arkadaşlar 42st33 de dahili hd uydu alıcı var mı ?
wireless adaptör fiyatları ne kdar hangisi bu moedele uygun ?
Dahili Hd uydu alıcı var, kullanıyorum ve gayet memnunum. Wireless adaptör konusunda sadece İngiltere fiyatlarını biliyorum, ona da panasonic uk adresinden online olarak bakabilirsin... Türkiye için üstadlar cevap verir mutlaka...
quote:
Orijinalden alıntı: syco
quote:
Orijinalden alıntı: auzdil
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ESES li
kablolu olarak internete vierre connecte bağlanan var mı
Kablosuz ağımı bu wireless bridge ile kabloluya çevirip televizyona eternet girişinden bağlanıyorum. sorunsuz çalışıyor.
Bu sayfada birçok farklı model çıkıyor ortaya, hangisi sizin kullandığınız, ayrıca Türkiyede bulunabilir diye düşünüyorum, siz nerden aldınız ? kaça mal oldu ?
o sayfadakilerin hepsi aynı, sadece farklı satıcılardan. Ebay'e ve Paypal'a üye olup alabilirsiniz. bana 50 tl 'ye geldi. Türkiye 'de de var, kargo hariç 65-70 tl ye görüyorum.
Usb wireless adaptör çok pahalı. Eternet girişinden wireless bağlanabilmek için gereken adaptörü daha önce yazmıştım bu şekilde, tekrar etmiş olayım. Bağlantıyı eternetten yapıyor, enerjiyi usb'den veya ekstra dışarıdan adaptör ile alıyor(ama sadece birini bağlayın enerji için!). Sorunsuz çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: enreka_tr
quote:
Orijinalden alıntı: teslaxxx
quote:
quote:
bu televizyona dsmart izlemek için modül bağlayan varmı? bilgisi olan varsa benide bilgilendirsin. tvyeödsmart bağlamak istiyorum.
Sorunuzun cevabı 3.sayfada , iyi seyirler.
teşekkürler syco. Sanırım bu dmartın kartını takmak için bir modül oluyor bunu nerden bulacağımı bilmiyorum ve fiyatı ne aralardadır acaba? bir de dsmartın kartı kaç liraya geliyor bilgilendirirsen sevinirim.
2 kalite kart mevcut 85 ve 100lira , 100den fazla vermeyin detaytlar
O bahsettiğiniz modüller DVB-C tuner üzerinden teledünya izlemek için gereken Conax modülleri. D-Smart'ı o modüller ile izleyemezsiniz, şifrelemeleri farklı( D-smart videoguard şifreleme kullanıyor). D-Smart zaten modülünü kendisi veriyor. ben aralık ayı başında 1 yıllık peşin ödemeli eğlence paketini 199 TL'ye aldım, modül de benim oldu. Ama zam gelmiş, şimdi baktım. Aylık ödemeli aboneliği kaldırmışlar. Sadece peşin ödemeli var. D-Smart Cam Modülü Paketler 1 yıl için 12 Ay Taahhütlü Ücretler Giriş 199 TL Eğlence 299 TL Maxi 399 TL Full 499 TL
sayko bu kartı takıp direkt izliyebiliyor musun ve eve hat fln çekiliyor mu?
uydu için çanak+lnb+televizyona kadar kablogerekir tabiki.
arkadaşlar 3 4 aydır internetten incelemeleri yorumları okuyorum led alacaktım samsung ue40d5000 .. şu sıralar çok popiler bir kaç gün önce vazgeçtim cesur davranıp kötüleyen yorumları duymamazlıktan gelip plazma almaya karar verdim aklımda şuan tx p42st33 var sizlerde genelde övmüşsünüz ürünü.. keşke ucuz olsada gt30 alabilsem okadar övdülerki ama ilçemizdeki hem panasonic hemde samsung servisi olan yere gittim ordaki şahıs ise abi aslında şuan samsung 51d550 var ve süper panasonic gt30 paran yetmiyor ise onu al dedi. aslında 51in büyüklüğü fazla geldi bana ama insan çelişkiye düşüyor işte st33 alacaktım şimdide bu çıktı bıktım artık hangisi iyi diye düşünmekten paran olacak bir odaya onu diğer odaya onu alacaksın :D
quote:
uydu için çanak+lnb+televizyona kadar kablogerekir tabiki.
dsmart için ayrıca çanak gerekiyor mu? turksat üstünden almıyo yayınları binada 2 çanak var hotbird ve turksatı gören, tvye kadar da lnb kablosu çekili zaten, hd uydu alıcı var tvde yani sadece kartı alıp takınca olmuyor mu demek istedigim?
D-smart türksat üstünden yaın yapıyor. Digitürk gibi ekstrabir çanağa ihtiyaç yok.
Bu tv'yi 25 aralıkta vatan'ın internet sitesinden sipariş verdim ve aynı günü soru sordum fatura tarihi ne yazacak diye, malum 31 aralığa kadar geçerliydi 5 yıl garanti olayı. Vatan bana işlem tarihi yazacak dedi yani 25 aralık ama ürün dün elime geçti ve tarih 1 ocak 2012 yazılıydı, hal böyle olunca da panasonic 5 yıl garanti vermem vatanda eski tarihe fatura kesemem dediler ve iyice soğuttular beni tv'den, büyük bir ihtimallede yarın iade edecem. Ağzımı bozmak istemiyorum ama yaptıkları cidden çok ayıp.
quote:
Orijinalden alıntı: apollonx
Bu tv'yi 25 aralıkta vatan'ın internet sitesinden sipariş verdim ve aynı günü soru sordum fatura tarihi ne yazacak diye, malum 31 aralığa kadar geçerliydi 5 yıl garanti olayı. Vatan bana işlem tarihi yazacak dedi yani 25 aralık ama ürün dün elime geçti ve tarih 1 ocak 2012 yazılıydı, hal böyle olunca da panasonic 5 yıl garanti vermem vatanda eski tarihe fatura kesemem dediler ve iyice soğuttular beni tv'den, büyük bir ihtimallede yarın iade edecem. Ağzımı bozmak istemiyorum ama yaptıkları cidden çok ayıp.
www.panasonic.com.tr ' ye durumunuzu içeren bir mail atsanız çözüm sunarlar mı acaba?
Panasonic.com.tr ye durumu mail atmadım ama 444 lü numaralarını aradım ve açıkçası pek umurlarında olmadı. Birde mail atayım şimdi
quote:
Orijinalden alıntı: apollonx
Panasonic.com.tr ye durumu mail atmadım ama 444 lü numaralarını aradım ve açıkçası pek umurlarında olmadı. Birde mail atayım şimdi
Aşağıdaki linkte bir arkadaşa yardımcı olmayı öneren; Marjinal Porter Novelli - Panasonic Elektronik A.Ş. marka ekibi adına Alp Bingöl isimli arkadaşa başvurmanız faydalı olabilir belki. Biraz taramam gerekti ama sonunda izini buldum vatandaşın :)
Aşağıdaki linkte bir arkadaşa yardımcı olmayı öneren; Marjinal Porter Novelli - Panasonic Elektronik A.Ş. marka ekibi adına Alp Bingöl isimli arkadaşa başvurmanız faydalı olabilir belki. Biraz taramam gerekti ama sonunda izini buldum vatandaşın :)
Teşekkür ederim hocam, PM attım bu arkadaşa umarım yardımcı olabilir. TV salonun ortasında kutusunda melül melül bekliyor valla. Geri iade hakkımda çarşamba günü doluyor, o güne kadar inşallah çözerim şu mevzuyu
Problemi çözeceğini umuyorum yok olmazsa vatan cevizlibağ merkeze gidip çekişmeli...
quote:
Orijinalden alıntı: aras
Problemi çözeceğini umuyorum yok olmazsa vatan cevizlibağ merkeze gidip çekişmeli...
Ne forumdaki o arkadaştan nede Panasonic türkiyeye attığım mailden bir cevap gelmedi. Kocaelide oturduğum için cevizlibağ şubesine gitmem zor. Çarşambaya az kaldı ama sanırım ürünü yarın iade edecem bu sorumsuzluklarından sebep.
Vatan pc'de bir eleman abi tv'yi açsan bile naylonlarını sökmedikten sonra geri alırız lafına güvenerek tv'yi kutudan çıkarttım ve kurdum denemek için ama çok kaliteli göründüğünden ev halkı da olsun bunu kullanalım ısrarlarına dayanamayarak TV'yi kendim kurdum Allahtan problemde çıkmadı. Yarın servisi arayıp garantisini açsın diye servisi çağıracam, kutusunu açıp kurdum diye parazit yapacaklarını sanmıyorum.
Ayrıca izlenimlerim;
1- USB diskten Avatar ı açtım (14 gb) ve sonuç hüsran aşırı derecede kastı, 10 sn de bir kare görüntü verdi yani o derece. 2- SD yayın harici uydu receiver ile ortadan karıncalanmalar yaptı ama dahili uydu alıcısında problem yok görüntü çok güzel 3- Full hd filmler deki görüntü kalitesi çok iyi 3- PC'yi tv'ye bağladım fakat kenarlar tam oturmadı, oturmadı derken kenarlarda boşluk bırakmadı aksine daha da genişleterek "Bilgisayarım" yazısının "arım" kısmı gözüküyor solda, alttan saat kısmı gözükmüyor. Bu sorunu ben eski çalınan tv'imde HDMI portundaki aygıtı PC yaparak düzeltiyordum fakat bu tv'de böyle bir seçenek bulamadım, deneyenler nasıl bir çözüm buldular acaba?
LG 47" LW570S ile kıyaslarsam;
+ SD yayınlar pana'da çok daha kaliteli + Dahili uydu alıcıyla kanal geçişleri LG'den daha iyi + HDMI (4 adet) sayısı LG ile aynı olduğundan + yada - bir özellik değil
- Gözlükleri aşırı pahalı olduğundan ailece 3D izlemek bir hayal - PC bağlandığında kenar kısımlarda problem çıkartıyor (henüz çözemedim) - 1080p MKV filmler çok kasıyor - 2 Adet usb bence az - Scarttan harici uydu alıcısı ile bağlandığında ekranda orta kısımlarında karıncalanmalar yapıyor.
Bu sorunların çoğunu ben PC bağlayınca çözüyorum ama ekranın kenarlarındaki sorunu çözmem gerekiyor, bu konuda sizden yardım bekliyorum arkadaşlar.
3. maddedeki kendi sorunuma kendim cevap vereyim. 1310 olan sürümü 1318 yaptım o bahaneyle ama çözüm başkaymış. Menü>ayarlar>İleri ayarlar ve bu ekranda 16:9 üstü taramayı kapatıyoruz, bu kadar.
Bu arada sürüm güncelleştirmek isteyenler linki verdiğim sayfadan eğer listede kendi tv'lerinin modeli varsa güncelleyebilirler.
gözlük dün geldi kutudan gözlük-temizleme bezi-kullanım klavuzu şarj kablosu(usb) ve çok acaip balık kokan bir saklama kılıfı çıkıyor :)
10dk fln şarjla denedim indirdigim videolarla, 2saat kadar incelemem sonucu :
>tv ile frekansı yakaladıktan sonra derinliği alıyorsunuz(5sn kadar sürebiliyor ilk açıldıgında)
>ergonomik olarak sıkıntı yok kenarları sert ama alna gelen kısmı rahat agrıtmıyor.
videoların kalitesi ile de alakalı olarak bazılarında üstüste binme ve aşırı popuut olan mesela o utubedaki angut kılıçı dışarı verirken kılıç ve g.na top girlde gözlük ve kask ekrana çok yaklaştıgında çift görünüyordu ilk başta ayarlamaya çalışırken. yorgunlukla beraber bende mi bi sorun var moduna girdim, dogru yere odak yapamıyormuşum gibi hissettim.belki de izlememe mesafemin 2-3mt olmasındandır dedim
>ama göz yoruluyor ve baş agrıyor :/ belki dünkü koşuşturmacanın verdigi bir etkidir ama ilk başta belirli bir göz yorgunlugu farkediyorsunuz ki pek hoş bi durum degil, çünkü 3dyi yakalamak için gözlüge odaklanmıyorsunuz direk tvye derinlemesine bakıyorsunuz
>baya gaza gelip almıştım şimdi sorguluyorum kendimi gerçekten değer miydi diye ama şarjının az olmasına, 3d ayarlarına tam hakim olamama, izleme mesafesine verdim. şarja taktım bugün daha detaylı inceleyip fotograflarını koyacagım lg ve samsungun magazalarda dönen tanıtım videolarını indirmiştim bir kısmı hala iniyor.
>>orjinal gözlükle kıyaslamak isteyen arkadaşlar varsa gönderebilirim, müsait bir zamanda kuzenin lg lw4500 ile kıyaslayacagım aynı videoları bakalım nolcak.
bu gözlükler ne markaydı? görüntü çok mu kötü? başka bir zaman ayrıntılı inceleyeceğim demişsin 2. incelemendeki kanaatin nedir acaba. bende gözlük almayı düşündüğüm için yorumların benim için önemli.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: enreka_tr
quote:
quote:
quote:
bu televizyona dsmart izlemek için modül bağlayan varmı? bilgisi olan varsa benide bilgilendirsin. tvyeödsmart bağlamak istiyorum.
Sorunuzun cevabı 3.sayfada , iyi seyirler.
teşekkürler syco. Sanırım bu dmartın kartını takmak için bir modül oluyor bunu nerden bulacağımı bilmiyorum ve fiyatı ne aralardadır acaba? bir de dsmartın kartı kaç liraya geliyor bilgilendirirsen sevinirim.
2 kalite kart mevcut 85 ve 100lira , 100den fazla vermeyin detaytlar
O bahsettiğiniz modüller DVB-C tuner üzerinden teledünya izlemek için gereken Conax modülleri. D-Smart'ı o modüller ile izleyemezsiniz, şifrelemeleri farklı( D-smart videoguard şifreleme kullanıyor). D-Smart zaten modülünü kendisi veriyor. ben aralık ayı başında 1 yıllık peşin ödemeli eğlence paketini 199 TL'ye aldım, modül de benim oldu. Ama zam gelmiş, şimdi baktım. Aylık ödemeli aboneliği kaldırmışlar. Sadece peşin ödemeli var. D-Smart Cam Modülü Paketler 1 yıl için 12 Ay Taahhütlü Ücretler Giriş 199 TL Eğlence 299 TL Maxi 399 TL Full 499 TL
İşte tamda benim anlayamadığım ve merak ettiğim şey buydu, çok teşekkürler. Ama fiyatlar aşırı zamlanmış. Bir yıllık süre dolduğunda kanallar azalıyor mu yoksa aylık para mı istiyorlar?
1 Yıl dolduğunda o zamanki şartlar üzerinden yeniden aylık veya yıllık paket almak gerekecek. Müşteri hizmetleriyle pazarlık falan da yapılabiliyor, onlar bayilerden daha cazip fiyatlar verebiliyor.