Şimdi Ara

Panasonic 42V10 hdmi bağlantı ile görüntü bir türlü tam oturmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc den görüntü aktarmada bir sorun yaşıyorum. Daha doğrusu pc nin vga çıkışından görüntü aktarırken 1024x768 çözünürlükte görüntü tv ye cuk diye oturuyor. Ama çözünürlük değiştirince görüntü ya içte yada dışta kalıyor. Ayrıca hdmi ile bağlantı yaptığımda görüntüyü bir türlü tv ye tam olarak oturtamadım. Hdmi dan görüntüyü 1080p geniş olarak algılıyor ama çerçevede yaklaşık 1cm lik boşluk kalıyor. Pc nin ekran ayarlarından nekadar uğraşsakta bir türlü beceremedik. .Bu arada pc arkadaşımın ve üzerinde ati hd 4650 hdmi girişli ekran kartı var. Bir de başka bir laptopdan yine vga bağlantı ile görüntü tam oturdu fakat hdmi girişinden denedik gerçi o en fazla 1280x800 destekliyordu ama yine görüntü tam oturmadı. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? İşin açıkçası 1080p filmleri izlemek için bir pc toplamayı düşünüyordum ama bu görüntü aktarma problemi yüzünden kafam karıştı. Acaba popcorn hour c-200 mü alsam diye düşünmeye başladım. Acaba onda da hdmi bağlantıda sorun olabilir mi? Popcorn hour c-200 kullanan arkadaşlar varsa bana fikir verirlerse sevinirim. Onunda fiyatı biraz tuzlu (yaklaşık) 770 tl. bu fiyata orta halli bir htpc toplanabilir. Hdmi dan görüntünün tam oturmamasının sebebi ekran kartımı yoksa tv den mi kaynaklanıyor acaba? Daha iyi bir ekran kartı ile bu sorun çözülebilir mi yoksa çözüm popcorn hour c-200 mü? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

• Ekran kartın ATI ise ayarlardaki overscan değerini %0 yapman gerekiyor, ati kartlarda genel bir sorun bu ayar bozukluğu.
    Tv'den de kaynaklanabilir tabi, full pixel yada 1:1 pixel mapping ile ilgili bir ayar bulabilirsen tv'de aktif etmen gerekir.
  • bende de 1080p yapınca ekranda taşmalar oluyordu. biraz azaltıp 960 yapınca tam oturmuştu
  • konuyu hortlatıcam ama merak ettim geri dönüş yapmamışsın. arkadaş cevabı vermiş gerçi overscan değerini 0 yapman lazım ama düzelip düzelmediği konusunda bilgi vermemişsin bu tvden alıcamda soruların ucu hep açık tv sorunlumu sorunsuzmu anlamadım gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfmrt
    konuyu hortlatıcam ama merak ettim geri dönüş yapmamışsın. arkadaş cevabı vermiş gerçi overscan değerini 0 yapman lazım ama düzelip düzelmediği konusunda bilgi vermemişsin bu tvden alıcamda soruların ucu hep açık tv sorunlumu sorunsuzmu anlamadım gitti

Bende de aynı sorun olması sebebiyle aramamda bu konuyu buldum ve denedim. Ekran kartım ati dir ve sorun çözüldü.
  • Konuyu yeniden hortlatmak istiyorum.
    Aynı sorun bendede var.
    Overscan ayarını nereden yapmamız gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.