Şimdi Ara

P4 3.0 GHZ 2.00 ghz görme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus P4 S800 MX anakartım var. Anakartım 800FSB. Tüm P4 ve Celeron İşlemcileri destekliyor.

Sorunum şu:

Bundan önce P4 2.4 ghz işlemcim vardı. Anakartım HT desteklediği için P4 3.0 GHZ temin ettim ve sistemime taktım. Lakin Sistemde HT olarak görmesine karşın İşlemci hızı biosta 1.99, Windowsta 2.00 ghz olarak görünüyor. Normal Şartlarda İşlemciyi desteklemediğini varsaysak. 2.4 Çalışıyordu ?

Ayrıyeten HT için en az 2.8 ghz işlemci gerekiyorki buda HT olduğundan destekliyor olması lazım en eski bios versiyonunda bile.

Sizce sorun nerede ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redevil49 -- 21 Şubat 2009; 20:38:31 >

• kardesım bıos updateı yap sen asus da bazen bu sorunlar cıkabılıyor hele senın anakart modellerınde bırde bıos ayarlarını kontrol et
  • onuda denedim daha demin yükselttim hatta bios ekranın 3.0 ghz olark gördü başta sonra tekrar açıldığında 2.0 oldu biosa bidaha girdim hala 2.0 çıldırcam ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redevil49 -- 21 Şubat 2009; 22:09:07 >
  • kardes buyuk ıhtımalle bıos ayarları kaydetmıyor oda pılden yapabılır ayarladıgın halde gerı eskı halınemı goruyor
  • kardeş şimdi şöyle birşey var ben bios update yaptım version 1001 oldu
    bios update yapınca rstart istedi sonra biosa girdim FSB 800 yazıyor 3000 MHZ diyor.

sonraki yeniden başlattığım zaman tekrar 2000 mhz 533 fsb diyor biosta yani çıldırmak üzereyim
  • kardes bıos pılını degıstır dene buyuk ıhtımal pılden ayarlarının kaydetmıyor onun ıcınde 3v saat pılı a anakarttakı pılı degıstır dene
  • kardeş valla dediğin olacak gibi değil ben bilgisyar teknikeriyim ama ilk kez gelio başıma bölee bişi. terzi kendi söküğünü dikemez misali. Biosda ayar tutmaması sorunu yok diğer şeyleri kayıt ediyor. Ama sadece 3.0 işlemciyi 2.0 görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redevil49 -- 21 Şubat 2009; 23:49:00 >
  • fsb 200 ken anakart 133 e çekiyor.

Sebep bence fsb:ram ratio.

Bence fsb:ram ratio 1:1 de kalsın yani 200 Mhz fsb = ddr400 dür.

Kısacası 15*200= 3000 Mhz ve sizin deyiminizle anakart 133 çekiyor fsb yi oda 15*133= 2000 Mhz e tekabül etmekte.
  • öncelikle teşekküre derim
    peki nasıl çekeceğim 1:1 e ?
  • anakartta fsb ayarı mutlaka vardır. Ancak bios ayarlarını default yaptığın zaman işlemci hızını otomatik ayarlaması lazım. Ayar yaptıktan sonra tekrar ayarlar sıfırlanıyorsa bios bili bitiyordur.

http://www.thgtr.com/cpu/20051007/bios-03.html
  • şuan 200 mhzye çektim fakat o/c ile. default ayarda 3.0 ghz olarak görmüyor. şuan 3.0 ama bios default olduğunda yine 1.9 olacak + 3.0 için daha fazla o/c yapmak imkansız olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.