Şimdi Ara

PANASONİC ES LV 61 TRAŞ MAKİNESİ INCELEMESI(resimli) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
24
Favori
71.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun suredır yazdıklarınızı takıp edıyordum.. Tabı cıhaz pahalı olunca alma konusunda ınsan kararsız kalıyor :).. Sakalım çok sert sık ve cıkıs yonlerı sacma sapan ozellıkle boyun bolgem fecı sıvılce oluyor normal trasla.. Eslv 61 ıle 65 arasında kaldım ama sensoru kapatma oldugunu ogrenınce 65 modelınde karar verdım..Es lv65 ı 9 taksıt n11den 619 tlye kargo dahıl aldım.. Aynı sıtede 61 modelıde 609 tlydı..Urun gelınce yorumlarımı eklerım.. Belkı tecrubelı kısılere sorularımda olur onlarıda buradan sorarım.. Yazdıklarınız ve aktardıklarınız ıcın herkesse tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun.. Deneyimlerinizi merakla bekliyorum..
  • Ilk trasımı oldum..yuzumu kopukleyıp basladım.. Cıldım çok hassas oldugu ıcın 4 dakıkadan fazla uzatmadım korkumdan :).. Yanak ve yuz bolumu gayet puruzsuz ve guzel oldu ama bıraz kızarıklıklar belırdı.. Boyun bolgemde tek tuk ara ara kalan kıllar var.. Aslında boyun bolgem çok hassas orada çok kızarıklık olmadı ama boyun altında kıl olmayan bolumde cıddı kızarıklık oldu.. goruntu olarak çok kızardı ama çok az sızlama hıssedıyorum.. Aara ara musluk altında soguk suyla temızledım cıhazı.. Bırkac sorum olucak..

Oncelıkle her trasta yaglamak gereklı mı.. Bıde tras olurken kılların cıkıs yonunun tersıne denedım sureklı saglı sollu olarak yuz bolgemı aldım.. Yukarı asagı çok etkılı olmadı sanırım cıkıs yonunden olsa gerek.. Yuz bolgemı pamuk gıbı puruzsuz yaptı.. Zamanla boyun altındakı hassaslıklar gecer dımı ;).. Bıde ttas bıtınce suyun altında yıkadım kuruması ıcın ozel bı caaba gereklı mı yoksa oldugu gıbı bırakıp kurumasınımı beklemelı..

• Kızarıklığın sebebi makinayı fazla bastırmak o yüzden fazla bastırma. Traş olurken üşenme mutlaka iki elini kullan, cildini gererek ortaya çıkardığın sakalı daha zahmetsiz alırsın.
    Bence 1 traşta 2-3 kereden fazla makinayı suya tutmayın.

Makine yağlamayı da haftada 1 yapsan en kötü ihtimalle yeterli olur.İstersen haftada 2 kez yap.(hergün traş olduğunu düşünürsek)
  • Cevabiniz icin tesekkurler.. aklimda pek soru isareti kalmadi simdilik :). Peki kendi yagi bitince makina yagimi kullanmali.. @hdeniz @silversoldier1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confutatis -- 23 Şubat 2014; 21:22:21 >
  • Öncelikle tekrardan hayırlı olsun makineniz. kızarıklıklar ve cildi tahriş zamanla azalacaktır,dün gene çok sakal biriktirdiğim için jiletle oldum ve makinenin değerini tekrardan anladım. Ama tabi herşey malesef % 100 mükemmel olmuyor malesef. Mesela ben zaman olarak 6 dakikanın altına pek indiremedim,karışık ve sık sakalım var. Birde boyun altında benimde baya baya uğraştırıyor,onada hala bir çözüm bulamadım. Makine ile nasıl traş olacağınıda zamanla keşfediyorsun yani nereleri sakalın tersine yada ne kadar bastıracağını vs vs.. Ama memnun kaldıysan gittikçe kötüleşmiyor, iyileşiyor aksine.. Ben haftada 2 kerer yağlıyorum makineyi,Yağ bitincede zeytinyağı kullanmayı düşünüyorum.
  • Zeytinyağı bana da mantıklı geliyor sebebi ise, makine yağının ciltte az da olsa alerjik tepki verme ihtimali...ama tabi ki benimki varsayım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: silversoldier1

Zeytinyağı bana da mantıklı geliyor sebebi ise, makine yağının ciltte az da olsa alerjik tepki verme ihtimali...ama tabi ki benimki varsayım :)

Zeytınyagı banada mantıklı gelıyor.. Kullanmayı gıderek gelıstırıyorum..24 saatte bır tras oluyorum.. Bugun 6.kez tras oldum.. Yuzum gıderek harıka hale gelıyor sınekkaydı bır tras ama boyun altım hala sıkıntılı.. Boyun kıllaeının yaklasık yuzzde 30u kalıyor.. Bır butun halınde degılde ara ara bosluklu sekılde.. Bıraz daha alısmak ıcın beklıyorum.. Kızarma tras sonrası oluyor ama 1 saatte gecıyor.. Kılların oldugu yer kızarmıyor aksıne kılsız bolum kızarıyor.. Sanırm makına sıcaklıgından olabılır.. Gercı ılk boyun bolgesınden baslıyorum ısınmasın dıye.. Boyun bolgesını sensorsuz alıyorum.. Yuz bolgesını sensorlu alıyorum.. Boyun bolumunu gecıremezsem yakında fotografını buraya koyucam zaten :)

• Merhaba abilerim 200tl civari hangi Panasonic tavsiyenizdir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: confutatis

quote:

Orijinalden alıntı: silversoldier1

Zeytinyağı bana da mantıklı geliyor sebebi ise, makine yağının ciltte az da olsa alerjik tepki verme ihtimali...ama tabi ki benimki varsayım :)

Zeytınyagı banada mantıklı gelıyor.. Kullanmayı gıderek gelıstırıyorum..24 saatte bır tras oluyorum.. Bugun 6.kez tras oldum.. Yuzum gıderek harıka hale gelıyor sınekkaydı bır tras ama boyun altım hala sıkıntılı.. Boyun kıllaeının yaklasık yuzzde 30u kalıyor.. Bır butun halınde degılde ara ara bosluklu sekılde.. Bıraz daha alısmak ıcın beklıyorum.. Kızarma tras sonrası oluyor ama 1 saatte gecıyor.. Kılların oldugu yer kızarmıyor aksıne kılsız bolum kızarıyor.. Sanırm makına sıcaklıgından olabılır.. Gercı ılk boyun bolgesınden baslıyorum ısınmasın dıye.. Boyun bolgesını sensorsuz alıyorum.. Yuz bolgesını sensorlu alıyorum.. Boyun bolumunu gecıremezsem yakında fotografını buraya koyucam zaten :)

merhaba bende lv 61 ve lv 65 modelini almayı düşünüyorum. artık uygun bir fiyat kolluyorum. ama bende de çok fazla tahriş sorunu oluyor ve fiyatlar yüksek olduğu için almaya çekiniyorum. Kullanamazsam yazık olur. Siz de kullandığınız kadarıyla gelişmeler nasıl ? Uyum sağladı mı cildinize ve tahriş azaldı mı? Boyun bölgesi bende de sıkıntı :( Biraz tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bir de alpa pazarlama demişsiniz sanırım internetten satışları mevcut değil, fiyatları nasıldır bu firmanın ?

• muratozcirpici kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ben alpa pazarlamadan almadım ürünü n11.com' dan 9 taksitle 619 tl' ye satın aldım es-lv 65 modelini. Yaklaşık 2 hafta oldu ve cildim iyice alıştı çok az kızarma oluyor onlarda traştan sonra after shave sürünce yarım saate geçiyor.. önceden dediğim gibi boyun bölgem çok karışık çıkıyor ve aşırı hassas.. biraz sabrederek alıştırdım cildimi ve her geçen gün çok daha iyi durumda.. boyunda şuan kalsa kalsa maksimum 20-30 kıl kalıyor kısa kısa.. halbuki üstteki mesajda boyun alanının %30' u kalıyor yazmışım yani performans her geçen gün artıyor.. bende parasından dolayı zor karar verdim ama şuan memnunum olmasaydım zaten 2.el olarak satardım yada birisine hediye ederim.. Gerçekten bıçakla geçen günlerime acıyorum :)..

Bu arada kuru traşı hala denemedim.. kullanma kılavuzunda dediği gibi 1 ay sadece köpükle yada ıslak traş olmaya devam edeceğim.. Bence eslv 61 yerine eslv65 alın çünkü sensör kapatılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: confutatis

Merhaba,

Ben alpa pazarlamadan almadım ürünü n11.com' dan 9 taksitle 619 tl' ye satın aldım es-lv 65 modelini. Yaklaşık 2 hafta oldu ve cildim iyice alıştı çok az kızarma oluyor onlarda traştan sonra after shave sürünce yarım saate geçiyor.. önceden dediğim gibi boyun bölgem çok karışık çıkıyor ve aşırı hassas.. biraz sabrederek alıştırdım cildimi ve her geçen gün çok daha iyi durumda.. boyunda şuan kalsa kalsa maksimum 20-30 kıl kalıyor kısa kısa.. halbuki üstteki mesajda boyun alanının %30' u kalıyor yazmışım yani performans her geçen gün artıyor.. bende parasından dolayı zor karar verdim ama şuan memnunum olmasaydım zaten 2.el olarak satardım yada birisine hediye ederim.. Gerçekten bıçakla geçen günlerime acıyorum :)..

Bu arada kuru traşı hala denemedim.. kullanma kılavuzunda dediği gibi 1 ay sadece köpükle yada ıslak traş olmaya devam edeceğim.. Bence eslv 61 yerine eslv65 alın çünkü sensör kapatılabiliyor.

Teşekkür ederim bilgiler için sanırım lv65 i tercih edeceğim.

• Bununla kirli sakal Tiras olabilirmiyiz

• İki gün kullandım ancak hiç memnun değilim. İlk gün boğaz kısmını yara içinde bıraktı. (Yara yaptığı bölgede sakal yok.) İkinci gün ise bıyık kısmını çok kanattı, bir saat boyunca kanlar durmadı. Dudağımda da uçuk çıktı.

Makineyi yüze bastırmadan gayet dikkatli şekilde, köpük ve suyla kullanmama rağmen bu olumsuzluklarla karşılaştım.

1 hafta daha kullanacağım olmazsa bırakacağım. Jilet çok tahriş ediyor diye makineye geçelim dedik ama jiletten beter çıktı.

Bu arada jilete yakın bir sinekkaydı yapıyor, traşını beğendim ama tahriş konusunda jiletten daha beterse neye yarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çürük Kemik -- 24 Mart 2014; 8:59:23 >
  • Öncelikle hayırlı olsun,benimde ilk traş deneyimim öyle olmuştu,zaten kullanma kılavuzunda da belli bir zaman vermiş,yüzünüz alışmadığı için makineye öyle bir tepki vermiştir. Bence sabredin o zaman ne kadar büyük rahatlık oludğunu anlıyacaksınız..
  • Braun 790cc mi yoksa ES LV-65 mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNurD

Kullanma klavuzunda olduğu ifade (2 haftada bir şarj edildiğinde yaklaşık 3 yıl.) ayrıca pilin değiştirilmesi için bayi ile iletişime geçin.

ES8807 kullanıyorum 6 sene oldu. Hergün traş oluyorum ve her hafta şarj ediyorum daha pil de sorun çıkmadı. ebay dan 2 elek 2 bıçak aldım ömürleri dolunca yeni modele geçeceğim inşallah.

Haydi hayırlı traşlar..
  • Şu anda Ebay de 60 ile 80 dolar arasında değişiyor. Daha uygun olan bir yer varmıdır acaba?
  • es8807 için ise normal bence.
    benim aldığım satıcı.
    ebay es8807 uyumlu
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.