Şimdi Ara

Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
16.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BABURS

BU ARADA KORKUNC BI GERCEK PAKARD BELL DE OSI DVR YAZICI VARSA BOKU YEDINIZ CUNKI BU DVD CD YAKMAYI VE DVD YAKMAYI BILE BASARAMIYO PILIDE 7 AYDA 18 DEFA DESARJ OLDUGU HALDE OLDU :( ALAH RAHMET EYLESIN .....AMA HALA DIYORUM ISLETIM SISTEMI KORKUNC SURATLI CALISIYOPR COKMESIDE IMKANSIZ BEN 1499 DOLAR +KDV YE ALDIM 600 DOLARA ZOR SATTIM

Askadasim sen hangi makinadan ve ne pilinden bahsediyosun sormasi ayiptir tam kavriyamadim.Bu ara bir baslikta ve internet te gezerken okudugum bir siteye gore yanlis hatirlamiyorsam Packard Bell de lg DVD ler kullaniliyormus.Bu konuda tam kesin bilgisi olan verse versin lutfen
  • Merhaba

Ben de bir ay önce Mavi Bilgisayar'dan Packard Bell R3451 aldım. Aldıktan kısa bir süre sonra 64 bit Windows Professional kurdum. Ayrıca geçen hafta da 64bit Suse 10 kurdum. Şimdi windows kurulumunu anlatayım. Linux'u da başka bir zaman.

İçersinde gelen Windows Home çok yavaş açılıyordu; ayrı bir partition'a Windows x64 kurduktan sonra bilgisayarın açılışı neredeyse iki kat hızlandı diyebilirim. Bu büyük bir avantaj. Ayrıca, 32bit'lik programları aynı performansta (hatta bazen daha iyi) çalıştırabiliyorsunuz. 64 bit için yazılmış programlar hala çok az sayıda, ama mesela xvid encoder için %40'lık performans artışından sözediyorlar. Windows 64bit'in en büyük sorunu ise sürücüler; çünki 64bit windows'ta tüm sistem sürücüleri de 64 bit olmak zorunda. Windows 64bit çıkarken de çoğu sürücü ortada yoktu, o yüzden normal kurulumdan sonra ekran kartını, ses kartını, modemi, wireless ve normal ethernet adaptörünü tanımıyor. Şimdi ise bunları hepsi var, ama indirmek-kurmak biraz zahmetli tabi. Sırasıyla aşağıdakileri indirip kurmanız lazım:

a) Microsoft .NET framework 1.1 (heryerde bulunur, ATI için gerekli)

b) ATI'nin websitesinden (www.ati.com) 64bit'lik ekran kartı sürücüleri (Dosyaları açtıktan sonra normal kurulumu çalışmazsa, ki bende çalışmadı, kendiniz device manager'dan update driver->have disk ile kurabilirsiniz). Yine aynı yerde south bridge sürücüleri var, kurmak gerekli mi, bilmiyorum, ben kurdum.

c) Realtek'ten 64 bit ses kartı sürücüsü (www.realtek.com.tw)

d) Ethernet için ALI entegre sürücülerihttp://www.majorgeeks.com/ALi_Integrated_Driver_d4463.html)

e) Ralink Wireless Ethernet sürücüsü (www.ralinktech.com) RT2500 PCI/MiniPCI/CardBus , x64 için olanı.

Bunları edinip güzelce kurduktan sonra 64bit'e geçtiniz demektir.

Notlar : Normalde WoW (Windows on Windows) diye bi yöntemle 32bit'lik programlar x64'te sorunsuz çalışıyorlar. Ancak, bazı 32bit'lik programlar sorun çıkartabilir. Ayrıca oyunlar da sorun çıkartabiliyor. Benim karşılaştığım örnekler: Winzip shell'e entegre olmuyor, Partition Magic 8'in tüm fonksiyonları çalışmıyor, Colin McRae 2005 için 64bit patch'i gerekli. Ayrıca, antivirus gibi kernel seviyesinde işlem yapacak programların kesinlikle 64bit için yazılmış olması lazım, yoksa çalışmaz. Virus programı isterseniz Avast'ın 64bit'lik virus programı var ve ücretsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meragi -- 16 Ocak 2006 23:26:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: stuka

yaw arkadaşlar bunun hdd ini 60gb 7200rpm başka bir hdd ile değiştireyim mi? memnunum gerçi ama öbürü daha hızlı birde ses ve ısı olayı naısl bu 7200 rpmlerde? rahatszılık falan vermeisn sonra???

Benim R3451'in harddisk te muhtemelen western digital, WDC ile başlayan bir kodu var. HDTune ile test ettim, şu sonuçlar çıktı:

Average Data Transfer Rate: 26.7MB/sn
    Acess Time: 17ms

Notebookreview.com'dan bazı notebooklarla karşılaştırmama göre, bu değer 5400'lük harddisklerle eşdeğer, hatta biraz daha fazla. Ayrıca, yine notebookreview'da gördüğüm bir notebook'ta 7200'lük harddiskte 30MB/sn ve 15ms değerleri vardı. Bu demek ki, 7200'lük harddiske geçsek bile fazla bir performans artışı olmayacak. Bunun sebebi muhtemelen dizüstü bilgisayar olması, çünki benim masaüstündeki 7200'lük harddiskte 46MB/sn ve 13.5ms değerleri var.

• ya arkadaşlar bende aldım packard bell r3451 fakat kulaklık girişi yok.. yada ben bulamıyorum :) bunu nasıl çözeriz acaba ya..
  • s-pdf yazan yer olmasın dostum...
  • s pdif de kırmızı bi ışık var :D ben onu uzaktan kumanda alıcısı sanıyodum ya :D sağol
  • eheheh optik çıkıştır o arkadaşım.. baya kaliteli bişi oluyo yani.. optik çıkış iyidir . . . . .
  • bi arkadaş direkt takas teklif etmişti,80gb veriyorum ama 7200rpm alıyorum ama çok sesli olabileceğindne çekindim 7200 rpm in.
    kararsızım daha
  • arkadasım rpm arttıkça ses azalır ( o hdd den gelen tıkırtılar azalır ) ve performans artar diyorum.. millet neden durmadan rpm rpm desin o zaman.. bi laptopta en önemli şeylerden biri sessizliktir biliyosun.. 7200 rpm baya bi sessiz çalışır.. öyle değil mi arkadaslar siz de bişeyler söyleyin? yoksa ben mi yanılıyorum..

o 7200 rpm lik hdd hangi makinadan çıkıyo? ne kadar kullanılmıs? ama herşeyden önemlisi R3451'e uyar mı? yuvaları, vida yerleri fln hepsi aynı mı?
  • Sevgili burak
    öncelikle geçmiş bayramın kutlu olsun diyeyim, buralarda olsanız da biraraya gelip bir şeyler oynardık diye içimden eçti..

konuya gelince sevgili onur çok haklı ide hd lerde rpm artınca ses azalıyor performans belirgin şekilde artıyor ama en büyük sorun sıcaklık problemleri çıkıyor.

Eimden bir kaç hd geçti
    4200 rpm 2mb toshiba gürültülü ve yavaş bir ürün 60 gb eksternal Hd olarak kullanıyorum..
    5400 rpm 8mb samsung 80 gb çok sessiz ve az ısınıyor 100$ a almıştım + kdv ve memnunum.
    5400 rpm 8mb hitachi 100 gb, orta sesli ve çok ama çok ısınıyor. Ürünü hem acer 5024 de hemde packard bell w7600 de kullanmışlar. Performanslı ama sıcacık bir ürün. İşin tuhaf yanı alet ciddi bir sıcaklık üreticisi olduğu halde Hd test programları ürünün sıcaklığını genelde 39 derece gibi ölçüyor. Bana sanki daha sıcakmış gibi geliyor.

Hiç notebook ta 7200 rpm görmedim ve kullanmadım (türkiyede satılmıyor galiba). Sıcaklık sorunu yoksa ürün çok ciddi bir hız artışı sağlayacaktır. 4200 ile 5400 arasında net %18 lik bir performans farkı var. 4200 ün yerine 7200 lük takınca %35-40 lık bir performans artışı olur gibi geliyor.

20 gb senin için çok önemli değilse ve ürün garanti kapsamındaysa takas bence mantıklı. Notebook Hd leri normal Hd lerden darbe dayanıklılığı konusunda üstün ama ömür ve arıza oranları konusunda daha kötü. Bendeki samsung 80 gb garantiden değişti arıza yaptığı için

Kendinize iyi bakın

sevgiler

• benim laptopa 5400 veya 7200 rpm, şöle 80-100 gb arası bi hdd bulmak istesek nerden bulabiliriz?? ben içini açmıştım aletin.. şöle bi resim koyiim da:

Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı

Packard Bell R3451 Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı

• Packard Bell R3451 kullanıcıları:

# fthtrky

# Onur__

# zerachi

# breyv123

# burakas

# stuka

# trulli

# meragi

# aeks

Bizimde böle bi kullanıcı listemiz olsun istedim .. Fazla veya eksik kullanıcı varsa lütfen özelden belirtiniz.. Saygılar arkadaşlar . . . . .
  • Onur kardeş packard a yapmış olduğun katkılardan dolayı sana bi tane hd vermeleri lazım aslında
  • vaaaay yurt hocam naber? msn in yok mu yaw? pm den versene ltf,uzun zaman oldu görüşmeyeli.

7200rpm mantıklı evet,elemanı bulursam takas edeceğimi söyliim,ettiğimde nasıl bir değişiklik olduğunu yazarım buradan
    teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyazkartal

Onur kardeş packard a yapmış olduğun katkılardan dolayı sana bi tane hd vermeleri lazım aslında

ehehhe walla ne diyim versinler bi tane yau.. adamlar bana 4200 rpm olanından vermisler, ben de gelip burda P.Bell icin kafa patlatıyorum.. olmaz böle şey yau . . . . .

• arkadaşlar notebook un wireless kartı ralink marka,yeni sürüüc varsa buradan mı yoksa intelin sürücüsünü mü indirelim? intel sürücüsü çalışır mı bu kartla???
  • Sevgii stuka
    bir msn kullanmayan ben kaldım herhalde

icq kulanırdık eskiden onun da modası geçti :))

msn kullanırsam yazarım

bu arada çalışmaz

selam ve sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurt -- 19 Ocak 2006 0:28:43 >
  • ok alper,tülinin de sana ve eşine selamı var,ankaraya gelirseniz arayın bekleriz
    görüşmek üzeree
    quote:

Orjinalden alıntı: yurt

Sevgii stuka
    bir msn kullanmayan ben kaldım herhalde

icq kulanırdık eskiden onun da modası geçti :))

msn kullanırsam yazarım

bu arada çalışmaz

selam ve sevgiler

• Arkadaslar slmlar, kardesime bi notebook almak istiyorumda bu alet gerek fiyati gerek ozellikleri acisindan bana cazip gozuktu. Daha once Vatan'da 256mblik bi modelin zannedersem finanscard ile kampanyasi vardi 649+kdv (sade fiyati aklimda kalmis), o zaman baska bi grupta P.Bell almayin sikinti cekersiniz, servis olayi iyi degil, yedek parca olayinca cok sikinti cekersin taa USA'dan gelir faln demislerdi.

Merak ettigim bu konularda bilgisi olan var mi? Alet ile sorun yasayan oldu mu ciddi anlamda ? Kendiliginden ekranin gitmesi faln gibi mesela yada ne biliyim fazla isinma gibi.

Servis parca vs. konusunda bisey olursa cok basimizi agritir mi acaba ?

Acer'in AS5002LMi AMD TURION ML30 modeli (256 MB, 60GB HDD, DVD-RW) hepsiburada da 939+kdv, ram'i arttirmasi o kadar sorun olmaz, o zaman buna karsi avantajli gozukuyor. Fikirlerinizi alabilirmiyim, tesekkurler.

http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=81340&productid=bd46562
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=887&productid=bd13997

• Arkadasım P.Bell R3451, bu soylediğin laptoptan çok çok daha iyi..

Acer - Packard Bell karşılaştırması

256 MB (333 MHz) - 512 MB (333 MHz)

60 GB (4200 rpm) - 80 GB (5400 rpm)

SIS 64MB paylaşımlı - ATI Radeon Xpress 200M 128 MB paylasımlı

DVD-RW var - DVD-RW yok

fiyatlar da aynı... seçim senin . . .

P.Bell servis ve yedek parca konusunda bişey diyemeyeceğim ( herhangi birinden herhangi bişey duymadığım için).. fakat bazıları sorunlu geliyo.. senin yapacağın iş tanınmış bir mağazadan ( g.ld veya v.tan gibi ) almak olucaktır.. zaten 15 gün içinde bi sorun çıkarsa gider kafalarına fırlatırsın laptopu, yenisini alır gidersin yani... (ama bu çıkan sorun kullanıcı tarafından çıkmamalı.. yani sen bi tarafını bozarsan o zaman garanti kapsamında olmaz...)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.