Şimdi Ara

P5B iyi mi kötü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ewet bu soruyu soruyorum çünkü bugüne kadar orta sınıf anakartlarında en çok önerilen anakart asus p5b idi.
    fakat bugün bir çok yer de gördümki pek çok p5b kullanıcısı üründen memnun değil üstelik sata II harddiskleri de tanımıyormuş
    yeni sistem kuruyorum günlük kullanım için,beni 3-4 seni götürmesini istiyorum. oynadığım tek oyun ise football manager o yüzden çok iyi bir sisteme ihtiyacım yok. o/c da yapmicam
    haftasonu sistemi toplamaya gidicem anakart olarak başından beri p5b düşünüyordum fakat kafam karıştı hem sorun çıkartması hem de sata II yi tanımaması
    sizce hangi anakartı almalıyım yukarıda belirttiğim sisteme,işlemcim e 6300 olacak
    bütün p5b kullanıcılarından yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemduy -- 1 Kasım 2006; 21:43:50 >

• p5b iyide üzerindeki ich8 çipseti biraz sorun çıkartıyor. p5b-e yakında gelecek onu al istersen. p5b de iyidir yinede. vistada ich8 den kaynaklanan sorunlar yok. sorun sadece win xp de oluyor. sorun dediğimizde sata 2 disklerin ahci modunda değilde ide modunda çalışması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 1 Kasım 2006; 21:40:05 >
  • ben ilk gunden beri sata II 8 mb HDD kullaniyorum tanimama diye bir sorun olmadi
  • GIGABYTE GA-945P-S3 veya GIGABYTE GA-945GM-S2
    bu kartlar hakkında ne düşünüyorsunuz o/c yapmicam p5b ile nu 2 kart arasında ne gibi farklar war
    veya şöyle sorayım p5b yerine GA-945P-S3 alsam ne kaybetmiş olurum
  • ich8 e bağlı portları ahcı moduna al bakalım tanıyormu. ide modunda zaten tanıyor
  • ya sekil olrak kıyaslama yap görüntü sana bişeyler anlatır zaten abit al dusunmeden
    asus 5 para etmez o sadece o board icin söyledim
  • GIGABYTE GA-945P-S3 nasıl bir anakart işimi görür mü??
  • gayet memnumun bordumdan ahcı ile ide aarasında hiç bir fark yok performans olarak sorun buysa sadece bu boardda benim için sorun deil
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

ich8 e bağlı portları ahcı moduna al bakalım tanıyormu. ide modunda zaten tanıyor

Eger disket sürücüsü ile tanıtmazsanız hiç bir anakart tanımaz ahcı demek HDD deki NCQ demek dunun acılması sagdece biostan olmaz disket sürücüsü yardımıyla ahcı sürücüsünün kurulması gerekir.
    Bence alınacak orta sınıf en iyi iki karttan biridir bu P5B tavsi ederim.
  • quote:

ich8 e bağlı portları ahcı moduna al bakalım tanıyormu. ide modunda zaten tanıyor

ich8 de zaten
    ahcı,raid ncq yoktur
    sonradan kazandırılamaz

bunlar ıcın ICH8R cipsetlı bord alın
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemduy

ewet bu soruyu soruyorum çünkü bugüne kadar orta sınıf anakartlarında en çok önerilen anakart asus p5b idi.
    fakat bugün bir çok yer de gördümki pek çok p5b kullanıcısı üründen memnun değil üstelik sata II harddiskleri de tanımıyormuş
    yeni sistem kuruyorum günlük kullanım için,beni 3-4 seni götürmesini istiyorum. oynadığım tek oyun ise football manager o yüzden çok iyi bir sisteme ihtiyacım yok. o/c da yapmicam
    haftasonu sistemi toplamaya gidicem anakart olarak başından beri p5b düşünüyordum fakat kafam karıştı hem sorun çıkartması hem de sata II yi tanımaması
    sizce hangi anakartı almalıyım yukarıda belirttiğim sisteme,işlemcim e 6300 olacak

p5b, giga.s3 ,s2 gıbı modellerı asla onermem,

bence ıch8r li bord alın
    giga.ds4 dq6 asus p5b dlx yada abit ab9 pro gıbı

• ARKADAŞLAR XP CD SİNDEN YUKLERKEN SCSİ SURUCULER FELAN YAZARKEN F KACTI ORDA YAZIYOR ONA BASIN VEDE DİREK OLARAK O FARKLI BİR KISMA GİRİYOR ORDAN SATA DRİVER İNİ YUKLUYOSUNUZ MAVİ BİR EKRANDA YANİ SONRADA DEVAM DİYİNCE KALDIGI YERDEN DEVAM EDİYO
    SONRA DİSK BOLME YERİNE GELDİGİNİZDE BİRDE BAKIYOSUNUZ DİSKİ GÖRMUŞ

ARKADAŞLAR İLK SATA LARDA BU ŞEKİLDE ZORDU AMA SONRADAN ADAMLAR ÇARESİNİ BULDULAR BU ARALAR YİNE COZUTTULAR AMA YAPIMI KOLAY
  • bana göre kötü
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

Orjinalden alıntı: cemduy

ewet bu soruyu soruyorum çünkü bugüne kadar orta sınıf anakartlarında en çok önerilen anakart asus p5b idi.

p5b, giga.s3 ,s2 gıbı modellerı asla onermem,

bence ıch8r li bord alın
    giga.ds4 dq6 asus p5b dlx yada abit ab9 pro gıbı

dostum zaten ben orta sınıf anakartlardan bahsediyorum max. 130 $ olan anakartlar içinde en iyisi hangisi??

• Eğer bir boarda 300 dolar verebilecek kapasiten varsa P5b kötü. Ama 150 dolardan fazlasını veremem
    diyorsan iyi hemde çok iyi bir anakart.. Ncq'nun dağ deviren bir özelliği yok. Kötü olan raid olmaması
    imzamda da var zaten ve kendi adıma memnunum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

ich8 de zaten
    ahcı,raid ncq yoktur
    sonradan kazandırılamaz

bunlar ıcın ICH8R cipsetlı bord alın

THE WEB ZATEN GEREKLİ EN GÜZEL AÇIKLAMAYI YAPMIŞ KESİNLİKLE ICH8R CHIPSETLİ ANAKART ALINMASI LAZIM BAŞKA SÖZE GEREK YOK

• Nvidia nForce650 serisi çipsetli anakartlar piyasaya çıktı.
    Bu kartlar ile ilgili bilgisi olan var mı?
    Bu tür sorunlar devam ediyor mu bunlarda da?
  • arkadaşlar ben p5b kulannıyorum gayette memunum. hdd 250 gb segate 16mb ncq ve ahci modda kullanıyorum ve ncq özelliğide açık bu problem asusutan değil intelin iCH8 driverından kaynaklanıyor bu driver 6.1 üzeri çıktığında bu sorunun çözülebileceğini tahmin ediyorum windows vista da bu sorun yok sadece raid 0 da bir problem var oda oda kablo problemi eğer biraz uzun sata kablosu bulabilirseniz o sorunda aşılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.