Şimdi Ara

Panasonic Etherea mı Toshiba Skvr mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 20 metrekare mutfakla birleşik oturma odamız için klima almak istiyoruz. Mersin'de yaşıyoruzi pencerelerimiz pvc ama tek camlı ve ara katta oturuyoruz. Bütçemiz pek uygun olmasa da almışken orta halli bir cihaz olsun istedik. Bu modellerden hangisi bizim için daha uygun olablir, fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    PANASONIC CS-E12MKEW 12.000BTU ETHEREA
    TOSHIBA RAS-13 SKVR-E INVERTER DAISEIKAI

• Merhaba,

Belirttiğin her iki üründe en alt segment ürünler. Fakat aşağıda senin için hazırladığım listede yan yana karşılaştırma fırsatı ve güncel fiyatlarını görebileceğin listeyi incelemelisin.

Burada dikkat edmen gereken nokta COP ve EER kısımları, Max. çıkabileceği ısıtma performansları ve ses seviyeleri. İncelediğinde sıralamya koyarsan sıralamanın pahalıdan ucuza gittiğini görürsünki ben olsam kesinlikle Panasonic KIT-E12MKE modelini tercih ederim benim 12.000 Btu tüm markalar içinde tek favorimdir. Panasonic de bu modeli yok satıyor.

• Hazırladığınız tablo için teşekkür ederim, yalnız biz klimayı daha çok ısıtma amaçlı kullanacağız, bir yanlışlık yoksa Toshiba ile Panasonic arasında ısıtmada çok büyük elektrik tüketimi farkı görülüyor. Ayrıca Panasonic biraz daha sesli çalışıyor sanırım. Bu modelleri en alt segmentin bir üstünde diye seçmiştim ben sanırım yine de altta kalıyorlar. :)
  • orda bir yanlıslık var siz toshiba daiseikai ile etherea arasında kalmıstınız ancak tobloda biralt segment skv serisi ile mükayese yapılmıs panasonic kuskusuz iyicihaz ancak nin kapasitede ve nom kapasitede toshiba daha ekonomik yazılımmodülleri tüm markalarda pwm dir toshibalarda ise pam/pwm vardır bu bir artı vede panasonic +5-+43 sogutma -5,+24 ısıtma yapabiliyor ilave gazsız 7.5 metre mesafe atılabiliniyor toshibada ise -10,+46 sogutma -15,+24 ısıtma yapabiliyor ilave gazsız 15 metre borulama atılabiliniyor!!! burdada kompresör kalite farkını belirtmek istedim
  • Evet ben Eherea ve Daisekai arasında seçim yapmaya çalışıyorum. 7.5 metrelik borulama bizim için yeterli, sıcaklık 40lı dereceleri görse de -5lere pek düşmez sanıyorum yaşadığım yerde. Aralarındaki tüketim farkını faturamızda bariz bir şekilde hisseder miyiz acaba?
  • benim orda anlatmak istediğim kompresörün kalitesiydi -5 lere düsmesine gerek yok aralarında tuketimde pek fark yok panasonic .470 btu max kapasitede 1710 watt elektrik harcıyor toshiba daiseikai ise max kapasitede 1640 watt harcıyor%3 gibi bir fark var
  • Söylemek istediğinizi anladım da ikisini de farklı kılan özellikleri var bu yüzden hangisi benim için daha gerekli onu belirlemeye çalışıyorum. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    panasonic Etherea nasıldır?
    14 yıl önce açıldı
    Buzdolabı Samsung mu Sharp mı?
    18 yıl önce açıldı
    Toshiba mı Vestel mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: koçklima

orda bir yanlıslık var siz toshiba daiseikai ile etherea arasında kalmıstınız ancak tobloda biralt segment skv serisi ile mükayese yapılmıs panasonic kuskusuz iyicihaz ancak nin kapasitede ve nom kapasitede toshiba daha ekonomik yazılımmodülleri tüm markalarda pwm dir toshibalarda ise pam/pwm vardır bu bir artı vede panasonic +5-+43 sogutma -5,+24 ısıtma yapabiliyor ilave gazsız 7.5 metre mesafe atılabiliniyor toshibada ise -10,+46 sogutma -15,+24 ısıtma yapabiliyor ilave gazsız 15 metre borulama atılabiliniyor!!! burdada kompresör kalite farkını belirtmek istedim

aynen katılıyorum hocam

bir defa SKV-E ile SKVR-E tamamen farklı bir seridir ve bir kıyaslama yapılacaksa ona göre yapılmalı

yani murat 124 ile mercedesi aynı pistte yarışa sokmaya çalışmayalım

lütfen insanlara doğru bilgi verelim ve seçimi kendine bırakalım

• Tabiki ürünlere tarafsız bakmalı + ve - yönlerini yazmalıyız kullanıcı hiçbiretki altında kalmadan kendine enuygun ürünü secmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihin_fethi

Evet ben Eherea ve Daisekai arasında seçim yapmaya çalışıyorum. 7.5 metrelik borulama bizim için yeterli, sıcaklık 40lı dereceleri görse de -5lere pek düşmez sanıyorum yaşadığım yerde. Aralarındaki tüketim farkını faturamızda bariz bir şekilde hisseder miyiz acaba?

HVAC lordu arkadağın karşılaştırma listesindeki Toshiba, Daiseikai değil, bir alt seri olan Suzumi.
    Daiseikai serileri SKRV ve SKVP'dir, Duper Daiseikai olarak ta PKVP.

Ayrıca değerlerde bir gariplik var gibi geldi:
    Panasonic'lerde "ısıtmada güç tüketimi" sütunundaki değerler doğru ise o klima çöp seviyesinde olmalı, nasıl iştir anlamadım.
    12MKE'de COP değeri de aynı şekilde garip.
  • Panasonic kataloğlarda dahi hata var sanırım basım hatası, elimdeki kataloğda -5 derece ısıtma yapar yazsada arada -7 derecede düşeceği KW 3.46 diyor

12MKE için
    yani normal şartlarda 4.0 KW olan kapasite
    -7 derecede 3.46 KW
    yani bu cihaz -5 derecenin altında ısıtma yapıyormu yapamıyormu, daha bunun gibi katalogda bir sürü hata var.
  • Katalog biraz sorunlu sanırım, Panasonic'in sitesinden indirdiğim pdf de;
    Isıtma güç girişi 0.950(0.245-1.71)
    Soğutma güç girişi 0.860 (0.25-1.130) olarak görünüyor.
  • Burada gösterilen değerlere göre Panasonic düşünmeyin derim, çünkü adamlar katalog hazırlamaya bile önem vermemişler, nerede ki ilerisi.
    Bir de bu tür bir aleti 15 yıla kadar kullanma durumunuz sözkonusu, ciddi bir firmanın malı olması gerekir sırf bu yönden bile.

Bulunduğunuz mekanı tam bilmemekle beraber, şehir ve m2 olarak düşünüldüğünde Toshiba 13'lük seriler uygun.

Daiseikai serisi olan düşündüğünüz RAS13SKVR de olur, daha ekonomik olan RAS13SKV de işinizi görür en iyi şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 25 Aralık 2011; 1:08:30 >
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Kağıt üstünde Panasonic'in EER ve COP değerleri iyi duruyordu ama sanırım Toshiba daha yerleşik bir yapıya sahip ülkemzde. Araştırmalarımı ona yoğunlaştırayım.
  • Merhaba,

Hazırladığım tablo çok hızlı hazırladığım için bazı eksikleri vardı tamamladım yeni listeyi ekledim.

Bilgilerinize sunarım.

• Şimdi bu listeye göre etherıa mı iyi oluyor sizlerin düşüncesine göre, ben kullanım ve görme bilgime göre panasonic etheria.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Of.The.Hvac

Merhaba,

Hazırladığım tablo çok hızlı hazırladığım için bazı eksikleri vardı tamamladım yeni listeyi ekledim.

Bilgilerinize sunarım.

Bu tabloya göre KIT-E12MKE çok abuk bir inverter olarak görünüyor.
    COP nominalde 4.21; ama min değerde 3.47.

Sanırım burayı ayarlamayı unuttunuz

Hocam siz şunun resmi sitesinin linkini verin de ciddi olarak inceleyelim.

• Sayın uzman arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.
    Şimdi örnek olarak bu etheria diyelim= cop çok iyi, btu çok iyi ama ısıtması -5 bu çokmu önemlidir, izmir falan demiyorum ortalama kullanılacak yer -5 ile -10 arası olsa burada vrilen -15 toshiba dahamı iyi performans sergiler yoksa etherianın cop btu daha yüksek diye panamı iyi performans seegiler yoksa eşitmi olur.

Bu çok kafa karıştırdı bende.
  • PAM ve PWM,

PAM : Klima ilk çalıştırıldığında en hızlı şekilde oda kumanda set değerine getirilir. Kumanda SET Değeri - Oda Sıcaklığı arasındaki farkın büyüklüğü bunu belirler.
    PWM: Oda sıcaklığı kumanda set değerine yaklaştığında (firmaların yazılımlarına göre değişir.) dış ünite kompresör devri düşmeye başlar.
    Etherea: Borulama Mesafesi Kod farkı 15mt , Ytay borulama mesafesi 15 Mt dir 9-12-15.000 Btu için. Tabloda onu düzeltmeyi unutmuşum. Eski katalogda 7,5 mt.

Benim şahsi düşüncem bunu DC Inverter teknolojisine sahip tüm klimaların yapıyor olabilmesidir. Sonuç olarak otomobil firmalarının Dizel araçların üzerine yazdıkları "TDCI , MultiJet, CDI " gibi ibareler bizler için çok büyük birşey değiştirmiyor. Bizler nasılki dizel aracın elektronik yakıt püskürtme sistemli olduktan sonra beygir gücüne ve ne kadar yaktığına bakıyorsak bence burda ürün DC Inverter ise bakacağımız elektrik sarfiyatı ısıtma gücü gibi noktalar olmalıdır.

Panasonic Etherea da Econavy özelliği var. Klima seçerken ihtiyacınızı satıcıya net olarak belirtinki size ona göre bir ürün önersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Of.The.Hvac

PAM ve PWM,

PAM : Klima ilk çalıştırıldığında en hızlı şekilde oda kumanda set değerine getirilir. Kumanda SET Değeri - Oda Sıcaklığı arasındaki farkın büyüklüğü bunu belirler.
    PWM: Oda sıcaklığı kumanda set değerine yaklaştığında (firmaların yazılımlarına göre değişir.) dış ünite kompresör devri düşmeye başlar.
    Etherea: Borulama Mesafesi Kod farkı 15mt , Ytay borulama mesafesi 15 Mt dir 9-12-15.000 Btu için. Tabloda onu düzeltmeyi unutmuşum. Eski katalogda 7,5 mt.

Benim şahsi düşüncem bunu DC Inverter teknolojisine sahip tüm klimaların yapıyor olabilmesidir. Sonuç olarak otomobil firmalarının Dizel araçların üzerine yazdıkları "TDCI , MultiJet, CDI " gibi ibareler bizler için çok büyük birşey değiştirmiyor. Bizler nasılki dizel aracın elektronik yakıt püskürtme sistemli olduktan sonra beygir gücüne ve ne kadar yaktığına bakıyorsak bence burda ürün DC Inverter ise bakacağımız elektrik sarfiyatı ısıtma gücü gibi noktalar olmalıdır.

Panasonic Etherea da Econavy özelliği var. Klima seçerken ihtiyacınızı satıcıya net olarak belirtinki size ona göre bir ürün önersin.

Hocam, inverter klimadan ana beklenti; nominal kapasite altına düştüğünde daha verimli çalışmasıdır.
    Eğer bunu beceremiyorsa ne anlamı kalıyor inverter olmasının?

Markanın cilalı olması, bilmemne artı özellikleri olması ikincil derecede önemli durumlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.