

• daha önce duymadığım okumadığım ilginç tespitler. kısmen doğru
    mesajım bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linkteki devamda şöyle bi cümle var

Bir kızla sevişmek istiyorsanız gidin ve sevişin. Aslında belki de gerçekten bu kadar kolaydır?

az yavaş derler adama
  • Boyle insanlara ezik ifadesini kullanmayin.Cok cirkin oluyor.
    Herkes ayni sartlar altinda cocukluk gecirmiyor.
    Bu sekildeki insanlara sefkat ve merhamet gosterin ki yureklensinler.Sevgi ve ilgi de dahil.

Ozguven ile bitmiyor.Bazen iyi bazen kotu sonuclar dogurur.
    Unutmayin kinadiginizla sinanirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam linkte verdiginiz kitabi 4.bolume kadar okudum adam sadece durum tespiti yapmis hic tedaviyi gostermemis bence :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.