Şimdi Ara

Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
16.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar ben de bir r3451 var, performansından gayet memnunum bundan iyisi ancak x700'lü ve dvd-dl yazıcılı bir makine olabilirdi, o da yaklaşık 500$ daha pahalıydı. Neyse bu forumda okuduğum ve merak ettiğim iki konu var.
    1. Bu makinede gerçekten pci express genişleme yuvası var mı?
    2. 400 mhz ram alsak 400 mhz'de çalışacak mı? Bilidiğim kadarıyla 333'lük ram'ler bile 266mhz de calışıyor, kısacası ram'lerin 400mhz'de çalışması için
    yeni bir bios sürümü gerekebilir.
  • pci genişleme yuvası var deniyor ama ne bulup da ne takacaz oraya bilmiyorum. 333 lük ramler 166 mhz de çalışır. 400 lük olanlar 200 mhz de. ama çift taraflı veri akışı olduğu için 200-->400olur. Bu arada 400 mhz de şüphem olduğu için almadım.
  • nasıl R3451'ler? bir sorun yok umarım :)

uzun zamandır uğramamıştım da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 22 Mayıs 2006; 23:50:36 >
  • arkadaşlar r3451 için uzun süreli kullanıma uygun (4-5 saat) pil bulmak mümkün mü? Üstündeki 1 vcd'yi ancak izletiyor.
  • Arkadaşlar aranızda R3451'inizi HP 4266 modeli ile takas etmeyi düşünen olabilirmi? Ocak 2006da alınma. Tertemiz evden dışarı çıkmadı. Bende bundan önce R3451 vardı ve stuka ile takas etmiştim ondaki 4266 ile. Şimdi oyun filan oynayacak vaktim olmadığından fazla geliyor X700 ekran kartı filan...

Takas düşünen olursa bana pm ile ulaşsın. Tek şartım alacağım makinanında bendeki kadar temiz olması...

Aradaki fiyat farkını görüşür hallederiz.

• Merhaba Arkadaşlar
    Bende R3451 kullanıcısıyım yaklaşık 4 ay oldu
    bu foruma katkıda bulunmak isterim
  • Yeni kullanıcılar diğer sayfaları falan incelerlerse iyi bilgiler edinebilirler..

Çok şükür uzun zamandır kullanıyorum, hiç bir sorunla karşılaşmadım, bir kere bile Windows'u yeniden yüklemedim veya recovery falan yapmadım...
  • herkese selamlar/.yardim ararken burayi buldum banada yardim edeceginizi umut ederim.packerd bell laptop aldim daha once arkadas kullanmisti.benim normal bilgisayarimdan internet kablosunu cekip taktim ona fakat baglanamadim internete.lanverbinding var normal calisiyor o,fakat draadloos ,freewall calismiyo diyo nedir anlamadim.neyapmam laizm.motorola cablo baglantisi diye kutu var internetten gelen yardimlariniz bekliyorum.nasil kaldirabilirim bu engeli acikca yazarsaniz sevinirim,fazla bilgim yok bilgisayar hakkinda.
  • selam arkadaşlar .Bu forumu okuyarak aldığım notebooktan memnunum genel anlamda.Yalnız kablosuz bağlantı hızı düşük.Buna modemin güncelleştirilmesi dışında başka bir seçenek yok mu?Ayrıca bana hediye gelen kablosuz bağlantı cihazını denedim ama orjinal makinadakinden daha iyi kablosuz bağlantı bulsa da bir türlü bağlanmıyor.En azından böyle ;PCIMA yada USB bağlantılı aparatlarla ;mesafeyi nasıl uzatabileceğimize dair fikri olan varsa sevinirim.

NOT: Bu notu yazmak için forumda bu sayfayı aradım ama bulamamıştım.Sonra google'dan buldum...Neyse daha önce dikkat etmedim ama galiba forum en son mesaj yazılan tarihe göre konuları düzenliyor.Benim nacizane önerim ki teknik detaylar konusunda sizin gibi üst düzey kullanıcıların yardımına ihtiyaç duyan ve bilgi alışverişinde bulunmak isteyen bütün P.Bell'cilerin göz önünde durması için arada mesajları güncelleyelim derim.

• arkadaşlar 512 ram aldım laptopa fakat arka kapağı açtığımda takacak yer yoktu, bende varolan 256 rami çıkartık 512yi takmak zorunda kaldım.. Sadece 2 tane mi ram slotu var bu laptopta yada diğer kapaklarda ekstra slotlar mevcut mu?
  • Evet sadece 2 adet ram yuvası mevcut. Bu yüzden ram arttırımı yapmak istiyorsanız üzerinde varolan 256 MB lık ramlerden birini çıkarmak zorundasınız. Bu arada arttırım yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konu alacağınız ramin bilgisayarla uyumlu olması. R3451 için özellikler aşağıdaki gibidir:

Requires a 200-pin, non-ECC, PC2700 DDR SO-DIMM.
    Can accept 128, 256, 512 and 1024 MB memory modules.
    Maximum memory capacity: 2048 MB (2 GB).

Aslında PC2700 ve SO-DIMM özellikleri varsa istisnalar haricinde uyumlu demektir. (DIMM ramlar masaüstü için, SO-DIMM ler ise dizüstü için kullanılıyor genel olarak) PC 2700 ise hızı belirten tanıtıcı numara. R3451 için hız bilgileri aşağıdaki gibi:

PC2700 or DDR333: operates at a maximum of 166 MHz.

Ram arttırımı yapacak arkadaşlar dikkat ederlerse sorun yaşamazlar.
  • Bu makinayı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Aldığımda direk format atıp xp home u başka orjinal cdden kurdum.

Ram için 256 lıklardan birini kingsto 1 gb la değiştirdim. (Lanet olsun 400 desteği varmış ben 333 yaptım)
    Ekran kartına 256 ayırdım.
    hdd yi 2 ye böldüm 60 a windows 20 e linux kurdum. (Suse 10.0.1)

windows ta 3d max ve autocad 2007 kullanıyorum. Sorun hiç yok makineden aşırı derece de memnunum. (Cad yazılımlarında)
    İşlemci 1.6 ama l2 bellek 1 mb 1.8 ve 2.0 larda 512 kb o nedenle bizim işlemci cad uygulamalarında diğerlerinden hızlı.
    Ekran şahane. Tv bağlantısı sorunsuz çalışıyor. Divx filmleri tv den seyrediyorum.
    Kablosuz çekimi zayıf. Kendi ağımda problem yok ama dışarıdan bağlantı alırken zorlanıyor. Zaten onuda değiştirmeyi düşünüyorum. (Sökülebiliyor.)
    Pil problemim yok çünkü yazılımlarım en kral pili 45 dakikada yiyor. Direk ac de çalışıyorum pili ups niyetine bağlıyorum.
    Ekran kartı takılabiliyor demişsiniz. Onu nasıl yapabilirim? Bilgisi olan arkadaş var mı?
    Linux gayet iyi çalışıyor. Üzerinde cycas adlı programla proje çiziyorum povray ile render yapıyorum.

Arkadaş 3000 ytlye centrino hp almıştı. Kafa kafaya yarıştırmıştık. :) Sonucu söylemeye gerek yok.

Uzun lafın kısası makineden memnunum. Tavsiye ediyorum diyeceğim ama piyasadan kalktı.

• arkadaşlar sormak istediğim bi kaç soru var, yanıtlarsanız sevinirim..

1) Bu laptop pc3200, yani ddr400 mhz ram'leri destekliyor mu? 1 gb kingston takmayı düşünüyorum 400 mhz, çalıştırır mı? çalıştırırsa hangi frekansta çalıştırır 400'ün altında mı? ve 400 mhz ile 333 mhz'ler yanyana çalışırsa bi sorun olur mu? çakışma yaşanır mı?

2)Ekran kartına 256 mb ayırdım demiş bi arkadaş, o ayar nerden yapılıyor? Bios'tan mı? 256 ayırınca ekran kartının performansı nasıl değişti?

3)Bilgisayarıma sağ tıklayınca karşıma çıkan sistem bilgisi, kimi zaman Amd Turion 64 Mobile 1.6 Ghz gösterirken kimi zamanda 800 mhz gösteriyor, bunun nedeni nedir? işlemci kafasına göre yarı yarıya mı çalışıyor :)

4)Ben genel olarak bilgisayarın performansından memnun değilim.. çok kastırdığını düşünüyorum, özelliklede birkaç işlemi bir arada yapmaya çalışırsanız yada arka planda çok program çalışıyorsa.. Bunun için ram arttırımı dışında ne önerebilirsiniz? zaten varolan 256lardan birini 512ram'le değiştirdim ama hala beklediğim performansı alamıyorum.. 64bit gazıyla aldım ben bu laptopu fakat hala ne windows var ortada 64 bit uyumlu nede windows olsa ona uyumlu programlar vs..?

• 1)evet ddr400 destekliyor.ama ddr333 ile beraber kullanırsan düşük olana uyacağı için gene 333 mhz de çalışacaktır.öle bişey düşünüyosan 333 lük olanı sistemden çıkarman lazım.

2)bios a f2 ile giirp ordan advance-gfx menüsünden istediğin değeri seçebilirsin.

3)işlemci yük durumunda değilken pil tasarrufu sağlamak için hızını düşürüyo hatta 400mhz bile görebilirsin şansın varsa:)

4)üzerinde gelen xp home u kullanıyosan belli bi yavaşlık söz konusu.tavsiyem kendi dvd si dışında başka bi cd ile temiz bi işletim sistemi kurman.
    o zaman makine rahatlıyo, açılışından çalışmasına kadar fark oluyo.senin ramler de 768mb olduğu için oldukça rahat edersin.
  • arkadaslar bana yurt disindan hediye bir notebook geldiginden dolayi bendeki packard bell r3451 i satmak durumunda kaldim almak isteyen arkadaslara duyrulur.

1 yil kadar daha garantisi bulunmaktadir. herhangibir sorunu yoktur ve temizdir. (orjinal kutusu bile duruyor) icinde 1gb kingston notebook rami vardir yaninda deri cantasiyla birlikte gonderecem alacak arkadasa simdiden hayirli olsun.

fiyat 1200 ytl

iletisim bilgileri -- (icinizde birsey varsa akliniza takilan sorulari sorabilirsiniz)

0533 481 68 59
    ilker senturk
  • arkadaşlar bende packard bell pc var. bilgisayara başka cdden format atsam power cinema gidermi.

• arkadaşlar iki gün önce kocpa.com sitesinden packartbell notebook aldım
    verdikleri driver cd sinden zorda olsa yüklemeyi başardım. hatta Wireless i kendim bulmak zorunda kaldım. ama işin en önemli kısmı SES DRİVERİNİ BULAMIYOOOO. her açılışta donanım buldu diyo ama cd sinde bile bulamıyo. denemediğim yapmadağım yöntem kalmadı. packard bell sitesinden indirmediğim driver kalmadı olmadıda olmadı. bunu bilen çözen bi arkadaş varsa o kişi gerçekten uçmuştur herhalde

http://kocpa.com/asp/show_stock.asp?product=PBELL-%20F0236-1.73

• Vista kurmayı deneyen oldu mu acaba?
  • arkadaşlar elinde bozuk packard bell r3451 olan var mı? kasasını alabilirim.
  • hacılar biliorm eski sayfa ama elime bu makineden geçti ve formatı koydum 2 gündürde driver arıyorum bi yardımcı olabilecek warmı ?????????????
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.