Şimdi Ara

Palamut fırsatları .. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
296
Cevap
14
Favori
38.644
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki yerli uskumrunun gözü büyük olur mu? Yerli uskumru diye satılanlar hep kolyoz gibi geliyor. Norveç uskumrunun gözü büyük değil ve yerlinin 2 katı boyunda.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Bizim balıkçılarımızın en sevdiği iki kandırmaca tombik'i palamut diye kolyozu da uskumru diye satmak. yeni yeni alabalığı da norveç somon diye satmak. Bence hem palamutta hem de uskumruda en kolay gövdedeki çizgilerden belli oluyor. Kolyoz ve tombikte çizgiler daha kıvrımlı, ayrıca gövdede noktalar,benekler oluyor. Parçaladıkları için norveç somonu anlaması biraz daha zor ama onun da et rengi daha turuncu ve yağ çizgileri daha kalın olmalı. Ben norveç somonu güvenilir marketlerden almayı tercih ediyorum.

Palamut fırsatları ..

Palamut fırsatları ..

• Gimsada tane 70 lira olmuş hadi ordan deyip almadan ıktım

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Gözü büyük olması yerle yabancı olmasıyla alakalı değil. Gözü büyükse eğer uskumru değil kolyoz olur. Yerli yabancı kısmını yiyici insanın çözmesi mümkün değil. Gözünün aşina olması lazim. Ama büyük balık mezati varsa yakınınızda sabah gidip Norveç uskumru alin bir koli, tek tek buzluğa atın. Her mevsim çok guzel balik yemiş olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bukimyahu B kullanıcısına yanıt

Orta kemiğini alirsin, kilciksiz löp et kalir. Unlar atarsın tavaya mis gibi. Çorbasıda olur ama okadar sebze okadar malzeme girip kaynadiktan sonra balığın tadını nasıl alabiliyorsunuz ben pek anlamıyorum. Bu şey gibi;dünyanın en güzel etini al üstüne bir ton baharat ve sos döküp ye. Ne anladım ben o etin güzelliğinden:)

• GkN_CyBeR G kullanıcısına yanıt

Aynen oyle. Kultur balığını deniz diye satıyor %90 i. O bildiğiniz kurumsal büyük marketlerinde çoğu aynı. Balik işi tehlikelidir ve uckagitciligi çoktur dikkat edin.

• Jose Mari kullanıcısına yanıt

ustam, mangalda en lezzetli balık hangisi oluyor? ilk 3 şeklinde bir sıralama yapabilirsen sevinirim

• mangalda

1-çipura

2-çipura

3-çipura

:)

• Palamut sıcak fırsatı yakalayamasakta 15 yıllık balıkcıyı yakaladık sıcak fırsat bilgiler alıyoruz Jose mari tesekkurler ..!:) Umarım yakında sıcak fırsat haberleri alacağımızı tahmin ediyorum mahalledeki balikcidan aldığım habere göre depolar dolu ama palamut kesmedi gelmeye devam ediyor edicek te.bu da fiyatlarda indirim ve sıcak fırsat demek ..bu sene palamut senesi arkadaşlar ..bölge ve fiyat bilgilerini bekliyoruz konuya ..

• Ankarada nereden tavsiye edersiniz?

• dekareme kullanıcısına yanıt

Yağlı hamsi üstüne tanımam. Kar düşecek o zaman.

• cumartesi öğlen konyaaltı 2m uncalı migrostan 59.90 tl ye aldım. temizlendikten sonra kalan kafası hariç 700-800 gram. temizlenmemiş 1000-1200 gram arasıydı.

öncesi hafta cumartesi 19.90 tl den aldım aynı büyüklüktekini. pazarda 35-40 tl 400-500 gram olanlar.

• henüz tam ucuzlamadı, gerçek ucuzluk için iki hafta sonrasını bekleyin. şu an şileye yakın mevkiilerde 700gr tane 30 tl civarı satılıyor. karadenize uzak illerde fiyatlar iki kat daha yüksek.

• Bugün Kadıköy salı pazarında saat 17 gibi 4 tanesi 100 TL idi. Normalde tanesini 35 ten satıyorlardı. Pazar yerlerinde genelde akşam üstü uyguna alınabiliyor

• bayku$ kullanıcısına yanıt

ben de diyorum bu ne iğrenç balık. Sivas'ın meşhur balıkcısından palamut diye tombik almışım...Allah belalarını versin haram olsun.

• Bu sabah 950 Gr civarı gelen palamutu 45 liradan aldım. Taptaze halden yeni alıp gelmiş adam. Gayet lezzetliydi.

• dondurulmuş da dahil en ucuz balık nerde var bilen var mı? kedilere mama yapmak için alıcam balığın cinsi de çok sorun değil

• nihilist76 kullanıcısına yanıt

havaların soğuması lazım ucuzlaması için

en ucuz akşama doğru pazarlara bakmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 28 Eylül 2022; 0:44:44 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

Mevsimine göre. Misal suan Cipranin zamanı geliyor (Ekim-Kasim) yazın yersen saman gibi balik yersin. Her balik mevsiminde güzeldir.

• bayguru B kullanıcısına yanıt

Rica ederim kardeşim. Ozaman size bir bakışta deniz çıkmasını kulturden nasıl ayirirsiniz ogretiyim mi ? Bak bu çok gizli bir bilgi, bunun cevabını okuyan herkes 15 senelik balıkçı olur Palamut fırsatları .. 

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.