Şimdi Ara

palio 1.2 EL klima hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2002 palio 1.2 El mk1 araca sahibim. Aracımın şu an için klimasını açtığımda soğuk üfleme olmuyor. Bazı bilgilere ihtiyacım var.
    1.) Klimanın soğuk üflememesi sorunu sonucunda karşıma hangi durumlar çıkabilir ve ortalama fiyatları nelerdir.
    2.) Bu araçlarda klima gücünü direk motordanmı alır(Klimayı açtığımda motor performansı düşüp, yakıt sarfiyatı artarmı?)
    Teşekkür ederim.

• Kılma gazı bitmiş olabilir ortalama 100 lira

Her nasıl klima olursa olsun performanstan bur miktar çalar ve yakıt tüketimini arttırır. Aynı motora sahip aracimda 0.5-1 litre arası LPG farkediyor klimayı açınca performans elbet düşüyor ama bu göreceli kimi insan farketmez kimi insan için çok büyük farktır. Bu arada klima elektirikli değil bizim araçlarda motordan tahrikli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Klima gazı bastırdım. Allahtan başka problemi çıkmadı. 80 liraya gaz bastırdım. Şimdi soğutma sanki biraz az gibi. polen filtresinin temizlersem etkisi olabilirmi acaba.
  • arbiyikli A kullanıcısına yanıt
    Malesef bizim araçlarda polen filtresi yok bende de 1.2 s siena var 2001 model ordan biliyorum

Bundan önceki aracınız neydi bir de sadece fan açıkken nasıl durum sıcak mı üfliyor normal mi

Bu benim ilk aracım. Dün biraz söktüm taktım polen filtresi gibi bi yer var ama içine filtre girecek boyutta değil. İnce bi açıklık var sadece o bölgede. Kışın fan açıkken pek sıcak üflemiyordu. Kalorifer peteğinin değişmesi falan gerek dediler. Çok fiyat çıkardılar. Birde orta kısım normal diğer sağ ve soldan az hava geliyo gibi bir problem var şimdilik.

palio 1.2 EL klima hk.

palio 1.2 EL klima hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiyikli -- 14 Temmuz 2017; 14:40:18 >

Bu göstediğüniz sol tarafta bende çok aradım polen flitreaüni ama bizim araçlarda yok polen flitresi

aynen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ikinci el opel astra 1.4 twinport
    13 yıl önce açıldı
    Cordoba dizel 1.4 klima sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sizin yakıt ne alemde hocam şehir içi 12.5 uzun yolda min 7.4 max 8litre yakıyorum ben klima dahil uzun yolda

Hocam benimkilerde o civarda zaten daha altına ineceğini zannetmiyorum. Ama uzun yolda 130 civarı gidince ben 8 litrenin üzerine çıktım. sizin hız aralığınız kaçtı bu hesapları yaparken
    120-160 arasıydı hocam klima açıktı 3kişi vardı onu anlayamadım ben 9litre yakar diyordum bi hesapladık 7.8 litre yakmış şaşırdık o gün dedim bi daha sabit 90 la gitmem diye sabit 90la gittim ondan önce klima kapalı cam kapalı 7.4 litre yaktı onda da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 18 Temmuz 2017; 12:13:48 >
    Hocam bu hesabı devamlı yapmanızda fayda var. Neden? Çünkü eğer lpg dolumu sırasında pompa dolum istasyonlarındaki pompaların, basınç katsayıları farklı olduğundan dolayı bazen araç az yakmış gibi görünebiliyor. Örneğin tamamen uzun yol için hesaplarsak;

300 km yapmışsınız lpg tankını A firmasından fullettiniz ve 24 litre gaz basabildi: sonuç olarak 100km de 8 litre
    300 km yapmışsınız lpg tankını B firmasından fullettiniz ve 28 litre gaz basabildi: sonuç olarak 100km de 9,3 litre yaktı
    ( Bu hesaplama tüm hız-kişi-ağırlık vs şartları aynı iken hesap edilmiş olarak düşünülmeli)
    Yok hocam bi kaç kere hesapladım yakıtı da hep aynı yerden alırım zaten gediz elite petrol opet aygaz dan ondan önce de gediz eğilmezler petrol gulf aygazdan alıyordum anlam veremedim yalnız şu da var benim araca mı has bilmiyorum eğer motoru güzel kuralına uygun ısttıysam çeyrek gaz la düz yolda 140civarı gidebiliyorum ama daha motor ısınmadan devir çevirmeye tapa gaz yapmaya başlarsam yarım gazla 120 anca diyor ha o ara nazik davranırsam düzeliyor ama genede böyle bi durum var yani bi de nolursa olsun boşa atmam ben hep cut off a sokarım aracı onun da etkisi var sanırım

• Bide hocam sizin araçda uzun süre gazda kullanıldığında benzinde sapıtma oluyormu?
    https://youtu.be/1Gz48iZ3EwA
    Bunun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 20 Temmuz 2017; 3:1:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.