Şimdi Ara

Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
16.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Packard Bell R3451 kullanan arkadaşlar bilgi ve deneyimlerini bu başlık altında aktarabilirler. Böylece aynı problemler için gereksiz yere vakit harcamamış oluruz.

Kolay gelsin..

• Merhaba.. yaklasık 1 aydır Packard Bell R 3451 laptop kullanıyorum.. gayet memnunum... bu laptopla ilgili sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa yardımcı olmaya calısırım...

. . . . . . . . . . . . Packard Bell R3451 . . . . . . . . . . . .
  • ben de yaklaşık 2 aydır r3451 kullanıyorum.tek sıkıntım pil ömrü o da yaklaşık 1,5 2 saat gidiyor. underground 2 ve most wanted oyunlarını çok rahat oynuyorum (800x600 ve detaylar yarıda). age of empires III oyunu da gayet rahat hiç kasmıyor makinayı. Isınma problemi yok gayet sessiz. Klavye kullanımı rahat Ekran mükemmel bence sırf ekran için packard bell alınabilir.Kasası da gayet kaliteli ve dışardan bakıldığında bile sağlam olduğu hissi uyandırıyor.
    Test sonuçlarına gelince
    PC mark 2002 : 4800 (cpu)
    3D mark 2005 : 510
    diğer testleri de yapınca söyleyeceğim.
    Bu fiyata bundan daha hızlısı yok.
  • ben de bu bilgisayarı alalı 1 hafta oldu. performansını daha da iyileştirmek için ne yapmamız gerekiyor. kurulumda gelen programların bir kısmını kaldırmak açılışı daha kısa sürelere çekebilir mesela. bu konuda bir çalışması olan arkadaş varsa bunu paylaşabilirmi?

bu arada bilgisayardan şimdilik çk memnunum. gerçekten fiyatına bakıldığında oldukça kaliteli bir dizüstü bilgisayar.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi breyv123 -- 8 Ocak 2006 14:58:21 >
  • Evet arkadaşlar ben deden atadan kalan yöntemlerle silmeye çalıştım norton ve onun gibi ıvır zıvır programları. Klasörleri sildim...Regedit'ten nortonla ilgiliherşeyi sildim vs... Ama ara sıra hat a veriyor..

Ne yapmak lazım..Uninsatll seceneği yok bu programların
  • Arkadaşlar 64 bit windows ya da linux kurmayı deneyen oldumu hiç? Aslında 64 bit performansını denemek fena fikir değil.
  • bu notebook u bende kullanıyorum ve çok memnunum.
    öncelikle çok sessiz ve ekranı çok iyi,yanlardan bakınca falan görüntü kaybı ya da kararma yapmıyor.
    64 bit olması da cabası...
    tek olumsuz yanı pilinin az gitmesi ama parlak ekran olupta pili fazla giden laptopda pek yok zaten
    bunun daha fazla hücreli pili var mı acaba? bilen var mı???nerede satılıyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 9 Ocak 2006 23:58:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Performansı arttırmak için;

ilk olarak Fiyat/Performans açısından en iyi çözüm RAM artışı olacaktır..

Standart olarak 512 MB (2 x 256 MB) olan RAM'i, 1 GB'a veya 2 GB'a çıkarmak çok doğru bir seçim olur..

Ben yakın bir zamanda (Kingston, Twinmos veya Corsair markalarından biri olmak şartıyla) 2 tane 512 MB DDR (400 MHz) RAM ile 1 GB'a yükseltmeyi düşünüyorum...

ikinci olarak ise ATI Radeon Xpress 200M ekran kartında PCI Express var, ve bu sayede sonradan bir ekran kartı (MXM) takabiliriz..

bu uygulama şu anda pek yaygın değil sanırım ama ilerleyen haftalarda veya aylarda bu konuda daha fazla bilgi edinebileceğimizi umuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 12 Ocak 2006 1:37:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fthtrky

Arkadaşlar 64 bit windows ya da linux kurmayı deneyen oldumu hiç? Aslında 64 bit performansını denemek fena fikir değil.

tam olarak cıktı mı ki piyasaya??
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakas

Evet arkadaşlar ben deden atadan kalan yöntemlerle silmeye çalıştım norton ve onun gibi ıvır zıvır programları. Klasörleri sildim...Regedit'ten nortonla ilgiliherşeyi sildim vs... Ama ara sıra hat a veriyor..

Ne yapmak lazım..Uninsatll seceneği yok bu programların

walla aldıınız gibi ya temiz bi kurulum yapın ya da norton u falan silin.. ben norton u sildim.. bende baya bi uğraşmştım uninstall'ı yok diye sanırım.. şu anda tam olarak hatırlayamıyorum ama laptopun yanında verilen cd veya dvd üzerinden uninstall edebiliyosun....
  • ramlari artırmak iyi fikir olabilir. ekran meselesine gelince aslında tabi ki oyunseverler için yetmeyecektir ama ben eski bir kaç oyunumu yükledim alet gayet güzel çalıştırıyor. aslında bir oyun delisi değilseniz baya bir oyunu da oynarsınız bu bilgisayarla. 64 bit konusunda ise windows un beta versiyonları vardı ortalıkta. son halini aldımı bilmiyorum ama kurulumunu yapan arkadaşlarım vardı. ben bu bilgisayarın performansının 64 bit te daha belirgin olarak ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. bu arada tuş dizilimi gerçekten çok güzel. HP ye tasarım olarak çok benziyor. zaten ben tuş takımı olarak en çok HP beğeniyordum. bunun ona benzemesi benim için ayrı bir güzellik oldu.
  • selam bende aynı notebook a sahibim,1 aydır kullanırum ve memnunum.
    izlenimlerimi ve önerimlerimi sölemek istiyorum:

ilk önce izlenimler:
    - fiyat/performans oranı çok iyi bi makine,ben alırken çanta vermediler ama divx player hediyesi vardı

- pili biraz az gidiyo hakketten,sırf windows uygulamaları ile pili 1 saat 40 dakikada tüketiyo.

- oyunlarda beklediğimin üzerinde bi performans sergilesi.pes5,far cry,most wanted gibi oyunları denedim.alet 800*600 medium ayarlarda kabul edilebilir fps değerleri yakalıyo.1gb ram takviyesi yapılırsa, bazı oyunlarda yaşanan ram kaynaklı takılmalar azalabilir.

- ses olayı bir laptop için muhteşem bence.subwoofer ı olması büyük avantaj.sesler oldukça temiz ve net çıkıyo.hoparlörlerin yerleşimi de gayet güzel önü arkası bilmem neresi kapanmıyo.

gelelim önerilere:
    - bi kere üzerindeki windows oldukça hantal ve arkadaşların dediği gibi bazı çoğu program ekle kaldırdan kaldırılamıyo.üztelik sürücülerde aynı şekilde silinemiyo.ayrıca o haliyle açılışı oldukça uzun sürüyo ve windows içinde de beklenenden daha yavaş bi performans sergiliyo.o yüzden alan ve alıcak olan arkadaşlara tavsiyem yeni bi windows kurmaları.

-ekran kartının ve ses kartının en son driverlarını indirip kurarsanız daha iyi olur. ben şu anda formattan sonra ngo nun 5.13 optimize sürücülerini kullanıyorum.ve ilk aldığımda 3dmark 2003 den 850 puan alan sistem şimdi 1050 puana çıktı.oyunlarda da bariz bi hızlanma oldu-özellikle most wanted da.

-nortonu sistemden kaldırınca oldukça rahatlıyo makine,tavsiyem 512mb ram lik haliyle kullanacaksanız başka bi virüs programı kullanmanız.

-ekran kartı belleğini 64mb olarak ayarladım bi çok oyun için yetiyo.zaten daha fazla ram isteyen oyunlarda xpress 200 gpu su yüzünden makinenin zorlanacağı kesin.

- ram takviyesi yapmak isteyen arkadaşlar,üstünde bulunan ddr333 lükler yerine ddr400 alırlarsa hem toplam sistem performansında hemde ekrna kartı performansında artış sağlarlar.o/b kartlar ram bant genişliğinden yediği için bu genişlik ne kadar yüksek olursa sisteme diğer işler için o kadar fazla bant genişliği kalır.
    yani 2-256mb ddr33 yerine 2*512 ddr400 luk ram terfisi gayet mantıklı olur.

-aletin ekranı süper aman dikkatli kullanın

• quote:

Orjinalden alıntı: trulli

selam bende aynı notebook a sahibim,1 aydır kullanırum ve memnunum.
    izlenimlerimi ve önerimlerimi sölemek istiyorum:

ilk önce izlenimler:
    - fiyat/performans oranı çok iyi bi makine,ben alırken çanta vermediler ama divx player hediyesi vardı

- pili biraz az gidiyo hakketten,sırf windows uygulamaları ile pili 1 saat 40 dakikada tüketiyo.

- oyunlarda beklediğimin üzerinde bi performans sergilesi.pes5,far cry,most wanted gibi oyunları denedim.alet 800*600 medium ayarlarda kabul edilebilir fps değerleri yakalıyo.1gb ram takviyesi yapılırsa, bazı oyunlarda yaşanan ram kaynaklı takılmalar azalabilir.

- ses olayı bir laptop için muhteşem bence.subwoofer ı olması büyük avantaj.sesler oldukça temiz ve net çıkıyo.hoparlörlerin yerleşimi de gayet güzel önü arkası bilmem neresi kapanmıyo.

gelelim önerilere:
    - bi kere üzerindeki windows oldukça hantal ve arkadaşların dediği gibi bazı çoğu program ekle kaldırdan kaldırılamıyo.üztelik sürücülerde aynı şekilde silinemiyo.ayrıca o haliyle açılışı oldukça uzun sürüyo ve windows içinde de beklenenden daha yavaş bi performans sergiliyo.o yüzden alan ve alıcak olan arkadaşlara tavsiyem yeni bi windows kurmaları.

-ekran kartının ve ses kartının en son driverlarını indirip kurarsanız daha iyi olur. ben şu anda formattan sonra ngo nun 5.13 optimize sürücülerini kullanıyorum.ve ilk aldığımda 3dmark 2003 den 850 puan alan sistem şimdi 1050 puana çıktı.oyunlarda da bariz bi hızlanma oldu-özellikle most wanted da.

-nortonu sistemden kaldırınca oldukça rahatlıyo makine,tavsiyem 512mb ram lik haliyle kullanacaksanız başka bi virüs programı kullanmanız.

-ekran kartı belleğini 64mb olarak ayarladım bi çok oyun için yetiyo.zaten daha fazla ram isteyen oyunlarda xpress 200 gpu su yüzünden makinenin zorlanacağı kesin.

- ram takviyesi yapmak isteyen arkadaşlar,üstünde bulunan ddr333 lükler yerine ddr400 alırlarsa hem toplam sistem performansında hemde ekrna kartı performansında artış sağlarlar.o/b kartlar ram bant genişliğinden yediği için bu genişlik ne kadar yüksek olursa sisteme diğer işler için o kadar fazla bant genişliği kalır.
    yani 2-256mb ddr33 yerine 2*512 ddr400 luk ram terfisi gayet mantıklı olur.

-aletin ekranı süper aman dikkatli kullanın

selam arkadasım.. bu guzel acıklamaların icin tesekkurler... sana birkac sorum olucak

1) "ekran kartının ve ses kartının en son driverlarını indirip kurarsanız daha iyi olur. ben şu anda formattan sonra ngo nun 5.13 optimize sürücülerini kullanıyorum.ve ilk aldığımda 3dmark 2003 den 850 puan alan sistem şimdi 1050 puana çıktı.oyunlarda da bariz bi hızlanma oldu-özellikle most wanted da." burdaki ngo falan nedir onu anlayamadım? 3dmark falan dediğine gore heralde ekran kartıyla ilgili olsa gerek.. ekran ve ses kartı en son driver larını nerden yukleyebiliriz?

2) ekran kartının belleğini neden 64mb olarak ayarladın onu da anlamadım? 32mb olarak kalsın, zaten alet ihtiyaç hissettiği zaman 128mb a kadar yükseltiyo.. mesela msn falan yaparken neden 64 calıssın ki? 32 de kalsın, most wanted i acınca 128 mb a cıkarsın

3) R3451'ler DDR 400 MHz destekliyomu ya?? ben bunu bilmiyodum.. sadece 333 MHz olanları destekler die duymustum.. 400 MHz'lik ram takan varmı aranızda arkadaslar??

• ngo dediğim ekran kartı ile ilgili olup ati nin catalst sürücülerinin modifiye edilmiş versiyonlarıdır.
    www.guru3d.com adresinden indirebilirsiniz.

ses kartınının en son sürücüsünü de
    http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True
    adresinden indirebilirsiniz.

ati nin rs480 çipseti ddr400 ü destekliyo.dolayısı ile ddr400 takabiliyoruz.zaten turion ların ddr266,333 ve 400mhz e destekleri mevcut.

• arkadaşlar program uninstall etmek için master dvd yi kullnmanız gerek ama bana kalırsa temiz windoes en iyi çözüm.Bu arada trulli arkadaşımın dediği gibi ekran kartı sürücülerini yenilerseniz performans artıyor. Yalnız benim merak ettiğim yeni xp pro kurarken format kısmında yalnızca ntfs dosya formatı çıkıyor ben fat32 istiyorum bunun çözümünü bilen var mı acaba...?
  • quote:

ngo dediğim ekran kartı ile ilgili olup ati nin catalst sürücülerinin modifiye edilmiş versiyonlarıdır.

http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True

ati nin rs480 çipseti ddr400 ü destekliyo.dolayısı ile ddr400 takabiliyoruz.zaten turion ların ddr266,333 ve 400mhz e destekleri mevcut.

arkadasım kusura bakma bi yanlışlık yapmak istemiyorum o yüzden şu ekran kartı ile ilgili hangisini indirmem gerekiyo? Videocards - ATI Catalyst (Modified) var, ATI Catalyst (32 bit) var bir de ATI Catalyst (64 bit) var.. işlemcimiz 64 bit olduğu icin bu sayfadaki 5.13 ü mü indiricez yoksa burda yazan 64 bit olayı kullandığımız işletim sisteminin 64 bit olmasından mı bahsediyo?? kafam karıstı ya . . .

• yaw ben ramleri 2*512mb yaptım ama ddr333,ddr400 ü desteklediğini bilmiyodum,vay anasını
  • 5-11_xp-2k_dd_ccc_wdm_enu_27345.exe ben bu dosyayı kurmuştum.bu ayki pcnet dergisinden aldım. Bayağı bir per. artışı gösterdi ama senin dediklerinin hangisi bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Onur__

quote:

ngo dediğim ekran kartı ile ilgili olup ati nin catalst sürücülerinin modifiye edilmiş versiyonlarıdır.

arkadasım kusura bakma bi yanlışlık yapmak istemiyorum o yüzden şu ekran kartı ile ilgili hangisini indirmem gerekiyo? Videocards - ATI Catalyst (Modified) var, ATI Catalyst (32 bit) var bir de ATI Catalyst (64 bit) var.. işlemcimiz 64 bit olduğu icin bu sayfadaki 5.13 ü mü indiricez yoksa burda yazan 64 bit olayı kullandığımız işletim sisteminin 64 bit olmasından mı bahsediyo?? kafam karıstı ya . . .

kafa karışacak bişey yok yaw

bizim işlemciler 64bit ama işletim sistemi 64bit olmadığı için gene 32bit lik sürücüleri kullanman gerekiyo.sen ordan ati modified yazan sürücüleri indireceksin ama 32bit olacak

• ok arkadasım saol..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.