Şimdi Ara

P2033 arıza kodu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2013 kia ceed crdi aracımın motor ikaz lambası geçen 7-8ay önce yandı. Arıza lambası fasılalı yanıyor. Yani sabit yanmıyor. Hemen servisi aradım ve servise aldılar. Arıza kodu "P2033 egzos gazı sıcaklık sensör devresi yüksek sıra1 sensör2" şeklinde görüldü. Serviste dpf nin temizlenmesi gerektiğini söylediler ama benim aklıma dpfnin dolu olduğuna aklım yatmadı 650 civarında masrafı olabileceğini söylediler, ben kabul etmedim. Aracın çekişinde veya sürüşünde herhangi bir değişiklik görmediğim için yaptırmadım. Arızayı sildirdim, ve devam ettim. 200-250 km sonra tekrar yandı, arada bir pasif rejenerasyon felan da yaptılar ve gene aynı süreçler derken 9000 km bu şekilde 5-6 kere arıza sildirdim. En sonunda canıma tak edince dpfyi de kontrol etmelerini istedim ve dpfnin tertemiz olduğunu gördüler. İnternetten sensörlerin de arızalı olabileceği ihtimalini okudum. Onlar da diferansiyel basınç sensörünün arızalı olabileceğini düşünüp söktüler ama ellerinde olmadığı için çelik motordan istenecek, ama net konuşmadılar.
    Böyle bir problemle karşılaşmış olan var mı? Aynı model veya farklı bir modelde aynı tür bir arızayla karşılaşan oldu mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar.benimde Hyundai i 30 crdi 2013 model aracımda sizin yazdığınız sorunun hata kodunun aynısı mevcut.servise götürdüm dpf rejenerasyon yaptılar olmadı.sanayide dpf temizlenen bir yere götürdüm filtreyi temizlediler arıza lambası 200 km söndü sonra tekrar ayni hatayı verdi.aracta çekişten düşme egzoz kokusu vs hiçbir problem gözükmüyor ama yine arıza lambasi yanıyor .totalde bu şekilde 1000 km yol almışımdır ama lamba sonmedi.sizin sorununuz devam ediyorum acaba hangi durumdasınız ?birbirimize yardımımız dokunursa sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğrulama Kodu Yardım
    10 yıl önce açıldı
    Arıza kodu yardım Cruze
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.