Şimdi Ara

P-660HW-T1 v3 ile RT-206 arasında Köprü kurma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ZyXEL P-660HW-T1 v3 modemim adsl bağlantsına bağlı ben salondaki LED TV ye kablo çekmek istemedim bunun yerine elimde bulunan
    Airties RT-206 yı Bridge olarak kullanarak kablosuz yayını ethernet ile TV.ye bağlamak istiyorum (tv'nin wi-fi dongle ı olmadığı için).

Yaptıklarımı anlatayım ona göre yardım edebilirsiniz belki.

ZyXEL de WDS bölümünde RT-206 nın Kablosuz mac adresini ekledim.

RT-206 ya geldim MESH kısmında AP ara diyip Zyxel i seçtim ekle dedim. AP ssid adı ve kanal ayarları aynı değil gibi bir pencere çıktı tamam dedim
    Ama ikisinde de kanal 6 seçili.

sonra RT-206 da ROUTING kısmında WAN to VLAN Mapping kısmında Bridged modunda mapping oluşturdum.

Son olarak DHCP yi kapattım.(SORUN BU NOKTADAYMIŞ AŞAĞIDA ÇÖZÜMÜ ANLATTIM)

ama olmuyor.

Bu ayarlarla uğraşarak bir şekilde başarabildim bir defa. Ama onda da rt-206 nın wireless ı şifresiz kalmıştı ve arayüze erişemiyordum. mecbur resetledim cihazı ama tekrar aynı kurulumu yapamadım bir türlü.

ZyXEL i hangi şifreleme modunda kullanmalıyım?
    Ya da neyi yanlış/eksik yapıyorum yardım edebilirseniz sevinirim.

Dediğim gibi bir sefer rastgele yapabildim Airties üzerinden ethernetle de internete girebiliyordum kablosuz olarak da. Ama arayüze ulaşamıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingolas -- 20 Ağustos 2013; 17:24:11 >

• zyxel ile airties wds yapamazsın araya mutlaka kablo çekmen gerekir.
  • destuni D kullanıcısına yanıt
    evet kabloyla oluyor.

Ama dediğim gibi bir keresinde şansa mı oldu bilmiyorum başarabildim. Tekrar yapamıyorum bir türlü.

Kablosuza şifre koymak için resetledim modemi çünkü arayüze giremedim. sonradan öğrendim ki köprü modeme göre ip atayarak bağlanabilirmişim. aynı konfigürasyonu bi türlü tekrar kuramadım.

Bir defa oldu neden tekrar olmuyor kafayı yedirtiyor adama.
  • burada en çok dikkat etmengereken adımlar şunlar olmalı kanal seçimi mutlaka her iki cihazda da aynı olmalı eğer kanallar farklı ise sorun çıkar diğeri ise şifreleme türü ve şifre aynı olacak o şekilde denersen olabilir.
  • Sorunu çözdüm olay DHCP'de de bitiyormuş meğersem.

ilk mesajımdakilere ek olarak;(Resim olarak ekledim)

DHCP ayarlarına girip Relay Agent modunu seçtim ve
    (AP olarak kullanılacak) RT206'nın IP'sini ZyXEL modeminkine göre (192.168.1.254 olarak) düzenledim.

ZyXEL modemin ip'sini de DHCP sunucusu olarak kaydettim ve her şey halloldu.

P-660HW-T1 v3 ile RT-206 arasında Köprü kurma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Şuanda ister kablosuz olarak tekrarlayıcı gibi kullanabiliyorum,
    ister etherneti kablosuza dönüştürüyorum,
    istersem de kablosuzu ethernete dönüştürebiliyorum.

İhtiyacı olanlara yardımı dokunur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingolas -- 20 Ağustos 2013; 17:23:06 >

• cingolas kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba;

iki adet modemim var zyxel p660hnu-f1 ve airties rt 206. zyxel ana modem üst komşuda. airties bende anlattıklarını yapıp kablosuz alanı genişletmeye çalıştım ama olmadı.

baştan anlatıp yardımcı olabilir misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: benbozo

hocam merhaba;

iki adet modemim var zyxel p660hnu-f1 ve airties rt 206. zyxel ana modem üst komşuda. airties bende anlattıklarını yapıp kablosuz alanı genişletmeye çalıştım ama olmadı.

baştan anlatıp yardımcı olabilir misin

Sorun devam ediyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benbozo B kullanıcısına yanıt
    Şuan askerdeyim mobilden biraz zor tekrardan toparayabilmek evde olsaydim resimli anlatim yapardim sana.

Nerde takildigini söylersen yardimci olmaya calisirim.

• cingolas kullanıcısına yanıt
    Hayırlı tezkereler diyeyim sana.

yukarıdaki çözümde DHCP den bahsetmişssin ama zyxelin panelinde static DHCP var ve Relay agent diye bir seçenek yok.

aslında en başta takıldım zyxel p 660 hunu-f1 yayın alanını airties rt 206 v4 ile genişletme.
  • benbozo B kullanıcısına yanıt
    O Dhcp ayarini airties modemde yapacaksin zaten.

• evet hocam sorun devam ediyor. maalesef airties 206 ile zyxelden gelen sinyalleri genişletemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.