Şimdi Ara

PALIO MULTIJET TE HIZLANMA PROBLEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sorunumla ilgili danısmak ıstıyordum

2006 model palıo multıjet ım var.
    yaklasık 10 gundur hızlanmada bır problem var gıbı gelıyor.

eskıden 1500 - 2000 devırlerde turbo devreye gırıp cok serı bır sekılde hızlanıyordu arac ama artık gaza ne kadar yuklensemde hızlanma cok yavas ve herhangı bır acceleratıon ıvme hıssetmıyorum.

mesela dusuk devırlerde 2. vıteste 1500 devırden ıtıbaren cok hızlı bır sekılde ıvme alıyordu gerek duz yolda gerekse yokusta. ama gecenlerde yokus cıkarken kamyon sollayayım dedıgımde 2. vıteste gaza ne kadar cok yuklensemde (1800 devır cıvarındayken) cok yavas ve cok hantal lastı arac.

bunun sorunu ne olabılır acaba.

kullandıgım yakıt falan olabılırmı. bp euro dızel kullanıyorum.

2006 model 68000 km de.
    mobıl servıse gosterdıgımde servıs elemanı aracı bılgısayara bagladıgında herhangı bır sorun bulamadı ama ben hala bır sorun oldugunu dusunmekteyım.

bu konuda lutfen bana yardım edın, tesekkurler

• Aynı sorun arkadaşımın Albea mutijetinde de ( 60.000 km ) var.Arkadaşların fikirlerini bekliyoruz.
  • mazot aldığın istasyonu değiştiysen öncelikle depondaki mazotu çektirip temiz mazotla kullanman belki sorunu nu çözer.

ancak sorunun büyük ihtimal bir turbo arızası belirtisi gösteriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: achilleus1986

ancak sorunun büyük ihtimal bir turbo arızası belirtisi gösteriyor.

bariz hemde
  • Turbo çufçuflamış ne yazık ki. Bir tanıdığıma tahsis edilen 1.5 Kangoo'da da aynı sorun olmuştu geçen yıl. Ben hemen tahmin etmiştim ama 3. usta anlamıştı turbonun arıza verdiğini.

Büyük ihtimalle turbo hortumu filan çatlamıştır, hatta patlamıştır turbo çalışamıyordur. Eğer ki turbo komple uçtuysa çok geçmiş olsun derim. Doğru servise götürün, neyi var öğrenin. Bir de fiyat alın, dışardan da sorun ve bir an önce yaptırın. Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz daha kötü sonuçlar çıkabilir ortaya.
  • Çok büyük ihtimal turbo arızası servise bi götür soora tanıdık bi usta ve parça alışverişini hurdacılardan temin etmeye çalış
  • Turbo hortumlarinda kaçak vardir.
    Eger turbo yataklarinda bir ariza olsaydi, mekanik gurultuler duyulurdu.
    Intercooler giris-cikis hortumlarini da kontrol ettirmek lazim. Cok ucuza halldilebilecek bir sorun gibi.
    Eger hortumlarda problem cikmazsa, intercooler delinmis olabilir.

Gecmis olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MMT- TAM OTOMATIK FARKI?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TURBO...
  • standart dizel arabalarda intercooler var mı?

passat, palio, megane vs..??
  • Aynı sorun 80.000 km.deki servis aracımızda var. Araç benim üzerime zimmetli olmadığından sadece tavsiyede bulunabiliyorum. Bu aracı süren ve aracın durumundan bihaber olan kardeşim ve diğer amca oğulları da aynı kanaatteler. Ne var ki araç servise gittiğinde kesinlikle bir anormallik olduğunu kabul etmiyorlar. Garantinin bitmesine 4 ay kaldı ve bunu bilinçli yaptıkları kanaatindeyim. Özel servise aracı baktırıp rapor almak mümkün değil direkt garanti dışı bırakırlar. Tüketici hakem heyetleri bu durumla ilgilenirmi bilemiyorum yani bilirkişi tayin edebilirler mi?

Edit : Ekleme
    Bu aracımız rutin bir şekilde hiç aksatmaksızın her 10.000 km.de yetkili servis Tunalar Otomotive bakıma gitmiştir. Tunalar.ın fahiş fiyat uygulamasını da bu vesileyle tekrar şiddetle kınıyorum. İnanılmaz işçilik paraları alıyorlar ve bunu hak ettiklerini düşünmüyorum çünkü Citroen C3 ve Renault Megane aynı km bakımında 80 YTL daha ucuza çıkıyorlar. Tunalar hem rutin servis ücret parası alıyor (sabit) hem de parça başına değişim ücreti alıyor. Aynı faturada 98 YTL işçilik ücreti görünce resmen dumur olmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 31 Mayıs 2007; 14:37:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.