Şimdi Ara

Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
16.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet, bazen bulmak zor olabiliyor.. hele ki anadolu yakasından hic anlamam

umarım bulursun . . . .
  • sanırsam koyuncuda yok bildiğim kadarıyla
  • G.old bilgisayarda da kalmamış diye duymuştum ama vatanda falan vardır heralde.. ya da g.old a tekrar gelmis de olabilir.. gerci arkadas anadolu yakasındaydı ama..
  • W7600 e bir iki bos ekleme yapip fiyat arttirip yeni urun diye surduler piyasaya w7510 diye.Saniyorum ayni akibet bu modelin basinada gelecek gibi.Baksaniza piyasada azalmaya baslamis
  • aa bak bunu ilk senden duyuyorum.. ama sadece bios güncellemeleri yok ya.. başka farklılıklar da var.. W7600 baya bi üstün kalıyo..

çok gereksiz bişey ya anlam veremedim yani..

W7600 - W7510

Sonoma 1.73 - Sonoma 1.86

1 GB DDR2 533 - 512 MB DDR2 400

100 GB 5400 rpm - 80 GB 4200 rpm

W7510 un W7600 den tek artısı işlemcinin sonoma 1.73 den 1.86 ya çıkması.. diğer özelliklerde W7600 ün üstünlüğü var.. fakat fiyat W7600 1700$, W7510 1900$
  • selamlar tekrar.
    biraz test etme olanagi buldum guncel olarak kullaninca. size bahsetmek istiyorum. bilgisayar 3d modellemede biraz kasiyor. ben su anda ekran kartini 128 mb olarak ayarladim ve 1 yasinda ozellikleri normal bir laptopa gore yavas calisiyor. ama ATI nin ayarlarindan kaliteyi biraz dusurup performansi arttirirsaniz daha hizli calisiyor. oyunlarda nasil olur bilmiyorum ben oyuncu degilim.

birde ben wirelessa gicik oldum. ikinci sayfada Onur_ 'un attigihttp://www.ralinktech.com/supp-1.htm linkindeki gerekli seyi indirdim. bir arkadasla ayni masadan wireless a baglandik ve benimki 11 24 36 gibi zaman zaman degisen farkli hizlarda bagliyken arkadasin laptopu 54 le bagliydi. wirelessi kullanma sansi olan arkadaslardan yorum bekliyorum.wireless kullanmayacaksaniz iciniz rahat bir sekilde alabilirsiniz. ama kullanacam derseniz biraz modeme yakin durmaniz gerekebilir:)

onun disinda ses kalitesi guzel. ekranda guzel parlak ekran olmasi bir avantaj. alet isiniyor filan deniyor ama zaten amdler yuksek isida calisiyor. amdlere gore normal bir isi calisma isisi bence. zaten gerektiginde fan devreye giriyor ki o da internette gezinirken ve bunu gibi oyun oynamaya gore ya da modelleme yapmaya gore basit kalan islemler yapiyorsaniz fan devreye girmiyor. "alin super bir bilgisayar" diyerek yanlis yonlendirmek istemem ama guzel bir bilgisayar.

• evet wireless çok iyi değil. okulda var bir üst kattan asus bağlanıyor bende tık yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: evrim

selamlar tekrar.
    biraz test etme olanagi buldum guncel olarak kullaninca. size bahsetmek istiyorum. bilgisayar 3d modellemede biraz kasiyor. ben su anda ekran kartini 128 mb olarak ayarladim ve 1 yasinda ozellikleri normal bir laptopa gore yavas calisiyor. ama ATI nin ayarlarindan kaliteyi biraz dusurup performansi arttirirsaniz daha hizli calisiyor. oyunlarda nasil olur bilmiyorum ben oyuncu degilim.

birde ben wirelessa gicik oldum. ikinci sayfada Onur_ 'un attigihttp://www.ralinktech.com/supp-1.htm linkindeki gerekli seyi indirdim. bir arkadasla ayni masadan wireless a baglandik ve benimki 11 24 36 gibi zaman zaman degisen farkli hizlarda bagliyken arkadasin laptopu 54 le bagliydi. wirelessi kullanma sansi olan arkadaslardan yorum bekliyorum.wireless kullanmayacaksaniz iciniz rahat bir sekilde alabilirsiniz. ama kullanacam derseniz biraz modeme yakin durmaniz gerekebilir:)

onun disinda ses kalitesi guzel. ekranda guzel parlak ekran olmasi bir avantaj. alet isiniyor filan deniyor ama zaten amdler yuksek isida calisiyor. amdlere gore normal bir isi calisma isisi bence. zaten gerektiginde fan devreye giriyor ki o da internette gezinirken ve bunu gibi oyun oynamaya gore ya da modelleme yapmaya gore basit kalan islemler yapiyorsaniz fan devreye girmiyor. "alin super bir bilgisayar" diyerek yanlis yonlendirmek istemem ama guzel bir bilgisayar.

wireless iyi değil fakat o 11 24 36 mbps veya 54 mbps olması hiç bir şey farkettirmiyor.. 1 mbps bile yetiyor yani.. o kadar hızlı bağlantımız yok çünkü ama pek iyi değil dediğin gibi . . .

• Yaklaşık 3 hafta önce 64 bit XP kurdum. Ekran kartı haricinde sürücü problemi yok. ATI nin kendi sitesinden en son sürücüsünü indirmeme ragmen sorunsuz çalıştıramadım. Cünkü bizim ekran kartları olan Ati Radeon 200M in 64 bit sürücüsü henüz yok. Ati den indireceğiniz 52 MB lık büyük dosya da diğeri de aynı aslında. İkisi de ekran kartını otomatik olarak tanımıyor. Size elle seçme şansı da vermiyor. Oysa 32 bit sürücüsü direk 200M olarak görüyor ekran kartını. 64 bit sürücüde 2 adet 200, 3 adet 200 series, 2 adet series second geliyor. her ücünü de denedim. sorun yaşanıyor. bazen açılıyor. bazen açılışta windows "hoşgeldiniz" ekranında kilitleniyor. bu arada sabit disk ışığı sürekli yanıyor. eminim ati bu durumu düzelten bir yama yayınlar. onu beklemekten başka çare yok. ya da 64 biti varsayılan ekran kartı gibi kullanacaksınız. ancak cözünürlük bu durumda 1024 X 768 i gecemiyor.

genel anlamda bir miktar hızlanma hissediliyor 64 bitte. ancak temelde 32 bit uygulamalarda fazla bir performanas artışı beklemek anlamsız. asıl fark 64 bit uygulamalarda net olarak gözlenebilecektir.

fırsat olursa vista kurup denemeyi düşünüyorum. Bu arada linux (suse ve pardus) la ilgili de denemelerim oldu. başka arkadaşlardan onları deneyenler yorum ekleye bilir belki.

partition magic programı kullanarak gizli bölüm olarak görünen 5 giga yı rahatlıkla silebilirsiniz. ancak benim gibi 4 bölümünüz varsa hali hazırda, sabit diskte tanımsız bir bölüm kalıyor. sebebi xp nin 4 ten fazla primary-logical bölüm tanımaması. düzeltmek için baya uğraşmak zorunda kaldım. en iyisi 3 ten fazla bölüm oluşturmamak. 1 sistem icin, 2 diğer işletim sistemi icin, 3 depo amaçlı genel bir bölüm.

üzerindeki windows aşırı hantal, yeniden kurarak yarısı kadar sürede açılmasını sağlayabilirsiniz.

başka denemeler de yaptım. vakit buldukça yazacağım.

herkese kolaylıklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthtrky -- 9 Şubat 2006 23:49:18 >

• Arkadaşlar ben dün vista yı kurdum. modemi, wireless,eternet kartını tanımadı eski sürücülerle tanıttım. benim merak ettiğim vistayla windows x64 arasında fark var mı.?

bu arada süper pi xp kuruluyken 1 dakika 47 saniye vistayla 1 dakika 6 saniye sürdü.
    bugün ekran kartı ve diğer testlerini yapacağım.
    görüşmek üzere...
  • ayrıca 1 gb 400 mhz ram almayı düşünüyorum ama bi türlü bulamadım nette. varsa bildiğiniz bi yer yazar mısınız?
  • ayrıca 1 gb 400 mhz ram almayı düşünüyorum ama bi türlü bulamadım nette. varsa bildiğiniz bi yer yazar mısınız?ddf
  • ısınma durumu nasıl ve fan rahatsız edicimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ada_karasi

ısınma durumu nasıl ve fan rahatsız edicimi

tam anlamadım ama xp pro varken öyle çok rahatsız edici bir fan sesi ve ısınma zaten yoktu. Pilim 2-3 saat arası gidiyordu. Biilgisayar normal hızında çalışıyordu. vistayı yükleyince nasıl oldu anlamadaım ama max pil 1.5 saat gitti. bilgisayarım çok yavaşladı. bence en az 1 gb ram lazım vistayı sağlıklı kullanabilmek için.+ full sürümünü bekleyeceğim.

vistada sürücü problemleri var ama biraz çabayla hallediliyor.
    winzip ve winrar hiç çalışmadı.
    denetim masasında yeni özellikler var. sanırım beta sürümü olduğu için fazla bir tema yoktu. ekran kartını kendisi tanıdı. wireless -modem-eternet kartı ve ses kartını tanımadı (sonradan yükledim)

dosya arama kısmı değişmiş bayağı.
    çok da inceleyemedim açıkçası. pek test yapamadım. yalnızca süper pi testi ve 3d mark 03 ü uyguladım xp proda yaptığım testlerle aynı sonucu verdi.

özür
    yukarıdaki mesajda süper pi xp pro test sonucunu yanlış vermişim .

• iki farkli siteden windows vista gereksinimleri. ilgilenen arkadaslara duyurulur

http://www.microsoft.com/presspass/newsroom/winxp/VistaBeta1FS.mspx
    http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista#Hardware_requirements

ısınma durumu rahatsız etmiyor. yalniz dizinin ustunde kullanirsan biraz sicak basabilir. adi ustunde dizustu bilgisayar ama dizustundeyken sicak basiyor. fan sesi de rahatsiz edici degil.

bence cok gerekli degilse su anda ram almayin. bu windows vista ciktiktan sonra ram fiyatlari iyice dusecektir gibime geliyor. o zaman talep artacagi icin fiyatlari dusureceklerdir diye dusunuyorum.

bu arada sesini acip kapatirken bip bip diye bir ses cikiyor. ayni ses parlaklik ayari yaparkende cikiyor. o sesi kapatmanin bir yolunu bilen var mi?

• arkadaşlar suse linux 10.0 64 bit yüklemeye çalışıyorum ama APIC error on cpu ... diye hata veriyor ne yapmam lazım bilen var mı
  • Merhaba arkadaşlar,
    yaklaşık 3 aydır packard bell r3451 kullanıyorum. bugün bilgisayarımın fan kısmından ıslık sesine benzer ince bir uğultu geldiğini farkettim. biraz bakınca sesin elimle fan kısmını kapattığım zaman olduğunu anladım. azıcık bir engel gelse havalandırma ızgarasının önüne ses bayağı artıyor. sesin geldiği yer sol taraftaki ethernet girişinin hemen yanındaki sol hoparlör çıkışının alt kısmındaki ızgaralar. ayrıca sol "shift" tuşuna basılınca aynı ses yine rahatsız edecek düzeyde ortaya çıkıyor. muhtemelen işlemci fanı dönerken mekanik olarak bir yere sürtüyor olabilir. ürün zaten garanti kapsamında olduğundan aldığım yere götürmeyi düşünüyorum. ancak belki sizlerin önereceği bir şey olabilir pratik olarak sorunu çözmek için. aslında üründen her yönden memnundum ama bu durum inşallah daha kötüye gitmez. benzer bir sorun yaşayan var mı acaba?

• merhaba arkadaslar ben de bu ürünü almaya karar verdim ama istanbul'da hicbir yerde rastlayamadim. ilk once r9220 bitti simdi de bu sanirim. bi de bitti mi bir daha gelmiyorlar. nasip olmiycak galiba p. bell'den bir sey almak...buyuk bilgisayarcilar haricinde var midir sizin bildiginiz packard bell satan bi yer?ozellikle bu urun olmasi lazim tabi...
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum ve verdiğiniz bilgiler gerçekten çok güzel her konuda. Bende bir Packard Bell R 3451 ve Asus A2D kullanıcısıyım. Asusu yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum ve gayet memnunum.( Biraz RAM e ihtiyacım var sadece o kadar).Packard Bell i ise 3-4 aydır falan kullanıyorum aslında üstüne düştüğünde güzel bir alet zaten özellikleri çok hoşuma gitmişti alırken de. Fakat benim benim emektar kadar sorunsuz değil.
    En başta şu hard disk olayı acayip kötü olmuş. Hard diski partition magic le 2 ye böldüm ve F11 yaptığımda herşey normaldi. Hard disk 2 parça kalmıştı tam istediğim gibi. Geçen gün bilgisayarda yavaşlama vardı F 11 i tekrar kullanıyım dedim. xp repair seçeneğine seçtim deneme amaçlı hard disk yine 2 parçaydı ama programlar içi boş ölecene duruyordu. Hoşuma gitmedi ve tekrar yapıp fabrika ayarlarına döndüreyim dedim fakat bu sefer F11 kullanılmıyordu. En az 10 kez uğraşmama rağmen F11 menüsüne giremedim. Daha sonra şu muhteşem master dvd yi kullanayım dedim:) Biostan cd rom u gösterince direk açtı zaten o menüyü büyük bir sevinçle bilgisayarımı temizlemeye başladım:) Tabi o kadar F11 denemesinden sonra bayağı bi mutlu oldum.( yeni xp çok uğraşlı geliyor). Her şey bitti ve xp yi açtım ne göreyim hard diskim tek parça ölecene bana bakıyor:( Bütün ödevlerim, autocad, solidworks çizimlerim, filmlerim, indirp izlemediğim bir sürü film, resimlerim falan filan yok. o an bilgisayarı parçalayasım geldi. Bi ara oturup ağlıcaktım nerdeyse. Neyse hala onun yaralarını sarmaya uğraşıyorum. Sanırım onları geri döndürmenin kolay bi yolu yoktur?
    Bir diğer sorunum ise bilgisayar fişe takılıyken hiç bir sorun yok. Fakat bataryayla kullanırken bilgisayarı açmak için power düğmesine basıyorum bilgisayrın ışığı yanıyor fakat monitör açılmıyor ayrıca herhangi bir xp açılma sesi falan duyulmuyor. Bi kaç kez power düğmesinden açıp kapayınca açılıyor.Bataryayla kullanırken %90 bu sorunla karşılaşıyorum. Sürekli prize bağlı olduğu için pek önemsemiyorum ama ilerde büyük bi sorun yaratır mı? Yada bu sorunun işletim sisteminden çözülmesi mümkün mü?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Bende deapic error on cpu problemi çıkmıştı, bir çok şey denedim ama düzelmedi. Makinenin ethernet kartı bir çok linux sürümünde problemli. Suse 10.0 32bit bütün donanımı tanıyor diyebilirim, lakin ciddi yavaş çalışıyor, eğer gnome veya kde kullanacaksan ram'i arttırmalısın, bununla birlikte fedora core 5 64bit ethernet kartını tanıyor (gerçi ilk başta sistemde iki ethernet görüyor ama sonuçta sorunsuz çalışıyor) hızı da fena değil.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.