Şimdi Ara

Palio aracım 1. vitesde kalkarken titriyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 model Palio 1.2 8v sahibiyim. Aracı geçen sene almıştım. Aracı ilk aldığımdan beri debriyaj yukarıda kavrıyordu.

Son zamanlarda aracım ile 1. vitesde kalkarken araç baya titremeye vuruntu yapmaya başladı. Sanki aracın bir tarafı güm güm diye başka bir tarafa vuruyor. Biraz devirli kaldırdığımda ise hissedilemesede sanki çok az tirriyor gibi geliyor bana. Dikkat ettiğim başka bir şey ise araç ilk çalıştığında bunu pek hissetmemem. Yani sanıyorum motor ve baskı balata soğukken pek anlaşılmıyor. Ama biraz yol aldıktan trafikte dur kalk yaptıktan sonra bariz kalkarken titremeye başka bir deyişle vuruntu yapmaya başlıyor.

Şüphelendiğim şey baskı balata ama bunun dışında başka birşeydende kaynaklanıyor olabilir mi? Sizce nerelere baktırmalıyım?

Ayrıca baskı balata değiştirmenin maliyeti nedir bana? Ne kadar tuzlu olucak bu işlem? Bu konularda bana fikir verebilir misiniz arkadaşlar?

Ankara Ünlü otodan baskı balata fiyatı aldım. 85 TL olarak kit halinde satılıyormuş. Bunu değiştirmek için ne kadar işçilik alırlar varmı fikriniz?

Edit: baskı Balata fiyatı eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerinal -- 3 Kasım 2009; 11:18:30 >

• Bende de 1.2 16V palio var.Ayni dedigin sorun....1. viteste kalkarken bariz titreme var.Yuksek devirde kaldirirsam omuyor ama normal kalkislarda hep titreme var.Sanziman takozundan yapar dediler.Onu baktirdim ama bi sorun yok.Belki baski balatalarindandir...Ama 50 000 de baski balatasi degisir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Bende de 1.2 16V palio var.Ayni dedigin sorun....1. viteste kalkarken bariz titreme var.Yuksek devirde kaldirirsam omuyor ama normal kalkislarda hep titreme var.Sanziman takozundan yapar dediler.Onu baktirdim ama bi sorun yok.Belki baski balatalarindandir...Ama 50 000 de baski balatasi degisir mi?

Aracın baskı balata değişiyor bakalım. Sonucunu bildiririm işlem bittiğinde.
  • Sayın arkadaşlar baskı balata ömrü kilometreden ziyade kullanımla alakalıdır.Genç bir bayan şöförün 5000 km de baskı balatasının değiştiğini de gördüm,
    220000de baskı balatası hiç değişmemiş peugeot 206 da gördüm.
    Artık debriyajdan tamamen kaldırmaya yakın kavrıyorsa,olması gerekenden yüksek devirde kavrıyorsa,bu genellikle baskı balatanın ömrünün azaldığının/bittiğinin göstergesidir.
  • baskı balata.özellikle çok dur kalkta daha belirgin olur titreme sallama,zor kalkma.ayrıca çok yakar,çekiş azalır.değiştikten sonra yeni bir araca biniyormuşsunuz gibi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyingraper

Sayın arkadaşlar baskı balata ömrü kilometreden ziyade kullanımla alakalıdır.Genç bir bayan şöförün 5000 km de baskı balatasının değiştiğini de gördüm,
    220000de baskı balatası hiç değişmemiş peugeot 206 da gördüm.
    Artık debriyajdan tamamen kaldırmaya yakın kavrıyorsa,olması gerekenden yüksek devirde kavrıyorsa,bu genellikle baskı balatanın ömrünün azaldığının/bittiğinin göstergesidir.

• Arkadaşlar aynı model aracın 8v olanı ile 16v olanının baskı balataları arasında fark varmıdır. 85 TL 16v olanı, 175 TL 8v olanına fiyat verdi takacak olan usta.

Ben daha önce parça fiyatı alırken sorduğumda 8v ile 16v arasında baskı balata için fark yok demişlerdi.

Varmı fikri olan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sogukken vites geçmiyor?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar baskı balata değişti ve sorunum hallodu şuanda. Toplam 200 TL işçilik malzeme dahil bana maliyeti. Yanlı şuanda 1.2 benzinli MK2 kasa palio ların orjinal baskı balata setlerinde indirim var ve 85 TL normalde serviste 235 TL parça satan yerlerdede eskiden kalanlar 175 TL. Eğer baskı balata sorunu olan varsa hemen değiştirsin derim.
  • Sanirim ben de bi gostersem iyi olucak
  • Değiştirmeyi düşünen varsa fiat ve servis konusunda yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.