Şimdi Ara

PALIO ile uzun yol yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
11.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde fazla para olmadığı için 15000 civarına araç bakıyorum. sorunsuz olsun istiyorum, öyle sanayi sanayi dolaşmak istemiyorum.

2004 2005 model palio 1.2 16v bir araç alasım var ama bu araçla uzun yola çıkılır mı? (500 550 km gibi) bakımlarını düzgün yapsam beni yolda bırakır mı? bide konforu nasıldır çok yorar mı?

• Biraz yoracaktır ama neden yapılmasın ki? Bakımlarını aksatmadığınız sürece bir sorun olmayacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisiklet ile bile uzun yola çıkılır. Ama konforlu olur mu sorusu size ve beklentinize bağlı. 1000 km den fazla yola çıkan da var o araçlarla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac yüklüyse her bayirda vites dusureceksiniz bu yorar işte

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Arac yüklüyse her bayirda vites dusureceksiniz bu yorar işte
    Yapılır, yolda bırakmaz. Bir önce ki arabam 2005 Symbol ile (ilk sahibiydim zaten) Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyılarına çok gittim 10 yıl boyunca her yaz. Son 6 yıl zaten Bodruma su yolu yapmıştım. Ama yüksek hızlarda yani 100'den sonra motor sesi kafanı şişirebilir. Ama ben alışmıştım o sese sorun olmuyordu. Klimalıysa araba eğer rampa çıkarken klimayı kapat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 4 Aralık 2014; 9:48:00 >
  • Clio 1 aracımla (1.4 8 v) Istanbul- Yalıkavak 850 km civarı yol yaptım, 5 kişi + yük vardı. Yapılmaz değil ama yoruyor adamı, yeni nesil araçlar gibi akmıyor yolda. Aracın kapasitesine göre gidersen zevkli bile olur yolculuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Yapılır, yolda bırakmaz. Bir önce ki arabam 2005 Symbol ile (ilk sahibiydim zaten) Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyılarına çok gittim 10 yıl boyunca her yaz. Son 6 yıl zaten Bodruma su yolu yapmıştım. Ama yüksek hızlarda yani 100'den sonra motor sesi kafanı şişirebilir. Ama ben alışmıştım o sese sorun olmuyordu. Klimalıysa araba eğer rampa çıkarken klimayı kapat.

Clio 1.2 miydi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öyle çok bakımsız bir araba olmadıktan sonra o kadar yolu her araba yapar. ama araçların özelliklerine göre konforsuz yada konforlu olur. palio şehiriçi aracı olarak tasarlanmıştır, elbette uzun yolda üstün bir performans, yüksek konfor bekleyemezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Clio 1 aracımla (1.4 8 v) Istanbul- Yalıkavak 850 km civarı yol yaptım, 5 kişi + yük vardı. Yapılmaz değil ama yoruyor adamı, yeni nesil araçlar gibi akmıyor yolda. Aracın kapasitesine göre gidersen zevkli bile olur yolculuk.

Benim gibisin. Son 6 yıldır aynı güzergahı gidiyordum. 2005 model 1.4 / 8 V - 75 HP Symbol ile. Ah o Sabuncubeli rampasını çıkarken klimayı kapatırdım ve rampayı çıkarken bir solukta merdiven çıkıyormuş gibi çıkar ve inişe geçtiğimde "oh şükürler olsun bu sefer de atlattım" derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

quote:

Clio 1.2 miydi ?

1.4 benzinli ve 8 valfliydi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

quote:

Clio 1.2 miydi ?

1.4 benzinli ve 8 valfliydi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlarında da dediği gibi belki biraz yorucu olacaktır. Ancak araç bakımlı ise neden uzun yola çıkılmasın ki, bence çıkılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

Arkadaşlarında da dediği gibi belki biraz yorucu olacaktır. Ancak araç bakımlı ise neden uzun yola çıkılmasın ki, bence çıkılabilir.

Alıntıları Göster
    1.2 16V Fiat Fire motoru çok sessizdir. Öyle 100den sonra değil, 120'den sonra biraz rahatsız edici rüzgar sesi başlayabiliyor. Ama 100-110 kmh arası uzun yol seyri inanılmaz keyifli bir araçtır. Tabii segmentine göre.

Bu motorun LPG ile yakıt tüketimi çok uygun. Kolay arıza veren bir motor değil. Bakımlı olmasına dikkat edin, sizinle her yola gelir.

Ayrıca performans olarak sizi çok üzmez. Genelde 1.4 motor karakterini görürsünüz sürerken. 1.2' Symbolden çok daha performanslıdır.

not: 5 sene kullandığım bir motor

• quote:

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

Alıntıları Göster
    Bakımlı her araçla uzun yol yapılır. İlk çıkan murat 124lerin bakımını yaptıysanız onunla da uzun yola çıkılır. Uzun yol ağırlıklı kullanacaksanız bir kaç model eski c sınıflarına da bakın derim ama. 2000 model civarı corolla olabilir (izmir-bolu-ankara-izmir yapmıştım, hiç yormadı), yine o modellerde megane 1 olabilir.
  • 1,5 sene kadar 1.2 palio el 16v kullandım, alırken ki önyargılarımı karşılıksız bıraktığını itiraf etmeliyim. Öncelikle yakıt tüketimi konusunda harikaydı. (26 lt * 2,33= 61 tl / ortalama 370-390 km yol=16 kuruş) Uzun yol ay da bir yapıyordum 350 km kadar ve çok yorucu olmuyordu. Masrafı çok olmaz motoru güzel vergisi az, bence o paralara alınabilecek en iyi araç ama hor kullanılmamış bir araç olmalı. Ben de alırken piyasanın 1000 tl üzerinde almıştım aynı şekilde sattım zaten zararım olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

1,5 sene kadar 1.2 palio el 16v kullandım, alırken ki önyargılarımı karşılıksız bıraktığını itiraf etmeliyim. Öncelikle yakıt tüketimi konusunda harikaydı. (26 lt * 2,33= 61 tl / ortalama 370-390 km yol=16 kuruş) Uzun yol ay da bir yapıyordum 350 km kadar ve çok yorucu olmuyordu. Masrafı çok olmaz motoru güzel vergisi az, bence o paralara alınabilecek en iyi araç ama hor kullanılmamış bir araç olmalı. Ben de alırken piyasanın 1000 tl üzerinde almıştım aynı şekilde sattım zaten zararım olmadı.
    Bende 2000 degısensız 1.4 benzınlı vardı 8valf teknokta aldıgımda 105binkmdeydi o zamanlar...... 400 km yola gıdıp gelmıstım 3 kere hıcbırsıkıntı cıkarmadı.Tabi ki bu her arac ıcın gecerlı tofaş sahınlede cıkılır bakımlıysa.
    Konfor:biraz var
    Performans:1.6 dan asagısını alma. 1.4 benzınlı kullanıyordum ben bırde...:) bazı yokuslarda 2. vıtese dusuyorumdum nerdeyse 1. vites istiyor o derece kalkıs serılık super ama duz yolda.:D
    Sanayı:sanayıye fazla ugramazsın.
    Yol tutus: berbat,vırajlardada cok yatıyordu
    yakıt: ıcıyor sehırıcı 10-11 lıtre he benımkı teknokta enjeksiyondu
    ses alırmı:baya bellı bır surattan sonra bagıra bagıra konusursun arabada duyulmaz.
    2.el: var.
    o paraya bu araba: hayır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 4 Aralık 2014; 11:08:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

Bende 2000 degısensız 1.4 benzınlı vardı 8valf teknokta aldıgımda 105binkmdeydi o zamanlar...... 400 km yola gıdıp gelmıstım 3 kere hıcbırsıkıntı cıkarmadı.Tabi ki bu her arac ıcın gecerlı tofaş sahınlede cıkılır bakımlıysa.
    Performans:1.6 dan asagısını alma. 1.4 benzınlı kullanıyordum ben bırde...:) bazı yokuslarda 2. vıtese dusuyorumdum nerdeyse 1. vites istiyor o derece kalkıs serılık super ama duz yolda.:D
    ses alırmı:baya bellı bır surattan sonra bagıra bagıra konusursun arabada duyulmaz.

Alıntıları Göster
    Acelen yoksa, hız yapayım demiyorsan gidilir neden gidilmesin.Toroslarla Bislerle yol alan var.90-100km hızlarla gidilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

Alıntıları Göster
    bu arada biri beni eksilemiş kesin onun palio su var ben kendime göre yorumladım bu arada bendede vardı ama arabayı tam sevememıstım 2000 civic aldım memnunum he bununda var eksılerı artıları ıcıne oturup surmeden anlıyamıyorsun hangı araba sana aıt burdan fıkır alıyon sadece ıste

• upliftingsky kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan arkadaş 1.2 el 16v dan bahsetmiş, 1.4 8v ile 1.2 26v arasında ciddi fark vardır,

1.2 yi asla küçümsemeyin performansı sizi üzmez, yol tutuşu virajlarda çok iyi değil,

Eşim hamileyken araçla 6 kişi 18 km lik bir rampa çıktık (İzmir Ödemiş Gölcük'e). 1. vitese hiç düşmedim ve klima sürekli açıktı,

Aynı yolun asfalt olmayıp baya bozuk ve çukurlu olanına 4 kişi ile gittim hararetin bir kez bile 90 dereceyi geçtiğini görmedim,

Lpg ile şehir içinde bile 24-25 kuruşu geçmedi hiç aracım,

Ses konusunda ise mucurlu yolda ses oluyor ama yine de bağırmaya gerek yok,

Son olarak o paraya o araba alınır.
  • quote:

Konuyu açan arkadaş 1.2 el 16v dan bahsetmiş, 1.4 8v ile 1.2 26v arasında ciddi fark vardır,

1.2 yi asla küçümsemeyin performansı sizi üzmez, yol tutuşu virajlarda çok iyi değil,

Eşim hamileyken araçla 6 kişi 18 km lik bir rampa çıktık (İzmir Ödemiş Gölcük'e). 1. vitese hiç düşmedim ve klima sürekli açıktı,

Aynı yolun asfalt olmayıp baya bozuk ve çukurlu olanına 4 kişi ile gittim hararetin bir kez bile 90 dereceyi geçtiğini görmedim,

sanayiye ugramasın

az yaksın

vergisi düşük olsun

performansı feci olsun dersen

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daihatsu-takasli-sirion-181542526/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daihatsu-temiz-kucuk-arac-isteyenlere-acil-satilik-181342331/detay

• quote:

vedat.ersin, Ben bende olan paliodan bahsettim zaten. Tek nokta 1.4 ve 8valf oldugunu ve benzınde bındıgımı aracın nasıl oldugunu anlattım. 1.2 olanı 16 valf olanı bıraz daha modellısı daha ıyıdır bılemem ben tecrubemı aktardım.cok dık yokuslarda araba benzınde olmasına ragmen devır dusuyordu vıtes dusur dıyordu resmen yanımda olayın o dık rampada keske :D 110 120km yı gecıncede bıldıgın bagırarak konusuyordun arabada yalanmı soyleyeyım sımdı :D allah alllah.
    Alıp almama konusunda da kendı fıkrım, ben olsam o paraya almam palıo 2bucuk sene bındım memnun kaldım ama bıdaha almam.sehır ıcı gıt gel arabası tarzı bak yıne altını cızıyorum bana gore :D

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.