Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonyFun

quote:

Orijinalden alıntı: *KFY*

Peki Panasonic'in bu modele yakın hard discli modeli hangisidir diye sorsam ..?

Ayni özelliklerde 120 gb HDD li modeli benim kullandigim yukarida test videosunu ekledigim hdc hs 60 egk modelidir. Bu arada sd 60 la sd 600 iki farkli ürünmüs biraz arastirma yapinca buldum ikisinin özelliklerini asagida veriyorum kiyaslamayi sen yaparsin .

Panasonic HDC SD 60 :http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Kameralar/SD+Kameralar/HDC-SD60/specifications/5715185/index.html?trackInfo=true

Panasonic HDC SD 600 :http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Kameralar/HD+Kameralar/HDC-SD600/specifications/5969079/index.html?trackInfo=true

Benim dikkatimi ceken SD 600 de 14.2 Mp. fotograf cekebilme kapasitesi olmasi ve farkli sensöre sahip olmasi , SD 60 da ise 5 Mp. fotograf cekebiliyor .

Burda da sana 3 adet kamera kiyaslamasi : TM 60 ( 16 gb dahili bellek + sd kart ) , SD 60 ( Sadece sd kart ) , HS 60 ( 120 gb HDD + sd kart )

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/3188574/module/general/compare/products/displayResult.html?p=HDC-TM60&p=HDC-HS60&p=HDC-SD60

Teşekkür ederim..Bütün özellikleri aynı fark sadece kayıtta ortaya çıkıyor..Hdd + kart lı modeli (hs60) daha uygun benim için..

Aslında kamera araştırmam sırasında elimdeki Canon G7 fotoğraf makinasına iyi fiyata alıcı çıkması ve G12 almaya niyetlenmem sonucunda kamera olayından biraz soğudum..Araştırmam forumları kurcalamam devam ediyor..Canon G12 ile zaten az olan kamera ihtiyacımı karşılarım diye düşünmeye başladım..Ha henüz krar vermiş değilim..Ama bu yöndeki fikrim ağır basmaya başladı..Ancak şu da bir gerçekki ne kameranın yaptığını fotoğraf makinası yapabiliyor ne de foto makinasınınkini kamera..Önce bir G12 operasyonumu yapayım..Ancak kamerasız da olmayacak sanki..Hani bir taşla iki kuş vurayım ikisini de aynı anda taşımak sıkıntılı olur diye düşünüyor insan ama herşey G12 yle yapacağım denemelere bağlı artık..

• hdc-hs60 modelini piyasada bulabilen varsa yazsın lütfen. benim hdc-sd60 almamın(almak istememin) temel nedeni hs60 bulamıyor olmamdır. yoksa 300 tl kadar fazla verip 120 dahili hdd olan cihaz almak tabi ki çok daha mantıklı
  • hddli kamera tavsiye etmem. sd kartın mantığına aykırı bir çalışma şekli. sd kartlı kameralarda hareketli bir mekanizma yok. oysa hdd lerde okuyucu ve diske yazıcı bir kafa var. darbelere daha hassas ve bozulduğunda tamiri yok kamerayı değiştirmek gerekir sdkart bozulsa bile atıp yeni bir kart almak mümkün. kapasite açısından her nekadar hddli kameralar avatajlı gözükse de yine de sonsuza kadar çekim yapıp içinde saklamak mümkün değil, eninde sonunda bir bilgisayara aktarılacak. SD60 kayıt medyası yönünden bence tercih edilmeli.
  • Panasonic sd 60 arayanlar arkadaşlar, İstanbul'da yeni açılan Marmara Forum daki Satürn'de var. Fiyat 949 TL World'a 10 taksit yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feyzson

hdc-hs60 modelini piyasada bulabilen varsa yazsın lütfen. benim hdc-sd60 almamın(almak istememin) temel nedeni hs60 bulamıyor olmamdır. yoksa 300 tl kadar fazla verip 120 dahili hdd olan cihaz almak tabi ki çok daha mantıklı

Sn feyzson forumnik arkadaşın dedikleri çok doğru ben başka başlıklrdada yazdım yine panasonic in diskli bir kamerasını kullanıyordum bir gün tripoda takmamla bozuldu artık ufacık bir sarsıntıdanmı bilemem ama, kameranın kendisi kadar fiyat istendi bu arada bütün yaz boyunca çektiğim 30 GB lik görüntülerimdi yok oldu gitti.
    Diskli kameranın avantajlı olduğu tek yer şudur örneğin 3-5 günlük yada 10-15 günlük bir tatil gezi yada iş seyehatine çıkacaksın tabii insan bu gibi durumlarda yanına fazla bir şey alamıyor örneğin laptop.İşte bu gezide 10-15 gün boyunca çekim yapıp bu süre içinde geçici olarak kameranın diskinda tutup görüntüleri dönüşte Pc ne yada başka yedekleme ortamlarına aktarabiliyorsun hepsi bu.

Yani 60-120 GB lik disk var diye sen 120 gb aralıksız kayıt yapacaksın diye bir şey yok.En nihayetinde kameraların üstündeki batarya 1 saatlik yani 1 saatin sonun da batarya bitecek sen de çekime ara verip bataryanın yaklaşık 2 saat şarj olmasını bekleyeceksin yani ister istemez çekime ara vereceksin haaa bu arada çektiğin şey bu sırada hala ortada olurmu bilemem (çektiğin konuya göre tabii) yada 2. 3. bir batarya alıp (astarı yüzünden pahalıya gelir ) ilk batarya bittiğinde çıkarıp bunlardan birini takacaksın ama her halikarda çekime bir kaç dakika ara vericeksin kayıtı durduracaksın.Uzun lafın kısası yukarda örneğini verdiğim durumlar dışında diskli kameranın bir avantajı yok oda geçici bir avantaj.

Hatta diskli olmayan sözgelimi hafıza kartlı yada dahili bellekli kameralar içinde yukarda söylediğim şarz süresi aynen geçerli.Millet 16 gb 32 gb dahili hafıza var diye gidip üreticilerin tuzağına düşüp daha fazla paraya bunları alıyor ama dediğim gibi sonuçta 1 saatin sonunda pil bitince çekime bunlarda da ara veriyorsun yani şu aşamada en mantıklı şey kartlı bir kamera ve 8 gb hızlı bir hafıza kartı.Yedek batarya yoksa 8 gb lik karttan fazlasına gerek yok çünkü full hd 1 saatlik görüntü 8 gb tutuyor sende 16 gblik bir kart olsa bile 8 gblik kayıt yaptığında pil bitecek pili şarja koymak zorunda kalacak yada 2.si varsa değiştirmek için kaydı durdurup pili çıkaracaksnı bu arada kartı da değiştirebilirsin zaten yani 8 gb lik karttan fazlasını almak da pratikte işe yaramaz fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

quote:

hdc-hs60 modelini piyasada bulabilen varsa yazsın lütfen. benim hdc-sd60 almamın(almak istememin) temel nedeni hs60 bulamıyor olmamdır. yoksa 300 tl kadar fazla verip 120 dahili hdd olan cihaz almak tabi ki çok daha mantıklı

Sn feyzson forumnik arkadaşın dedikleri çok doğru ben başka başlıklrdada yazdım yine panasonic in diskli bir kamerasını kullanıyordum bir gün tripoda takmamla bozuldu artık ufacık bir sarsıntıdanmı bilemem ama, kameranın kendisi kadar fiyat istendi bu arada bütün yaz boyunca çektiğim 30 GB lik görüntülerimdi yok oldu gitti.
    Diskli kameranın avantajlı olduğu tek yer şudur örneğin 3-5 günlük yada 10-15 günlük bir tatil gezi yada iş seyehatine çıkacaksın tabii insan bu gibi durumlarda yanına fazla bir şey alamıyor örneğin laptop.İşte bu gezide 10-15 gün boyunca çekim yapıp bu süre içinde geçici olarak kameranın diskinda tutup görüntüleri dönüşte Pc ne yada başka yedekleme ortamlarına aktarabiliyorsun hepsi bu.

Yani 60-120 GB lik disk var diye sen 120 gb aralıksız kayıt yapacaksın diye bir şey yok.En nihayetinde kameraların üstündeki batarya 1 saatlik yani 1 saatin sonun da batarya bitecek sen de çekime ara verip bataryanın yaklaşık 2 saat şarj olmasını bekleyeceksin yani ister istemez çekime ara vereceksin haaa bu arada çektiğin şey bu sırada hala ortada olurmu bilemem (çektiğin konuya göre tabii) yada 2. 3. bir batarya alıp (astarı yüzünden pahalıya gelir ) ilk batarya bittiğinde çıkarıp bunlardan birini takacaksın ama her halikarda çekime bir kaç dakika ara vericeksin kayıtı durduracaksın.Uzun lafın kısası yukarda örneğini verdiğim durumlar dışında diskli kameranın bir avantajı yok oda geçici bir avantaj.

Hatta diskli olmayan sözgelimi hafıza kartlı yada dahili bellekli kameralar içinde yukarda söylediğim şarz süresi aynen geçerli.Millet 16 gb 32 gb dahili hafıza var diye gidip üreticilerin tuzağına düşüp daha fazla paraya bunları alıyor ama dediğim gibi sonuçta 1 saatin sonunda pil bitince çekime bunlarda da ara veriyorsun yani şu aşamada en mantıklı şey kartlı bir kamera ve 8 gb hızlı bir hafıza kartı.Yedek batarya yoksa 8 gb lik karttan fazlasına gerek yok çünkü full hd 1 saatlik görüntü 8 gb tutuyor sende 16 gblik bir kart olsa bile 8 gblik kayıt yaptığında pil bitecek pili şarja koymak zorunda kalacak yada 2.si varsa değiştirmek için kaydı durdurup pili çıkaracaksnı bu arada kartı da değiştirebilirsin zaten yani 8 gb lik karttan fazlasını almak da pratikte işe yaramaz fazla.

haklısın hocam, bu konuda çok kafa yormadan yorum yapmışım, pardon.
    arkadaşlar doroşenko arkadaşın tüm söylediklerine ve bu topikteki tüm ikaz ve uyarılara rağmen piyasada güvenilir bi hdc-sd60 alacak yer bulamamış olmam, ereyonda 12 gün boşa harcamam ve acil hd kamera almak zorunda kalmam sebebiyle hepsiburadadan 899 tl fiyata sony hdr-cx115 aldım. açıkçası cihazın benim için yeterli olmasını umuyorum, öyle olacağını da tahmin ediyorum. fakat hdc-sd60 bulabilmiş olsam veya aciliyetim olmasa cx115 almazdım. inşallah pişman olmam. 16 gb toshiba class 10 aldım ayrıca. 109 tl de o. hayırlısı budur inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feyzson -- 9 Nisan 2011; 17:44:04 >

• Arkadaşlar bir sorum olacak kamerayı aldığımdan beri çok fazla kurcalayamadım, ara sıra koyduğum yerden çıkarıp çekim yapıyorum ama bu gün birşey farkettim salonda ses yokken kamerada çekim yaparken çok ince bir tıkırtı geliyor ve bu tıkırtı çektiğim videoda da var malesef, böyle bir ses sizde de var mı varsa çekime yansıyor mu? daha bir ay olmadı önemli mi değil mi bilemiyorum belki normaldir ama kafama takıldı size sormak istedim, çok sessiz bir ortamda bu ses geliyor mu ve geliyorsa çekime de yansıyor mu bakarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler .
  • Bu arada bu kameraya yakın özelliklerde olan HDC - SDX1 Vatan internet mağzasında 700 lira almak isteyenler için fiyat çok iyi. Birkaç hafta önce aynı kameraya 950 lira diyordu mediamarkt
  • Sn feyzson vatan computer da 900 civarında bir fiyatla satılıyor bu kamera hatta bir alt modeli (gerçek full hd çekmeyen) 690 liraya bir inceleyein bende oradan almıştım jet hızıyla geliyor sipariş.
  • Serdar karaarslan
    sanırım AF motorunun sesi bahsettiğiniz.Sessiz ortamlarda her kameradan ve foto makinesinden duyulabilir tabii pür dikkat kesilmek lazım.

Sn feyzson
    aldığınız makina hayırlı olsun ama gerçek full hd çekim yapmayan bir model almışsınız zaten artık çin malı 150-200 liralık kameralar bile HD çekim yapıyor yani aldığınız ürünü birkaç yıl kullanacağınızı düşünürsek geleceğe yatırım açısından sizin adınıza kötü olmuş.Şu sıralar 82 ekran(32 inch) lik ( türkiye ortalamasında evlerin 100 metrekare ve odaların 10-15 olduğunu düşünürsek ideal bir ölçü) full hd tvlerin fiyatı 750 liralara kadar düştü 1-2 yıl içerisinde bu rakam çoook çoook daha düşecek dolayısıyla gerçek full hd önem kazanacak moda olacak oldu bile sayılır.Neyse sağlık olsun bari diğer arkadaşlar uyarılarımızı 0kusunlarda yanlış yapmasınlar.

• arkadaşlar yardım.çektiğim videoyu pc ye attım ancak gom playerda oynatırken görüntüde çizgilenme oluyor ve ses sonradan geliyor.kullandığım kart sandisk 8 gb class 10 30mbs.sonra total video converter die bir dönüştürücü bulup onla videoları mp4 e çevirdim.yine aynı şey oldu.hiçbir düzelme yok.ne yapmalyım.tşkler.
  • gom playerda sürekli olan bir sorun başka player larda mesela avs player da dene.
  • yokmu arkadaşlar SD60 satan mağaza bulabilen geziyorum bütün neti bulamadım hala
  • kardeş vatan da var işte.neden olmasın.ben oradan aldım.http://www.vatanbilgisayar.com/panasonic-hdc-sd60eg-k-sd60-full-hd-dijital-video-kamera-(sd-kart)/productdetails.aspx?I_ID=46172
    quote:

Orijinalden alıntı: kiziltugm

yokmu arkadaşlar SD60 satan mağaza bulabilen geziyorum bütün neti bulamadım hala
  • doroşenko kardeş.olmadı yaa.windows media playerle denedim,winamp la denedim sonuç aynı.o çizgilenmeyi gideremedim.pc hd değil ve dizüstü basit bir pc ondan mıdır diyeceğim ama sonuçta mp4 e çevirdim.olmaması gerekir diye düşünüyorum.başka yolu varsa lütfen açıklarmısınız.yoksa makinayı satmayı düşüneceğim.çünkü her seferinde dakikalarca bu işlemi gerçekleştirmek istemiyorum.program bul dönüştür.güçlü pc bul.uzun iş.alırım bir tane sanyo o da yeter bana.

quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

gom playerda sürekli olan bir sorun başka player larda mesela avs player da dene.
  • merhaba siteye yeni üye oldum bu başlık altındaki tüm yazılanları okudum aslında sony kameralar ile ilgili bilgi ararken bu sayfalar ile karşılaştım. iyiki karşılaşmışım çünkü neredeyse sony kamera alıyordum. fikirlerim tamamen değişti.
    şimdi yoğun bir biçimde pana sd60 almaya karar verdim.lakin sanyo ile ilgili doroşenko isimli arkadaşın söyledikleri kafamı kurcalıyor.açıkcası o kamerayada aklım gitmiyo değil.
    şu durumda prof. değilim.ilk kameram olucak özellikle kızımın görüntülerini kaydetmek istiyorum ama aynı zamanda kailtelide fotoğraf çeksin istiyorum sanyo mu pana mı tercih etmeliyim.
  • vatan bilgisayarda stoklarda olmadığını defalarca kez yazdım arkadaşlar. adamlarla görüştüğümde "stoklara gelirse haber vereceğiz" diyorlar ama hiç o stoklara gelmiyor. yoksa ben niye gidip de sony alayım?
  • Arkadaşlar 1100 TL ye Canon HG10 mu yoksa aynı paraya Panasonic hds60 mı ne dersiniz..?
  • quote:

vatan bilgisayarda stoklarda olmadığını defalarca kez yazdım arkadaşlar. adamlarla görüştüğümde "stoklara gelirse haber vereceğiz" diyorlar ama hiç o stoklara gelmiyor. yoksa ben niye gidip de sony alayım?

sen neye karar verdin kardeş hangisini alıyorsun sony nin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarkaraaslan

Arkadaşlar bir sorum olacak kamerayı aldığımdan beri çok fazla kurcalayamadım, ara sıra koyduğum yerden çıkarıp çekim yapıyorum ama bu gün birşey farkettim salonda ses yokken kamerada çekim yaparken çok ince bir tıkırtı geliyor ve bu tıkırtı çektiğim videoda da var malesef, böyle bir ses sizde de var mı varsa çekime yansıyor mu? daha bir ay olmadı önemli mi değil mi bilemiyorum belki normaldir ama kafama takıldı size sormak istedim, çok sessiz bir ortamda bu ses geliyor mu ve geliyorsa çekime de yansıyor mu bakarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler .

doroşenko teşekkürler , bizzat deneyip bakan oldu mu acaba af motorundan mı yoksa titreşim motorundan mı bilmiyorum ama bir ses geliyor mu sizin cihazlardan da? bu ses bu özelliler kapatılınca kesiliyor mu? Benim kulaklarım mı çok hassas yoksa ses mi fazla bilemedim

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.