Şimdi Ara

PACKARD BELL TJ75-JO-281TK ve 282TK KULLANICILARI KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
545
Cevap
4
Favori
42.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim cihazı geri göndereli nerdeyse 10 gün oluyo henüz ses yok. Hizli al arada bir msj atiyo takipteyiz diye... Para iadesi olsa gidip vatan,bimeks,gold magazalarından birinde test edip alcam bu kez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcelik21 -- 13 Aralık 2010; 8:29:04 >
  • çok iyi pc
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcelik21

benim cihazı geri göndereli 10 gün oluyo henüz ses yok. Hizli al arada bir msj atiyo takipteyiz diye... Para iadesi olsa gidip vatan,bimeks,gold magazalarından birinde test edip alcam bu kez.

Hızlıal süre kazanma yönünde hareket ediyor olabilir.Yasal haklarınız yönünden küçük çapta bir araştırma yapın isterseniz.Aynı durum kendi başlarına gelse eminim ki çok daha kısa sürede olayı çözerler.
    Not :Biz de tüketici olarak takipteyiz.Lütfen gelişmelerden haberdar edin.Biz de olur ya başka bir konuda sıkıntıya düşeriz.En azından ne yapacağımızı net olarak biliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 12 Aralık 2010; 11:54:13 >
  • Ürünü geri gönderdiğim tarih belli, sonuçta hizlial üzerindeki sistemi üzerinde arıza talebi yaptığınız ve onaylandığı an ürünü geri vermiş oluyosunuz burda kargoda geçen süre sayılmıyor, çünkü biz bu ürünü kapımızın önündeki mağazadan almış olsak kargo olayı olmicak bu nedenle mesafeli alımlarda iade aşamasında kargo süresi sayılmaz bundan dolay sistemden giriş yapmamızı ve onay almamızı istiyolar öncelikle, teknik servis, eğer bir problem varsa ilk 30 gün içinde değişim iade alınır diyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

Hayır yatay değil.Büyük şekilde.

Sağ olun cevap için.
  • Siz de sağolun .Kusura bakmayın fotoğraf makinasını daha tamir ettiremedim.Resim koymak isterdim ama olmadı.Aşağıdaki linkte resimler var.Kasa yapısı olarak yanılmıyorsam 1'e 1 aynı.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37177644/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 12 Aralık 2010; 16:01:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLue1xiR

Tamam arkadaşlar bende çözdüm problemi, ancak realtek 2.55 kurdum kendi sitesinden indirdim ve arkadaşın dediği yöntemi yaptım. mic devre dışı olunca ses gidiyor etkinleştirince tekrar geliyor ve ses kartının kullanıldığı durumlarda ses geliyor onuda diğer seslerden anlamak güç zaten..

problemi çözdüğüne sevindim benim için hiç sorun değil, peki sence başka bi problem varmı almayı düşünen arkadaşlar için soruyorum?yani ben gene tavsiye ediyorum bu aleti düşük fiyat yüksek performansdan dolayı
  • Bilgisayarda benim karşılaştığım problemler şunlar oldu :

* Harddiskten gelen ufak çıtırtı sesi oluşuyor sıklıkla, daha öncede benzer bir problemle karşılaştığımda ciddi veri kaybına uğramıştım ki telafi edemedim hala. P-Bell teknik destek hattı bu şekilde kronik bir problem olmadığını söyledi.Veri kopyalama sırasında Sata disklerden gelen ses ile benzerliği yok bu durumun.

* Bilgisayarin haporlorunden tiz bir ses (parazit) geliyor, teknik servisi aradığımda bu şekilde bir şikayetin varolduğunu bios güncellemesi ile bu sorunun "bazen" aşıldığı söylendi. (Bu problemin olmaması yeğlenirdi)

* Bilgisayarın ekran ile ilgili bir problemi var, bazı renkleri gösterirken karıncalanmalar oluyor yada rengi tam olarak göstermiyor, Bu sorunu en iyi Google Chrome programi actiktan sonra sekme tabina dikkatle bakınca farkediliyor. (O kadar önemli değil)

Harddiskten geldini düşündüğüm ses sebebiyle iadeye gönderiyorum. Diğerleri o kadar önemli değil

• @olmez

kardeş bahsettikleri BIOS güncellemesi ile çözülmüyor, zaten bazı durumlarda çözülüyor demişler zira ben cihaz geldiğinde bios en son sürümdeydi, ayrıca yine de flashladım ama nafile bir faydası yok zaten bios ile ilgili olsa bios ekranından itibaren ses gelmeye başlardı, halbuki ses Windows Starting aşamasında başlıyor, ben yaklaşık 10 yıldır bilgisayar problemleriyle uğraşıyorum, bu gerçekten ciddi bir problem, en basit mikrofonu kapalı kullanmak zorunda kalmak bile benim için büyük bir sorundur çünkü şimdiye kadar kullandığım hiç bir notebookta mikrofonu kapatmak zorunda kalmadım, sabit disk olayına gelince, ben özellikle bilgisayarın hoparlörünü download yaparken dinledim, jdownloader ile indime yapıyorum, dikkat ettim her mb yazımında HDD ışığı yanıyo ve bununla birlikte hoparlör de cızırdıyodu, bu HDD sesi değil HDD sesi tok bir ses bu ise frekans sesi, ekrandaki renk bozulmasına dikkat etmedim çünkü ses problemi yeterince ön plana çıkmıştı, ama kendi açımdan şunu söyleyebilirim ki elimde bulunan 2008 üretimi Asus F5R notebookun ekranı LED olmamasına rağmen bu cihazın ekranından çok çok daha iyi ben o kadar laptop ekranı gördüm ama bu cihazınki aralarından en hoşuma gitmeyeni oldu, nerdeyse 1-2 derece açı değişimide bile bozulma başlıyor...

• @rcelik21 sound setting üzerinden biraz oynamayla sanırım problem ortadan kalkıyor ben çözüm için açıkcası uğraşmadım, rahatsızda olmuyorum fakat arada harddiskten geldiğini düşüdüğüm ses açıkcası düşündürüyor beni. Bu ses veri kopyalama sırasında da çıkmıyor. Fakat windows 7 de mavi ekran diye bir hata yok sanırım öylede bir hata almadım(Normalde windows bu durumu algılayıp veya algılayamadığından XP de mavi ekranı basmıştı şimdiye). Bakalım yarın bu HDD geldğini düşündüğüm ses için işte göndereceğim pc yi. Senin bilgisayarında veya kullananlarda bu şekilde bir ses var mı ben onu merak ediyorum açıkcası (CD-DVD-ROM disk takıldığın da da benzer bir ses gelir) yarın öğleye kadar yazarsanız çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olmez

@rcelik21 sound setting üzerinden biraz oynamayla sanırım problem ortadan kalkıyor ben çözüm için açıkcası uğraşmadım, rahatsızda olmuyorum fakat arada harddiskten geldiğini düşüdüğüm ses açıkcası düşündürüyor beni. Bu ses veri kopyalama sırasında da çıkmıyor. Fakat windows 7 de mavi ekran diye bir hata yok sanırım öylede bir hata almadım(Normalde windows bu durumu algılayıp veya algılayamadığından XP de mavi ekranı basmıştı şimdiye). Bakalım yarın bu HDD geldğini düşündüğüm ses için işte göndereceğim pc yi. Senin bilgisayarında veya kullananlarda bu şekilde bir ses var mı ben onu merak ediyorum açıkcası (CD-DVD-ROM disk takıldığın da da benzer bir ses gelir) yarın öğleye kadar yazarsanız çok makbule geçer.

@olmez Benim notebookta sizin tarif ettiğiniz ses olayı yok.Harddiskten gelen ses sorununu daha önce masa üstü Pc'de yaşadım.Win xp kuruluydu.Mavi ekran çıkmaya başladı.HDD'deki bilgileri hemen yeni aldığım HDD'ye aktardım.Eski HDD ise aynen çöpe gitti.

• benim hdd den gelen bir ses vardı, mic açıkken gelen ayrı bir yüksek sesli tv karıncalanması benzeri bir ses vardı, ben bugün haber bekliyorum hızlıal dan 10 gün oldu, demek problem var ki bu kadar beklettiler yoksa sorun yok deyip gönderirlerdi
  • Arkadaşlar aranızda bu şekilde harddiskten geldiğini düşündüğünüz arada çıkan takılıyomuş hissiyatı oluşturan bir ses duyan varmı cihazda :) ? Bildiğiniz harddisk mekanik olarak arızalı olunca takıntı sesi yapar kastettiğim ses böyle birşey, veri kopyalama sırasında oluşan türden bir ses değil kastettiğim.

@Emre4232 @rcelik21 tesekkurler.
  • Arkadaşlar. Çoktan beri cevap bulamadığım bir soru. Yardımcı olursanız sevinirim.

Packerd Bell in bu modellerinde switchable(değiştirilebilir) ekran kartı özelliği var mı?
  • @olmez

kardeş şimdi anladım senin bahsettiğin sesi, bahsettiğin ses HDD mefta olunca gelen bir ses, benim bir kasa içi bir de External HDD yere düşünce ve bozulunca o sesi vermişti onları da garantiye gönderdim değiştirmişlerdi, (seagate baba sağolsun), eğer o ses geliyosa senin HDD den o zaman bozuk sektör vardır şu halde zaten HDD değişimi lazım sana, ben de o tür bi ses yoktu yoksa o sesi çok duymuşumdur, eski VCD playerlarda da aynı ses oluyodu laser bozulunca... benim geri gönderdiğim bilgisayarda bu türden bir ses yoktu cızırtı vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcelik21 -- 13 Aralık 2010; 14:39:45 >
  • kardeş bende pc alalı 3 hafta oluo o ses aldığımdan beridir var ve pc boştayken bile yapıo ama daha bişi olmadı inş.da olmaz. hoparlörden gelen cızırtı ise beni rahatsız etmio o kadar ama hdd kafama takıldı bozulursa garantiden değiştirme imkanımız yok mu?
  • Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar. 2 haftadır fena kurcalıyor aklımı bu 2 bilgisayar. Maddi sınırım 1600 civarları fakat istediğim özellikte bir tek PB de buldum.

Bkz :http://www.pcdepo.com/asp/product/77931/PACKARD-BELL-TJ75-JO-282TK-Core-i5-460M-2-53GHZ-4GB-500GB-1GB-HD5650-15-6-Notebook-W7B

bunun dışında Dell i7 arasında kaldım. Çünkü Elektrik elektronik müh. okuyorum, bazende oyun oynamak geliyor içimden bu yüzden ısınma sorunu olmasın istiyorum. Diğeride ,

bkz :http://www.pcdepo.com/asp/product/77943/DELL-Inspiron-N5010-G74F45-CI7-740M-4G-500G-15-6-1-GB-VGA-FDOS

İşte bu 2si arasında kaldım. Dell den ısınma sorunu olacağından korkuyorum. Yoksa işlemcisi olsun ekran kartı olsun tam yerinde ve uygun işimi 2 senede göreceğine inanıyorum.

Birde PBnin yolladığım bilgisayarında 3 gb ram , 4 gb ve 6 gb olarak 3 çeşidi var hdd dışında bütün özellikleride aynı. Acaba 4 gb iram ile 6 gb ram farkı büyük müdür ?

okuduğum kadarıyla da diğerlerine oranla PBde ısınma sorunu pek görünmüyor. yani günlük kullanımda.. Çünkü her gün oyun oynayacak değilim :)

Derdim birazda hani internette dolaşırken olsun bilgisayarda dolaşırken olsun bir çok işlemi bir arada yapıpta takılmasını istemiyorum, Bu daha çok neye bağlı acaba ?

Teşekkürler. İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan190

kardeş bende pc alalı 3 hafta oluo o ses aldığımdan beridir var ve pc boştayken bile yapıo ama daha bişi olmadı inş.da olmaz. hoparlörden gelen cızırtı ise beni rahatsız etmio o kadar ama hdd kafama takıldı bozulursa garantiden değiştirme imkanımız yok mu?

HDD'den olduğuna emin misin ? Fan kaynaklı olmasın ? Eğer HDD'de mekanik problem varsa eninde sonunda seni yarı yolda bırakır.Tüm verilerini kaybedersin.Garanti var ve bence bekleme , baştan değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayramanil

Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar. 2 haftadır fena kurcalıyor aklımı bu 2 bilgisayar. Maddi sınırım 1600 civarları fakat istediğim özellikte bir tek PB de buldum.

Bkz :http://www.pcdepo.com/asp/product/77931/PACKARD-BELL-TJ75-JO-282TK-Core-i5-460M-2-53GHZ-4GB-500GB-1GB-HD5650-15-6-Notebook-W7B

bunun dışında Dell i7 arasında kaldım. Çünkü Elektrik elektronik müh. okuyorum, bazende oyun oynamak geliyor içimden bu yüzden ısınma sorunu olmasın istiyorum. Diğeride ,

bkz :http://www.pcdepo.com/asp/product/77943/DELL-Inspiron-N5010-G74F45-CI7-740M-4G-500G-15-6-1-GB-VGA-FDOS

İşte bu 2si arasında kaldım. Dell den ısınma sorunu olacağından korkuyorum. Yoksa işlemcisi olsun ekran kartı olsun tam yerinde ve uygun işimi 2 senede göreceğine inanıyorum.

Birde PBnin yolladığım bilgisayarında 3 gb ram , 4 gb ve 6 gb olarak 3 çeşidi var hdd dışında bütün özellikleride aynı. Acaba 4 gb iram ile 6 gb ram farkı büyük müdür ?

okuduğum kadarıyla da diğerlerine oranla PBde ısınma sorunu pek görünmüyor. yani günlük kullanımda.. Çünkü her gün oyun oynayacak değilim :)

Derdim birazda hani internette dolaşırken olsun bilgisayarda dolaşırken olsun bir çok işlemi bir arada yapıpta takılmasını istemiyorum, Bu daha çok neye bağlı acaba ?

Teşekkürler. İyi forumlar.

Merhaba arkadaş;
    i7 işlemciler 45 W ,i5 işlemciler genelde 35 W enerji tüketir.i7 işlemciler daha fazla ısınır.Forumda bazı kullanıcılar i7 işlemcili notebooklara fazla sıcak yaklaşmamışlar ancak iyi bir soğutucu alınarak problemin aşılacağını düşünüyorum.Madem öğrencisiniz servis olayını da göz önünde bulundurun.Bana göre yerinde servis ve kalite yaklaşımıyla DELL almanızı öneririm.İ5 işlemcili DELL marka notebooklarıda araştırın.
    Bellek olarak günümüz koşullarında 3-4 Gb yeterli.İleride baktınız (Kullamınıza göre ) yeterli değil ram arttırımı yoluna gidersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 13 Aralık 2010; 23:23:52 >

• kardeş hdd olduğu kesin pc boştayken sessiz ortamda sürekli garç gurç sesleri geliyor garantiye versem işin uzamasından korkuyorum...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.