Şimdi Ara

palio ya sonradan cd çalar için koldan kumanda takmak... ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar daha öncede elektrikli ayna çalışmam vardı.. onu başarıyla uyguladım....
    şimdiki çalışmam paliomun cd -mp3 çalarını direksiyon altında takılacak bir joistik ile kontrol etmek... palio nun orjinalinde direksiyon kumanda kolu- joistik mevcut olmadığından öncelikle çıkmacıdan pejo- citroen grubuna ait bir kumanda kolu temin ettim.... tabi bu kol sadece pejo ve citroenlerin orjinal cd çalarıyla çalışıyor..... cd çalarım bu uygulamayı desteklemiyor... bendeki şu piyasada 120 liraya satılan cd-usb-sd çalıştırabilen tiplerden.. ama aklıma bi fikir geldi .. buna göre yaptığım çalışmada marka model farketmeden arabanızın setin i değiştirsenizde koldan kumandayla kontrol edebiliyosunuz... şimdilik doğru yoldayım... denemelerim oldukça başarılı... çalışmalarım devam ediyor.. daha sonra bi kaç foto ekliycem....

şimdi ne gerek var bu kadar uğraşmaya , teyp üzerinden hallediyorum herşeyi yada orjinal cihazlar var bu işlemleri yapabilen diyenler olacaktır muhakkak.. elektrikli ayna uygulamasını yaparkende böyle söyleyenler oldu... tabiiiki daha kolay, uğraştırmayan ve pahalı alternatifler olduğunu bende biliyorum.. Ama tenkit yerine projejeyi geliştiriecek düşünceler üretmenizi tercih ederim...

Ayrıca tasarladığım şey orjinal koldan kumandalı araçların orjinal cd -kaset çalarlarlarının başka bir herhangi marka cd-mp3 çalarla değiştirildiğinde koldan kumandanın kullanılmasını mümkün kılıyor.... bu önemli..

saygılarımla

• Uğraşma boşver. Diyenler olsada arkandayım Bende senin gibi boş zamanlarımda böyle kimine göre gereksiz olan işlerle uğraşmayı seviyorum :) Eğer bu işi başarabilirsen emin ol arkandan deneyecek ilk kişi ben olcam. Koldan kumandaya elim alışkın ama kendi aracımda yok. Bu yüzden kolumu uzatmak her seferinde zor geliyor. Umarım en kısa zamanda yaparsında bende kendime seni emsal gösterip denemelere başlarım :) Gerçi nasıl yapacağın hakkında hala aklımda kocaman kocaman soru işaretleri olsada merakla beklemekteyim. Ayrıca elektrikli aynalarının fotoğraflarınıda merak ediyorum
  • temin ettiğim pejo kumanda kolu... çıkmacıdan aldım tepe düğmesinin plastik kısmı yok ama olsun argede kullanılacak nasıl olsa ... çalışmasına mani değil

kumanda kolunun çıkıdişlarını ölçü cihazıyla tek tek ölçtüm.. düğmelerin kablo uçlarını tespit ettim.. toplam 7 fonsiyon var kumanda kolunda 8 tane kablo çıkışı var .. kablolardan biri şase diğerleride her düğmenin diğer ucu...

plastik kısmını palionun direksiyon kısmına oturtmak içn kestim... kestiğim parçanın bit kısmını lehim makinasıyla plastik kaynak yaptım.. vidalarla bir somunlu vidayla sağlamlaştırdım...

enteresan bir şekilde resim yüklerken hata verio... devamı yakında

palio ya sonradan cd  çalar için koldan kumanda takmak... ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akilonya -- 18 Aralık 2009; 23:41:20 >

• Herşey güzel gidiyo ama en merak ettiğim nokta olan cihaza bağlantı kısmında bölüm bitti. Ama olmaz ki
  • üstad bağlantı kısmına öyle bişey yaptımki... patentini almam gerekebilir... :)))) ama oldu yaptım... sistem çalışıyo....
  • seizure size pm attım
  • Hocam mesela atıyorum, bende şahin marka araç var. Teybimde pioneer 3050 olsun.
    Hadi kumandayı bi şekilde kesip biçip direksiyon kutusuna oturtturduk. Peki orjinalinde kumanda çıkışı olmayan teybe nasıl bir müdahalede bulunuyorsunuz?
    Doğru anladıysam bütün marka modellere yapabilirim dediniz.
    Şöyle bir durup düşününce, aklıma sadece teyp üzerindeki düğmelerin bağlantılarına müdahale edebileceğiniz geliyor. Ki ona da ihtimal vermiyorum.
    Peki nedir işin sırrı? Ticarete dökmeyecekseniz çalışmanızı, ufak bir bilgi verebilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üstd teybinizi kırıp dökmüyoruz meraketmeyin... işi ticarete döktük zaten.. telep üzerine. . :)) o yüzden işin sırrını veremiycem kusurabakmayın....

kumanda kolunu konsola uydurması o kadar zor değil... ankaradaysanız o konudada yardımcı olurum...
    gelip palioma uyguladığım sistemi görebilirsiniz.. etlik ayvalıdayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akilonya -- 20 Aralık 2009; 20:01:36 >
  • Ben istanbuldayım, ama gerçekten aracınızda ki uygulamayı görmek isterdim. En kısa zamanda fotoğrafları bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akilonya

seizure size pm attım

Ama ben cevap atamadım. PM kutun dolmuş
  • son hali

palio ya sonradan cd  çalar için koldan kumanda takmak... ??
  • Sistem sorunsuz çalışıyormu herşey tamam mı?
  • her sey tamam. sorunsuz kullaniyorum. teypten hic bisey sokup takmadim. cihazin kumandasi uzerinden hallettim herseyi...
    son haliyle cokkolay bi islemmis gibi duruyo// hani plastik parcasini konsola monte et kullan gibi..amaaltinda gercekten cok fazla arge calismasi var.. baglanti olayi ve sema cikarmasi yaklasik 1 haftami aldi.. kumandadan lehimle baglantilari disarialmasi bi o kadar surdu... 2 tane felan uzaktan kumanda zai ettim arge sirasinda.. kumandanin microchipinden yollarin tespit edilerek lehimlerin yapilmasi ve baglantilarin disari alinmasi cok fazla sabir ve ozenli iscilik istiyor..
  • Ben olayı şimdi anladım..
    Siz uzaktan kumandayı, kumanda koluna dahil ettiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.