Şimdi Ara

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Kola İçtim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
26.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Az önce Pepsi'nin 500ml'lik kolasından içiyordum. Tam bitmek üzereydi ki, son kullanma tarihine baktım. 16/06/2010 yazıyordu. Babama gittim sordum. Ama o eskiden kolalarda son kullanma tarihi falan olmadığını, kolaların 5-6 aydan daha fazla süre dayandığını söyledi.

Son kullanma tarihi bir ay geçmiş kola yüzünden zehirlenir miyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Kola İçmek Hakkında Önemli Bilgiler

Son kullanma tarihi geçmiş kola içmek sağlığın için ciddi riskler oluşturabilir. İşte bilmen gerekenler:

• Tarihi Geçmiş Kola Zehirler mi?

Hayır, son kullanma tarihi geçmiş kola genellikle zehirli değildir. Ancak bozulmuş olabilir ve tüketilmesi sağlık sorunlarına yol açabilir.

• Tarihi Geçmiş Kola İçilirse Ne Olur?

Tarihi geçmiş kola içmek mide bulantısı, kusma, ishal ve baş ağrısı dahil olmak üzere çeşitli gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Ayrıca bağışıklık sistemini zayıflatabilir.

• Tarihi Geçmiş Kola İçtim, Ne Yapmalıyım?

Küçük bir miktar tarih geçmiş kola içtiysen büyük ihtimalle endişelenmene gerek yok. Ancak, önemli miktarda içtiysen veya rahatsızlık hissediyorsan bir doktora görünmelisin.

• Tarihi Geçmiş Kola İçilir mi?

Hayır, tarihi geçmiş kola içilmemelidir. Üreticiler tarafından belirlenen son kullanma tarihi, kolanın kalitesinin ve güvenliğinin garanti edildiği süredir. Bu süreden sonra kola bozulmaya başlayabilir ve zararlı bakteriler geliştirebilir.

• Kolanın Tarihi Geçerse Ne Olur?

Tarihi geçmiş kolada aşağıdaki değişiklikler görülebilir:

• Renk değişikliği
    • Tat değişikliği
    • Köpürme azalması
    • Gaz kaybı

Bu değişiklikler, kolanın bozulduğunu ve içilmemesi gerektiğini gösterir.

Son kullanma tarihlerine dikkat etmek ve tarihi geçmiş ürünleri tüketmekten kaçınmak, sağlığını korumak için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel
  • beş altı ay kadar olmasa da yine biraz geçse zararı olmaz, pek uzun zaman geçmemiş. sorun olucağını sanmıyorum en fazla karın ağrısı ya da bulantısı falan "bence"
  • En fazla mideni deler Şaka bir yana fazla süre geçmemiş birşey olmaz "Bence"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brampr -- 27 Temmuz 2010; 10:08:37 >
  • İçim rahatladı. Teşekkürler.
  • bir şey olmaz
  • bişey olmaz ama elinde fiş falan varsa iyi para kazanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_nemesis

bişey olmaz ama elinde fiş falan varsa iyi para kazanabilirsin

Yol üstündeki bakkaldan aldım. Fiş ne gezer...
  • O 6 aylık kolayı nereden buldun ya?
  • Babamın dükkanında iki yıllık kola içtim.Hemde kolalar yeni gelmişti dizdik biraz soğuduktan sonra bir tanesini açayım dedim.Kola bittikten sonra son kullanma tarihine baktım 2008den kalmaydı.Bir tek o vardı içlerinde gele gele bana denk gelmiş -_-
  • quote:

Orijinalden alıntı: GunayMan

O 6 aylık kolayı nereden buldun ya?

Şile'ye giderken Çekmeköy taraflarında yol üzerindeki bir tekelden almıştım. Zaten aldığım Biskrem de -son kullanma tarihi geçmemişti ama- bayattı, kola da dandik çıktı.

quote:

Orijinalden alıntı: Ucan Spagetti Canavarı

Babamın dükkanında iki yıllık kola içtim.Hemde kolalar yeni gelmişti dizdik biraz soğuduktan sonra bir tanesini açayım dedim.Kola bittikten sonra son kullanma tarihine baktım 2008den kalmaydı.Bir tek o vardı içlerinde gele gele bana denk gelmiş -_-

/>

• Pazarlama stratejisi zaten. Son kullanma tarihini erken yazarlar hep. İlaçlarda öyle diye biliyorum en azından
  • Ruhuna fatiha
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammed.12devadam

Ruhuna fatiha

7 saat geçti, hâla yaşıyorum.

• birşey olmaz onlar son kullanma tarihini bir kaç ay önceden yazıyorlar
  • Hiçbirşey Olmaz Korkma
  • bişe olmaz kalan şişeyi de bakkala ikram etseydin :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.