Şimdi Ara

Packard Bell laptop adaptör girişinden gelen çatırtı sonrası mavi ekran pc açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Packard Bell laptopum kısa süre önce yere düştü adaptör girişi yere çarpınca o kısım çatladı. bir süre o şekilde kullandım bilgisayarı geçenlerde o kısım hareket edince elektrik sesi geldi çatır çutur mavi ekran verdi ve kapandı. şimdi açılmıyor, adaptörü fişe takınca elektrik gelmiyor. Bir sevis anakartta problem olduğunu söyledi ancak pc'yi açmadılar. 350 tl masrafı var diyince ellemeyin dedim. Anakartta elektrik kaçaklarında atan bir sigorta var mı? Problem onda olabilir mi? aydınlatırsanız çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: engin1455

Merhaba, Packard Bell laptopum kısa süre önce yere düştü adaptör girişi yere çarpınca o kısım çatladı. bir süre o şekilde kullandım bilgisayarı geçenlerde o kısım hareket edince elektrik sesi geldi çatır çutur mavi ekran verdi ve kapandı. şimdi açılmıyor, adaptörü fişe takınca elektrik gelmiyor. Bir sevis anakartta problem olduğunu söyledi ancak pc'yi açmadılar. 350 tl masrafı var diyince ellemeyin dedim. Anakartta elektrik kaçaklarında atan bir sigorta var mı? Problem onda olabilir mi? aydınlatırsanız çok sevinirim.

Anakartta sigorta yoktur. Adaptörün girdiği yuva yerinden oynamıştır bence. Kendi servisi yerine nrmal pc servisine vermeniz daha iyi olur. Laptop kaliteli bişey mi?

• Bilgisayar iyi. Normal bir pc servisine götürdüm. Teknik servis yalnızca o çatlayan kısmı yapıştırdı. Ekranı indirirken o çatlak kısım oynayınca çatırdayım kapandı pc. O yüzden kısa devre yaptığını düşündüm. Bilgilerimi kurtarabilir misiniz diyince Flash Belleğe tüm dosyalarımı aktardı. Ancak hdd yi başka bir pc ye takmadan yapmışlar bunu. o yüzden iyice kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgknkmr -- 16 Eylül 2016; 18:07:12 >
  • Yardımcı olabilecek yok mu?
  • giden gitmiştir deyip kendin sök laptop u incele biraz ben öyle yapıyorum her laptop u sökerim al eline bi tane avometre anakartın besleme bölünü kontrol et sırasıyla ölçüm yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgknkmr

Bilgisayar iyi. Normal bir pc servisine götürdüm. Teknik servis yalnızca o çatlayan kısmı yapıştırdı. Ekranı indirirken o çatlak kısım oynayınca çatırdayım kapandı pc. O yüzden kısa devre yaptığını düşündüm. Bilgilerimi kurtarabilir misiniz diyince Flash Belleğe tüm dosyalarımı aktardı. Ancak hdd yi başka bir pc ye takmadan yapmışlar bunu. o yüzden iyice kafam karıştı.

Anakrtı açıp fotograf çekebilir misin? Ya da sadece kırık yerin çekebilir misin?
  •  Packard Bell laptop adaptör girişinden gelen çatırtı sonrası mavi ekran pc açılmıyor.
     Packard Bell laptop adaptör girişinden gelen çatırtı sonrası mavi ekran pc açılmıyor.

Buranın alt kısmı kırılmıştı. Ekranı eğince buradan elektril çıtırtısı geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Buranın alt kısmı kırılmıştı. Ekranı eğince buradan elektril çıtırtısı geldi.

Resimleri inceledim, büyük ihtimalle power jackından çıkan kablolarda kısa devre var. (65w 12242 yazan yer) Burada kırmız-siyah kablo birbirine temas halinde saınırım. Çalışırken bu kabloların kısa devre olması da mavi ekrana sebebiyet verir. Avometren var ise her iki kablonun testini yapmanıu öneririm.

• Çok çok teşekkür ederim. Akşam ölçümlerini yapacağım ancak telrar sizi rahatsız edebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrol ettim kablolardan kırmızı olan kablonun lehimi kopmuş. Anakart zarar görmüş olabilir mi?

• quote:

Kontrol ettim kablolardan kırmızı olan kablonun lehimi kopmuş. Anakart zarar görmüş olabilir mi?

Zannetmiyorum. Lehimi geçici olarak tutturup/yapıştırıp deneybilirsiniz, sıkıntı çıkmaz.
  • Elektronikçi bir rkadaşım adaptör girişinin lehimini yaptı ancak denediğimde pc yine açılmadı...

• quote:

Elektronikçi bir rkadaşım adaptör girişinin lehimini yaptı ancak denediğimde pc yine açılmadı...

Resimden tam seçemedim ama şarj girişi ile anakarta bağlandığı noktanın iletkenliğini ölçer misiniz? (her iki kutup için)
  • Kontrol edeceğim. Olmadı dediğiniz gibi yenisinin siparişini vereceğim. Anakartta hasar bırakmış olabileceği aklıma geldikçe uğraşmaktan korkuyorum. Birde touch pad, power tuşu v.s soketlerini anakarta takamadım o kadar kısa yapmışlar ki tek parmak girince soketler yetişmiyor
  • Dün bilgisayarı teknik servise götürdüm. Yanımda hemen açtılar önce adaptör soketinin ayaklarını ölçtü akım alamadım dedi. Sonra adaptörü ölçtü adaptörden de alamadı. Hem adaptörü hemde o jakı ve anakarta bağlantısını değiştirdi yine açılmadı pc. Anakarta elektrik geldiğini ancak anakartın açmadığını söyledi. Problem anakarttaymış izmir'e yolladılar pc yi. Bakalım masrafi ne çıkacak... İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
  • Cihazı servise gönderdim. Kısa devreye bağlı olarak anakartta bir çok bölüm yanmış. Tamiri yapıldı ancak adaptör bile arızalanmış...
  • quote:

Cihazı servise gönderdim. Kısa devreye bağlı olarak anakartta bir çok bölüm yanmış. Tamiri yapıldı ancak adaptör bile arızalanmış...

Geçmiş olsun. Adaptörü nasıl yaktın onu anlayamadım ama.Hİç yanık kokusu çıkmadı mı? Bir de ücret ne olacak?
  • 250 tl ile hallettik. Adaptör bulamadım ama universal bakıcam...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.