Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eflanili

Uygun fiyata sd80 buldum bilen arkadaşlar sd60 la karşılaştırınca negatif bi tarafı var mı bi değerlendirme alabilirmiyizçç

Kardes asagidaki linkte detayli bir karsilastirma var istersen kendin incele kararini öle ver . Bana göre SD 60 in + lari cok fazla ...

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/3188574/module/general/compare/products/displayResult.html?p=HDC-SD60&p=HDC-SD80

• ben de dün elektroworld' den sd60 aldım. hemene deneme çekimlerimi yaptım tabi. kamera süper. iç mekan dış mekan farketmiyor. görüntüler süper net ve doğal. videoyu convert edince görüntü kalitesi düşüyor diyenlere asla katılmıyorum. ben "xilisoft ultimate" kullanıyorum. kameradaki ham görüntü mesela 7 dk. ve 650 mb. iken programda en üst düzey ayarlarda ve sıkştırma yapmadan mkv formatına convert ettiğimde görüntü boyutu 870 mb. oluyor. ve görüntü de en ufak bir bozulma da yok. normal ayarlarda mkv formatına convert edince 530 mb. falan oluyor. amaç görüntüleri en üst kalitede seyretmek ise o zaman görüntüleri sıkıştırmanın da bir anlamı yok zaten. zaten çok fazla sıkıştırma yapmazsanız convert işleminden sonra görüntüdeki kayıpları insan gözünün algılaması neredeyse imkansız. ben 10' ar dk. lık görüntüler çekiyorum. hem convert etmesi kolay hem de yer problemi olmuyor. kamerayı bulabilenler kaçırmasın ve hemen alsın. kesinlikle memnun kalacaklar.

• sd 60 bulamadım Samsung HMX - H 300, Full HD Kamera nasıl bilen var mı arkadaşlar
  • yakuza hangi şubeden aldın
  • Merhaba arkadaşlar,

Bütçemin elverdiği en iyi video kamerayı almak için araştırma yaptığım son bir aylık sürede baştan sona okuduğum ve çok yararlandığım bu forumda üşenmeyip bilgi ve deneyimlerini paylaşan hepinize öncelikle çok teşekkür ederim. Bu sayede dün bir Panasonic HDC-SD90 sahibi oldum ve ben de yıllardır hemen her alışverişimden önce yararlandığım ve kendimce en iyi tercihleri yapmama katkısı olan bu siteye artık üye olup elimden geldiğince bildiklerimi paylaşmaya karar verdim.

Birçok arkadaş gibi ben de satın almak için yaklaşık bir hafta öncesine kadar bir SD60 aradım ancak Mdmrkt’taki teşhir ürünü dışında bulamadım. Sanırım –yurtdışı da dahil- artık kapalı kutu bir SD60 bulmak mucize olacak. Çünkü Panasonic onun yerine aynı kategoride ve bazı özellikleri daha da geliştirilmiş SD90’ı piyasaya sürmüş. Yurtdışı forumlardan, incelemelerden ve aldığı ödüllerden anladığım kadarıyla bu cihaz efsanevi SD60’ın ününü başarıyla sürdürecek gibi görünüyor. Örneğin geçen yılın en iyi alışveriş (Best Buy) ödülünü SD60’a veren aşağıdaki video kamera sitesinde bu yılın en iyi alışveriş ödülü SD90’a verilmiş. (En iyi hesaplı alışveriş ödülü TM10’a, en iyi üst seviye kamera alışverişi ödülü de SD900’e)

http://www.expertreviews.co.uk/camcorders/1283134/panasonic-hdc-sd90

İstanbul ve diğer şehirleri bilmiyorum ama, yaz sezonunun başladığını düşününce bugünlerde SD90 bulmak da kolay olmayabilir. Zira ben Ankara’da sadece Drty’de (1349 TL) bu ürüne rastladım ve telefonda fiyat söylemeyen, mutlaka mağazasına gitmek gereken Mdmrkt’ın sadece bir mağazasında (Etlik Forum) bu ürünü bulup son kapalı kutusunu aldım. Diğer fiyatı söyleyince 1599 TL olan etiket fiyatını 1329 TL’ye indirdiler (Wrldcard’a 10 taksit). İngiltere fiyatı şu an yaklaşık 400£’dan başlıyormuş (yaklaşık 1050 TL) ve bence Türkiye fiyatı ile arasındaki fark diğer bazı kameralardaki kadar büyük değil.

Eminim yeni çıkan tüm elektronik ürünlerde olduğu gibi SD90 da zamanla ucuzlayacaktır, fakat uzun bir süre yetersizlik hissettirmeden kullanılabileceğini ve bütçesi uygun olanlar için fiyatının karşılığını fazlasıyla vereceğini sanıyorum. Umarım pişman olmam. Bana SD60 aramaktan vazgeçip (zaten bulamıyoruz) bu fiyata bu makineyi alma kararı verdiren başlıca farkları sıralayayım:

Çekim / Oynatma Modu : 1080p 28Mbps / SD60’ta:1080i 17Mbps
    Optik Görüntü Sabitleyici) : HYBRID / SD60’ta: POWER O.I.S.
    Dahili Bellek : 16GB / SD60’ta yok
    Geniş açı lens : 28.0-729mm (16:9) / SD60’ta: 35.7-893mm
    Aksesuar pabucu adaptörü : Var / SD60’ta yok
    LCD Ekran boyutu : 3” / SD60’ta 2,7”
    3D çekim : VW-CLT1 adaptörle mümkün (kutudan çıkmıyor) / SD60’ta yok. 3D çekim çoğumuz için henüz önemli olmasa da ileride bir 3D TV sahibi olursak ve uygun fiyata düşmüş bir adaptör de bulabilirsek neden olmasın? Yine çok önemli olmamakla birlikte SD90’ın boyutları öncüsüne göre 1-2 mm arasında küçülmüş ve ağırlığı da 255gr’dan 244 gr’a düşmüş.

Bunlarla birlikte genişleyen ekran nedeniyle artan güç tüketiminin (4.4W’tan 5,2W’a) aynı kalan pilin ömrünü biraz azalttığını, genişleyen objektif nedeniyle de hâlâ muhteşem olan zoom gücünün biraz gerilediğini bilmekte fayda var.

Cihazı henüz şarj ettim, daha kurcalamaya başlamadım. Kullanım sırasında kayda değer izlenimlerim olursa zamanım elverdikçe paylaşacağım.

Sevgi ve saygılarımla.

• DÜZELTME:

Arkadaşlar şimdi yeniden okurken farkettim, yanlışlıkla TM99 karşılaştırmasından kopyaladığım bir bilgiyi düzelteyim. SD60'taki gibi SD90'da da dahili bellek yok. 16GB bellek sadece TM99'da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dinozor49

Merhaba arkadaşlar,

Bütçemin elverdiği en iyi video kamerayı almak için araştırma yaptığım son bir aylık sürede baştan sona okuduğum ve çok yararlandığım bu forumda üşenmeyip bilgi ve deneyimlerini paylaşan hepinize öncelikle çok teşekkür ederim. Bu sayede dün bir Panasonic HDC-SD90 sahibi oldum ve ben de yıllardır hemen her alışverişimden önce yararlandığım ve kendimce en iyi tercihleri yapmama katkısı olan bu siteye artık üye olup elimden geldiğince bildiklerimi paylaşmaya karar verdim.

Birçok arkadaş gibi ben de satın almak için yaklaşık bir hafta öncesine kadar bir SD60 aradım ancak Mdmrkt�taki teşhir ürünü dışında bulamadım. Sanırım �yurtdışı da dahil- artık kapalı kutu bir SD60 bulmak mucize olacak. Çünkü Panasonic onun yerine aynı kategoride ve bazı özellikleri daha da geliştirilmiş SD90�ı piyasaya sürmüş. Yurtdışı forumlardan, incelemelerden ve aldığı ödüllerden anladığım kadarıyla bu cihaz efsanevi SD60�ın ününü başarıyla sürdürecek gibi görünüyor. Örneğin geçen yılın en iyi alışveriş (Best Buy) ödülünü SD60�a veren aşağıdaki video kamera sitesinde bu yılın en iyi alışveriş ödülü SD90�a verilmiş. (En iyi hesaplı alışveriş ödülü TM10�a, en iyi üst seviye kamera alışverişi ödülü de SD900�e)

http://www.expertreviews.co.uk/camcorders/1283134/panasonic-hdc-sd90

İstanbul ve diğer şehirleri bilmiyorum ama, yaz sezonunun başladığını düşününce bugünlerde SD90 bulmak da kolay olmayabilir. Zira ben Ankara�da sadece Drty�de (1349 TL) bu ürüne rastladım ve telefonda fiyat söylemeyen, mutlaka mağazasına gitmek gereken Mdmrkt�ın sadece bir mağazasında (Etlik Forum) bu ürünü bulup son kapalı kutusunu aldım. Diğer fiyatı söyleyince 1599 TL olan etiket fiyatını 1329 TL�ye indirdiler (Wrldcard�a 10 taksit). İngiltere fiyatı şu an yaklaşık 400£�dan başlıyormuş (yaklaşık 1050 TL) ve bence Türkiye fiyatı ile arasındaki fark diğer bazı kameralardaki kadar büyük değil.

Eminim yeni çıkan tüm elektronik ürünlerde olduğu gibi SD90 da zamanla ucuzlayacaktır, fakat uzun bir süre yetersizlik hissettirmeden kullanılabileceğini ve bütçesi uygun olanlar için fiyatının karşılığını fazlasıyla vereceğini sanıyorum. Umarım pişman olmam. Bana SD60 aramaktan vazgeçip (zaten bulamıyoruz) bu fiyata bu makineyi alma kararı verdiren başlıca farkları sıralayayım:

Çekim / Oynatma Modu : 1080p 28Mbps / SD60�ta:1080i 17Mbps
    Optik Görüntü Sabitleyici) : HYBRID / SD60�ta: POWER O.I.S.
    Dahili Bellek : 16GB / SD60�ta yok
    Geniş açı lens : 28.0-729mm (16:9) / SD60�ta: 35.7-893mm
    Aksesuar pabucu adaptörü : Var / SD60�ta yok
    LCD Ekran boyutu : 3� / SD60�ta 2,7�
    3D çekim : VW-CLT1 adaptörle mümkün (kutudan çıkmıyor) / SD60�ta yok. 3D çekim çoğumuz için henüz önemli olmasa da ileride bir 3D TV sahibi olursak ve uygun fiyata düşmüş bir adaptör de bulabilirsek neden olmasın? Yine çok önemli olmamakla birlikte SD90�ın boyutları öncüsüne göre 1-2 mm arasında küçülmüş ve ağırlığı da 255gr�dan 244 gr�a düşmüş.

Bunlarla birlikte genişleyen ekran nedeniyle artan güç tüketiminin (4.4W�tan 5,2W�a) aynı kalan pilin ömrünü biraz azalttığını, genişleyen objektif nedeniyle de hâlâ muhteşem olan zoom gücünün biraz gerilediğini bilmekte fayda var.

Cihazı henüz şarj ettim, daha kurcalamaya başlamadım. Kullanım sırasında kayda değer izlenimlerim olursa zamanım elverdikçe paylaşacağım.

Sevgi ve saygılarımla.

Hayirli olsun arkadasim güle güle kullan aslinda bu kadar panasonic video kamerasi olan arkadaslar varken ayri bir baslikta toplanip cekimlerimizi izlenimlerimizi orada paylassak süper olur . Yeni kamera alacak olan arkadaslar da fikir edinmis olur .

• Arkadaşlar her zaman değil ama bazı çekimlerde 3-4 sn.de bir görüntü flulaşması yaşıyorum. Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Geçengün tivibu ile ilgili bir konuda başka bir sebeple paylaştığım videoyu koyuyorum. İlk yarısından sonra o flulaşmayı görebilirsiniz.
  • lcd'deki kamera hareket ettiğinde oluyor sanki. muhtemelentelevizyondaki kamera hareket edince video kamera odaklamaya çalışıyor ama görüntü kaynağı televizyon olduğu için odaklamakta sorun yaşıyor. bir görüntü kaynağından değilde normal bir çekim yaptığında da oluyor mu flulaşma ona bakmak lazım?
  • Teşekkürler wind. İlk olarak zaten monitördeki ultrason görüntülerini kaydederken yaşamıştım. Dolayısıyla dediğin mantıklı gibi. Yalnız tereddüte düşmeme sebep farklı günlerde farklı ultrason görüntülerini çekerken bu durum olmamıştı.

Bir de görüntü kalitesini seçtiğimiz ha, hg vs. şeklindeki ayarlardan en alttakini seçmiştim bozulmaları farkettiğim çekimlerde. Bildiğimden değil ama o ayar etkili olabilir mi diye aklıma geldi öyle bir.
  • ben mecidiyeköy astoria şubesinden aldım. geçenlerde ümraniye carrefour teknosa da gördüm. son ellerinde 1 tane kalmış a o da sergide.
  • Simdi merak ettim ha aksama bende kameradan bir cekim yapayim bakalim bende de ayni sey olacak mi :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonyFun

Simdi merak ettim ha aksama bende kameradan bir cekim yapayim bakalim bende de ayni sey olacak mi :S

İyi oluer. Merakla bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: SonyFun

Simdi merak ettim ha aksama bende kameradan bir cekim yapayim bakalim bende de ayni sey olacak mi :S

İyi oluer. Merakla bekliyorum...

Kardes ben cekim yaptim bu sekilde bir sorunla karsilasmadim . Biraz zoom yaptim belki ondan olabilir ama zoomsuzda yapacagini pek sanmiyorum sanirim senin olayin bu HD video ayarlari varya ha . hg flan sanirim senin en düsük olanindaydi . Bu video ha sekilde cekildi .

http://www.youtube.com/watch?v=ja5N9ozp4Rc

• Teşekkürler Sonyfun,

Ben de ondan şüpheleniyorum. Yeniden denemeye vaktim olmadı. Bir ara bakıp kontrol edeceğim.
  • maalesef youtube görüntüyü çok bozuyor, özellikle sandalın ismi o kadar net ki orjinal kayıtta ama youtube'dakinde okunmuyor nerdeyse ama yine de zoom'un gücü hakkında bir fikir verir.

• arkadaşlar türkiyede bu ürünü bulabileceğimiz bi mağaza varmı online alışveriş siteleri dahil hiçbiyerde satışta görünmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaza_cem

arkadaşlar türkiyede bu ürünü bulabileceğimiz bi mağaza varmı online alışveriş siteleri dahil hiçbiyerde satışta görünmüyor

viaport electro worldde var. bir de ümraniye carrefour'da var denmişti.
    bu modelin bir üstü olan sd90 içinde bir arkadaş gayet güzel şeyler yazmıştı. yukarıyı incelersen görürsün. yani sd60 bulunamazsa sd90 da alınır rahatlıkla.
  • Arkadaşlar 1 ay sonra falan bu ürünü almak istiyorum diğer taksitin bitmesini bekliyorum daha doğrusu
    Şimdi baktım 1.000 lira cıvarında bu ürün fakat hiçbir yerde bulunamıyor sanırım..
    Sizce gelir mi mağazalara yoksa umudu keseyim mi bu makine için ?
  • Bence artık bulamazsın. Yukarıda da yazdım, SD60 yerine SD90 çıktı. Ben aldım ve yaklaşık bir saatlik çekim yaptım. Yarım saati ev içinde ve 60Wattlık bir ampul ışığında, yani oldukça loş bir ortamda. Sonuçlar mükemmel. Hararetle tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.