Şimdi Ara

Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
16.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hdd life ı yükledim dediğim gibi western çıktı
     Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı

http://depo.fotodak.com/foto/48/17/9/resim.jpg.htm

device manager olayı ise:

my computer e sağ tuş ordan properties
    çıkan pencerede hardware ekmesi ordan device manager
    ordan da disk drivers a tıklarsan hdd nin kodunu görebilirsin.

ramlere gene everest adlı progrmadan baktım,zaten bu programın en büyük artısı bilgisayarın içini açmadan parçaların seri numarasına-koduna kadar görebilmen.o programı yüklemeni neririm,bi durum olduğunda kolayca açıp bakabiliyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 15 Ocak 2006 18:25:22 >

• device manager i anladım ya bendeki windows türkçe de.. peki bizim windowslar da mı farklı yau nasıl iş bu.. bendeki XP Home TR...

orda da aynısı yazıyo bende.. yani IC25N080ATMR04-0 yazıyo.. peki senin hdd 5400 rpm de benimki 4200 rpm mi.. olmaması lazım öle bişeyin yau . . . . .

sende yaşam 92, performans 100.. bende ikiside 51.. ya işte bunu sewmedim way şerefsizler ya.. demek ellerine hangi parça geliyosa onları takıyolar öle kafalarına göre

sen nerden almıştın laptopu??

peki senin WIFI markası ne? aygıt yöneticisi veya ingilizcesi device manager dan bakarmısın

o da farklıysa artık pess diyorum yani . . .

bide şu everest programı için bi link verebilirsen çok ii olur . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 15 Ocak 2006 21:30:11 >

• dur yaw hemen bozma moralini

şimdi benim windows üstündeki değil ben format attım ingilizce professional kurdum.

o hdd deki yaşam ve performans değerleri de bu formatla ilgilidir belki.çünkü ben makinayı ilk aldığımda xp oldukça geç açılıyodu ve açıldıktan sonra da oldukça hantaldı.acdsee gibi bi program bile çok geç açılıyodu,norton dan dolayıdır deyip sildim ama o hantallık bir türlü geçmedi.en sonunda format atıp partition ları kendim oluşturdum.xp yükledikten sonra da disk birleştirme yaptım.şu anda alet oldukça hızlandı.ben format atmadan önce ram i 1gb yapmayı düşünüyoum ama şimdi bekliyim diyorum azıcık.
    kıasacası format bayağ rahatlatıyo makineyi.artık fabrikada nasıl bi windows yükledilerse bilemiyorum.

ben notebook u mavi bilgisayar dan aldım.

Wifi nin markası Ratlink RT2500.

everest home edition u buradan indirebilirsin.

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1072

• ohh be allahtan wifi aynı ... bende bu aralar 1 gb ddr 400 mhz ram bakıyorum ya aslında gerek olduundan diil ama maksat görmek, merakımızı gidermek falan.. kingston, twinmos veya corsair marka 2 x 512 mb ddr 400 mhz ram almak için önerebileceğin sağlam biyer var mı şöle fiyat bakımından da iyi olsun...

onun dışında formatı bende düşünüyorum.. sen neden laptopun yanında verilen cd den kurmadın xp'yi? pro olmasını istediin icin mi?

bende format olaylarına girişcem 1-2 haftaya ama şu kurtarma yok partition bisürü şey var ortada.. ne yapmam gerekio anlamadım.. ben bişi kurtarmak istemiyorum.. arkadasımdan external dvd yazıcıyı alıcam, istediim şeyleri bi dvd ye yazıcam.. sora formatı çakıcam.. mantıklı heralde dimi?

bi de harddiski c ve d diye ikiye bölmek istiyorum.. bunu nasıl yaparım? daha sonraki formatlarda d yi silmicem, mp3leri, programları, formatta gitmesini istemediim şeyleri d sürücüsünde barındırıcam falan.. yeniden windows kurulurken mi yapılcak bu 2ye ayırma işlemi?

• quote:

Orjinalden alıntı: Onur__

ohh be allahtan wifi aynı ... bende bu aralar 1 gb ddr 400 mhz ram bakıyorum ya aslında gerek olduundan diil ama maksat görmek, merakımızı gidermek falan.. kingston, twinmos veya corsair marka 2 x 512 mb ddr 400 mhz ram almak için önerebileceğin sağlam biyer var mı şöle fiyat bakımından da iyi olsun...

onun dışında formatı bende düşünüyorum.. sen neden laptopun yanında verilen cd den kurmadın xp'yi? pro olmasını istediin icin mi?

bende format olaylarına girişcem 1-2 haftaya ama şu kurtarma yok partition bisürü şey var ortada.. ne yapmam gerekio anlamadım.. ben bişi kurtarmak istemiyorum.. arkadasımdan external dvd yazıcıyı alıcam, istediim şeyleri bi dvd ye yazıcam.. sora formatı çakıcam.. mantıklı heralde dimi?

bi de harddiski c ve d diye ikiye bölmek istiyorum.. bunu nasıl yaparım? daha sonraki formatlarda d yi silmicem, mp3leri, programları, formatta gitmesini istemediim şeyleri d sürücüsünde barındırıcam falan.. yeniden windows kurulurken mi yapılcak bu 2ye ayırma işlemi?

Valla arkadas tam kafamda olan sorulara deginmissin.Bende aksilik olmazsa yarin w7600 alicam ve aldigim gibi kendi xp mi kurmayi ve hdd yi 2 ye bolmeyi planliyorum.Bu konuyu bilen bir arkadas soyle iyice bir aciklarsa sevinirim valla

• quote:

Orjinalden alıntı: DR_SHARP

quote:

ohh be allahtan wifi aynı ... bende bu aralar 1 gb ddr 400 mhz ram bakıyorum ya aslında gerek olduundan diil ama maksat görmek, merakımızı gidermek falan.. kingston, twinmos veya corsair marka 2 x 512 mb ddr 400 mhz ram almak için önerebileceğin sağlam biyer var mı şöle fiyat bakımından da iyi olsun...

Valla arkadas tam kafamda olan sorulara deginmissin.Bende aksilik olmazsa yarin w7600 alicam ve aldigim gibi kendi xp mi kurmayi ve hdd yi 2 ye bolmeyi planliyorum.Bu konuyu bilen bir arkadas soyle iyice bir aciklarsa sevinirim valla

bakalım.. bilen birileri bişiler yazar elbet.. buarada inşallah hayırlı olur... hep sölemişimdir.. eğer taşıma ve pil açısından bi sorun ifade etmiyosa senin için, bence mükemmel bi seçim.. al biranı çerezini yanına, paso dvd izle oyun oyna 17" bi laptopa herkes sahip olamaz ne de olsa

buarada nerden almayı düşünüyosun? yanında verdikleri aksesuarlar neler?

• bende şimdi indirdim hdd life programını ve benim harddisk de WDC WD800UE-22HCT0 çıktı. western digitalden baktım 2 mb chache ve 5400 rpm gösterdi.Trulli arkadaşıma da teşekkür ederim ekran kartının belleği ile ilgili yazdıklarına

Özellikleri aşağıdaki gibi....

Performance Specifications
    Rotational Speed 5,400 RPM (nominal)
    Buffer Size 2 MB
    Average Latency 5.50 ms (nominal)

Seek Times
    Read Seek Time 12.0 ms
    Track-To-Track Seek Time 2.0 ms (average)

Transfer Rates
    Buffer To Disk 421 Mbits/s (Max)

Buffer to Host (EIDE)
    Mode 5 Ultra ATA 100.0 MB/s
    Mode 4 Ultra ATA 66.6 MB/s
    Mode 2 Ultra ATA 33.3 MB/s
    Mode 4 PIO 16.6 MB/s
    Mode 2 multi-word DMA 16.6 MB/s

Recommended Configuration Parameters
    Number of Heads (Physical) 4

Physical Specifications
    Formatted Capacity 80,026 MB
    Capacity 80 GB
    Interface EIDE
    Actuator Type Rotary Voice Coil
    Number of Platters 2
    Bytes Per Sector 512
    User Sectors Per Drive 156,301,488
    Servo Type Embedded

Physical Dimensions
    English
    Height 0.374 ±0.008 inch
    Length 3.94 ±0.010 inch
    Width 2.75 ±0.010 inch
    Weight 0.26 Pounds (+/- .10 lb)

Metric
    Height 9.5 ±0.20 mm
    Length 100.2 ±0.25 mm
    Width 69.85 ±0.25 mm
    Weight 0.117 kg (+/- .082 kg)

Environmental Specifications
    Shock
    Operating Shock (Read) 250G, 2ms
    Non-operating Shock 900G, 1ms

Acoustics
    Idle Mode 20 dBA (average)
    Seek Mode 0 21 dBA (average)

Temperature (English)
    Operating 41° F to 140° F
    Non-operating -40° F to 149° F

Temperature (Metric)
    Operating 5° C to 60° C
    Non-operating -40° C to 65° C

Humidity
    Operating 8-90% RH non-condensing
    Non-operating 5-95% RH non-condensing

Altitude (English)
    Operating -1,000 feet to 10,000 feet
    Non-operating -1,000 feet to 40,000 feet

Altitude (Metric)
    Operating -305M to 3,050M
    Non-operating -305M to 12,200M

Vibration
    Operating
    Linear 5-300 Hz, 1.0G (0 to peak)
    Random 5-300 Hz (0.008 g² / Hz)

Electrical Specifications
    Current Requirements
    5 VDC
    Read/Write 500 mA
    Idle 400 mA
    Standby 45 mA
    Sleep 38 mA

Power Dissipation
    Read/Write 2.50 Watts
    Idle 2.00 Watts
    Standby 0.23 Watts
    Sleep 0.19 Watts

• benimki malesef IBM/HITACHI ve 4200 rpm.. sağlık olsun.. ne yapalım bu saatten sonra..

adamlar demişler heralde "ya bu laptop Onur'a gidicek nasıl olsa, ona 4200 rpm yeter, fazlasına gerek yok" diye
  • Onur kardesim sorma su nereden alma isini.Buluncaya kadar canim cikti valla(Antalyada kaliyorumda).Koyuncudan bayisini ogrendim ve gittim konusmaya.Adam bana baya bi guven verdi.Guzel bir dukkanda ayni zamanda.Yarin gidicem beraber aleti acip kurulumu yapicaz(tabi ben bayramdan 1 hafta once konusmustum umarim ellerinde kalmistir alet)kontrol falan edicez sorun yoksa parasini odeyip eve gelicem kismetse.Sonrada basliycam forumdakileri soru yagmuruna tutmaya.Bu arada pil ve tasima sorun degil onun icin 17" ekranin keyfini doya doya yasiycam insallah

• haa ewet şu antalya işini özel mesajdan konusmustuk zaten.. neyse hayırlısı olur inşallah.. önce bi mal ellerinde olsun da, sora o mal sağlam çıksın da, sora sen parayı öde de, sora ewine gel laptopunu aç da ondan sora soru yağmuruna tutmak kolay
  • Valla aynen oyle Uyku tutmuyor yaw sabah olsada gitsem
  • haklısın dostum.. yarına iyi haberlerini bekliyoruz . . . . .
  • arkadaşlar bu arada ekran kartı 128 mb yazıyordu şimdi baktım 256 mb a kadar çıkıyor. ilginç değil mi adamlar ne sattıklarını bilmiyorlar mı acaba. özelliklerin iyi olması güzel ama kötü de çıkabilirdi değil mi.
  • quote:

benimki malesef IBM/HITACHI ve 4200 rpm.. sağlık olsun.. ne yapalım bu saatten sonra..

adamlar demişler heralde "ya bu laptop Onur'a gidicek nasıl olsa, ona 4200 rpm yeter, fazlasına gerek yok" diye

buarada benim kafam çok bozuldu bu işe.. her an bir sipariş ile 100 GB 7200 Rpm ve 2.5 inch lik bi hdd alabilirim ona göree . . . . . .

var mı demeyin, BURAYA BAKINN . . . . .

• quote:

Orjinalden alıntı: zerachi

arkadaşlar bu arada ekran kartı 128 mb yazıyordu şimdi baktım 256 mb a kadar çıkıyor. ilginç değil mi adamlar ne sattıklarını bilmiyorlar mı acaba. özelliklerin iyi olması güzel ama kötü de çıkabilirdi değil mi.

ewet bende ne zamandır bunu yazmak istiyodum da bi türlü denk gelmemişti.. satılırken max. 128 mb diyo ama 256 mb'a kadar çıkabiliyo heralde.. deneyen veya böyle kullanan var mı acaba?

ben şahsen 256 yapmadım çünkü zaten 512 ram var, onun da 256 sı ekran kartına giderse, 256 mb ile laptop biraz bayılabilir

ama ram i 1 gb ddr 400 mhz yaptıktan sonra 256 mb a çıkartıp bi denicem . . . .

• Bu da benim IBM/HITACHI HDD in özellikleri:

Sürücü Tanımı IC25N080ATMR04-0
    Sürücü Tarihi 01.07.2001
    Sürücü Sürümü 5.1.2535.0
    Sürücü Sağlayıcı Microsoft
    INF Dosyası disk.inf

Üretici IBM
    Sabit Disk Ailesi Travelstar 80GN
    Fiziksel Boyut 2.5"
    Biçimlendirilmiş Kapasite 80 GB
    Diskler 2
    Kayıt Yüzeyi 4
    Fiziksel Boyutlar 100 x 70 x 9.5 mm
    Ağırlık(En Fazla) 99 g
    Ortalama Dönme Gecikmesi 7.1 ms
    Dönme Hızı 4200 RPM
    En Yüksek İç Veri Hızı 350 MBit/s
    Ortalama Erişim 12 ms
    İzden İze Erişim 2.5 ms
    Tam Erişim 23 ms
    Arabirim Ultra-ATA/100
    Arabellekten bilgisayara veri hızı 100 MB/s
    Arabellek Büyüklüğü 8 MB

Firma Adı Hitachi Global Storage Technologies

• evet ben şu anda 256 mb kullanıyorum ekran kartını. bi de arkadaşlar undervoltage (tam doğru yazmamış olabilirim) diye bir olay varmış. işlemcinin voltajını olduğundan daha azaçekip pil ömrünü artırabiliyormuşuz. deneyen oldu mu acaba amd lerde oluyor mu. ben rm clock diye bir program indirdim ama benim işlemciyi tanımadı. Bilen veya yapan varsa nasıl yapılıyor öğrenelim en azından pilden biraz daha tasarruf sağlarız.
  • yaw arkadaşlar bunun hdd ini 60gb 7200rpm başka bir hdd ile değiştireyim mi? memnunum gerçi ama öbürü daha hızlı birde ses ve ısı olayı naısl bu 7200 rpmlerde? rahatszılık falan vermeisn sonra???
  • quote:

Orjinalden alıntı: zerachi

evet ben şu anda 256 mb kullanıyorum ekran kartını. bi de arkadaşlar undervoltage (tam doğru yazmamış olabilirim) diye bir olay varmış. işlemcinin voltajını olduğundan daha azaçekip pil ömrünü artırabiliyormuşuz. deneyen oldu mu acaba amd lerde oluyor mu. ben rm clock diye bir program indirdim ama benim işlemciyi tanımadı. Bilen veya yapan varsa nasıl yapılıyor öğrenelim en azından pilden biraz daha tasarruf sağlarız.

walla eğer ram upgrade fln yapmadıysan yani hala 512 mb ram'in varsa bence ekran kartını 256 mb a çıkarma.. ben 256 ya çıkardım, denemek için most wanted a giriyim dedim.. 15 dakka bekledim sırf oyuna girebilmek için.. ha ram'in 1 gb tır, o zaman yap.. ama 512 ram'in 256'sını ekran kartı çalınca, geriye kalan 256 ram bilgisayara yetmiyo

undervoltage fln zor işler ya yok 48 saat denicekmişsin falan.. ben öle şey yapamam.. çok uğraşmak lazım.. allah korusun bi sakatlık çıkar.. sora al başına belayı.. sonuçta binlerce mühendis, yıllar süren çalışmalar sonucunda bi bilgisayarı piyasaya sürücek hale getiriyolar.. heralde onlar bizden daha iyi biliyolardır dimi hangi parçanın hangi voltta çalışması gerektiini . . . .

• quote:

Orjinalden alıntı: stuka

yaw arkadaşlar bunun hdd ini 60gb 7200rpm başka bir hdd ile değiştireyim mi? memnunum gerçi ama öbürü daha hızlı birde ses ve ısı olayı naısl bu 7200 rpmlerde? rahatszılık falan vermeisn sonra???

walla bende 80 gb 4200 rpm hdd var, sende büyük ihtimal 80 gb 5400 rpm hdd var.. 5400 rpm de iyi bir rakam ama "benim zaten 80 gb a ihtiyacım yok, 60 gb da yeter bana" diyosan tabiki 7200 rpm den dolayı 60 gb lık olanı tak derim . . .

rpm (dönüş hızı) in fazla olması iyidir.. ses azalır, performans artar.. ısı konusunda pek bi fikrim yok ama fazla bi fark olmaz . . .

bu parçayı nerden, ne kadara alacağını ve nerde taktıracağını bizimle paylaşırsan çok iyi olur . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 16 Ocak 2006 14:01:53 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.