Şimdi Ara

PALİO MU? TİPO MU? BİRDE TÜPTE NE KADAR YAKAR BUNLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler elimde 10 000 YTL civarında para var
    az yakan parçası ucuz bir araç arıyorum
    palio ya da tipo olabilir diye karar kıldım
    bunlardan hangisi iyi sizce palio mu tipo mu
    birde tüpte ne kadar yakarki bu araçlar ortalama
    1,4 almayı düşünüyorum motor olarak tipo da 1,6 da olabilir ama
    fikirlerinizi bekliyorum

• temiz bi tipo süper olur asıl sorun temizini bulmak zor
  • ahanda tipo al bole bısey bak keyfıne
    benım aslan bu

• ne kadar yakar tüplü 1,4 1,6 tipo
  • km de 140-150 oldurmez.
  • 2003-2006 arasın 96 model tipo slx'i 50000 km lpg ile kullandım. konforlu ama narin bir araç bana birde yıpranmış bir araç denk geldi çok masraf ettim araca düzeltemedim bir türlü. Bu yüzden eğer seçenekler bunlarsa palio tavsiye ederim. kabaca karşılaştırayım kendime göre

--- Tipo vs Palio ---
    - Teknoloji farkı var 90 yılı ile 98 yılı olarak bakın
    - Motorların tüketime göre verdiği performans bence palio'da daha iyi (belki mpi motorlu tipo'lar yakın verimdedir). Palio'larda 1.2 75 ve 80 bg'lik mpi motorlar alınmalı. 1.4 motor tek nokta enjeksiyonlu verimsiz. 1.6 103 hp lik motorsa performanslı ama tüketimi çok fazla
    - Tipodan çok fazla ses tıkırtı gelir araçtan fıtık eder. genelde kullandğım palio, albealar yeniydi ses yoktu.
    - Tiponun sürüş zevki, iç hacim genişliği ve dizaynı daha iyidir
    - Tipo daha masraflıdır, parçası ucuz ve dayanıksızdır. Kaporta ve motor parçaları gerçekten çok ucuzken elektrik aksamı ile ilgili parçalar hiç te ucuz değildir. Ön takımı çok dikkatli ve istanbulda kullanmama rağmen 30000 km dayanmıştı.
    - 1.6 karbüratörlü motoru performansı fena olmayan ama çok tüketen bir araçtır. LPG siz binilmez(bence fiatların hepsine lpg şart). Bu günden sonra çok nokta enjeksiyonsuz(mpi) araç almamak lazım bence.
    - Benim tipo lpg ile yazın 11-12 lt kışın 13-14 lt tüketime sahipti. Aynı ortamda aynı şekilde sonbaharda albea 1.2 16v 80 bg kullandım 8 lt/100 km benzin tüketimim oldu. Buyrun siz karşılaştırın

Sonuç olarak ben tempra- tipo ailesini şekil olarak çok sevmeme rağmen artık temizinin bulunması çok zor olan ve miyadını doldurmuş araçlar olarak bakıyorum. Kendi aracımdan sonra fiat almamaya yemin ettim. Eğer bütçe kısıtlıysa 2.eli ölü olduğu için fiyatı düşük olan 10 yaşını aşmamış japon araçlarına bakın en azından masraf yapınca bir daha sorun çıkarmıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerten -- 8 Ocak 2008; 18:15:07 >

• güzel bir yorum
    quote:

Orjinalden alıntı: kerten

2003-2006 arasın 96 model tipo slx'i 50000 km lpg ile kullandım. konforlu ama narin bir araç bana birde yıpranmış bir araç denk geldi çok masraf ettim araca düzeltemedim bir türlü. Bu yüzden eğer seçenekler bunlarsa palio tavsiye ederim. kabaca karşılaştırayım kendime göre

--- Tipo vs Palio ---
    - Motorların tüketime göre verdiği performans bence palio'da daha iyi (belki mpi motorlu tipo'lar yakın verimdedir). Palio'larda 1.2 75 ve 80 bg'lik mpi motorlar alınmalı. 1.4 motor tek nokta enjeksiyonlu verimsiz. 1.6 103 hp lik motorsa performanslı ama tüketimi çok fazla
    - Tipodan çok fazla ses tıkırtı gelir araçtan fıtık eder. genelde kullandğım palio, albealar yeniydi ses yoktu.
    - Tipo daha masraflıdır, parçası ucuz ve dayanıksızdır. Kaporta ve motor parçaları gerçekten çok ucuzken elektrik aksamı ile ilgili parçalar hiç te ucuz değildir. Ön takımı çok dikkatli ve istanbulda kullanmama rağmen 30000 km dayanmıştı.
    - 1.6 karbüratörlü motoru performansı fena olmayan ama çok tüketen bir araçtır. LPG siz binilmez(bence fiatların hepsine lpg şart). Bu günden sonra çok nokta enjeksiyonsuz(mpi) araç almamak lazım bence.
    - Benim tipo lpg ile yazın 11-12 lt kışın 13-14 lt tüketime sahipti. Aynı ortamda aynı şekilde sonbaharda albea 1.2 16v 80 bg kullandım 8 lt/100 km benzin tüketimim oldu. Buyrun siz karşılaştırın

Sonuç olarak ben tempra- tipo ailesini şekil olarak çok sevmeme rağmen artık temizinin bulunması çok zor olan ve miyadını doldurmuş araçlar olarak bakıyorum. Kendi aracımdan sonra fiat almamaya yemin ettim. Eğer bütçe kısıtlıysa 2.eli ölü olduğu için fiyatı düşük olan 10 yaşını aşmamış japon araçlarına bakın en azından masraf yapınca bir daha sorun çıkarmıyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tofaş Serçe Ne Kadar Yakar?
    12 yıl önce açıldı
    Sizce bu araç pert olur mu?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tipo daha hoş göruntu acısından
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerten

2003-2006 arasın 96 model tipo slx'i 50000 km lpg ile kullandım. konforlu ama narin bir araç bana birde yıpranmış bir araç denk geldi çok masraf ettim araca düzeltemedim bir türlü. Bu yüzden eğer seçenekler bunlarsa palio tavsiye ederim. kabaca karşılaştırayım kendime göre

--- Tipo vs Palio ---

hemde çok güzel ve objektif bi yorum

• Ben 96 tipo 1.6 sx sahibiyim ve lpg kullanıyorum. Kasım ayında lpg litresi 1.73 ytl iken km de 0.214 YTL yakıyordu şehir içi ve şehir dışı 0.161 YTL yakıyordu ama kış gelince sanırım şehiriçi .250 civarına geldi hatta daha da artmıştır zira lpg şu anda 1.83 YTL.
    Palio ların yakışı hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim.
  • Yakıt derseniz palio'dan uzak durun derim , 30 kuruş şehir içi zira
  • 10000lira verdikten sonra Tipo mu alınır be güzel kardeşim devir ekonomi devri yakar kardeşim 1.4de 1.6da yakar ama tipo tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

ahanda tipo al bole bısey bak keyfıne
    benım aslan bu

bu resım herşeyı anlatmıyormu

• geçen gün bir tipoya baktım ancak anlaşamadık 8500 YTL istedi 8000 e indi ancak 7750 YTL YTL ye inseydi alacaktım 95 temiz bir araçtı 1,6
    ama kesin tipo diye birşey yok tabi çok yaktığından sözedenleri bende duymuştum o sebepten dolayı tam karar vermişde deilim açıkçası hoş araba ama çok yakıyorsa bana uymaz 20 Ykrş çok bana göre söylenenler doğruysa
  • Yeshill28 arkadaşımın dediği rakamlar ne öyle ya! babamda 96 şahin s var.lpg olmamasına rağmen 30 ykr filan yakıyor.sen lpgde 25 ykrden bile fazla olabilir diyorsun.Bence bi baktır ayarlarına sağına soluna,normal olmamalı bence o tüketim değerleri.Bende katılıyorum ktorun06 ya.Bana da fazla kaçıyor kilometrede 20ykr yakıt:(İnşallah gönlüne göre iyi bir araç alırsın kardeşim ve kazasız arızasız binersin..
  • bende tipo alcam sanırım 1.4 veya 1.6 ama s olanlardan ve lpgli olacak gerçekten çokmu yakıyor almadan bilelim bide 98 model 1.4 tipo s lpgli 8500 edermi veya azami ne kadar eder ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crdr -- 12 Ocak 2008; 13:49:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.