Şimdi Ara

PAMUKKALE TURIZM'DE 2 GÜNLÜK STAJ TECRUBEM (HOST) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
8.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fantom1054

Öncelikle şöyle belirteyim bende öğrenciyim, Bursa Pamukkale Host Amirliğine gittiğimde ne kadar çalışacaksın diye sordular; 2 gün önce.. Bende öğrenciyim 1.5 ay kadar çalışacağım Eylül başında işi bırakacağım dedim ve hiç sorun çıkartmadan işe aldılar eleman ihtiyaçları çok fazla geri çevirme lüksleri yok. Kamil Koç'a başvursam benim şahsi fikrim onlarda alırlardı çünkü gerçekten adama çok ihtiyaçları var işi bırakan çok fazla kişi oluyor keşke bende bırakmak mecburiyetinde kalmasaydım, mesela 2 gündür yoldaydım bu sabah Çan'dan çıktık Bandırma'ya yaklaşırken aradım host amirini "İsmimi söyledim, abi ben yeni işe aldığınız Çan - İstanbul istikametinde araçta bulunan stajer hostum ailesel nedenlerden dolayı işi bırakmak zorundayım sizi yarı yolda bırakmak istemezdim ama Bandırma'da inip eve gidebilir miyim ? dedim " Tamam gülüm sıkıntı yok dedi". Misal Host amirlerinin çoğuna bu damgayı yapıştırmamak lazım benim bulunduğum yerdekiler gerçekten iyi insanlardı, onlardan hostluktan yükselip amir oluyorlar ve inanki işleri bizden daha zor bir sürü insanla uğraşıyorlar her hostun ihtiyaçlarına cevap veriyorlar işleri baya bir stresli biraz saygı duymak gerekir bence

pamukkale aradım açmadı :D sonra aradım başkası çıtkı falan fistan :D

• quote:

Doğrudur hocam büyük bir rekabet var firmalar arasında.. Pamukkale iyi hizmet veriyor cidden, fiyatlarda diğer kendi rekabetindeki firmalara nazaran şahsi görüşüm daha iyi, birde biliyorsun bizim milletimiz yemeyi içmeyi seviyor sırf bu yüzden tercih eden çok insan var. Bazı firmalarda fiyatları çekerek ayakta kalmaya, işlerini sürdürmeye gayret ediyorlar. Dediğin gibi birileri biz öğrencileri düşünmeli :)

Hocam Denizliye gidiyorum ben Çorlu'dan
    İstanbul üzerinden gidiyor yol oluyor bana 15 saat. 95 lira veriyorum
    Kalebirlik Tekirdağ üzerinden gidiyor İstanbul'a geçmiyor 13 saatte varıyorum 75 lira veriyorum.
    Şimdi hangisi daha mantıklı?

• Rena34 kullanıcısına yanıt
    Olmaz mı hocam gerçekten meşakkatli iş. 2 gün boyunca araçtan inmedim. Uyku deseniz tam dalıyorsunuz kaptan dürtüyor oğlum çay yap diyor. Servis yaparken üzerime bir kere limonata bir kerede kola döktüm. Birde su ikramı var artık 1.5 litre su şişesi elinde bir elinde pet bardağı çıkarmaya çalışıyorsun diğer elinde tutup dökmeye çalışıyorsun hem bunu yaparken bozuk yollarda dengede kalmaya çalışıyorsun bazı firmalar plastik bardak içinde dağıtıyor en güzel onlarınki ver yolcuya geç.. Ama zevkli yanlarıda var mesela 2 gün boyunca ben şunu gözlemledim yolcular çok nazik ve kibarlar, bagaj alırken veya verirken teşekkür ediyorlar, kolaylık diliyorlar. İkram yaparken yine öyle.. bunlar sizi motive ediyor. Mesela biga üzerinde yoldan bir kaç yolcu aldık bagajları koydum tam araca binicem yaşlı dayının birisi cebime birşey koydu sarıldı "yeğenlerime iyi bak oğlum" dedi araca bindim cebimde 10 lira :) kısacası benim için güzel bir deneyim oldu

• quote:

Olmaz mı hocam gerçekten meşakkatli iş. 2 gün boyunca araçtan inmedim. Uyku deseniz tam dalıyorsunuz kaptan dürtüyor oğlum çay yap diyor. Servis yaparken üzerime bir kere limonata bir kerede kola döktüm. Birde su ikramı var artık 1.5 litre su şişesi elinde bir elinde pet bardağı çıkarmaya çalışıyorsun diğer elinde tutup dökmeye çalışıyorsun hem bunu yaparken bozuk yollarda dengede kalmaya çalışıyorsun bazı firmalar plastik bardak içinde dağıtıyor en güzel onlarınki ver yolcuya geç.. Ama zevkli yanlarıda var mesela 2 gün boyunca ben şunu gözlemledim yolcular çok nazik ve kibarlar, bagaj alırken veya verirken teşekkür ediyorlar, kolaylık diliyorlar. İkram yaparken yine öyle.. bunlar sizi motive ediyor. Mesela biga üzerinde yoldan bir kaç yolcu aldık bagajları koydum tam araca binicem yaşlı dayının birisi cebime birşey koydu sarıldı "yeğenlerime iyi bak oğlum" dedi araca bindim cebimde 10 lira :) kısacası benim için güzel bir deneyim oldu
    muavinlik çok boş bir meslek degil mi. insan sıkılır

• Vay bee duygulandım benim bu sene 4 tane zayıfım vardı muavinlik yapmak için tüm zayıflarımı düzelttim bu yaz tatilinde doğuda çalışacaktım yaş nedeniyle şimdi de ailem izin vermiyor. Çay doldururken otobüs hareket ediyor yolcunun üzerine dökersin diye falan harbiden hocam araç hareket ederken çay doldurmak zor mu? Yolcuların bagajları fazla mı ağır mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Host kopek

• Tabi ki sizi daha memnun ediyorsa mantıklı hocam.. Birde büyük firmalar malum fiyat konusunda tavizleri yok
  • Hocam soruma cevap vermedin

• funky-nd kullanıcısına yanıt
    Açıkçası yolda pek sıkılacak vaktiniz olmuyor hocam :) yorgunluktan ya uyukluyorsunuz ya da bir meşguliyetiniz oluyor birde kaptan kafa dengi ise muhabbet, sohbet dönüyor yol zevkli geçiyor. Onun haricinde sürekli yapılacak bir meslek benim şahsi görüşüm tabi ki değil çünkü pek bir geleceği yok. Öğrenci iseniz ve uyku sorununuz yoksa sezonu değerlendirmek adına zevkli bir meslek olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yorozuya Gin-chan

Host kopek

Ahahaha konu dışında herhalde uzun süre sonra birini alıntılayacak kadar güldüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    İlk etapta tabi ki zor, tecrübe olmadığı için önce zorlanıyorsun ama sonra rayına oturuyor mesela her içecek doldurduğunda popoyu diğer koltuğa dayayıp sağlama almayı öğreniyorsun bu seni ani frende ya da bir sallantıda dengede kalmanı sağlıyor :) Bagajlarda gerçekten çok ağır olaranlarıda var çok hafif denk gelenleri de.. Onları sıraya ve düzene göre koyman önemli sonra verirken sıkıntı yaşayabiliyorsun. Her bagaja mutlaka bagaj fişi yapıştırıp numarasının birisini yolcuya vermen gerek çünkü adam bazen valizini bile tanımıyor karıştırıyor.. Araçta sürekli sıcak su kontrolü yapman gerek ve aracın belli bir su seviyesi var onu dengede tuman gerekiyor yoksa aracı yakabilirsin. Öğrenilmesi gereken püf noktaları bildikten sonra gerisi kolay :)
  • Fernando! kullanıcısına yanıt
    Ben buranin espiri adamiyim , cem yilmaz gibi yani

• Maaslar ne kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wiz_Khalifa kullanıcısına yanıt
    Gittiğiniz istikamete göre değişiklik gösteriyor. Mesela araçtan hiç inmeyen arkadaşlar daha fazla alırken bir gün çalışıp bir gün dinlenen arkadaşlar ona nazaran daha az maaş alıyorlar. İşe girerken bana denilen 1600- 2400 arasında bir para alırsın demişlerdi. Maaş konusu tam sabit değil çünkü tamamen size bağlı. Ama en aşağı göreceğiniz para 1500 - 1600 civarındadır.
  • efe tur la karsilastirsak

pamukkaleye hic binmedim bu arada

• jizzy quatily kullanıcısına yanıt
    Hocam telefonla görüşmüyorlar, net bilgi vermiyorlar. Host amirliğine ya da yazıhaneye giderek net bilgi edinebilirsin bana da aynısını yapmışlardı.
  • elfgözlülegolas kullanıcısına yanıt
    Bende daha önce efe tur'a hiç binmedim hocam :)
  • quote:

Bende daha önce efe tur'a hiç binmedim hocam :)
    5 kadar otobüs firmasıyla yolculuk yaptım şu zamana kadar. Gördüğüm en iyi muamele pamukkale hostlarından olmuştur. En başta, sana isminle hitap edip hoşgeldin demeleri çok hoş bir şey. Diğer hiçbir firmada bunu görmedim ben ( Kamil Koç, Metro, Truva, Isparta Petrol , Karadeveci).. İkramlar, koltuk arkası teknolojisi falan hep diğerlerinden daha iyiydi. Tişikirlir pimikkili
  • Kaç gün boyunca araçta kalıyorsun?

• pamukkalede 1.5 aylik host deneyimim oldu sorulariniz cevaplanir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.