Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dinozor49

Bence artık bulamazsın. Yukarıda da yazdım, SD60 yerine SD90 çıktı. Ben aldım ve yaklaşık bir saatlik çekim yaptım. Yarım saati ev içinde ve 60Wattlık bir ampul ışığında, yani oldukça loş bir ortamda. Sonuçlar mükemmel. Hararetle tavsiye ederim.

Hocam tavsiye edersinde ben o ürünü 900-1000 tl diye tercih ediyordum bir de
    Buna bakayım dedim gerçi bulamadım Türkiye'de satışı var mı bilemedim ama yeni çıktıysa 1.500-2.000'den aşağı değildir heralde
  • 1 Haziran'da yazmıştım. 1329 TL'ye aldım.
  • vatanbilgisayarda var fiyati 1000 tl civari yuzde 25 takalarsaniz 900ün altina bile alabilirsiniz bende cocuk olcak diye aldım subatta dogumlu .mart ayında tm900 cıkınca onuda 2. kameram oldu sd60 ama kalite olarak gayet kaliteli bir kameradır sd60 2 - 2.5 milyarlik sony canonlarla basedebilecek bir kalitesi var..
  • Panasonic sd90, sd60 dan iyi midir? 1-2 sitede buldum 1285 TL. Alayım mı? Önerilerinizi bekliyorum..
  • Panasonic SD60 yerine aynı kategoride ve bazı özellikleri daha da geliştirilmiş SD90’ı piyasaya sürmüş. Yurtdışı forumlardan, incelemelerden ve aldığı ödüllerden anladığım kadarıyla bu cihaz efsanevi SD60’ın ününü başarıyla sürdürecek gibi görünüyor. Örneğin geçen yılın en iyi alışveriş (Best Buy) ödülünü SD60’a veren aşağıdaki video kamera sitesinde bu yılın en iyi alışveriş ödülü SD90’a verilmiş. (En iyi hesaplı alışveriş ödülü TM10’a, en iyi üst seviye kamera alışverişi ödülü de SD900’e)

http://www.expertreviews.co.uk/camcorders/1283134/panasonic-hdc-sd90

İstanbul ve diğer şehirleri bilmiyorum ama, yaz sezonunun başladığını düşününce bugünlerde SD90 bulmak da kolay olmayabilir. Zira ben Ankara’da sadece Drty’de (1349 TL) bu ürüne rastladım ve telefonda fiyat söylemeyen, mutlaka mağazasına gitmek gereken Mdmrkt’ın sadece bir mağazasında (Etlik Forum) bu ürünü bulup son kapalı kutusunu aldım. Diğer fiyatı söyleyince 1599 TL olan etiket fiyatını 1329 TL’ye indirdiler (Wrldcard’a 10 taksit). İngiltere fiyatı şu an yaklaşık 400£’dan başlıyormuş (yaklaşık 1050 TL) ve bence Türkiye fiyatı ile arasındaki fark diğer bazı kameralardaki kadar büyük değil.

Bana SD60 aramaktan vazgeçip (zaten bulamıyoruz) SD90 alma kararı verdiren başlıca farkları sıralayayım:

Çekim / Oynatma Modu : 1080p 28Mbps / SD60’ta:1080i 17Mbps
    Optik Görüntü Sabitleyici) : HYBRID / SD60’ta: POWER O.I.S.
    Geniş açı lens : 28.0-729mm (16:9) / SD60’ta: 35.7-893mm
    Aksesuar pabucu adaptörü : Var / SD60’ta yok
    LCD Ekran boyutu : 3” / SD60’ta 2,7”
    3D çekim : VW-CLT1 adaptörle mümkün (kutudan çıkmıyor) / SD60’ta yok.
    3D çekim çoğumuz için henüz önemli olmasa da ileride bir 3D TV sahibi olursak ve uygun fiyata düşmüş bir adaptör de bulabilirsek neden olmasın? Yine çok önemli olmamakla birlikte SD90’ın boyutları öncüsüne göre 1-2 mm arasında küçülmüş ve ağırlığı da 255gr’dan 244 gr’a düşmüş.

Bunlarla birlikte genişleyen ekran nedeniyle artan güç tüketiminin (4.4W’tan 5,2W’a) aynı kalan pilin ömrünü biraz azalttığını, genişleyen objektif nedeniyle de hâlâ muhteşem olan zoom gücünün biraz gerilediğini bilmekte fayda var.

Dün akşam bir bale gösterisinde 1080p 28Mbps modunda yaklaşık 45 dk çekim yaptım. Sadece yetersiz sahne işiği altında ve konu çok hareketli olmasına rağmen sonuçlar çok iyi. SD60’taki 1080i 17Mbps yerine 1080p 28Mbps kayıt özelliği bile SD60'a göre ciddi bir üstünlük. Onun dışında SD60ın bilinen tüm üstünlükleri de mevcut. Bence tereddüt etmeden alınır.

Bir arkadaşım da almak istiyor fakat bulamıyor. 1285 TL'ye hangi sitelerde buldun?

• Şunu da ekleyeyim; gözlemime göre sürekli 1080p çekim yapılırsa -ki depolama imkanım da olduğu için ben onu tercih ediyorum, yıllar sonra seyrederken neden imkanım varken daha düşük bir kaliteye razı olmuşum diyerek pişman olmamak için- 16 GB (mutlaka CLASS 10 olmalı) kart pil bitmeden dolabiliyor. O yüzden yedek bir kart (en azından 8 GBlık) daha bulundurmakta fayda var. 32 GB karta şu anda çok yüksek olan bedelleri ödemek yerine bence bu daha mantıklı ve aynı zamanda bozulma riskine karşı daha güvenli bir çözüm.
  • arkadaslar merhaba hemen bir soru yoneltmek istiyorum size..

PANASONIC HDC-SDX1 FULL HD VIDEO KAMERA
    ile
    Panasonic HDC-SD60 arasında ne kadar bir fark var. bilginiz varmı

SD60 ı hic biyerde bulamıyorum.. Olmadı SDX1 i alayım diyorum ama ne dersiniz ?

şimdiden teşekkurler..
  • Cevap bu forumun 2. sayfasında. Bence de kıyaslanabilecek modeller değiller. Tekrarlıyorum; SD60ın yegane alternatifi SD90 olabilir. HIGHWAYMOUSEun 7 Kasım'daki sorusuna DOROŞENKOnun 17 Kasımda verdiği cevabı aşağıya kopyalıyorum:

Acele etmemekle iyi etmişsin kardeşim HiGHWAYMOUSE
    çünkü panasonic in bu sdx1 kamerası SD60 ın altında konumlanan bir kamera nasıl oluyorda pahalı satıyorlar anlamak mümkün değil bu kamera SD60 ın tersine gerçek FullHD değil interpolasyonla çakma Full hd çekim yapıyor.
    Avantajları ise Belki bilmiyorsunuzdur Panasonic ile Sanyo firmaları birleşti Sanyoda DÜnyaca ünlü MP4 formatının patent haklarına sahip olduğundan şimdi iki firma birleşince bu haklardan Pana da yararlanıyor işte bu kamerada AVCHD nin yanısıra MP4 formatında da çekim yapıyor böylece Sony ve Pana ların dezavantajı olan AVCHD formatının media playerlarda, PC lerde ,MP3-4-5 ve Ipod gibi cihazlarda tanınmaması sonucu edit düzenleme ve saklama problemleri giderilmiş oluyor,Yani gerçek Full hd çekim hariç flaş video ışığı gibi özelliklerde Sd60 la aynı ama lens yapısı gibi konularda farklılıklar var bu model bütçesi kısıtlı ama kağıt üzerinde hemen her özellik olsun ve çekim kaliteside Full olmasa bile SD çözünürlükten de kat kat yüksek olsun isteyen kullancılar için ekonomik bir model.BU arada SD 60 ı VAtan bilgisayarda daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.
    1300 liraya kadar bütçesi olarn arkadaşlara gerçek Full hd de panasonic SD 60 yada sanyo cg20,gh1,sh1 modellerini öneririm.Gittigidiyorda SD çözünürlükteki kamerlardan bile çok ucuza 450 lira gibi komik fiyatlardan başlayan rakamlarla satılıyor.
    Bu arada 1080i ve 1080p olayına kafayı takan arkadaşlar içinde Sanyonun SH1 den önceki modeli olan FH1ve fh1a modelini öneririm hd 2000 de birebir aynı özelliklere(sadece ekran2.7 FH1 de 3 inch gibi çok büyük bir ekran) sahip fakat tabanca tasarımlıdır fh1 ve hd 2000 in vimeo.com da dehşet videolarını izleyebilirsiniz 1080p çekimin yanısıra ağır çekim (slow motion) çekim de yapar bu modeller.

• teşekkurler gercekten.
    e ozamn şöyle bişi cıktı ortaya, "Sanyo SH1 8MP Full HD Dual 2.7"LCD" ve Sanyo vpc-gh1 - gh2 aklıma girdi fakat onlarda yok piyasada ne lanet bir durumdur anlamadımki ?
    bu tabanca modeli olanlarada ısınamadım cok oyuncak gibi, guvensizlik veriyor bana. birde su durum var ki; madem gayet iyi durumda belirttigimiz modellerle aynı performansta neden fiyatları dusuk sırf kasasından kaynaklı bir durummu?

Bu arada SD90 Arayan arkadaslara "dukkan.com.tr" dan ulaşabildim bilginize. fakat kredi kartına taksitte cok fazla fiyat bindiriyorlar.
    Ürün Fiyatı: 1,273.00 TL (Tek Çekim)
    Taksit olayına girdiginizde; 10 taksit olup, en dusuk Is bankası Maximum a yapılıyor. O da 1,400.00 gibi bir fiyattan bahsediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightMare_ -- 22 Haziran 2011; 20:27:53 >

• Evet. 1285 tl ye (+12 TL kargo ile) buldum derken bu siteyi kastetmiştim..
  • Arkadaşlar, web sitelerinde görünmesine rağmen ne dukkan.com.trde ne de eskişehir merkezli bir foto mağazası olan fotozeynep.com.trde SD90 yok. Her ikisiyle de az önce görüştüm. Foto Zeynep yetkilisi ithalatçıya stok sorup size dönelim dedi. Verdiği bilgi 15 Temmuzda stoklarda olacakmış şeklindeydi. Haberiniz olsun.
  • Bende Panasonic SD90 aldım artık 60 bulunmadığı için. Önceki sayfadaki arkadaşın dediği gibi sd60ın devamı artık sd90.
  • SD 90'ıhttp://www.alisveris.com/urun/panasonic-hdc-sd90--video-kamera.aspx sitesinde buldum. Ayrıca yaklaşık 1000tl fiyata americadan getirebileceğini söyleyen bir satıcı var gittigidiyorda.
    Benim sormak istediğim SD40 ve SD80'in performansları nasıl?
    Bunlar ile 60 ve 90 arasında ne kadar fark var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl@Ck[Dr@GoN] -- 24 Temmuz 2011; 11:11:47 >
  • SD90 la çektiğim zoom testi

• youtube dahttp://www.youtube.com/user/DjEtnico bu sayfada 27-28 tane video yüklemiş sd90 için hem gece hem gündüz çekimleri var. Makine çok güzel içim gitti :)
  • Elimde ki kameram sanyo fh1.Panasonic sd 90 ın zoom ve titreşim önleme özelliği çok güzel.Bu iki özellik benim kameramda olsa tam 4-4 lük bir kamera olacakmış.
  • Arkadaşlar Panasonic SD90 için yazılanlar gerçekten doğru.Eğer bu fiyat seviyelerinde bir kamera düünüyorsanız hiç düşünmeden alın derim.Kızımın doğumu için almayı düşünüyordum uzunca bir süre fiyat ve stok takibi yaptım.Darty mağazalarında buldum.1350 tl idi hep indirime girmesini bekledim ama olmadı.kızım 1 ağustos ta doğacağı için 29 temmuzda gittim 1350 tl ye aldım.Kızımın videolarını kaçırmadım hemde Allah yüzüme güldü ve kamerayı almamdan 15 gün geçmediği için, Darty'de de yüzde 18 kdv indirimi kampanyası başladığı için, dün gidip 205 tl lik hediye çekimi fiyat farkı olarak geri aldım.( Fiyat farkı çekinin yanında bir kutuda çikolata hediye ettiler :) )

Yani 5-8 ağustos kampanyasında fotoğraf makinası ve video kameralarda yüzde 18 kdv indirimi var.Darty nin hemen hemen tüm mağazalarında kamera mevcut.internet sitesinde gözükmüyor ama mağazalarda var.hemde fiyatı 1145 tl.sakın kaçırmayın,inanın şiddetle tavsiye ediyorum.
    Benim almama vesile olan, forumdaki yorum yapan arkadaşların hepsinede çok teşekkür ederim,pişman olmadım.
    O kadar iddialıyım sizde pişman olmayacaksınız.

• SONY HDR-CX160E hakkında fikri olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: buzmavisi05

Arkadaşlar Panasonic SD90 için yazılanlar gerçekten doğru.Eğer bu fiyat seviyelerinde bir kamera düünüyorsanız hiç düşünmeden alın derim.Kızımın doğumu için almayı düşünüyordum uzunca bir süre fiyat ve stok takibi yaptım.Darty mağazalarında buldum.1350 tl idi hep indirime girmesini bekledim ama olmadı.kızım 1 ağustos ta doğacağı için 29 temmuzda gittim 1350 tl ye aldım.Kızımın videolarını kaçırmadım hemde Allah yüzüme güldü ve kamerayı almamdan 15 gün geçmediği için, Darty'de de yüzde 18 kdv indirimi kampanyası başladığı için, dün gidip 205 tl lik hediye çekimi fiyat farkı olarak geri aldım.( Fiyat farkı çekinin yanında bir kutuda çikolata hediye ettiler :) )

Yani 5-8 ağustos kampanyasında fotoğraf makinası ve video kameralarda yüzde 18 kdv indirimi var.Darty nin hemen hemen tüm mağazalarında kamera mevcut.internet sitesinde gözükmüyor ama mağazalarda var.hemde fiyatı 1145 tl.sakın kaçırmayın,inanın şiddetle tavsiye ediyorum.
    Benim almama vesile olan, forumdaki yorum yapan arkadaşların hepsinede çok teşekkür ederim,pişman olmadım.
    O kadar iddialıyım sizde pişman olmayacaksınız.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/fiche.cfm?produit_id=54018&cat_id=99&CFID=126432529&CFTOKEN=54431632

Sitesine de konulmuş ben şimdi siteden sipariş verdim. Akakçede darty için pek iyi şeyler yazmamışlar ancak gene de bu fiyata şansımı denemek istedim.
    Heyacanla bekliyorum bakalım.

• SONY HDR-CX160E
    CX160E Full HD Flash Bellekli video kamera
    Yüksek kalitede görüntüleme ve güçlü zoom'a sahip kullanımı kolay Full HD video kamera

Exmor R™ ile düşük ışıkta yüksek kaliteli çekim
    Güçlü zoom ile harekete daha da yakınlaşın
    Geniş açılı objektif, fotoğrafa daha fazlasını sığdırır

Zengin özelliklere sahip Full hd çekimin kolay yolu
    16 GB dahili bellekle 6,5 saate kadar Full HD kayıt imkanı ve isteğe bağlı bellek kartıyla daha fazla kayıt seçeneğinin keyfini sürün. Net HD video ve fotoğraflar çekmek, paylaşmak ve izlemek için akıllı, kullanımı kolay zengin özellikleriyle hafiftir ve kolayca taşınabilir.

En iyi Full HD görüntüler
    Bir video kamerada gördüğünüz en akıcı, en ayrıntılı video görüntülerini elde edin. Yeni 1920x1080/50p modu, çok yüksek bir kare hızıyla aşamalı çekim modunda kayıt yapar ve ekstra net sonuçlar için saniyede 50 Full HD kare yakalar.

Yürüyün. Yakınlaştırın. Sabitleyin: Daha net fotoğraflar
    Tripod kullanmadan yapılan çekimlerde fotoğrafın titrek çıkması sık karşılaşılan bir sorundur. Yeni Optical SteadyShot Aktif Modu, siz yürürken bile tüm zoom ayarlarında gelmiş geçmiş en iyi "3 yönlü" fotoğraf makinesi titremesini düzeltme özelliğini sunuyor.

Yetersiz ışık sorun değil
    Çoğu video kamera, yetersiz ışık koşullarında zorlanarak puslu ve bulanık görüntü üretir. Süper hassas Exmor R™ CMOS Sensör, daha net fotoğraflar için görüntü parazitlerini azaltır. Güçlü BIONZ™ işlemciyle birlikte loş iç mekanlarda veya alacakaranlıkta size mükemmel sonuçlar sağlar.

Sahneye daha çok şey sığdırın
    Partilerde, doğum günlerinde ve özel toplantılarda hiç kimse karenin dışında kalmasın. Yüksek kaliteli Sony G objektif, gelişmiş geniş açı performansı sunar ve geri gitmenize gerek olmadan daha büyük bir alanı görüntüye alır.

Paylaşmak basitleşti
    O muhteşem anılar video kameranızın içerisinde kapalı kalmasın. Dahili bir USB kol, kablolarla uğraşmaksızın bilgisayara bağlanmayı kolaylaştırır. Handycam® içerisindeki PMB Portable yazılımı, hızlı ve zahmetsiz web yüklemeleri için otomatik olarak çalışır.

Özellikler
    Full HD 1920x1080 50p kayıt - En yüksek görüntü kalitesi ve akıcılık için 50p aşamalı kayıt moduyla çok yüksek bit hızında Full HD kayıt
    16 GB dahili bellek - Dahili 16 GB belleğe kaydeder, ayrıca isteğe bağlı bellek kartına kayıt yapabilir (Memory Stick Pro Duo™ veya SD/SDHC)
    30x optik zoom/42x genişletilmiş zoom'lu geniş açılı G Objektif - Gruplar ve manzaralar için 29,8 mm geniş açıdan 42x genişletilmiş zoom'la güçlü yakın planlara uzanan geniş aralıklı yüksek kalitede objektif
    Optical SteadyShot Aktif Modu - Yürürken bile en sabit görüntüleri elde etmek için 3 Yönlü Titreme Engelleme özelliği bulunur. Artık tüm zoom ayarlarında daha fazla sabitleme sunuyor
    Hassas 1/5,8 tipi Exmor R™ CMOS Sensör - Etkili görüntü sensörü, özellikle yetersiz ışıkta görüntü paraziti daha az olan, ayrıntılarla dolu video ve fotoğraflar çekmenizi sağlar
    BIONZ işlemci - Gelişmiş görüntü kalitesi ve hızlı performans için yüksek hızlı görüntü işlemcisi
    3.3 Megapiksele kadar fotoğraf çekme özelliği - Video çekimi yaparken bile net fotoğraflar çekebilirsiniz
    7,5 cm/3 inç Clear Photo LCD - Mükemmel kontrast ve geniş görüş açısıyla net, parlak görüntüler için yüksek kalitede dokunmatik ekran
    Dahili USB kablosuyla bağlanır ve şarj edilir - USB kablosu video kameranın el kayışında yer kaplamadan durur. Handycam®'i bilgisayarınıza bağlayarak video aktarın veya pili şarj edin
    PMB Portable ile zahmetsiz web paylaşımı - Handycam®'i dahili USB kablosuyla herhangi bir PC'ye bağlayın: dahili PMB Portable yazılımı otomatik olarak çalıştırılarak kolay web paylaşımını sağlar
    Etkinlik Arama ile yeni kolay arayüz - Sezgisel oynatma çözümü, video kayıtlarınızı ve fotoğraflarınızı etkinliklere göre gruplara ayırır: favorileri kolayca aramanızı sağlar
    Highlight Playback - Filmlerin önemli kısımlarını ve fotoğrafları müzik ve geçiş efektleriyle otomatik olarak düzenler: sonuçları DVD'ye yazabilir veya çevirimiçi paylaşabilirsiniz
    Akıllı Otomatik Ayarlama (iAUTO) modu - Yüz Tanıma, sahne ayarları ve elde/tripodla çekimin 90 kombinasyonunu tanıyabilir: en iyi sonuçlar için gereken ayarları yapar
    İzlemeli odaklama - Dokunmatik ekranda bir nesne seçin ve insan olmasalar bile hareketli konulara otomatik odaklamayı kilitleyin: evcil hayvanlar için idealdir
    Hızlı AF - Yetersiz ışık koşullarında bile net, keskin bir şekilde odaklanmış görüntüler için otomatik odaklama nesneye kilitlenir
    Rüzgarın gürültüsünü azaltma - Yeni mikrofon tasarımı ve dijital sinyal işleme özelliği, dışarıda çekim yaparken daha net diyalog ve ses almak için rüzgarın gürültüsünü azaltır
    Yüz Algılama ve Smile Shutter - Net, doğal portreler çekin: Video kaydı sırasında gülümseyen yüzlerin fotoğrafını otomatik olarak çekebilirsiniz
    Doğrudan Kopyalama - Video çekimlerini bilgisayar kullanmadan, doğrudan bir harici sabit disk sürücüsüne aktarın: Eğlenceli video kamera özellikleri ile oynatma
    DVDirect Express uyumluluğu - Uyumlu Sony DVDirect Express yazıcı ile AVCHD veya Standard Definition DVD disklere bilgisayarsız yazdırma
    HDMI® çıkışı - Görüntüleri izlemek için video kamerayı herhangi bir HD Ready TV'ye bağlayın
    BRAVIA Sync - Video kameranın oynatma işlevlerini bağlı BRAVIA® televizyonun uzaktan kumandası ile doğrudan kontrol edin
    Golf Çekimi - Çok hızlı gerçekleşen bir hareketi doğru anda dondurmak için otomatik olarak yüksek hızda bir dizi fotoğraf çeker
    PMB yazılımıyla kolay yükleme - Video ve fotoğrafların takvim görünümünde yönetilmesi ve YouTube™ gibi web sitelerine yüklenmesi için eğlenceli, kullanımı kolay PMB PC yazılımı

Teknik Özellikler
    Objektif
    Optik Zoom 4x
    Hassas Dijital Zoom Yakl. 8x (Toplam)
    Akıllı Zoom 22x'e kadar (VGA ile)
    F 3,0-5,7
    Odak Uzaklığı (f= mm) 4,0-16,0
    Odak Uzaklığı (f=35mm dönüştürme) 28-112
    Makro (cm) iAuto(W:Yakl.5cm'den (0,16 inç) Sonsuza kadar, T:Yakl.50cm'den (1,64 inç) Sonsuza kadar)
    Filtre Çapı (mm) YOK
    Dönüştürücü Objektif Uyumluluğu YOK
    Carl Zeiss® vario-Tessar® Objektif YOK
    Sony G YOK

Görüntü Algılama
    CCD tipi Super HAD CCD
    Boyut (İnç) 1/2,9 tipi (6,14 mm)

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.