Şimdi Ara

P5B (deluxe değil) ve DS3 hangisi kafayı yiycem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir ayı geçmiştir sanırım.Hala araştırma halindeyim bu arada özellikle bu forumdan bir çok şey de öğrendiğimi itiraf etmeliyim.Çok bilgilendiğim konular oldu.Üşenmeyip emek vererek bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Şimdi konuya gelecek olursak.Bir bilgisayar topluyorum.Ama geldim geldim ve anakartta takıldım.Öyle OC hayranı değilim ama ilerde de kaşınacağımı biliyorum.Riskleri pek sevmem ve sadece FSB arttırımı şeklinde OC yapmayı düşünüyorum.Öyle işlemciye ve RAM lere fazladan voltaj verip yakma riskine girmem.Bu nedenle bu iki anakart arasında kararsız kaldım.

P5B (deluxe olmayan):
    Bu anakart malzame kalitesiyle DS3 ten biraz daha alt seviyede görünüyor.Özelliklede kapasitörler konusunda.Çünkü Gigabyte kullandığı kapasitörlerin kaliteliliğiyle övünürken ASUS sadece P5B Deluxe modelinde bu övgüyü yapıyor.Bu konu da P5B (deluxe olmayan) nin uzun ömürlülüğü konusunda beni düşündürüyor.Birde yabancı sitelerde (özellikle newegg) okuduğum yorumlara göre P5B (deluxe olmayan)'ın fazla FSB lere çıkamadığını bir çok yorum söylüyor bir yorum ise bios güncellemesi yapıldıktan sonra 400 fsb lere kadar çıkabildiğini söylüyorlar ayrıca onboard ses kalitesinden hiç iyi söz etmiyorlar.Kimisi bu yüzden yeni bir ses kartı almak zorunda kaldığını söylüyor.

DS3:
    Malzeme kalitesi olarak iyi duruyor.Yaptığım incelemelere göre OC potansiyeli yüksek.Fakat bunda da yaptığım incelemelere göre çok kişi sorun yaşamış.Kimisi kartın bilgisayarı açtıktan sonra tekrar kapatıp açtığını (Harddisk için çok zararlı), kimisi kart üzerinden ince ıslık sesi gibi bir ses geldiğini söylüyor.(Bu arada internette okuduğum bir yorumda DS3 ün en son çıkan F4 bios sürümünün bu sorunları ortadan kaldırdığını okudum.Ne kadar doğru bilmiyorum)DFS ye sordum bu sorunların kendi getirdikleri hiçbir kartta olmadığını, Hızlı Sistemin getirdiği DS3 lerde olduğunu söyledi.Fakat mide bulanmıştır birkere arkadaşlar.Şimdi DFS ye tekrar geliyor bu kart.Alsam mı almasammı bilemiyorum.Gönlüm DS3 te.

Arkadaşlar bir konu daha var.Bu DFS den hiç alışveriş yapmadım.Adamlar direkt Amerikadan getiriyorlarmış ürünleri.Türkiyedeki distribitörlerle çalışmıyolarmış.Sorun olursa değiştiriyoruz diyorlar.Bu firmadan alışveriş yapıp sorun yaşayan var mı.Güvenilir mi?

Benim öğrendiklerim bunlar arkadaşlar.Sizlerlede paylaşmak istedim.Bu arada bu kartları kullananlardan konuyla ilgili yaşadıklarını iyi ve kötü yönlerini duymak istiyorum.Ben değil bu kartlarla ilgilenen çok kişi var.Çünkü bu kartlar fiyat/performans modelleri içindeki yegane iki kart.Şimdiden yapacağınız yorumlar için teşekkür ediyorum.

• Hicbiri, DS4 derim direk Suan en iyi fiyat / perfonmans oranina sahip stabil ve hizli en iyi conroe board'lardan birisi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 30 Ağustos 2006; 20:30:31 >
  • p5b (deluxe değil) kullanıyorum... Memnunum, bir problem yaşamadım... Gerçi alalı henüz 1 ay olmadı ama memnunum... Sen neden deluxe almıyorsun.. Ben pahalı olduğu için almamıştım, belki sende o sebepten düşünmüyor olabilirsin... Bende DS3 alacaktım ama seninde dediğin gibi birçok problemlerden bahsedildi, yok biosu hatalı, yok ses geliyor felan derken, alacağım yerdede p5b vardı, o da bahane oldu bana aldım gitti... Problem olmaz inşallah... İki kartta iyidir.. Elektronik işleri birazda şans işi, hiç belli olmuyor... Şimdi yine alcak olsam ne alırım bilmiyorum.. Yine düşünürdüm ds3 alsam mı almasam mı diye... Sana kolay gelsin...
  • Arkadaşım bende bu iki anakarttan DS3 olanını seçeceğim.Şimdi senin bir kaç sorunu cevaplayalım.Hızlı sistemin getirdiği anakartlarda oluyormuş,DFS'den alınanlarda olmuyormuş (arızalar) Bunun nedeni şu olabilir anakart üreticileri en kaliteli malzemelerini USA piyasasına verirler.Ordan gelen kartlar Türk distiribütörlerinin sattıklarından iyi olabilir.Ama basit bir Bİos güncellemesi ile sorun çözülüyor ise kendini hiç yorma.Aslında DS3 ile DS4 arasında fiyat olarak 50YTL fark var.Ama DS4'ün anakart üzerinde bulunan soğutma sistemi bariz etkili bir sistem.Isıyı sistemden ne kadar çok uzaklaştırırsan stabilite o kadar çok artar.DS4 tercih etmen daha faydana olur.Bence Gigabyte yarı iletken kalitesi Asus'dan iyi.Asus her yeni çıkan sürümlerde aynı seri anakartları daha kaliteli üretiyor.Yani ASUS'un sezon sonunda teknoloji eskiyince seçmek lazım...
  • quote:

Arkadaşlar bir konu daha var.Bu DFS den hiç alışveriş yapmadım.Adamlar direkt Amerikadan getiriyorlarmış ürünleri.Türkiyedeki distribitörlerle çalışmıyolarmış.Sorun olursa değiştiriyoruz diyorlar.Bu firmadan alışveriş yapıp sorun yaşayan var mı.Güvenilir mi?

Fazlasıyla güwenilrdir...

Birçok parça aldım ordan..Garanti yönündende oldukça sağlam..Sen anakartını seç bence..Senin asıl sorunun o...
    Ben olsam Asus alırım bu arada..Gigabyte'ı kabullenemedım hala anakart markası olarak
  • arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.Özellikle "aldirma128" overclock yaptın mı?On board ses kalitesi nasıl bilgis verebilir misin?
  • Gigabyte benim için de sürekli sorun çıkartan marka olarak yer etmiş.Bu arada Pegasus ...asus o 6300 e fazla sat bakaiim bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adam gibi anakart önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DS4 tercih etmeni önenirim hem stabilliği korursun hemde şuana kadar kötü yorumları olmayan tek anakart diye bilirim yabancı forumlarda dahil
  • bekleyin biraz MSI 965 Platinum geliyor...
  • şu anda alabileceğin 180 dolara en iyi kart ds3 ben aldım ve hiçbir sorun yaşamıyorum zaten alır almaz son biosu yükledim 480 fsb de stabil 4-5 kere ardı ardına 3dmark06 testi yaptım ve stok fan+işlemci default voltajda
    490 a kadar stabil olabilir denemedim 490 dan sonra kitleniyor...
  • Msi 965p Platinum nezaman geliyor acaba 1 aydır gelecek.Msi piyasaya çok geç girdi anlamak imkansız.
    Bir de DS3 ile OC yapan arkadaşa sormak istiyorum Kuzey köprüsünün çok ısındığını söylüyorlar.Sende de bu sorun var mı.
  • Arkadaslar,yeni bioslar ciktikca tum sorunlar hallolur....Conroe cikali ne kadar zaman oldu ki?Eski anakartimin 1,5 sene icinde 7 bios versiyonu cikti...Eskiden overclock bile yapamiyodum,sata sorun cikariyodu,simdi iyi ama.DS3 alicam,tavsiye ederim,cok stabildir,tum kapasitorler solid...
  • arkadaşın sorusuyla alakası yok ama bir kaç arkadaş gigbyte'ı beğenmemiş. Ben ilk kez asus kullanıyorum ve bir türlü ısınamadım karta. Gigabytetan şaşmayın derim.
  • arkadaşlar ds3 te ısınma sorunu dedikleri şu işlemci defaulta iken 40-50 derece arasında gezen kuzey köprüsü
    overclock yaptınmı 45-55 arasında geziyor
    sıcak yaz günlerinde bu çok normal zaten üzerinde fan filan yok,kışın zaten buz gibi olur
  • peki bu kuzey köprüsünü soğutma imkanımız yok mu.
  • tabiki var kaliteli bir kuzey köprüsüne soğutucu almak hatta güney köprüsünede alınabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

quote:

Fazlasıyla güwenilrdir...

Birçok parça aldım ordan..Garanti yönündende oldukça sağlam..Sen anakartını seç bence..Senin asıl sorunun o...
    Ben olsam Asus alırım bu arada..Gigabyte'ı kabullenemedım hala anakart markası olarak

Asusla gigabyte ın birleştiğini göz önüne alırsak iyi olur bundan sonra

• Orjinalden alıntı: erhandeveci

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.Özellikle "aldirma128" overclock yaptın mı?On board ses kalitesi nasıl bilgis verebilir misin?

Overclock yapmadım... Yapmayı düşünmüyorum... 9 ay taksitle aldım bilgisayarı, daha borcu bitmeden riske atmak istemiyorum...

Onboard ses kalitesi ise; SoundBlaster Live 7.1 24Bit Ses Kartı kullanıyordum normalde. İlk aldığımda onboard kullandım 6-7 gün... Bana aralarında pek fark yok gibi geldi... Teknolojik olarak ne fark var bilemiyorum ama bence ses kalitesi iyi... Hatta bu konuda forumda bir başlık açmıştım hangisi daha iyi diye, elimdeki ses kartının iyi olduğunu söyleyenler oldu ama dediğim gibi ben pek bir fark hissetmedim... Ama yinede her zaman ayrı bir ses kartı tavsiye ederim...

Başka bir konuda şunları yazmıştım, bilgi olsun diye buraya da yapıştırıyorum...

Dün 0309 bios sürümünü yükledim, yeni çıkmış... Onu yükledikten sonra sanki sıcaklılar düştü gibi geldi bana...

Oda sıcaklığı dün de 30 lardaydı burda bugün de öyle... Bugün hem sistem kararlılık testi yaptım, hemde bir sürü program çalıştırdım ama sıcaklık 58 i geçmedi.. Önceden 68 i bile görmüştüm... Kasanın içine ön tarafa bir fan koydum 3-4 gün önce, geçici olarak, o zamanda 65 e çıktığı felan olmuştu...

Bilmiyorum ama p5b sanırım eski bios sürümünden dolayı conroe işlemcilerin sıcaklıklarını biraz fazla ölçüyor olabilir... Bugün birde 6 saat kesintisiz oyun oynandı (prince of persia) bilgisayarda, elimle kontol ettim, ne ekran kartında nede anakartta çok fazla bir ısınma var... Programlar ekran kartının sıcaklığını göstermiyor (asus eax1600pro) ...

Aşağıda aynı anda çalıştırdığım programlar var... Everest ultimate edition sistem kararlılık testi yapıyordu ve aynı anda diğer pogramlar da açıktı... Aynı anda açık olan 3 oyun biraz takılarak da olsa oynanabiliyordu (most wanted, prince of persia, call of cuthulhu) ve mouse takılmadan hareket edebiliyordu...

P5B (deluxe değil) ve DS3 hangisi kafayı yiycem.

Conroe kullanıp sıcaklık probleminiz varsa ve bios update yapmadıysanız yapın... Önceki ve sonraki sıcaklıkları yazın, bakalım değişme olacak mı?

P5B kullananlar, bu topiği kaybetmeyin, problemlerimizi ve deneyimlerimizi önce buraya yazalım... Konu açan arkadaşa teşekkürler, faydalı bir konu olabilir...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.