Şimdi Ara

Palamut fırsatları .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
15
Favori
38.595
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya arkadaşlar geçen orta büyüklükte palamut aldım, fileto yapıp temizleyin dedim. Sadece balığı yandan yarmışlar başka bir şey yapmamışlar. Ortasındaki koca kılçığı ayıklamamışlar. Az kala kılçık yemek borumuzu falan kesecekti.

    Siz balığı temizletirken mutlaka kılçığının temizlenip temizlenmediğini sorun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen haftasonu migrosta 20 tl imiş evdekiler aldı yedik herkese tavsiye ederim tavada güzel oluyor.

    Adını unuttum halka halka kestirin, mısır unlayıp tavada pişiriyorsunuz oluyor.


    çok beğendiğim bir balık değil ama neredeyse beleş olduğu için çok güzel geliy dadu.



    Takoz (Dilim) kesimmiş adı ilk kez öğreniyorum  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 20 Eylül 2022; 23:27:21 >
  • Bugün Migros’tan 2 tane aldım. İkiye ayırırken balıklar elimde kaldı neredeyse. Tuttuğun yer elinde kalacak gibi parçalanıyordu. Bayat olduğunu düşünüyorum. Neyse bu saate kadar ölmedik daha.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Balık halinde 900. Gramla 1 kg arası gelen palamutlar çifti 75 TL ye satıldı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bahtiyaraziz kullanıcısına yanıt

    Kıymetini bilin derim. İç Anadolu'da böyle balıklar görmek neredeyse imkansız, fiyatları söylemiyorum bile.

  • Siz bilirsiniz de yerli palamut saman gibi. Buzlu olani tercih ediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

    Ankara hariç. Türkiye'de en taze ve en ucuz balık ilginç olarak Ankarada oluyor :D


    Dün 17 tl idi palamutun tanesi, bugün 23'den aldık maalesef.

  • izmir - manisa için alım yeri önerisi var mıdır ? f/p

  • bayguru B kullanıcısına yanıt

    Lekarda palamuttan olmaz. Torik bulman lazım. Birde Aralık-Ocak poyraz torigi bulursan tam lekardalik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 gram altı cingen palamut u derler bilginiz olsun ve beş para etmez. 1 kg civarı daha koyu renkli olanlar suan karadenizden gelenler, onlar fena değil. Ama şuan tam zamani değil, balığın kulağına kar suyu kaçması lazım. Onun içinde Aralık-Ocak daha lezzetli olur. Ama lezzete bakmayın ve tavuk yiyeceğinize bol bol sardalye, uskumru, palamut yiyin. Hiç değilse tavuktan ucuz ve bin kat faydali


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt

    nerede yaptınız hocam bu işlemi ben de çanakkaleliyim, direk mekan ismi alırsam çok güzel olur :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu balığı nar ekşisi ile yemeyi seviyorum. Denemediyseniz bir şans verin derim.  

  • Palamut sevmeyen birisi olarak pazardan 40 tl'ye 800-900 gr civarı aldığım palamut'u baya beğendim. Bu lezzeti beğenmeyeni Allah çarpar.

  • Norveç somon, karadeniz somon, lüfer, kırlangıç, kolyoz, levrek gibi balıkları sever birisi olarak geçen marketten babamın aldığı palamutu sevmedim nedense.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt

    Ankarada balık nereden alınır hocam. Bahçeli tarafına yerleştim daha çevreyi öğrenemedim.

  • Gemeo kullanıcısına yanıt
    üstteki fetvaya göre çarpılman gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dün yaptığım palamut ekşitmesi tarifimi paylaşayım.

    Soğanları piyazlık doğruyoruz, kapaklı bir tavada tereyağında hafiften pişiriyoruz.

    Soğanlar hafif pişince üzerine halka şeklinde doğranmış çok kalın olmayan patatesleri tabana döşüyoruz.

    Üzerine isteğe göre kütük doğranmış palamutu diziyoruz. (Ben tüm kılçığı önden almak istediğim için önce fileto çıkarıp sonra tüm kılçığı aldıktan sonra dilimleyip diziyorum.)

    Balıkların üzerine göre dilimlenmiş biber ekliyoruz. (isteğe göre yeşil ya da kırmızı)

    Bunların da üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domates ekliyoruz.

    Yarım çay bardağı suda çok az bir salçayı güzelce karıştırıp üzerine ekliyoruz. (Salça istenmezse eklenmeyebilir)

    En üste halka şeklinde dilimlenmiş limonları ve kıyılmış maydanoz da ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz.

    En geç patatesler piştiği için patatesler pişene kadar orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. (Süre değişebilir tahminen 45 dakika sürecektir.)

    Sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 21 Eylül 2022; 9:48:52 >




  • bahtiyaraziz kullanıcısına yanıt

    esentepenin tam neresi burası acabaa konum var mı ?

  • serghat kullanıcısına yanıt

    Özel bir yer yok hocam yerel market zincirlerinden bile alabilirsin, neredeyse hepsi aynı balık halinden geliyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.