Şimdi Ara

Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
16.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: zerachi

5-11_xp-2k_dd_ccc_wdm_enu_27345.exe ben bu dosyayı kurmuştum.bu ayki pcnet dergisinden aldım. Bayağı bir per. artışı gösterdi ama senin dediklerinin hangisi bilmiyorum.

ben de netten bunu indirip yüklemistim.. simdi 5.13 çıkmış onu yüklicem . . .
  • quote:

Orjinalden alıntı: trulli

kafa karışacak bişey yok yaw

bizim işlemciler 64bit ama işletim sistemi 64bit olmadığı için gene 32bit lik sürücüleri kullanman gerekiyo.sen ordan ati modified yazan sürücüleri indireceksin ama 32bit olacak

ben modified kısmından " NGO ATI Optimized Driver v1.5.13 " ü indirdim.. yükleme sırasında biri Ultra, diğeri Standart olmak üzere iki secenek cıkıyo.. bunlardan hangisini yüklemeliyim?

Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı

• Standart seçeneğini yükledim.. Oyunlarda performans artışı bariz bi şekilde görülüyo.. tavsiye ederim arkadaslar . . .
  • zaten standart yüklemen gerekiyodu iyi yapmışısn

aynı benim indirdiğim sürücü,bende herkede tavsiye ediyorum
  • arkadaslar, laptoplarınızda kullandığınız, bizlere önerebileceğiniz programlar varmı? son update'ler, güncel sürümler - yazılımlar, soğutma ile - fan ile ilgili seyler, performans arttırıcı programlar gibi?? bunları paylaşırsak bu başlığın çok yararlı olabileceği inancındayım.. cevaplar için şimdiden teşekkürler . . .

ben ekran kartı ile ilgili: ATI Modified - NGO ATI Optimized Driver v1.5.13 (www.guru3d.com )

ses kartı ile ilgili: http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True sayfasından son sürümleri indirdim..

ses kartı ile ilgili şeyleri daha denemedim ama ekran kartı ile ilgili olan sürücü çok yararlı...

sıra sizde arkadaslar . . . . . .

buarada unutmadan şunu da eklemek istiyorum, yeni driver'ları listeleme, link verme gibi bi imkanı olanlardan bu bilgileri bizden esirgememelerini diliyorum... saygılar . . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 14 Ocak 2006 2:13:49 >

• ya ben şu ekran kartının belleğini bir türlü ayarlayamadım nerden yapılıyor acaba. bir de kurtarma dvd sini kullanınca hdd deki tüm bölümlerim yok oluyor.Bunu önlemenin bir yolu var mı? İlgilenirseniz sevinirim :)
  • ekran kartı belleğini ayarlamak için:
    - sistem açılırken f2 tuşuna basarak biosa girmelisin.
    - ordan advance bölümünden gfx seçeneğine girmelisin.
    - açılan menüde istediğin miktarı girip ok e basamalı ardından da save and exit seçeneği ile biostan çıkmalısın.

o kurtarma dvd sine hiç bulaşma bence,direk formatı çak yeni bi işletim sistemi kur.istediğin gibi partition larını ayarlar daha hızlı bi şekilde kullanırsın.

bide üstte yazdığımız gibi güncelemeleride yaparsan cillop gibi oluyo.

ben öle yaptım alet şimdi daha hızlı ve daha stabil çalışıyo...
  • Onur___ a katılıyorum. Bu başlık tüm r4351 kullanıcıları icin bir referans niteliginde oldu. daha da yararlı olabilmesi icin yüklenen program, sürücü bilgilerinin, performans testi degerlendirmelerinin, satış sonrası destek tecrübesinin başlığı takibeden herkesle paylaşılması önem taşıyor. Vakit kaybederek edindigimiz değerli bilgilerimizi paylaşırsak başkalarının da aynı sıkıntıları yaşamasını engellemiş oluruz. zaten forumların temel amacı da budur. görüş bildiren herkese kendi adıma çok teşekkür ederim. ben dizüstü bilgisayarla fazla bir sorun yaşamadım. bence perdormans olarak fiyatının gerçekten üstünde bir bilgisayar. şimdilik yaşadığım tek sorun sabit diskte yeni bir bölüm (primary) oluşturdum. ancak ne hikmetse bu yeni bölüme d: yerine e: harfini atadı program. sonra bunu da düzeltmeye çalıştım ama başarısız oldum. buna neden olan şeyin yedekleme (backup) için ayrılmış olan yaklaşık 4GB lik alan olabileceğini düşünüyorum. (başta bölümleme yaptıgım sırada CD sürücüde CD olması olabilir diye düşündüm ama aynı işlemi CD yokken de tekrar etmeme ragmen sonuç degişmedi.) bu konuda bilgi sahibi olan var mı acaba?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthtrky -- 14 Ocak 2006 22:23:10 >

• Arkadaşlar bir de yararlı olabileceğini düşündüğüm bir topic vermek istiyorum size.. Packard Bell R3451'in içi açılmış haldeki resimleri ( o laptop da benim oluyo bu arada ).. Bi göz atın isterseniz . . .

http://forum.donanimhaber.com/m_5405998/tm.htm . . . . .
  • madem öle benden de test sonuçları gelsin bakalım:

PC Mark04
    PCMark = 2532
    CPU = 2736
    Memory = 2312
    Graphics = 806
    HDD = 2863

3D Mark 2001
    3294 marks

3D Mark 2003
    1085 marks

3D Mark 2005
    507 marks

bu arada güzel bi haber vereyim notebook un hdd si WDC WD800UE-22HCT0 kodlu Western Digital marka ve 4200 değil 5400rpm.
    western in sitesinde WD800 kodlu iki tane hdd var ve UE olan 2mb önbellekli iken VE olan 8mb.
    yani heryerde yazdığı gibi 4200 değil.zaten test sonuçlarından da anlaşılıyo.burdaki başka bi topic de arkadaşın biri 5400rpm e sahip dell 6000 notebook un test sonuçlarını vermiş; gördüğünüz gibi benim değer ondan daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 15 Ocak 2006 1:00:28 >
  • bu çok güzel bi haber gerçekten.. sewindim şimdi içini açtığımda ilk olarak buna bakmıştım ama üzerinde bişey yazmıyodu, o yüzden bende bu konuda herhangi birşey söyleyememiştim.. bunu duymak hakkaten çok güzel.. peki kesin olarak emin misin harddiskin WDC WD800UE-22HCT0 kodlu Western Digital olduğundan? nerden öğrendin bunu?
  • buarada test sonucları icin cok tesekkurler.. heyecanla üstteki (hdd ile ilgili) soruma cewap bekliorum . . . .
  • hdd nin koduna device managerdan baktım, everest ten de kontrol ettim
    ikisinde de aynı şey yazdı,western in sayfasında aratınca da ortaya böle bişey çıktı.

zaten hissedilir bi hız var 4200 bu kadar seri olamaz diye düşünmüştüm.
    benim arkadaşta msi 510c var aletin herşeyi iyi ama hdd si biraz yavaş 4200rpm.onunki ile benimki arasında hakketen hissedilir bir fark vardı,ordan kıllanmıştım açıkcası
  • eheheh.. o zaman yaşasııınnn

bir de şöle bi program var.. ben daha denemedim ama bi bak istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_5403915/mpage_1/key_/tm.htm

burda da sanırım hdd nin markasını modelini falan yazıyo . . .
  • allahalaaaahhh bu programda hdd nin markasına bakın ne yazmış;

google'dan IBM IC25N080ATMR04-0 diye arattım, çıkan sonuç;

80GB HITACHI IC25N080ATMR04 Travelstar 80GB (08K0635) | 2.5 inch - 4200 rpm - UDMA100 - 8MB Cache

ne iştir anlamadım ya . . . . . . .

• eeeeeee hocam nerdeyse butun sitelerde 5400 rpm olarak gecmiyormu bu alet.Hangisi olacak simdi
  • yok ya tam tersi.. R3451 ler için çoğu yerde 4200 rpm deniyordu.. trulli arkadasımız bikac program sayesinde 5400 rpm olduğunu söyledi ve hatta western dijital dedi markasına da.. benim bu son indirdiim programda ise markası IBM/HITACHI ve 4200 rpm diyo

• Pardon birader ben arastirma yapicam diye bir cok notebooka baktistim.Sanirim benim kafadaki hdd bira karistiBaska bir aletle karistirdim herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Onur__

allahalaaaahhh bu programda hdd nin markasına bakın ne yazmış;

google'dan IBM IC25N080ATMR04-0 diye arattım, çıkan sonuç;

80GB HITACHI IC25N080ATMR04 Travelstar 80GB (08K0635) | 2.5 inch - 4200 rpm - UDMA100 - 8MB Cache

ne iştir anlamadım ya . . . . . . .

ilginç gerçekten!
    ama mesela senin ramler hynix ken benimkiler microntech marka.
    yani farklı markalar kullanılmış gibi duruyo.
    belli bi parti o şekilde belli bi parti bu şekilde mi üretildi acaba?

senin device manager da ne yazıyo,baktın mı?

• device manager olayını biraz daha açarmısın, nerden bakıcam?? sen de benim yüklediğim hdd life programını yükle.. bir de ordan bak.. ram inin markasını nerden öğrendin??

ama dediğin büyük ihtimal doğrudur.. parti parti üretiyolardır o şekilde farklılıklar mevcuttur sanırım.. mesela R3451 de aslında kumanda alıcısı ve kumanda opsiyonel, card reader opsiyonel.. ama TR'ye gelenlerde hepsinde kumanda alıcısı mevcut sanırım ( alıcı var fakat kumanda yok o da ayrı bi şey ) .. belki daha sonra geleceklerde card reader da koyarlar, fiyatı da biraz arttırıp öyle satışa sunarlar.. bilemeyiz....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.