Şimdi Ara

PANASONİC ES LV 61 TRAŞ MAKİNESİ INCELEMESI(resimli) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
24
Favori
71.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Bendeniz senelerini hobi olarak -hatta biraz daha fazlası diyebiliriz- bu işe bir tıraş makinesi tutkunu ve, kolleksiyoneriyim. Bu yüzden kendimi hiç bir zaman salt bir "kullanıcı" olarak görmedim. Yurtiçinden ve dışından aldığım bir çok markadan -Avusturya üretimi Payerden, ingiliz Ronsondan, Japon Hiitachiye kadar - son 50 seneye ait nadir modellerden oluşan toplamda 92 adetlik bir tıraş makinesi kolleksiyonuna sahibim. Türkiyede bireysel olarak bu sayıda bir tıraş makinesi sahibi olduğunu sanmıyorum.
    Dünyada ise sayılı kolleksiyonerlerden birisi olduğumu düşünüyorum. Hatta Kısmet olursa ileride bu makineleri bir sergi konsepti ile teşhir etmeyi düşünüyorum. Tıraş makinesi tutkusu tahmin edebileceğiniz üzere biraz pahalı bir tutku. Birçok yeniliği alıp denemek, beğendiklerinizi kolleksiyonuza eklemek istiyorsunuz. Panasonicin Osakadaki showroomunu da gezmiş birisi olarak, şunu söyleyebilirim ki her yenilik kayda değer nitelikte değildir. Her markanın damgasını vurduğu kilometre taşı niteliğinde ürünleri vardır. Örneğin Panasonicten bahsediyorsanız , 1993 senesinde piyasaya sürdükleri ES743, 1995 te piyasaya sürdükleri ES883 (hala en favori makinelerimden birisidir), 2002 senesinde piyasaya sürdükleri ES8026, 2004 senesinde piyasaya sürdükleri ES8093, 2008 senesinde piyasaya sürdükleri ES8243, ES8807 ve son olarak 2013 senesinde piyasaya sürdükleri ESLV61... Bunlar , benim nazarımda zamana damgasını vurmuş her biri bir klasik ve kilometre taşı mahiyetinde ürünlerdir. Değerlendirme kriterlerimi sorarsanız uzun uzun yazabilirim elbette. Bu anlamda restospektif bir giriş yaptıktan sonra, kronolojik olarak bu modellerin her biri başlıbaşına bir yenilik getirmiştir. Panasonic in ESLV61 den sonra ne zaman gerçek manada bir yeniliği piyasaya süreceğini bilmiyoruz. Muhtemelen de 2015 ten evvel olmayacaktır. ESLV65 te aldım elbette. Test ettim ve elimin altında duruyor. Zira, sadece kullandığım modeller hakkında yorum yapıyorum prensip olarak. Ancak, bu modeli, - teknik ve estetik, çeşitli sebeplerden ötürü-ESLV61 kadar tutmadığımı, tavsiye isteyen yeni alacaklara da ESLV61 tavsiye ettiğimi zaten sizlerle paylaşmıştım . Elbette, isteyen istediği modeli tercih eder. Burası, açık düşüncelerin paylaşıldığı bir yorum platformu. Bendeniz de bu arada yenilikleri ve gelişmeleri takip etmeye devam ediyor olacağım.
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

Sevgili dostum.
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Bendeniz senelerini hobi olarak -hatta biraz daha fazlası diyebiliriz- bu işe bir tıraş makinesi tutkunu ve, kolleksiyoneriyim. Bu yüzden kendimi hiç bir zaman salt bir "kullanıcı" olarak görmedim. Yurtiçinden ve dışından aldığım bir çok markadan -Avusturya üretimi Payerden, ingiliz Ronsondan, Japon Hiitachiye kadar - son 50 seneye ait nadir modellerden oluşan toplamda 92 adetlik bir tıraş makinesi kolleksiyonuna sahibim. Türkiyede bireysel olarak bu sayıda bir tıraş makinesi sahibi olduğunu sanmıyorum.
    Dünyada ise sayılı kolleksiyonerlerden birisi olduğumu düşünüyorum. Hatta Kısmet olursa ileride bu makineleri bir sergi konsepti ile teşhir etmeyi düşünüyorum. Tıraş makinesi tutkusu tahmin edebileceğiniz üzere biraz pahalı bir tutku. Birçok yeniliği alıp denemek, beğendiklerinizi kolleksiyonuza eklemek istiyorsunuz. Panasonicin Osakadaki showroomunu da gezmiş birisi olarak, şunu söyleyebilirim ki her yenilik kayda değer nitelikte değildir. Her markanın damgasını vurduğu kilometre taşı niteliğinde ürünleri vardır. Örneğin Panasonicten bahsediyorsanız , 1993 senesinde piyasaya sürdükleri ES743, 1995 te piyasaya sürdükleri ES883 (hala en favori makinelerimden birisidir), 2002 senesinde piyasaya sürdükleri ES8026, 2004 senesinde piyasaya sürdükleri ES8093, 2008 senesinde piyasaya sürdükleri ES8243, ES8807 ve son olarak 2013 senesinde piyasaya sürdükleri ESLV61... Bunlar , benim nazarımda zamana damgasını vurmuş her biri bir klasik ve kilometre taşı mahiyetinde ürünlerdir. Değerlendirme kriterlerimi sorarsanız uzun uzun yazabilirim elbette. Bu anlamda restospektif bir giriş yaptıktan sonra, kronolojik olarak bu modellerin her biri başlıbaşına bir yenilik getirmiştir. Panasonic in ESLV61 den sonra ne zaman gerçek manada bir yeniliği piyasaya süreceğini bilmiyoruz. Muhtemelen de 2015 ten evvel olmayacaktır. ESLV65 te aldım elbette. Test ettim ve elimin altında duruyor. Zira, sadece kullandığım modeller hakkında yorum yapıyorum prensip olarak. Ancak, bu modeli, - teknik ve estetik, çeşitli sebeplerden ötürü-ESLV61 kadar tutmadığımı, tavsiye isteyen yeni alacaklara da ESLV61 tavsiye ettiğimi zaten sizlerle paylaşmıştım . Elbette, isteyen istediği modeli tercih eder. Burası, açık düşüncelerin paylaşıldığı bir yorum platformu. Bendeniz de bu arada yenilikleri ve gelişmeleri takip etmeye devam ediyor olacağım.
    Saygılar

Öncelikle bahsettiğiniz koleksiyondan dolayı sizi tebrik ederim. Türkiye'de bu tip girişimler gerçekten çok az oluyor. Umarım planladığınız gibi bunu sergilemeniz ve ilgilenenlerle paylaşmanız kısmet olur. Bu konuda büyük bir birikiminizin olduğuna eminim ve bu tip emeği ve alakayı her zaman takdir etmişimdir. LV61-LV65 konusunda fikirlerimizin ve gözlemlerimizin farklı olması da bunu elbette değiştirmeyecektir.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang
    LV65 dün elime ulaştı ve akşam ilk traşımı oldum. Cildim hassas, sakallarım ise orta sertlikte. Traş öncesi iki günlük sakalım vardı. Benim jiletle traşım çok uzun sürer, detaylarla çok uğraşırım ve traşım 10 dakika kadar sürer.

Traj makinesiyle ilk denememde sürede bir değişiklik olmadı ve yüz ıslatma köpükleme vs dahil ilk traşım 10 dakika sürdü. Yüzümde hiç kızarıklık ve yukarda bahsettiğim kılcal damar kanamaları olmadı. Ayrıca jiletle traş sonrası yüzümde yağlanma olurdu, sanırım cildi çok tahriş etmemden ve alttaki yağ tabakasını açığa çıkarmayla ilgiliydi. LV65 ile ilk traşımda bu hiç olmadı. Yüzüm traj önceki form ve sağlığında kaldı :D

Traş sonrası tek tük sakal kalan 2-3 bölge vardı. Bölgeler çok ufak olduğu ve makine çok büyük olduğu için o bölgeleri makineyle almak yerine, jiletle tek dokunuşlarla temizlemek daha kolayıma geldi ve öyle yaptım.

İlk traşım olduğu için olduğundan emin olduğum iki sorun yaşadım:
    - 10 dakikalık süre uzun, bunu zamanla kısatmaya çalışacağım.
    - Yüzümde hiç kanama olmadı ama gırtlak kemiği üstünde tek bir noktada fazla bastırmadan kaynaklı tahriş ve kanama oldu. Bir sonraki traşımda o bölgede daha dikkatli olacağım ve tekrar yaşamayacağımdan eminim.

Traşım sinek kaydı oldu. Yüzümde elimi gezdirdiğimde hiç takılma olmadı, tamamen pürüzsüz bir traş oldu.

LV65'in power butonuna bir kere basınca sakal yoğunluk sensörü çalışıyor, iki kere basınca sakal yoğunluk sensörü iptal oluyor ve LV61 gibi çalışıyor, üçüncü basışta ise cihaz kapanıyor. İlk kullanımda sakal yoğunluk sensörünün farkını hissedemedim. Zamanla tecrübelerimi paylaşacağım.

Ürünü novabazar'dan almayı düşünenler için bilgi vereyim: Ürünün üstünde "Made in Japan", kutudan çıkan garanti belgesinde "Panasonic Türkiye" yazıyor.

İlk kullanımdan önce kullanıcı kitabını okudum, ancak yine de kafama takılan birkaç soru oldu. Sizin fikrinizi almak isterim:

1- Kullanıcı kitabında traş yönünde ileri geri hareketlerle traj olun dediği için ben makineyi sakal çıkış yönünde ve tersinde ileri geri hareketlerle traş oldum. Doğru mu anlamışım? Emin olmak istiyorum da.
    2- Traj sırasında makinenin başlığını kesilen sakalların temizlenmesi için arada bir (toplamda 3-4 kere) musluk suyuna tuttum. Bu gereklimi tam emin değilim? Makine çalışırken böyle suya tutuyor musunuz siz de?
    3- Her traş sonrası eleği çıkartıp, hem eleği hem iç jiletleri suya tutup temizliyor musunuz? Yoksa suyla temizliği haftada bir yapıp, günlük temizlik için makineyle gelen fırçayı mı kullanmak lazım?
    4- Makineyi en son kuruması için eleğini çıkartıp lavabonun yanına serdiğim küçük bir havlunun üstüne bıraktım. Siz kurutma için ne yapıyorsunuz?

Yanıtlarınız için çok teşekkürler!

Makineyi kullanmaya başlamamdan itibaren iki hafta geçti. Son deneyimlerimi paylaşayım:

Islak ve kuru tıraş için ortak :
    İki haftadır yüzümde hiç sivilce oluşmadı; jiletle tıraşlarımın ardından oluşan kılcal damar kanamaları (kesik değil, tahriş nedenli) ve tahriş nedenli cildin alt tabakaları kaynaklı yağlanma hiç olmadı. Cildim tamamen pürüzsüz, kanamasız ve yağsız oluyor.

Sadece gırtlak kemiğinin üstündeki bölgede biraz zorlanıyorum. Orada makineyi gerçekten çok hafif değdirmek gerekiyor. Aksi takdirde bir adet kesik oluşuyor ve hafif tahriş olabiliyor. O bölgede dikkatli ve bastırmadan tıraş olduğumdaysa bu sorunda olmuyor.

Makineyle tıraş sonrası ufak tefek üç beş kılın kaldığı yerler oluyor onları da 15-20 saniyelik bir işlemle jiletle alıyorum.

Kuru tıraş:
    Bu süreçte sadece bir kere kuru tıraş denedim. Beni en çok şaşırtan şey kesilen kılları sağa sola fırlatmaması oldu. Elek tasarımından mıdır nedir bilmiyorum ama tıraş sonrası lavaboda ya da yerde tek bir tane kıl görmedim. Halbuki makineyle tıraşla ilgili bu konuda çok şikayetler okumuştum. Bu cihazda böyle bir sorun yok gördüğüm kadarıyla. Bence bu seyahatte, arabada, işte tıraş için oldukça iyi bir özellik.

Ancak kuru tıraşta cildim maalesef biraz tahriş oldu. Yukarıda da belirttiğim gibi kanama, ciltte yağlanma hiç olmadı. Sadece bir yanma hissi oluştu. Oran vermek gerekirse jiletle tıraşa göre %30 daha az tahriş oldu diyebilirim.

Kuru tıraşta köpükle, ıslatmayla, kurutmayla, temizlikle daha az uğraşıldığından daha az bir sürede traş olmak mümkün. Bende altı dakika sürdü ama ben yavaş yavaş traş olan birisiyim ve jiletle tıraş süremde on dakika. O açıdan birçok kişinin benden çok daha hızlı traş olacağından eminim.

Islak tıraşa göre biraz daha sinekkaydıdan uzak bir sonuç oluşuyor. Yani kuru tıraşla iki günde bir tıraş olmak yeterli gelmiyor. ikinci gün daha belirgin bir sakal çıkışı olduğu için tıraş ihtiyacı oluşuyor.

Islak tıraş:
    Kitapçıkta önerildiği gibi ıslak tıraş olmayı tercih ediyorum, zira tahriş sıfır, yanma hissi sıfır, kanama sıfır, yağlanma sıfır. Normal jileti terketme nedenlerim zaten bunlardı. O açıdan çok mutluyum.

Süre jiletle traşımın süresiyle aynı ve dokuz dakika kadar. İlk mesajımda bunu zamanla azaltırım demiştim ama pek beceremedim. Bugün acelem vardı ve ilk defa süreyi altı dakikaya indirdim :D Aslında daha hızlı tıraş olmak, hatta diğer arkadaşların dediği gibi üç dakika da tıraş mümkün. Ama ben yavaş tıraş olan biriyim. O açıdan benim sürelerimi pek kıstas almayın derim.

Burada atlanmaması gereken önemli bir nokta daha var: Jiletle tıraştan sonra kanamaları durdurmak için musluk başında ekstra sekiz on dakika harcamak zorunda kalıyordum. Artık kanama olmadığı için bu süreyi harcamaktan da kurtuldum.

Sonuç kusursuz bir sinekkaydı, bu açıdan jiletten hiç farkı yok. Ben bu şekilde iki günde bir tıraş oluyorum, ikinci günü gayet güzel idare ediyor.

Umarım paylaştığım tecrübelerim işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 16 Ocak 2014; 10:20:33 >

• Beyler %100 dolu şarj sonrası 10 dakika kullanım %10 luk azalmaya sebep oluyor. Sizin cihazlarda öylemi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNurD

Beyler %100 dolu şarj sonrası 10 dakika kullanım %10 luk azalmaya sebep oluyor. Sizin cihazlarda öylemi?

Aşağı yukarı bende de bu şekilde.
  • Bende Lv65 modelini 3 gün once aldım. Ilk gün fazla bastırmısım cene altın yara yaptı sonra daha dikkatli olmaya başladım. Benim cildimde sivilce yaptı bunu geçirmenin bir yolu var mi? Balsam kullanıyorum aftershave geçirebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasyas

Bende Lv65 modelini 3 gün once aldım. Ilk gün fazla bastırmısım cene altın yara yaptı sonra daha dikkatli olmaya başladım. Benim cildimde sivilce yaptı bunu geçirmenin bir yolu var mi? Balsam kullanıyorum aftershave geçirebilir mi?

Sivilceyi ilk kullanımlarda yapıyor zaten, kendiliğinden geçiyordu bende. Arada da oluyor yine ama geçiyor.
  • Az da olsa bende de sivilce sorunu var, nasıl çözebiliriz?
  • Valla bende olmasını beklemiyordum ama oldu insallah gecicidir ben yarın aftershave alıp tras sonu onu deneyecem bakalım sonuç ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

Sevgili dostum.
    Saygılar

tek kelimeyle, wow!
    Bu kadar deneyimli biri olarak sizce sivilce sorununu çözmek için ne yapmak gerekir?

• quote:

Beyler %100 dolu şarj sonrası 10 dakika kullanım %10 luk azalmaya sebep oluyor. Sizin cihazlarda öylemi?

yazılmışmı kaçırdımmı anlamadım arkadaşlar bu makina prizdeyken kullanılabiliyormu
  • GOLDFALCON kullanıcısına yanıt
    Maalesef kullanamıyoruz.

• quote:

Maalesef kullanamıyoruz.

peki bataryası ömrünü komple tamamladığında ne olacak?
  • GOLDFALCON kullanıcısına yanıt
    Kullanma klavuzunda olduğu ifade (2 haftada bir şarj edildiğinde yaklaşık 3 yıl.) ayrıca pilin değiştirilmesi için bayi ile iletişime geçin.

• Arkadaşlar Es lv61'in elek ve bıçaklarını nereden değiştiriyoruz, değiştiren bilen var mı acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdeniz

Arkadaşlar Es lv61'in elek ve bıçaklarını nereden değiştiriyoruz, değiştiren bilen var mı acaba??

Amazon.com'da set halinde satılıyor ve Türkiye'ye gönderim var.

http://www.amazon.com/Panasonic-WES9032P-Foil-Cutter-Set/dp/B00HD1ERF8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 3 Şubat 2014; 14:36:22 >
  • Teşekkürler..
  • http://www.n11.com/panasonic-es-lv65-tiras-makinesi-P19228736
    İki gün önce N11.COM dan sipariş verdim. 22 TL indirim kuponum vardı toplamda bana 588 TL ye gelecek.
    Daha önce iki adet Panasonic Traş makinesi kullandım kalitesi ve ıslak kuru traş olma seçenekleri benim için çok önemli ve gerçekten taviye edeceğim bir özellik. Bakalım 14.000 devir ve 5 bıçak çokmu farklı olacak.
    İnternetten alış veriş yapmayı hiç sevmiyorum. Ürünü satın aldıkdan sonra hemen gelmemesi beni gıcık ediyor fakat Ankara'da bulamadım ve fiyat internetde daha ucuz.
    İlk Kullanımdan sonra tecrübelerimi paylaşırım.

• Cumartesi ES LV 65 elime ulaştı.
    Ürünü 1-2 saat şarj ettikden sonra ilk traşı oldum.
    Sonuç mükemmel.
    Daha önce 14.000 devir üç bıçaklı Panasonic ıslak kuru traş makinem vardı, aralarındaki kıyas götürmeyecek bir fark var.
    Traş makinesi almak isteyen kişilere tavsiyemdir. Fiyat sizi aşmıyorsa başka bir cihaza bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmurater

Cumartesi ES LV 65 elime ulaştı.
    Ürünü 1-2 saat şarj ettikden sonra ilk traşı oldum.
    Sonuç mükemmel.
    Daha önce 14.000 devir üç bıçaklı Panasonic ıslak kuru traş makinem vardı, aralarındaki kıyas götürmeyecek bir fark var.
    Traş makinesi almak isteyen kişilere tavsiyemdir. Fiyat sizi aşmıyorsa başka bir cihaza bakmayın.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Ben de aynı şekilde bu üründen oldukça memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.