Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda ben de bu kameraya sahip oldum.

Gündüz çekimleri süper. gece ev içi yaptığım çekimler de süper.
    O kadar güzel ses kaydı yapıyor ki TRT nin mikrofonla yaptığı kayıtları aratacağını sanmıyorum.

Görüntüleri bilgisayara aktarması da çok güzel.
    Ben class 10 kart aldım. kamerayla verilen cd deki proramı yükledim. Bu programla kısa sürede bilgisayara yüklenebiliyor ve doğrudan hiç bir işlem yapmaksızın takılmadan izlenebiliyor.
    Ancak bu programı kullanmadan izleyebilmek için mts uzantılı dosyalarla ilgili bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu programı kullanmadan izleyebilmek için hd converter programlarla videoyu dönüştürmek lazım.

Tv kablosuyla evimdeki standart tv de de izledim ama görüntü berbat oluyor, benekli benekli. TV için HD tv ve kablosu gerekiyor. Ben almadan evvel media marktta görevli arkadaşa denettirmiştim tv görüntüsünü. Kablo hdmı değildi. Görevli bu kabloyla iyi görünmez demişti. Çok doğruymuş. Mağazadaki görüntüye aldanmayın. Görüntü çok net.

Ben de sony nin 7.2 megapiksel W55 foto makinası var. İyi bir makina. Ama ona göre bile üstün yanları var bu kameranın fotoğraf çekiminde.

5 megapiksel ama titreme yapmıyo sony gibi. Sony Makinada fotoğraf çekerken hep anı kaçırıyorum. Çünkü düğmeye bastıktan 2 saniye sonrasını ancak çekiyor. Oysa bu makina Tuşa bastığın anda çekiyor. Tabiki sony kadar kaliteli fotoğraf çekmesi mümkün değil. Çünkü bu bir kamera.

Makinayla verilen program ayrıca video dönüştürme de yapsaydı çok güzel olurdu. Ücretsiz ve kaliteli döünüştüme programı tavsiyesi istiyorum.

Bir arkadaş foto çekerken 35 i zoom dan bahsetmiş. Foto çekerken en çok 25 zoom yapıyor benim makina. Herhang bir ayar bulamadım bu konuda. Yanlış anlaşılmasın video çekerken 35i zoom ve diğital zoom destekli 1500 zoom var. 35 X e kadar zoom kalitesi de mükemmel.

Henüz optik sabitleme ayarıyla falan oynamadım. Acemisiyim kameranın. Dün gece sahurda batmak üzere olan ay ı çektim. Sabah ezanları okunuyordu. Dışarıdan ezanın sesini ve zoomlayarak ayın görüntüsünü o kadar kaliteli kaydetti ki daha iyisi var mıdır diye düşünüyorum açıkçası.

• Sonunda ben de bu kameraya sahip oldum.

Gündüz çekimleri süper. gece ev içi yaptığım çekimler de süper.
    O kadar güzel ses kaydı yapıyor ki TRT nin mikrofonla yaptığı kayıtları aratacağını sanmıyorum.

Görüntüleri bilgisayara aktarması da çok güzel.
    Ben class 10 kart aldım. kamerayla verilen cd deki proramı yükledim. Bu programla kısa sürede bilgisayara yüklenebiliyor ve doğrudan hiç bir işlem yapmaksızın takılmadan izlenebiliyor.
    Ancak bu programı kullanmadan izleyebilmek için mts uzantılı dosyalarla ilgili bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu programı kullanmadan izleyebilmek için hd converter programlarla videoyu dönüştürmek lazım.

Tv kablosuyla evimdeki standart tv de de izledim ama görüntü berbat oluyor, benekli benekli. TV için HD tv ve kablosu gerekiyor. Ben almadan evvel media marktta görevli arkadaşa denettirmiştim tv görüntüsünü. Kablo hdmı değildi. Görevli bu kabloyla iyi görünmez demişti. Çok doğruymuş. Mağazadaki görüntüye aldanmayın. Görüntü çok net.

Ben de sony nin 7.2 megapiksel W55 foto makinası var. İyi bir makina. Ama ona göre bile üstün yanları var bu kameranın fotoğraf çekiminde.

5 megapiksel ama titreme yapmıyo sony gibi. Sony Makinada fotoğraf çekerken hep anı kaçırıyorum. Çünkü düğmeye bastıktan 2 saniye sonrasını ancak çekiyor. Oysa bu makina Tuşa bastığın anda çekiyor. Tabiki sony kadar kaliteli fotoğraf çekmesi mümkün değil. Çünkü bu bir kamera.

Makinayla verilen program ayrıca video dönüştürme de yapsaydı çok güzel olurdu. Ücretsiz ve kaliteli döünüştüme programı tavsiyesi istiyorum.

Bir arkadaş foto çekerken 35 i zoom dan bahsetmiş. Foto çekerken en çok 25 zoom yapıyor benim makina. Herhang bir ayar bulamadım bu konuda. Yanlış anlaşılmasın video çekerken 35i zoom ve diğital zoom destekli 1500 zoom var. 35 X e kadar zoom kalitesi de mükemmel.

Henüz optik sabitleme ayarıyla falan oynamadım. Acemisiyim kameranın. Dün gece sahurda batmak üzere olan ay ı çektim. Sabah ezanları okunuyordu. Dışarıdan ezanın sesini ve zoomlayarak ayın görüntüsünü o kadar kaliteli kaydetti ki daha iyisi var mıdır diye düşünüyorum açıkçası.

• Ben de bu makinayı alacaktım ancak Vatanda 900-1000 civarı bir fiyatı vardı. TM700'ü yurtdışından 1300 TL'ye getirme imkanım oldu. Ben de bu fırsatı kaçırmadım TM700 aldım. Umarım TM700 topiklerinde yazıldığı gibi güzel bir makinadır.
  • sadece güzel makinamı mükemmel kardeş mükemmel.
  • TM700 bugün kargoya verilmiş. Bekliyorum bakalım kaç günde gelecek. İnşallah sorunsuz birşekilde hallolur. Nette biraz araştırma yaptım. Harbiden iyi bir makinaya benziyor bu TM700.
  • arkadaşlar yaklaşık 10 gündür makinayı inceliyorum tek kelime ile mükemmel.Gerek ses kaydı gerekse görüntü.Yanlız düşük ışıklı ortamlarda ve gece yetersiz ışıklı çekimlerde hafif bir kumlanma(noise) var ama rahatsız etmeyecek düzeyde ve 3000 liralık kameralarda bile mevcut olan bir durum bu.Ha ben bunu da istemiyorum diyorsanız üzerindeki ışığını açıyorsunuz hiçbir sorun kalmıyor.
    Şimdi yukarda yazan bazı arkadaşların sorularına cevap vereyim.
    Bir kere kesinlikle class 10 ve sandisk yada toshibanın yüksek hızlı kartlarını kullanın.Kullanma klavuzunda minimum class4 yada class 6 desede özellikle uzun süreli çekimlerde kart makinanın kayıt hızına yetişemiyor ve tıpkı dvd lerdeki sonlandırma problemlerine benzer hatalar veriyor.Yani kart yazmış görünüyor ama bölük pörçük ve kesik kayıtlar oluşuyor tabii Pc ye takıncada uygun şekilde kayıt sonlandırılmadığından videoyu okumuyor yukardaki bir arkadaşın sorununun çözümü class10 kart.Aslında Full hd kamera alanların istisnasız bu tarz bir kart almaları şart class4 yada 6 falan hikaye.
    Bende büyük ekran fakat daha yakın yıllarda üretilmiş bir Arçelik tüplü tv var.Menüsünden 4/3 yada 16/9 yayın formatı seçebiliyorsunuz bu Tv ye bile bağladığımda 16/9 da inanılmaz bir görüntü alıyorum ama birkaç yıldan daha eski bir crt tv niz varsa elbette görüntü kötü olur ama evinde yeni nesil tüplü tv olup da çoluğunun çocuğunun görüntülerini full hd çekip ilerisi için saklamak istiyenler Lcd tv satın alma masrafına girmeden gönül rahatlığıyla bu kamerayı alabilirler.yUKARDA BİR ARKADAŞIN SORUNU DA SANIRIM BU TARZDI.
    Ben panasonic in, üzerinde OIS,Mega OIS gibi titreşim önleme sistemi olan başka foto mak. ve video kameralarını kullanmıştım ki bu sistemler o ürünlerde bile mükemmel çalışıp dünyanın en iyileri olarak gösteriliyordu bu sd60 la gelen Power OIS ise tek kelimeyle Muhteşem titreşim namına birşey yok hatta elinizi kasten hafif hafif sallasnız bile.Zaten kamerayı çok sallarsanız makina sizi uyarıyor kamera hareketi çok hızlı diye.
    ve size kolay kolay yabancı forumlarda bile bulamayacağınız bir tüyo vereyim arkadaşlar BİLDİĞİNİZ GİBİ SON ÇIKAN HEMEN BÜTÜN HD KAMERALARDA OLDUĞU GİBİ BU KAMERADA DA VİDEO ÇEKİMİ SIRASINDA AYNI ANDA FOTO ÇEKİM ÖZELLİĞİVAR.
    aNCAK PANASONİC İN FİRMA OLARAK KENDİSİNİN BİLE BELKİ FARKINDA OLMADIĞI BİR ŞEKİLDE BU MAKİNA İLE 60X ZOOM LA FOTO ÇEKEBİLİYORSUNUZ.EVET İNANILMAZ BİR ŞEY BU.ŞÖYLEKİ:
    MAKİNANIN RESİM MENÜSÜNDEN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ EN YÜKSEĞE ALIN.16/9 EN BOY ORANI TAVSİYEMDİR.GENEL MENÜDEN DİJİTAL ZOOMU DA 60 X E GETİRİN.
    DAHA SONRA MAKİNAYI ÜST TEKİ DÜĞMEDEN VİDEO KAYIT MODUNA ALIN FAKAT KAYIT FALAN BAŞLATMAYIN.
    BU ŞEKİLDE MAKİNA KAYIT FALAN YAPMAZKEN ZOOMU SONA YANİ 60X E DAYAYIN VE FOTO ÇEKİM DÜĞMESİNE BASARAK FOTONUZU ÇEKİN.İŞTE BU KADAR.
    BÖYLECE 35X ADVENCED ZOOM ARTI KALİTEYİ BOZMAYAN ŞEKİLDE 1,7 X DİJİTAL İLE TOPLAMDA 60 X LE HARİKA FOTOLAR ÇEKİN.
    PİYASADAKİ ÇOĞU MEGAZUM YADA SLR-LİKE MAKİNANIN OPTİK ZOOM UNUN 18-24X CİVARINDA OLDUĞUNU PANASONİC SD 60 IN YUKARDA SÖYLEDİĞİM ZOOM PERFORMANSINA ANCAK KALİTE Yİ DÜŞÜRECEK ŞEKİLDE 3-4X DİJİTAL ZOOM KATKISIYLA ULAŞABİLDİĞİNİ UNUTMAYIN.
    kISACASI BU MAKİNAYI ALANLAR SÜPER BİR VİDEO KAMERANIN YANISIRA TELESKOP GİBİ BİRDE FOTO MAKİNASI ALMIŞ OLUYORLAR ÜSTELİK VİDEO ÇEKİMDE KULLANILAN HEMEN HER TÜR MANUEL AYAR FOTO DA DA İŞLEVSEL.

• 2 aydır bu kametayı incelemekteyim. ancak bir türlü kararımı netleştiremedim. Sebebini şöle açıklayım. izlediğim görüntülerde özellikle hızlı hareketli olanlardan kayma oluyor. bu kameradanmı kaynaklı yoksa internetten izlediğimiz görüntülermi öle...
  • bende bu kamerayı almayı düşünüyorum fiyatı uygun

yalnız birşey merak ediyorum hd kameraların hepsinde zoom az sanırım ? sd kayıt yapanlarda 78 opitik zoom bile var ama hd lerde nedense 15 25 gibi zoom
  • optik zoom arttıkça dijital zoom kadar olmasada kalitede bozulma olur.Şöyleki mesafe artıp siz zoomladıkça araya giren hava katmanları ve tabiiki bu hava içerisindeki nem subuharıı görüntüde ister istemez bozulmar yapar.Bir de zoom ladıkça objektifin açısı daralıp içeri sensöre giden ışık azalır buda görüntülerin karanlık hale gelmesine neden olur.
    Kısaca sd çözünürlükte 60-70x zoomlu modellerin bu zoom performansından ancak yaz günleri öğle vakti gibi ışığın bol olduğu zamanlarda yararlanabilirsiniz.Diğer mevsimler ve günün diğer saatlerinde çekimleriniz berbat derecede kötü olur.
    neden bu kamerlara böyle zoom koyuyolar derseniz hd kameralara nazaran sd kameraların üretm maaliyetleri oldukça azaldı yani sd kamera satmak üreticiler için çok karlı. Ama bu kameraları satabilmek içinde hd kaeralara alternatif bazı özellikler koymaları lazımki satabilsinler işte o yüzden.

• Başlığı yeni gördüm şuan vatanda 879 tl world kart ile ,yukarıda bir arkadaş akşam çekiminden bahsetmiş ,abime sony hdr 105cx kamera aldık buda hd kamera gündüz çekimleri çok başarılı ama evi içi florasan çekimleri çok süper değil buda demekki normal bişeymiş acaba bilgili arkadaşlar hangisini tercih eder sony hdr cx 105 mi panasonic sd60 mı
  • Pek bir iyi secim olmaz sizin icin bu model..HS 60 modeli her yonden bu konudaki cihaz dan daha otesi...gece cekimi de zoom olarakda..cift microfonlu stereo ses zaten on numara..

http://www.youtube.com/watch?v=Ro9B1pRnsSg
  • Valla param var olursa en iyisi olsun diyorsaniz...napin edin bu cihaz a sahip olun..bir kac camera fiyati ama.. amasi var yok boyle bi camera..

PANASONIC-HDC HS 700 EFK
  • Bu kamerayı kullanan yetkil arkadaşlar , kafama takılan bir soru var...

Bu kamerayı tam almaya karar verdiğim anda,

Markette satış yapan arkadaşlardan biri bana Sanyo Xacti VPC-SH1 modelini önerdi , bu makinanın gerçek HD çekim yaptığını ?

Sony ve panasonic gibi markaların alt modellerinin ( panasonic sd 60 veya Sony 155e gibi ) interpolasyon yardımıyla hd görüntü elde ettiğini gerçek Hd olmadığını söyledi ? Bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımıcı olabilirmi bu bilgi ne kadar doğru yada? Görüntğ kalitesinde fark nedir?

Şimdiden çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flykiller -- 3 Ekim 2010; 0:36:44 >
  • Yukari verdigim modeller panasonic icin soluyorum gercek HD cekim yapiyor...sony bu urunler ile kiyaslanamaz dahi..ozellikle son verdigim urun modeli muhtesem.
  • sayın flykiller

Size söyleyen satış görevlisi arkadaş doğru söylemiş
    forumda başka başlıklarda da yazıp arkadaşları uyardım bir kez daha söylüyorum özellikle sony nin ve canon un 1500-1800 tl civarındaki ürünleri gerçek full hd çekim yapmaz inanmayanlar üreticilerin sitesine girsin baksın türkiye siteleride olur yabancı larıda ingilizce bilmeyede gerek yok sensörün effective pixel(efektif piksel)i kaç ona bakın1920*1080:2073600 yani 2,1 megapixel.
    orda yazan rakamlara bakın daha düşük olduğunu göreceksiniz.Full değilde hd çekim yapıp interpolasyonla full hd yapmış gibi gösterirler çakmadır full hd leri yani.
    Ama sanyo nun modellerine bakın foto çekiminde 8-10-14 mp gibi video çekinde ise 6-8-10 gibi kat kat yüksek efektif çözünürlükler göreceksiniz yani full hd çözünürlük olan 2,1 den çok daha fazla. Sanyo gerçek anlamda hem foto makinası hemde gerçek anlamda video kamera olan tek markadır. hani dual camera dedikleri.Üretim adedi bakımından da dünyanın en büyük kamera üreticisidir.
    Bazı markaların önceleri Türkiye pazarını küçük görüp piyasaya girmemeleri yada önceki yıllarda kötü niyetli ve para kazanma hırsıyla dolu Türk ortak ve distribütörlerle çalışarak markalarının toplumda yanlış tanınması o markaların kötü olduğu anlamına gelmez.
    Bakın dünya devi ve sony'nin dünyadaki en büyük rakibi hatta pek çok sektörde sony i geçmiş Panasonic bile Türkiyede fazla tanınıp iyi yere gelemedi.
    Daha önceki distibütörü Tekofaks sadece faks ve ufak tefek ofis makinalarını getirip satıyordu hemde çok yüksek fiyatlara nihayet panasonic bunu görerek bu firma ile anlaşmasını feshetti ve ürünlerini ülkemizde pazarlamak için doğrudan kendisi şirket kurdu ve netice hemen farketti fiyatlarda birkaç yıl öncesine göre büyük ucuzluk var.
    En büyük örneği panasonic hdc-sd 60.Bu kamera mid-range yani ortasınıf taki ürünü sayılıyor pananın dikkat giriş değil.Sony ve canon un gerçek full hd çekim yapmayan çakma fullhd giriş seviyesi kameraları bile 1500-1600 e satılırken çok daha üstün özelliklere daha büyük bir sensöre ve düşük ışık performansına sahip bu model 850-1100 arasına satılıyor yani %30-40 daha ucuza.
    gerçek full hd çekim arıyorsanız fiyat da önemli ise Sanyoyu tavsiye ederim yada biraz daha bütçenizi zorlayıp pananın bu modelini.Ama ben marka fanatiğiyim sony canon falan isterim diyorsanız 2000 lira ve üstü modellerini alacaksınız daha alt modellerini alırsanız çakma full hd ile pişman olursunuz.(yukarda bi arkadaş yazmış abime sony aldık çekimleri gündüz iyi ama akşam floresan ışıkta pek iyi değil diye tıpkı onun gibi.
    Bir şey daha full hd işine giriyorsanız HDMI kablo class 10 ve üstü bi kart şart.Class 4 yada 6 hikaye arkadaşlar fark özellikle uzun çekimlerde belli oluyor tam performans için bunlar şart.

• http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/Camcorders/1MOS+HD+Camcorders/HDC-SD60/Specification/3297265/index.html?trackInfo=true

Bakın resmi web sitesinde HDC-SD60'ın özellikler bölümünde "Effective Pixels=2.11" diyor, yani gerçek FULLHD çekim yapıyor.
    Bir de aynı sayfada özellikler bölümünde Interpolasyonlu Piksel sayısı belirtilmiş o da şu: "Total Pixels=3.32 megapixels" Bu da fotoğraf boyutunu arttırmak için Interpolasyon uygulanmış, dediğiniz gibi çakma piksel sayısı.
    Ama Efektif Piksel 2.11 yani FULLHD için fazlasıyla yeterli bir miktar, bence satıcı arkadaş yanlış biliyor = )

Ekleme: Sony 155e'nin resmi web sayfasını bulamadım, bulursam onu da yazacağım. Bu tür bilgilere resmi sayfalarına girerek öğrenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amiralhack -- 3 Ekim 2010; 11:21:31 >

• Sayın Doroşenko;

Öncelikle ve özellikle bu kadar detaylı ve güzel cevabınız için çok teşekkür ederim...
    Yazınızdan anladığım kadarıyla orta sınıf(1.000-1500 TL aralığındakiler) olarak piyasada bilinen markaların hemen hemen hepsi interpolasyonla Hd görüntü elde ediyorlar.

Ben açıkçası illa Full Hd olsun konusunda ısrarlı değilim ama aynı fiyata Full Hd bir kamera alıyorsamda neden almayayım diyede düşünmüyor değildim. Bir tek dediğiniz gibi sanyonun Türkiye Yaygınlığı ve bilinirliliği beni korkutuyordu. hoş bu ülkde bozulan bir şeyi tamir ettirmek yerine yenisini alan bir toplum olduğumuza göre, sanırım ben panasonicten vazgeçip yazınıza istinaden sanyo ya dönüyorum. Aralarında 100 200 YTL oynuyor.

Ama foruma tekrar göz attığımda sizdede panasonic SD60 mevcut belki aldığınızda böyle bir alternatif yoktu şimdi olsa siz hangisini alırdınız?

İlgi ve alakanıza teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: flykiller

Sayın Doroşenko;

Öncelikle ve özellikle bu kadar detaylı ve güzel cevabınız için çok teşekkür ederim...
    Yazınızdan anladığım kadarıyla orta sınıf(1.000-1500 TL aralığındakiler) olarak piyasada bilinen markaların hemen hemen hepsi interpolasyonla Hd görüntü elde ediyorlar.

Ben açıkçası illa Full Hd olsun konusunda ısrarlı değilim ama aynı fiyata Full Hd bir kamera alıyorsamda neden almayayım diyede düşünmüyor değildim. Bir tek dediğiniz gibi sanyonun Türkiye Yaygınlığı ve bilinirliliği beni korkutuyordu. hoş bu ülkde bozulan bir şeyi tamir ettirmek yerine yenisini alan bir toplum olduğumuza göre, sanırım ben panasonicten vazgeçip yazınıza istinaden sanyo ya dönüyorum. Aralarında 100 200 YTL oynuyor.

Ama foruma tekrar göz attığımda sizdede panasonic SD60 mevcut belki aldığınızda böyle bir alternatif yoktu şimdi olsa siz hangisini alırdınız?

İlgi ve alakanıza teşekkürler

SD60 i almayniz HS60 i bulmaya calisiniz aralarinda cok fiyat farki yok sadece HS60 modeli gercek full HD ve 120 GB hard disc li..HS60 in yurt disi fiyati su an en ucuz 520 euro civarinda sizin bahsettiginiz SD60 ise 310 euro civari aradaki farki ve kaliteyi siz anlayin artik...

• sn flykiller
    elimden sanyonun 3 kamerası geçti sonuncusunu düşürüp tamiri zor şekilde kırınca özelliklerin fazla olması (tabi bu özelliklerin doğrudan çekimkalitesi ile alakası yok) birde panasonic in fiyatındaki indirimle sd 60 aldım.pananında eski modellerinden kullanmıştım.
    Şu an gene makina almak zorunda kalsam Sanyo alırım çünkü fiyat performans dengesi süper marka fanatikliğim yoktur giydiğim kottan bindiğim arabaya kadar.
    Sanyonun tek eleştirilebilecek yanı titreşim önleyicisi biraz zayıf pananın ki daha iyi.Ama Sanyo nun avantajları sayılamayacak kadar çok.
    Bu arada ben den bir önce yazan arkadaş sanırım karıştırıyor sh 60 ın tek farkı harddisk.Panasonic.net ten yani global sitesinden bakabilirsiniz.Bu arada kesinlikle harddiskli kamera tavsiye etmem son kullandığım panasonic sd20 standart çözünürlüklü kameram tripodu aşağı yukarı hafif sertçe oynattığımda bozuldu düşünün düşme çarpma vurma falan yok diyorum ya tripoda vidalı iken oldu.Çok hassas oluyorlar sormak istediğiniz her türlü soruyu PM den de sorabilirsiniz.

• http://panasonic.net/avc/camcorder/hd/hs60_tm60_sd60/specifications.html

HS 60 ile SD 60'ın kayıt ortamı dışında bir farkı yok.

Gerçek HD olayına gelince, 60 serisi Panasonic'ler 1080i kayıt yaparlar, bu yüzden Full HD 1080p değiller, ama interpolasyon yapmazlar. 1920*1080'de çekerler.

700 serisi ise 1080p'de çeker.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.