Şimdi Ara

Panasonic 47ET5 ilk izlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
8.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Henuz detayli test surecine giremedim is yogunlugumdan dolayi.. bu sebeple ancak ilk izlenimlerimi paylasabilirim

Magaza asamasindan baslayayim, 47et5, yan yana ust uste dizilmis yaklasik 80 farkli marka tv arasinda en iyi gorus acisina sahip olaniydi. Digerlerinin karardigi acilarda o parlamaya devam ediyordu.

Evde kullanim sirasindaki ilk izlenimlerde, SD yayin kalitesinin tuplu TV lere oranla makul seviyede oldugunu soyleyebilirim. Digiturk HD kutusu kullaniyorum, HD yayini henuz yok. Yine de kutunun ayarlarindan goruntu degerini standart olarak atanan 540p den 720p veya 1080i ye yukselttigimde goruntu daha da netlesti. Ilginctir, bazi kanallarin SD yayin kalitesi oldukca yuksek, Power 100 muzik kanali ornegin, SD - HD arasi bir goruntu kalitesi veriyor. Burdan ben sunu anliyorum, ET5 SD yayinlardan cok iyi sonuc verebiliyor, onemli olan SD yayinin kendi kalitesi. Ve bu kiyaslamayi 82 tuplu panasonic TV ye karsi yapiyorum. SD yayin izleme surem gunde 1 saati gecmeyecegi icin beklentim zaten yoktu. Velhasil, bence SD yayin kalitesi gayet iyi.

Benim icin onemli olan HD filmlerdi. O konuda fazlasiyla tatmin oldum. Resim kalitesi oldukca yuksek. Renkler "benim icin" oldukca iyi. Koreli uretici firmalarin o seker paketinden firlamis renkleri ET5 te yok. Daha dogala yakin tonlar var. Kaldi ki, renk ayarlarini yukselterek bazi kullanicilarin sevdigi o gokkusagi renkleri elde edilebilir.

Tek tusla 3D cevirme fonksiyonu acikcasi SD yayin gibi benim beklentimin olmadigi bir baska konuydu. 720p Braveheart ile testi gerceklestirdim, sonuc gayet iyiydi. Ardindan rastgele SD yayinlarda testler yaptim, sonuc yine iyiydi. Son denemeyi BF3 ile yaptim. Nasil olduguna aklimin ermedigi bir yontemle ET5 goruntuyu 3D ye cevirdi. Benim beklentim olmadigi icin tatmin olma esigim dusukte olabilir, bu konudaki yorumum "cok yonlendirici" olamaz ancak ben ve arkadasim oldukca tatmin olduk. Ben aktif 3D gozluk kullanimi sirasinda goz kurulugu ve batma gibi sorunlar yasardim, arkadasim 20 dakikalik kullanim sonrasi bulanti yasardi. ET5 pasif gozluklerde her ikimiz de sorun yasamadik. Gozlugun bizde biraktigi etki ve rahatsizlik boyutu, ev icerisinde gunes gozlugu kullanmakla ayni gibiydi.

HD filmlerde, TV nin kendi media playeri, 1080p olan ve Dolby Digital ses formatina sahip filmlerde atlamalar yasadi. Ancak bu sorun DTS ses kodekli veya 720 Dolby filmlerde olmadi. Son 2 senedir "bulabileceginiz" hemen her yuksek cozunurluk film DTS kodek icerdidi icin buyuk bir sorun olarak gorulmeyebilir. Ben cok takilmadim cunku Phillip media player kullaniyordum ve onu kullanmaya devam edicem. Ayrinti olarak soyle bir surpriz oldu, ET5 in uzaktan kumandasi Phillips media player in kontrolunude sorunsuz bir sekilde uzerine aldi. Panasonic ve japon kelimelerinin bir araya geldiginde olusan ahenk boyle kucuk surprizlerle anlam kazaniyor

Bir diger onemli beklentim oyun performansiydi. PS3 testleri yapmadim, PC ile BF3 ve FIFA oynayarak biraz olsun fikir edinmeye calistim. Samsung p2350 monitorle dual play goruntu alip denedim. Ekran 47 inc oldugu icin olsa gerek, saniyenin oranini veremeyecegim birimi kadar bir gecikme oldu. Bunu monitor ve TV ye ayni anda bakmiyor olsaydim belki fark etmeyebilirdim. TV yi sinema modundan oyun moduna getirdigimde bu lag ortadan kalkti. Monitorle birebir hizi yakaladi. Oyunlar sirasinda TV ile ilgili en ufak bir lag yasamadim. Ancak uzun sureli bir test olmadigini soylemeliyim. PS3 sonucunun PC den de iyi olacagini bildigim icin sonuc iyinin de iyisi oldu.

Bu kisa sureli kullanim ve testler sonucunda ET5 icin verebilecegim referans oldukca iyi olacaktir. Su ana kadar her konuda tatmin oldum..

Blueray 3D film ve 2D-3D PS3 testleri yaptigimda onlarla ilgili fikirlerimi de paylasirim.

• Ek olarak,

Malum ulkelere ait televizyonlarin malzeme kalitesi ve iscilikteki sorunlarini unutabilirsiniz.
    Ince ayrintilar dahil hemen her konuda fark edebileceginiz yuksek kaliteli malzeme kullanimi ve iscilik, verdiginiz paranin ucup gitmesini degil karsinizda durmasini sagliyor.
  • Takip ettiğim tv'lerden biri Ağustos'a kadar fiyatı biraz gevşer inşallah.
  • inceleme için teşekkürler, benim de ilgimi çeken bir tv. almayı düşünüyorum ama sadece teknosa da var. diğer marketlere gelirse fiyat düşer mi acaba.
    bu hafta okullar bitiyor oradan bi indirim, haftaya babalar günü oradan bi indirim . neyse acelemiz yok nasılsa.
    ayrıca merak ettiğim bi olay usb den 1080p film izlerken sanki hafif atlamalar oluyormuş gibi gelmişti bana. acaba biraz detaylı inceleyebilir misiniz. ya da mümkünse video çekebilir misiniz.kalitesinden zaten şüphemiz yok da diğer markalar da çok rekabetçi, insan karar veremiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

inceleme için teşekkürler, benim de ilgimi çeken bir tv. almayı düşünüyorum ama sadece teknosa da var. diğer marketlere gelirse fiyat düşer mi acaba.
    bu hafta okullar bitiyor oradan bi indirim, haftaya babalar günü oradan bi indirim . neyse acelemiz yok nasılsa.
    ayrıca merak ettiğim bi olay usb den 1080p film izlerken sanki hafif atlamalar oluyormuş gibi gelmişti bana. acaba biraz detaylı inceleyebilir misiniz. ya da mümkünse video çekebilir misiniz.kalitesinden zaten şüphemiz yok da diğer markalar da çok rekabetçi, insan karar veremiyor.

Ben de ayni seyi fark ettim ve incelemede belirttim.
    Ben cok basarili buldugum phillips media player ile film izlemeyi tercih ettigim icin acikcasi onemsemedim.

1080p dolby digital filmlerde atlama ve takilma oluyor ama 1080p DTS filmlerde olmuyor..

Elimde malesef kisitli sayida 1080 film var o yuzden sonucu kesinlestirmek icin henuz erken

Bir kac 1080p film daha edinip test eder sonuclari paylasirim

• paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. güle güle kullanın panelinizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

inceleme için teşekkürler, benim de ilgimi çeken bir tv. almayı düşünüyorum ama sadece teknosa da var. diğer marketlere gelirse fiyat düşer mi acaba.

http://www.kliksa.com/UrunDetay/tv-goruntu-sistemleri/led-lcd-televizyon/900184521
    Benim bildiğim en ucuz burası, 2599 TL. %10da axess chip para var sanırım. Zaten şu aniçin acelem yok, 2000 TL'ye mümkün olduğunca yaklaşmasını bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: profurio

paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. güle güle kullanın panelinizi.

Tesekkur ederim, becerebildigim kadar devam edicem
  • merhabalar ,burası yeri değil belki ama forumu ayrıntılı incelemek için vaktim yoktu mecburen sizlere sormak istedim 2 gün önce L37 aldım bende usb den 720p bir film izlemek istedim flash bellek ile,altyazıyı bir türlü görüntülemedi...acaba altyazısı ile film izlemek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor
    not: benim divx player da film ile altyazı aynı isimde olması gerekiyor o zaman bir sorun çıkmıyor)
  • Hocam eline sağlık. Güzel paylaşım olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taiphun

Hocam eline sağlık. Güzel paylaşım olmuş.

eyvallah hocam
  • Henüz detaylı test sürecine giremedim demiştiniz epey vakitgeçti aradan paylaşmak istediğiniz olumlu olumsuz husus var mı acaba?
  • Televizyonunuz hayırlı olsun. BEn de 42 inchlik modelini almak isitoyorum fakat şu an 1900 lira civarında.. 1500 liraya düşer mi sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: globalmemo

Televizyonunuz hayırlı olsun. BEn de 42 inchlik modelini almak isitoyorum fakat şu an 1900 lira civarında.. 1500 liraya düşer mi sizce?

bu konuda bir fikrim yok acikcasi, ancak 1900 lira dahi guzel fiyat .)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prosatarus

quote:

Televizyonunuz hayırlı olsun. BEn de 42 inchlik modelini almak isitoyorum fakat şu an 1900 lira civarında.. 1500 liraya düşer mi sizce?

Evet aslinda fiyat iyi ama butcem 1500 oldugu icin ya dusmesini beklicem ya da e5 serisindeki modellerden birini alicam. Bu arada sizin cihaz 300 hz ama gercek degeri kac biliyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prosatarus

quote:

hocam dizimag sitesinde diziler açılıyor mu? deneyebilir misiniz mümkünse?
  • 42 inc olanı futbol maçı görüntülerine kendi fiyat klasmanında en iyi renkler ve hareketli görüntüleri veren TV olarak inceleme birincisi seçilmiş. youtube da beste product incelemesi..
  • ARKDAŞLAR SİZE ÇOK NETBİRŞEY SÖYLÜYORUM.
    dün teknosaya philips 6097 almak için pcim le gittim. deneyip alacaktım.
    bilgiayardan oyunu açıp birinci sınıf bir hdmi kabloyla pcyi tye bağladım. SONUÇ BERRRBATTTT ÖTESİYDİ. aynı şekilde philipsin 4000 liralık bir tvsine taktık biraz düzeldi.
    VE YİNE AYNI PCYİ AYNI OYUNU panasonice taktık. TAMAM BUNU ALIYORUM DEDİM. sonra ayrıntılara baktım. hoşuma gitti ve aldım. şuanda evimde ve kutunun içerisinde. heyecanla kurulumun yapılmasını bekliyorum:)

BU MODELİ ALIN DEMİYORUM. PCİNİZLE DENEYİN. NE BİLEYİM BİR FİLM YÜKLEYİN BELLEĞİNİZ ÖYLE DENEYİN.
    YAZIK GÜNAH O KADAR PARA VERİYORSUNUZ. VERDİĞİNİZ PARAYA DEĞSİN.
    yok efendim oradaki insanları meşgül ediyorum rahatsız ediyorum diye düşünmeyin. hepsi üçkağıtçı kimsenin söylediklerine inanmayın. DENEYİN KENDİNİZ GÖRÜN.
    SATIŞ DANIŞMANIN söylediklerini resmi siteden kontrol edin. Yok bu özellik var yok şu özellik var İNANMAYIN KONTROL EDİN!!

• quote:

Orijinalden alıntı: fehsam

ARKDAŞLAR SİZE ÇOK NETBİRŞEY SÖYLÜYORUM.
    bilgiayardan oyunu açıp birinci sınıf bir hdmi kabloyla pcyi tye bağladım. SONUÇ BERRRBATTTT ÖTESİYDİ. aynı şekilde philipsin 4000 liralık bir tvsine taktık biraz düzeldi.
    VE YİNE AYNI PCYİ AYNI OYUNU panasonice taktık. TAMAM BUNU ALIYORUM DEDİM. sonra ayrıntılara baktım. hoşuma gitti ve aldım. şuanda evimde ve kutunun içerisinde. heyecanla kurulumun yapılmasını bekliyorum:)

BU MODELİ ALIN DEMİYORUM. PCİNİZLE DENEYİN. NE BİLEYİM BİR FİLM YÜKLEYİN BELLEĞİNİZ ÖYLE DENEYİN.
    yok efendim oradaki insanları meşgül ediyorum rahatsız ediyorum diye düşünmeyin. hepsi üçkağıtçı kimsenin söylediklerine inanmayın. DENEYİN KENDİNİZ GÖRÜN.
    SATIŞ DANIŞMANIN söylediklerini resmi siteden kontrol edin. Yok bu özellik var yok şu özellik var İNANMAYIN KONTROL EDİN!!

Arkadaşım merhaba;

Yaptığın yorum son derece yanlış. Ekmeğini bu işten kazanan insanların hepsini bir kefeye koyman bu kadar insanın hakkına geçmendir. Her meslekte işini kötü yapan vardır ama herkes aynı değildir. Ne demek satıcı arkadaşların dediğine inanmayın internetten kontrol edin. Ben özelliği olmayan bir ürünü nasıl o özellik var diye müşteriye sunabilirim. Adam gerizekalı mı eve gidince bu özelliğinin olmadığını anlayınca ürünü bana geri getirmeyecek mi?

Senin düşüncenden bakacak olursak saatlerce satıcıyı oyalayıp sonra 3-5 kuruş başka yerde ucuz diye gidip oradan alan alıcılarda şerefsiztir. Böyle bir mantık ve böyle bir yaklaşım olabilir mi? Tabi ki kampanya günleri sen mağazaya gidip satıcıları oyalamaya kalkarsan adam sana ilgi göstermez, sonuçta bu insanlarda prim üzerine çalışan kişilerdir. Buradan her zaman diyorum eğer bir ürünü alacaksanız önce internette araştırın sonra hafta içi mağazalara gidip görün,beğenin,kararınızı verin ve genelde hafta sonu olan kampanyalarda gidip ürününüzü gönül rahatlığıyla alın. Bende satış içindeyim ve satış danışmayım, sattığım her ürünü müşteriye en güzel şekilde sunarım. Mesala sadece tv izleyecek bir adama 3d'li bir tv hayatta satmam. İnsanların ihtiyaçlarını önce belirler sonra ona göre yönlerdime yaparım. Her ürünün iyi ve kötü yanını müşteriye sunarım, son kararı ona bırakırım. İşini kötü yapan, iş bilmez sadece müşterinin cebindeki paraya odaklanan insanlar için dedikleriniz doğrudur. Ancak işini severek yapan ve bir o kadar bu işin üstüne düşün müşterilerini doğru yönlendiren insanlarıda bu kategoriye sokmak sizin ayıbınızdır. Her meslekte işini kötü yapan insanlar var bu meslek sahibi insanların hepsi Üçkağıtçı mıdır? Yalancı mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: nusabem

quote:

Orijinalden alıntı: fehsam

ARKDAŞLAR SİZE ÇOK NETBİRŞEY SÖYLÜYORUM.

Arkadaşım merhaba;

Yaptığın yorum son derece yanlış. Ekmeğini bu işten kazanan insanların hepsini bir kefeye koyman bu kadar insanın hakkına geçmendir. Her meslekte işini kötü yapan vardır ama herkes aynı değildir. Ne demek satıcı arkadaşların dediğine inanmayın internetten kontrol edin. Ben özelliği olmayan bir ürünü nasıl o özellik var diye müşteriye sunabilirim. Adam gerizekalı mı eve gidince bu özelliğinin olmadığını anlayınca ürünü bana geri getirmeyecek mi?

Senin düşüncenden bakacak olursak saatlerce satıcıyı oyalayıp sonra 3-5 kuruş başka yerde ucuz diye gidip oradan alan alıcılarda şerefsiztir. Böyle bir mantık ve böyle bir yaklaşım olabilir mi? Tabi ki kampanya günleri sen mağazaya gidip satıcıları oyalamaya kalkarsan adam sana ilgi göstermez, sonuçta bu insanlarda prim üzerine çalışan kişilerdir. Buradan her zaman diyorum eğer bir ürünü alacaksanız önce internette araştırın sonra hafta içi mağazalara gidip görün,beğenin,kararınızı verin ve genelde hafta sonu olan kampanyalarda gidip ürününüzü gönül rahatlığıyla alın. Bende satış içindeyim ve satış danışmayım, sattığım her ürünü müşteriye en güzel şekilde sunarım. Mesala sadece tv izleyecek bir adama 3d'li bir tv hayatta satmam. İnsanların ihtiyaçlarını önce belirler sonra ona göre yönlerdime yaparım. Her ürünün iyi ve kötü yanını müşteriye sunarım, son kararı ona bırakırım. İşini kötü yapan, iş bilmez sadece müşterinin cebindeki paraya odaklanan insanlar için dedikleriniz doğrudur. Ancak işini severek yapan ve bir o kadar bu işin üstüne düşün müşterilerini doğru yönlendiren insanlarıda bu kategoriye sokmak sizin ayıbınızdır. Her meslekte işini kötü yapan insanlar var bu meslek sahibi insanların hepsi Üçkağıtçı mıdır? Yalancı mıdır?

kardeşim istisnalar kaideyi bozmaz. sen de biliyorsun ki çoğu SATIŞ DANIŞMANI senin kadar bilinçli ve bilgili değil.
    olmayan bir özelliği var diye söyleyen bir sürü insan var. diyorsun ki eve gidince anlayacak müşteri peki nasıl ispatlayacak. ben sana böyle bir özelliğin var olduğunu söylemedim ki diyecek. o yüzden diyorum ki satış danışmanının söylediklerini resmi web sitelerinden de araştırın. BİZZAT DENEYİN. sonra alın. Gidin başka yerden alın demiyorum. DENEYİN ALIN diyorum. benim bu yaptığım yorum tam bir bilinçli tüketici yorumudur. Kotasını doldurmak isteyen satış danışmanlarının yemi olmamak için insanların deneyip görüp beğenmesini sağlamak amacıyla yaptığım yorumdur.
    BANA GÖRE CEVAHİR TEKNOSADA PHILPSE BAKAN kısa boylu beyaz gömlek giyen(genellikle) PAZAR SATICISINDAN FARKI YOKTUR.

ÖTE YANDAN PANASONİClere bakan arkadaş son derece fendi gerçekci beyefendi bir adam. ama genelde herkes kotasını doldurmaya çalışıyor müşteriyi düşünen çok az.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.