Şimdi Ara

Özyeğin(Tam Burslu) vs İTÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar Müh. düşünüyorum. Özyeğin Tam Burslu tutma ihtimali İTÜ 'ye kıyasla daha yüksek. Fakat yine de ilk sıraya Özyeğin mi ya da İTÜ mü yazsam kararsızım imkanlarından dolayı. İTÜ hakkında açıkcası pek iyi bir şey duymadım isminden başka. Neden İTÜ'yü seçmeliyim dediğimde "Çünkü İTÜ" gibi içi boş cevaplar alıyorum. Öğrenci profili kesinlikle Özyeğin'den daha iyidir tabi ama ders programının kötü olması(donanım ağırlıklı olması dezavantaj benim için) ve yaşlı eski kafalı hocaların olması vs.. Beni soğuttu İTÜ'den. ODTÜ tutacak olsaydı bunun tartışmasını bile yapmazdım ama işte.. Ayrıca Özyeğin'in 1500liraya yakın aylık maaş vermesi, eğer bölümde derece yaparsan 40.000 dolar para verip yurtdışına master yollaması(ne kadar doğru bilmiyorum) hoşuma gitti. Sonuç olarak tercih listemi nasıl yapmalıyım? Teşekkürler.

• kesinlikle özyeğin yazardım ben yerinde olsam
  • Puppey kullanıcısına yanıt
    sanırım öyle yazıcam ama neden öyle dediniz açar mısınız biraz?
  • Özyeğin itü gibi 115 kontenjan olsaydı hala o sıralamadan alabilir miydi?

Yada itü koç gibi özyeğin 5 kontenjan koysaydı sen girebilir miydin?

Bu soruların cevabı tercihin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ganara -- 5 Ağustos 2018; 22:18:50 >
  • Ganara G kullanıcısına yanıt
    Tabii ki de haklısınız. Ama sıralamalara göre mi yapmalıyım yoksa bana sağlaybileceği imkanlara göre mi? Mesela Bilkent'e de çok gerilerden insanlar giriyor ama sağladıkları imkanlar çok güzel. Özyeğin ise henüz çok toy bir üniversite. İTÜ gibi bir ismi yok, ya da Bilkent gibi. Kararsızım bu yüzden. Teşekkürler yorumunuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LosTPlayeR

Tabii ki de haklısınız. Ama sıralamalara göre mi yapmalıyım yoksa bana sağlaybileceği imkanlara göre mi? Mesela Bilkent'e de çok gerilerden insanlar giriyor ama sağladıkları imkanlar çok güzel. Özyeğin ise henüz çok toy bir üniversite. İTÜ gibi bir ismi yok, ya da Bilkent gibi. Kararsızım bu yüzden. Teşekkürler yorumunuz için.
    1500 lira güzel para eğer maddi sıkıntım yoksa ben itü yazardım ama hayat senin tercih senin.Hangisi mutlu edecekse onu yaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İTÜ' nün Özyeğin' i evire çevire haşat edeceği versustur.
  • Ganara G kullanıcısına yanıt
    Ya imkanlar derken sırf 1500 lirayı kastetmedim. Mesela staj imkanları iyi ve derece yapan insanları yurtdışına yolluyorlar diye okudum. Önemli olan yurtdışı imkanları ve eğitimi benim için. Eğitim konusunda ikisi de iyiler her ne kadar İTÜ için donanım ağırlıklı dense de iyidir. Ancak diğer konularda bilemiyorum..
  • Onedays O kullanıcısına yanıt
    neden?
  • İTÜnün daha düşük bir mühendisliği olsa özyeğinin imkanlarını tercih edebilirsin derdim ama zaten İTÜ bilgisayar mühendisliğinin en yüksek ve kaliteli olduğu bir okul. abi İTÜ yaa demeyeceğim ama mezun olduktan sonra tercih edilme olarak gerçekten diğerlerinden farkımız var emin olabilirsin.
    Kaliteli ve hakederek gelen kendi seviyendeki insanlarla bir arada olacaksın. Maddiyatı çok önemsemiyorsan İTÜde aradığını bulacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yomeyamo -- 5 Ağustos 2018; 22:50:13 >
  • murat özyeğin'in konuk olduğu bir söyleşide soru-cevap kısmı sonrası fotoğraf çekilirken kısa sohbet imkanım oldu.kendisi özyeğin üniversitesini ilk 500 sırasında olması için yaptıkları çalışmaları,kısa ve uzun süreli hedeflerini filan kısaca söyledi.anlattıklarını laf olsun diye söylemeyecek birisi,zaten konuşmasından filanda belli oluyordu.tercih zamanıda buraya günde 2-3 bakıyorum,senin yerinde olsam özyeğini yazardım.
  • görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar.
  • Siralama kac hocam?
  • 1500 tl bursu kimlere veriyor acaba anlatabilir misin ?
  • Bir Dakika Arkadaslar kullanıcısına yanıt
    4.7
  • kimanuel kullanıcısına yanıt
    şöyle biliyorum, yurtta kalmazsan 1500, kalırsan 1000. tabi ama ilk 5k için geçerli bu. 10k'ya kadar böyle burs imkanları mevcut.
  • Yani ben olsam itü yazarım net çünkü beraber okuyacağın öğrenciler de önemli gerçekten ben de Özyeğin e baktım ama ücretli kısmında sıralama çok düşüyor bence itü yaz ben de elektronik haberleşme yazışmayı düşünüyorum itüde
  • LosTPlayeR L kullanıcısına yanıt
    Çok iyiymiş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.