Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaç zamandır kamera araştırması yapıyorum. Pana sd60 almaya karar verdim ama bulamıyorum.Olacak işmidir yaa.12 gün sonra nişanım var ama ben henüz kamera alamadım.Kafayı sıyırmamak elde değil ya
  • Ben satmayı düşünüyorum. Biz bebek bekliyorduk onun için almıştık. İşimi çok güzel gördü. Fakat bundan sonra pek kullanabileceğimi sanmıyorum. Az kullandım. Hatta çok az. Yaptığım ufak tefek çekimleri toplasan 2 saatlik video çıkmaz. Yanında 4 gb hafıza kartı, çanta ve 3 ayaklı orta boy tripod olacak. İstanbul içi gelip elden teslim alınması en uygunu olur. Talipli olursa özelden fiyatını bildirebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wedo

Kaç zamandır kamera araştırması yapıyorum. Pana sd60 almaya karar verdim ama bulamıyorum.Olacak işmidir yaa.12 gün sonra nişanım var ama ben henüz kamera alamadım.Kafayı sıyırmamak elde değil ya

Yukarıda yazmıştım Viaport'taki Electro World'de var. 986 tl fiyatı.
  • Öncelikle dün Darıca Hayvanat bahçesine gittik ve oldukça uzun çekimler yapma imkanım oldu. Çekimleri otomatik modda yaptım. Akşam eve gelip full hd lcd tv'ye kamerayı direkt bağlayınca görüntü kalitesinin gerçekten de çok iyi olduğunu bir daha gördüm. Çektiğim görüntülerin çoğu özel olduğu için küçük bir örnek video koyabiliyorum sadece. Diğer örneklerimi sonra koyacağım. Çünkü ham çekimleri miksleyip, buraya uygun bir kolaj oluşturmak düşündüğümden daha zor olacak. Uygun ve kullanışlı bir miksleme programı bulmakta zorlandım açıkcası. O yüzden basit bir kesme işlemini bile kendi cd'sinden çıkan hd writer programı ile yaptım. Bu arada bu programı kullanmadan videoları bilgisayarı kopyalarsanız program videoları göremiyor, fotoğrafları görebiliyor ama. Neyse çekimlerim toplamda yarım saatten fazla sürdü ve sarjının hala üç çubuğu dolu gözüküyordu. Akşam videoları baştan sona izledik yine de şarjını bitiremedik. 8 gb hafıza kartının ise 3-3.5 gb'ı boştu. Yani benim gibi anı videoları çekecekler için batarya süresi ve hafıza kartı yeterli duruyor. Diğer taraftan bir hoşuma giden yanıda ses kalitesi. Bence olabilecek en iyi kalitede. Buna da çok sevindim. Sadece kalabalık ortamlarda hassasiyeti düşürmek gerekiyor, onun dışında çok iyi bir mikrofonu olduğunu söyleyebilirim.

Dün akşam ham videoları izleyince farkettim ki video miksleme yapmadan bu görüntüleri izlememek lazım. O yüzden sizden iyi bir video miksleme programı tavsiyesi istiyorum. Bu başlıktaki programları denedim ve hiç memnun kalmadım. Corel Video'da karışık geldi. Convert işlemini ise ben en az seviyede kullanacağım çünkü hd'ye convert ettiğimde bile görüntü bozuluyor. Oysa benim amacım hd kaydedip, hd seyretmek. O yüzden convert etmeden depolayacapım. İyi bir media player alıp, harici hdd takmayı ve bu şekilde depolama sorunumu halletmeyi düşünüyorum.

kısa örnek video:

ekleme: tabi youtuba'ta video işlendiği için görüntü kalitesi maalesef düşüyor, normalde bilgisayarda ki hali bile oldukça kaliteli bu görüntünün ama yine de fikir verir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 9 Mayıs 2011; 16:19:20 >

• Valla kardes ayni sorun bende de var . Pc ye atilan ham videoyu tekrar full hd izleme imkanimiz varmi ? Blue ray yazici mi almamiz lazim pc ye yoksa nasi yapcaz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonyFun

Valla kardes ayni sorun bende de var . Pc ye atilan ham videoyu tekrar full hd izleme imkanimiz varmi ? Blue ray yazici mi almamiz lazim pc ye yoksa nasi yapcaz ?

Kutudan çıkan component kablo ile eğer lcd-plazma tv'niz varsa başka hiç bir şeye ihtiyaç olmadan fullhd olarak izleyebilrsiniz. Veya ps3 gibi bir cihaza usb'den bağlanıp ps3 üzerinden fullhd izleyebilirsiniz. Ya da notebook-lcd bağlantısı ile izlenebilir. Tabii notebook takılmadan oynatabilecek güçte olması lazım.

Bir de hd media playerlardan bir tane alıp film usb belleğe yükleyip usb belleği de media player'a takıp izlenebiliyor. Baya bir alternatif var yani.
  • Örnek videolara devam:

Bu da bizim oğlanın kazası, daha ilk video gününde kaza görüntüsünü yakaladık ama sonuçları pek iyi olmadı, eve döndüğümüzde ceviz büyüklüğünde bir şiş ile karşılaştık=s15.gif]

İguana:

Ses kalitesi görüldüğü üzere çok çok iyi, gayet net ve stereo. Tabi yeniden hatırlatayım Youtube'da işlem gördüğü için görüntüler bozuluyor, lcd tv'de sonuç mükemmel. Mesela İguana videosunda ki renkler çok daha canlı lcd'den full hd izleyince.

Diğer örnekleri de gün içinde yükleyeceğim inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 10 Mayıs 2011; 9:22:40 >

• quote:

Valla kardes ayni sorun bende de var . Pc ye atilan ham videoyu tekrar full hd izleme imkanimiz varmi ? Blue ray yazici mi almamiz lazim pc ye yoksa nasi yapcaz ?

Ben mini hdmi kablo aldım 15 tl'ye. Bir tarafı mini, diğer tarafı lcd tv'ye girecek şekilde standart. Bunu lcd'ye takınca tv'nin kaynaklarından hdmi'ı gösteriyorsun ve cihaz oynatma modunda iken istediğin videoyu, fotoğrafı lcd'den rahatlıkla seyredebiliyorsun. Sadece uzaktan kumandası yok, o da olsa süper olcakmış.

Ama ilerde hd media player alcam, bir de sağlam tb'lı bir hdd...bu sayede hem depolama hem izleme sorunu kökünden çözülür. Depolama önemli bir konu olduğundan bence en iyi izleme çözümü de bu. Onun dışında hd zincirini bozmayacak şekilde yani hdmi çıkışı olan ve full hd'yi dönderebilecek bir laptop ile hdmi kablo kullanarak tabiki, lcd'ye bağlanmak da bir çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 10 Mayıs 2011; 9:27:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wind06

Ben mini hdmi kablo aldım 15 tl'ye. Bir tarafı mini, diğer tarafı lcd tv'ye girecek şekilde standart. Bunu lcd'ye takınca tv'nin kaynaklarından hdmi'ı gösteriyorsun ve cihaz oynatma modunda iken istediğin videoyu, fotoğrafı lcd'den rahatlıkla seyredebiliyorsun. Sadece uzaktan kumandası yok, o da olsa süper olcakmış.

Ama ilerde hd media player alcam, bir de sağlam tb'lı bir hdd...bu sayede hem depolama hem izleme sorunu kökünden çözülür. Depolama önemli bir konu olduğundan bence en iyi izleme çözümü de bu. Onun dışında hd zincirini bozmayacak şekilde yani hdmi çıkışı olan ve full hd'yi dönderebilecek bir laptop ile hdmi kablo kullanarak tabiki, lcd'ye bağlanmak da bir çözüm.

Evet o kablodan bana da lazim . Illa ki cameradaki videoyu pc ye atacagiz . Pc ye atilan ham video da HD degerlerini yitiriyor ve kalitesi düsüyor . Neyse kafamdaki sorulari cevapliyincaya kadar HDD de kalsin videolar en temizi bu ..

• quote:

quote:

Evet o kablodan bana da lazim . Illa ki cameradaki videoyu pc ye atacagiz . Pc ye atilan ham video da HD degerlerini yitiriyor ve kalitesi düsüyor . Neyse kafamdaki sorulari cevapliyincaya kadar HDD de kalsin videolar en temizi bu ..

PC'ye atılan ham video değerini yitiriyor ve kalitesi düşüyor demişsiniz ama öyle olmuyor. Çektiğiniz videoyu PC'ye aynı kalitede kopyalayabilirsiniz. AVCHD formatında çekiyor kamera ve aynı formatta kopyalayabilirsin ama başka bir formata dönüştürünce kesinlikle kalite düşüyor. Ben bir sürü program denedim, hd mkv ve avi olmak üzere bir çok format denedim ve kalitenin düştüğünü bizzat kendim test ettim. O yüzden ben de harici hdd'de depolayacağım. Kamera ile birlikte gelen hd writer yazılımı kopyalamanın yanı sıra basit kesme ve miksleme işlerini yapıyor. Bu gün biraz uğraşı ile pazar günü çektiğim yarım saatin üzerindeki videoları miksledim ve 12 dakikaya düşürmeyi başardım. Program çok fazla user friendly ve gelişmiş değil ama yine de sorunsuz ve kalite kaybı olmaksızın işlem yapıyor. Benim şimdilik işimi görüyor gibi. Ama efekt verme, arka ses ile oynama işlerine girersem daha profesyonel bir program lazım olacak. Bu arada şunu farkettim ki video kaydetmekten çok miksleme yapmak, kesip, biçmekten çok daha fazla zevk alıyorum. Bu gazla bir kısa film denemesi yapabilirim

• bende çok araştırdım ancak sadece electroworld lerde, o da teşhir ürünleri var.kimi depremden dolayı ürün gelmiyor diyor kimiside üretimden kalktı. vatanda sd80 tavsiye ettiler üst modelmiş gece çekimi daha iyiymiş.ama panasonic in sitesinde piksel değerleri daha düşük. nettede pek yorum yok .aranızda sd80 kullanan varmı acaba ürünü tavsiye edermisiniz.şimdiden teşekkürler.
  • Peki pc ye attigimiz ham videoyu sonra dvd righter ile dvd cd sine attik . Blue ray playerla yine full hd izleme imkanimiz varmi ?? Cevabini aradigim soru buydu zaten .
  • quote:

Peki pc ye attigimiz ham videoyu sonra dvd righter ile dvd cd sine attik . Blue ray playerla yine full hd izleme imkanimiz varmi ?? Cevabini aradigim soru buydu zaten .

pc'ye attığınız ham görüntüler mts veya m2ts uzantılı olacaktır. bunları dvd'ye kopyalayabilirsiniz ama o zamanda m2ts oynatan bir hd dvd oynatıcıya ihtiyaç duyacaksınız.
    diğer taraftan hd writer yazılımı blueray olarak hazırlıyor dosyaları ama onun içinde blueray yazıcı ve oynatıcıya ihtiyaç var. o yüzden bence en mantıklı çözüm harici media player. ben western digital'İn hd live modelini aldım. aslanlar gibi m2ts'yi oynatıyor. yani benim hd writer yazılımı ile mikslediğim görüntüleri oynatıyor ve bu da benim işimi fazlası ile çözdü. görüntü de hiçbir kayıp yok. hatta şöyle söylim, cihazı test ederken benim kamera ile çektiğim görüntüleri 46" çok iyi bir led tv'ye takmıştık mağazada ve millet başına toplandı görüntünün güzelliği karşısında. o led tv'de gözüm kaldı ama artık seneye, şimdilik benim 32" full hd lcd tv ile idare edeceğiz.
    uzatmadan ben depolamayı da harici hdd'ye yapacağım. bence en mantıklı çözüm bu ve size de bunu tavsiye ederim.

• sd60 bulamayınca SONY DCR-SX65EB Kamera almayı istiyorum arkadaşlar kullanan varmı tavsiye edermisiniz
  • Bu modeli inceleme imkanım olmuştu.Gözüme takılan konu sağa sola doğru dönüşlerde çok yavaş hareket ettirmek istiyor sanki mhz i daha yüksek mi olmalıydı görüntü buhulanan bir camın arkasındaymış gibi oluyor.
    Örnek videolarda her ne kadar görüntü kalitesi youtube nedeniyle düşük olsada çok iyi.SD60 bulamazsak araştırma yapan arkadaşlar ne önerebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

Bu modeli inceleme imkanım olmuştu.Gözüme takılan konu sağa sola doğru dönüşlerde çok yavaş hareket ettirmek istiyor sanki mhz i daha yüksek mi olmalıydı görüntü buhulanan bir camın arkasındaymış gibi oluyor.
    Örnek videolarda her ne kadar görüntü kalitesi youtube nedeniyle düşük olsada çok iyi.SD60 bulamazsak araştırma yapan arkadaşlar ne önerebilirler.

söylediğiniz tarzda dönüşlerde yavaş hareket etme yaşamadım. belki kapalı mekanlarda yapıyor olabilir ama kameranın dış mekan çekimleri mükemmel. youtube'daki görüntülerle full hd bir lcd'deki görüntüler arasında da çok fark var. titreşim engelleme özelliği de harika. bu kameranın tek eksiği harici mikrofon takılamaması bence. o da olsaymış süper ötesi olurmuş.
    yeni çıkan sd-80 modeli var, elektronik mağazalarda da satılmaya başlanmış. teknik özellikleri daha yüksek ama gariptir yurt dışı sitelerde ki reytingi sd-60'dan daha düşüktü. ben sd-60 bulamasam yine de sd-80 alacaktım.
    bu modeli arayan arkadaşlar için yeniden yazıyorum viaport'taki electro world'de var. 989 tl fiyatı ve teşhir ürünü indirimi de alınabilir belki.

• quote:

quote:

Bu modeli inceleme imkanım olmuştu.Gözüme takılan konu sağa sola doğru dönüşlerde çok yavaş hareket ettirmek istiyor sanki mhz i daha yüksek mi olmalıydı görüntü buhulanan bir camın arkasındaymış gibi oluyor.

söylediğiniz tarzda dönüşlerde yavaş hareket etme yaşamadım. belki kapalı mekanlarda yapıyor olabilir ama kameranın dış mekan çekimleri mükemmel. youtube'daki görüntülerle full hd bir lcd'deki görüntüler arasında da çok fark var. titreşim engelleme özelliği de harika. bu kameranın tek eksiği harici mikrofon takılamaması bence. o da olsaymış süper ötesi olurmuş.
    yeni çıkan sd-80 modeli var, elektronik mağazalarda da satılmaya başlanmış. teknik özellikleri daha yüksek ama gariptir yurt dışı sitelerde ki reytingi sd-60'dan daha düşüktü. ben sd-60 bulamasam yine de sd-80 alacaktım.
    bu modeli arayan arkadaşlar için yeniden yazıyorum viaport'taki electro world'de var. 989 tl fiyatı ve teşhir ürünü indirimi de alınabilir belki.

Bence harici mikrofona gerek bile yok görüntüsüyle mikrofonuyla dehset ötesi . Lanet olsun ki ben daha Lcd de görüntüyü deneyemedim :D

• wind06 nın çözümünü ben de uyguluyorum, media oynatıcı (wd tv live) ve harici disk kombinasyonu çekimlerimi hem depolama hem de istediğim anda hd görüntüleme imkanı verdi. sonuç süper.

quote:

quote:

Peki pc ye attigimiz ham videoyu sonra dvd righter ile dvd cd sine attik . Blue ray playerla yine full hd izleme imkanimiz varmi ?? Cevabini aradigim soru buydu zaten .

pc'ye attığınız ham görüntüler mts veya m2ts uzantılı olacaktır. bunları dvd'ye kopyalayabilirsiniz ama o zamanda m2ts oynatan bir hd dvd oynatıcıya ihtiyaç duyacaksınız.
    diğer taraftan hd writer yazılımı blueray olarak hazırlıyor dosyaları ama onun içinde blueray yazıcı ve oynatıcıya ihtiyaç var. o yüzden bence en mantıklı çözüm harici media player. ben western digital'İn hd live modelini aldım. aslanlar gibi m2ts'yi oynatıyor. yani benim hd writer yazılımı ile mikslediğim görüntüleri oynatıyor ve bu da benim işimi fazlası ile çözdü. görüntü de hiçbir kayıp yok. hatta şöyle söylim, cihazı test ederken benim kamera ile çektiğim görüntüleri 46" çok iyi bir led tv'ye takmıştık mağazada ve millet başına toplandı görüntünün güzelliği karşısında. o led tv'de gözüm kaldı ama artık seneye, şimdilik benim 32" full hd lcd tv ile idare edeceğiz.
    uzatmadan ben depolamayı da harici hdd'ye yapacağım. bence en mantıklı çözüm bu ve size de bunu tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Benim anlatmak istediğim;bir futbol maçını Tv lerde monitörlerde hızlı bir görüntüyü 100mhz in yenileme hızına göre 60mhz in yenileme hızı farklıdır bu yüzden ekrandaki görüntünün tamamı sürükleniyormuş gibi olur.Benim sd60 da azda olsa gördüğüm buydu kusur olarak algılamıyorum, kusur bulmayada çalışmıyorum.Belki ayarlanması gereken bir özelliği vardır.
    Bimekste son fırsat 835tl. diyor.sd-80 modelini beklemek daha makul olurmu.

• Uygun fiyata sd80 buldum bilen arkadaşlar sd60 la karşılaştırınca negatif bi tarafı var mı bi değerlendirme alabilirmiyizçç
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.