Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emre The Sorcerer

http://panasonic.net/avc/camcorder/hd/hs60_tm60_sd60/specifications.html

HS 60 ile SD 60'ın kayıt ortamı dışında bir farkı yok.

Gerçek HD olayına gelince, 60 serisi Panasonic'ler 1080i kayıt yaparlar, bu yüzden Full HD 1080p değiller, ama interpolasyon yapmazlar. 1920*1080'de çekerler.

700 serisi ise 1080p'de çeker.

Arkadasim farkindaysan yukarida 700 serisi ile ilgili aciklamayi zaten yapmistim! ikincisi SD HS serileri ayni sekilde cekim yapmazlar yaniliyorsun sadece ortam olayi degil odaklama ve numerik cekim olarakda incele istersen aynimi degilmi diye?

• quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

sn flykiller
    elimden sanyonun 3 kamerası geçti sonuncusunu düşürüp tamiri zor şekilde kırınca özelliklerin fazla olması (tabi bu özelliklerin doğrudan çekimkalitesi ile alakası yok) birde panasonic in fiyatındaki indirimle sd 60 aldım.pananında eski modellerinden kullanmıştım.
    Şu an gene makina almak zorunda kalsam Sanyo alırım çünkü fiyat performans dengesi süper marka fanatikliğim yoktur giydiğim kottan bindiğim arabaya kadar.
    Sanyonun tek eleştirilebilecek yanı titreşim önleyicisi biraz zayıf pananın ki daha iyi.Ama Sanyo nun avantajları sayılamayacak kadar çok.
    Bu arada ben den bir önce yazan arkadaş sanırım karıştırıyor sh 60 ın tek farkı harddisk.Panasonic.net ten yani global sitesinden bakabilirsiniz.Bu arada kesinlikle harddiskli kamera tavsiye etmem son kullandığım panasonic sd20 standart çözünürlüklü kameram tripodu aşağı yukarı hafif sertçe oynattığımda bozuldu düşünün düşme çarpma vurma falan yok diyorum ya tripoda vidalı iken oldu.Çok hassas oluyorlar sormak istediğiniz her türlü soruyu PM den de sorabilirsiniz.

Arkadasim sen cektigin film i yada her neyse onu surekli hard disc demi birakiyorsun? Benim multiplayerim var cektigim videolarimi orada stokluyorum yada DVD basiyorum...napsin adam 32 lik memory card ilemi cekim yapsin? Hani seninkide tuhaf bi mantik dogrusu..ona bakarsan memory card da dogru kaldirilmadigi zaman kendi kendini bozuyor dimi?

• arkadaşlar bunda 16gb hafıza içinde var mı yani kart takmadan kendi hafızası var mı? fotolarda built in 16GB yazıyorda.... birde kullananlar memnun mu durum nedir...
  • biggest niko
    sen her çektiğin filmi sözgelimi 10 dakkalık bir video çek tin gün içinde diyelim hemen dvd ye mi basıyorsun dvd ye basman için bile 4 gb civarı olana kadar video çekmen lazım(standart çözünürlükte bu oldukça uzun bir süre)
    herkes senin gibi multiplayer almak zorundamı ?artistik yapar gibi bide benim multiplayer im var diye cümle kurmuşsun.
    Harddiskli kameranın mantığı tatil vesaire gibi evden dışarıda geçirilen uzun zamanlarda videoları çekip diskte biriktirerek tatil dönüşü yada imkan olduğunda dvd yapmak yada başka saklama ortamlarına aktarmak değilmidir.
    Öyle değilse harddiskin mantığı yok demektir 3-5 gb video çek hemen kameradan aktar ne gerek var ozaman harddeiskli kameraya. 8-16 gb lik bir kart alır dolunca direk kart okuyucudan pc ye atar insan harddskli kameralara sd kartlı dan çok daha fazla para vermenin mantığı ne . o takdirde.
    Tabiki harddiskli kamera alırsan çektiğin videoları uzun bir süre diskinde bekletip dolması yaklaştığında yedekleyeceksin ama üreticilerin yaptığı gibi dandiirik ve bozulmaya çok müsait bu kameralar anlattığım örnekteki gibi.O yüzden sn flykiller a tavsiye etmedim kimseye de etmem sizin mantığınızla yapılacaksa çek hoooooop dvd ye o iş insanı bıktırır masrafıda cabası.
    Yine söylüyorum kimseye tavsiye etmem.Üreticilerin sık sık arıza çıkarsın bizde yedek parça satalım hatta veri kurtarma danda para kazanalım amacıyla video kamera işinde disk devri geçmesine rağmen üretmeye devam ettikleri para tuzaklarıdır bunlar.

• aynı kameranın dediğiniz gibi 16 gb dahili bellekli ,belleksiz ve harddiskli olmak üzerre farklı tipleri var fark hemen hemen sadece bu kayıt ortamları.
    Bende dahili belleksiz olan tipi var gayet memnunum zaten bu kamera giriş seviyesi değil orta sınıf olarak üretilmiş ve satılmakta olan bir ürün.
    Malzeme kalitesi süper boyutları süper hafifliği süper çekim kalitesi süper alalı epey zaman geçmesine rağmen menüsünde dolaştıkça karşılaştığım ve yeni keşfettiğim bir çok özellik gerçekten süper titreşim önleyici sistemi konusun da panasonic dünya lideri ardından steadyshot ile Sony geliyor yani titreşim önleyiciside süper.
    Tek eleştirilebilecek yönü çok ama çok loş ışıkta çekimde kumlanma (noise) oluyr ama dediğim gibi son derece loş ortamda bu durumda da hemen üzerindeki video ışığını açıyorsunuz(birçok kamerada yoktur) sorun büyük oranda ortadan kalkıyor ki bu durum zaten çok daha pahalı kameralar içinde mevcut olan bir sorun.

• Arkadaşlar bütün yorumları okuduktan sonra SD60'ı dün Vatan Bilgisayardan aldım. Sadece 32 GB'lık Class 10 hafıza kartı bulamadım, üstelik internette bile sadece TEAM adlı bir markanın mevcut gözüküyor. Tavsiyelerde Sandisk veya Toshiba var ama bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
  • lapis lazuli hayırlı olsun
    Team hafıza kartı ve taşınabilir bellek üretiminde önde gelen büyük firmalardan biridir ve tayvan firmasıdır çin değil.Kesinlikle tavsiye ederim.Ancak 32 gblik kartlar markası ne olursa olsun şu an için gereğinden ve değerinden fazla pahalı.8 gb lik bir kart rahatlıkla işinizi görecektir.Çünkü makina en yüksek kalitede 1 saat çekim yapıyor buda 8 gb lik karta sığıyor bu 1 saatlik çekimin sonunda bataryada biteceğinden eğer yedek bataryanız yoksa zaten çekime devam edemeyecek ve pili şarja koyacak ve yaklaşık 2 saat dolmasını bekleyeceksiniz bu arada kartı da pc ye atıp boşaltabilirsiniz yani kısacası pratikte 32 gb lik bir kart alsanız bile bataya ömrü 1 saat olduğundan bu süreye eş video çekebileceksiniz bunun içinde 8 gb yeterli ha yeterli gelmez desniz bile ikinci bir 8 gb lik kart alırsınız genede bu iki kart 16 yada 32 gb lik den daha ucuza gelir ve biri bozulsa bile diğerini kullanmaya devam edersiniz yada acil durumlarda bu fazlalık kartı başka makinalara takabilir yada flaş bellek olarak kullanabilirsiniz öteki türlü düşünsenize 32 gb lik kartınızın bozulduğunu yada zarar gördüğünü 100 küsür milyonunuz çöpe gidecektir o nedenle ben fiyatları makul düzeylere inene kadar 16 yada 32 gb lik kartları bu makina için gereksiz görüyorum tabii eğer yedek piliniz yoksa.

• arkadaşlar bu modeli almak istiyorum ama çekim modunun farklı olması ve edit problemlerinden bahsedilmiş...
    doroşenko özellikle sizden tavsiye bekliyorum...okulda kullanılacağı için sadece ben değil başkalarıda kullanacak...bu nedenle format çevirimi çok problem oluyor mu...
  • öncelikle herhangi bir makinayı kötülemek yada övmek adına yazmıyorum baştan söyleyeyim tarafsız biçimde düşündüklerimi yazayım:
    piyasada adı sanı duyulmamış çin markaları dışında büyük sadece 6 video kamera üretici firma var bunlar canon.panasonic ,sony ,jvc,sanyo ve samsung.bunlardan samsung başka ürünleri ile meşhur olsada video kamerada çok şikayet alan ve bir iki model dışında kalite seviyesi pek yüksek olmayan bir marka.
    Jvc ise kalite olarak güzel ürünler üretsede ülkemizde pek tanınmayan ve servis,hatta distribütör sıkıntısı yaşayan bir firma vestel ile yaptıkları anlaşmadan sonra yavaş yavaş toplanmaya başladılar ama istenilen düzeyde değil.Aksesuar ve yedek parçada sıkıntılar var.
    Canon ve sony en çok satılan ve aksesuar, servis yedek parça anlamında en rahat firmalar ama bunlarında ürün ve aksesuar fiyatları aşırı yüksek,her nekadar servisleri bol ve her yerde var isede çok şikayet alan servisler bunlar hem pahalılar hemde garanti kapsamında değişmesi gereken parçaları yada tamirleri müşteri ve kullanım hatası diyerek ücret karşılığında yapıp suçu müşteriye atıyorlar birde çok tutulan marka olmalarından yararlanarak müşteriye karşı ükela tavırlarıda olabiliyor.Ayrıca bu iki firmanın ülkemizi ve Türkiye pazarını ,müşterilerini küçümseyip keriz hesabına alarak zaman zaman başka ülkelerde tepki görmüş,iade edilmiş üretim hatalı ve özürlü malları sanki normal ürünlermiş gibi yüksek fiyattan ve çaktırmadan ülkemizde satışa soktukları oluyor bu konuda sabıkalılar şikayet sitelerinde ve nette gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz bende bizzat yaşadım zaten.Ayrıca bu iki firmanın bir başka bence sabıkası ve suçuda 1500-2000 liraya kadar sattıkları ve Full hd(1080p) dedikleri kameraların gerçekte normal hd (720p) çekim yapıp bunu interpolasyonla çakma olarak full hd ye çevirmesidir.Ama bu kameralarıda sanki gerçek hd imiş gibi rakiplerinin gerçek hd çeken kameraları ile aynı hatta daha yüksek fiyatlara satmalarıdır.Bu firmaların özellikle yurtdışı sitelerinden teknik özellikler kısmında effective pixel(etkili.gerçek piksel) kısmına bakarak görebilirsiniz.
    Sanyo ise küresel olarak üretim adetlerinde dünyada en çok kamera üreten firması ve bu alanda bir çok ilkleri gerçekleştiren bir firma.Ürünleri genel olarak yüksek kaliteye sahip ve fiyat olarak da çok ucuz.Ürünleri piyasada DUal Camera denen hem gerçek anlamda foto makinesi hem gerçek anlam da video kamera olan tek firma,Kameralarında kullanılan sensörlerde rakiplerinden daha büyüktür.Hemen tüm elektronik aletlerde tanınıp okunan mp4 formatının patent haklarına sahip bu yüzden kameralarında çektikleriniz convert yapmaya falan gerek kalmadan izleyebilir fazla yer kaplamadığından da saklam ve arşiv yapmada sorunla karşılaşmazsınız.

Panasonic ise küresel olarak Sony nin en büyük rakibi ve pek çok konuda onu geride bırakmış bir firma.Örneiğin tıpkı sony gibi fotoğraf makinası alanına şurda 10-15 yıl gibi yakın bir zamanda girmiş olmasına (canon,nikon zaten bu piyasada yaklaşık 100 yıllık firmalar ama onları bile sıkıştırıyo) karşın ALman Leica ile yaptığı işbirliği kalite ve müşteri memnuniyeti anlayışı ve fiyat politikası ile foto sektöründe aynı zamanda girmiş olmalarına karşın sony i geride bırakmış özeliikle tz ve fz serisi ile bazı segmentlerde lider konuma gelmiştir. Satış ve fiyat politikası ile önümüzdeki 5 yılda bu alanda Canon u geride bırakıp dünya lideri olmayı planlamaktalar satış rakamları da bu hedefe yavaş da olsa ilerlediklerini gösteriyor.
    Ülkemizde ise son yıllarda tanınmaya başladı ama hakettiği yere gelememesinde distibütörleri Tekofax firmasının sadece fax başta olmak üzere ofis makinelerini Türkiye ye getirmesi ve yüksek fiyatlar neden oldu.Nitekim Türkiye pazarında ki hareketlliliği gören Panasonic bu firma ile anlaşmasını fesh ederek doğrudan kendisi şirket kurdu ve bu durum fiyatlara hemen yansıdı.( en büyük örneği konumuz olan sd 60 gerçek full hd çekim yapan 35x zooma sahip piyasadaki en iyi titreşim önleme sistemine ve video ışığı vb gibi kıvır zıvır bir sürü özelliğe sahip bu ürün rakiplerinin çakma FUll hd çeken ürünlerinden %30 ucuza satılıyor.)
    Şimdi ürünün Sony ,Jvc ve canon da da kullanılan AVCHD formatı gerek okumada ve gerek işleme de sıkıntılar yaratıyor bu doğrudur.Piyasada yagın olarak kulanılan ücretli yada ücretsiz çoğu program tarafından desteklenmediğinden ve ürünle birlikte gelen yazılımların kapasitesi sınırlı olduğundan işemek,düzenlemek ve saklamak zor.
    İş tüketici ye ve onun durumuna kalmış örneğin ben çektiklerimi hiç bir işleme tabi tutmadan doğrudan 1.5 TB lik harici diskime atıyorıum şu ana kadar yaptığım çekimler ve hafıza durumu bana 2 sene kadar yeteceğini gösterdi.Böyle bir disk in fiyatı 250 civarında.
    Siz kamu için (okul da) kullanacaksınız bu tip ürünler ve çevre birimlerini ve cd,disk gibi sarf malzemelrini almak bunun için devletten kaynak istemek yada velilerden para toplamanın sıkıntılarını bildiğimden eğer kullanım yer ve amaçlarınızla uyuşuyorsa başka markalara yönelebilirsiniz.yardımcı olmaya hazırım .

• cevaplarınız için gerçekten çok teşekkür ederim gayet bilgilendirici...
    Aslında ben almışken okul salonundaki az ışıkta ve hareket halinde daha az titreşim nedeniyle bu modele karar vermiştim(sanyo da kararsız kaldım) ama bilirsiniz işte teknolojiyle pek arası olmayanlar ''hemen görüntüyü aç'', ''şu ikisini birleştirelim'' veya ''okulun web sitesine koyalım formatı şu hale getirin hemen'' diyeceği için daha sonra işin başıma patlamasını istemiyorum yani olay sadece depolamada değil...
    mesela bununla çektiğimiz göüntüleri Splash lite gibi oynatıcılarda rahatlıkla oynatamaz mıyız? Dönüştürmek veya edit için programlar yok mu?
    tekrar çok teşekkürler...
  • splash lite kullanmadığımdan bişey diyemem bu iş için kullanacağınız programlarla ilgili olarak bir topic mevcut oradan daha geniş bilgi alabilirsiniz mkv ve mts uzantılı dosyalar la ilgili olanlara özellikle bakın.ama düşününkü windows media player,gom player gibi oynatıcılar bile oynatamıyor.Ha ilerde bu format yaygınlaşınca sorun olmaz ama tabii zaman var daha.
  • Şu linkten bazı bilgileri edinebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_40099527/tm.htm
  • doroşenko cevaplar için çok teşekkürler...

arkadaşlar sonunda HS60 almaya karar verdim...acaba bu modeli şu anda bulabileceğim en uygun yer neresi...ben 1190 buldum yurtdışından getirilmiş...
  • Sevgili Doroşenko, öncelikle uzun zamanlar ayırıp bizleri aydınlattığın için çok çok teşekkürler. Tavsiyen doğrultusunda hepsiburada.com'dan 2 adet TOSHIBA 8GB SDHC CLASS 10 HIGH SPEED PROF+BLI hafıza kartı aldım. Fiyatı 45 TL, dediğin gibi bozulsa bile çok zoruna gitmez; 32'lik kartın fiyatı 169 TL gibiydi.
    Aslına bakarsan kamerayı kendime almadım, işyerimde çalışan yaşlı bir amca Hacca gideceğini ve en iyi kamerayı almak istediğini söyledi, teknolojiden de hiç anlamaz. Beni mahcup etmeyecek bir cihaz olduğuna karar verdim. Evinde full hd lcd tv'si var ( onu da ben almıştım , Hac'dan döndükten sonra görüntüleri işleyip tv'sinde görmesini sağlamakta artık boynumun borcu. Yardım ve ilgin için tekrar teşekkür ederim. Muhabbetle...
  • Sn.Lapis Lazuli
    Rica ederim her zaman her konuda elimden geldiğince yardıma hazırım.
  • merhaba arkadaşlar ben panasonic sd 60 ı aldım...best buy dan 750 tl ye...ama bilgisayara hdmı cıkışına bağlayamadım...acaba pc de hdmı çıkışını kullanamıyormuyuzz...bilgi verirseniz çok sevinirimm....
  • bilgisayarındaki HDMI portu giriş mi çıkşmı bazı pc lerde görüntüyü full hd özellikli monitore aktarmak için koyuyorlar bu portu kamera falan bağlamak için değil yani görüntüyü almak için değil vermek için dışarı bundan emin olmanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 985emre

merhaba arkadaşlar ben panasonic sd 60 ı aldım...best buy dan 750 tl ye...ama bilgisayara hdmı cıkışına bağlayamadım...acaba pc de hdmı çıkışını kullanamıyormuyuzz...bilgi verirseniz çok sevinirimm....

güzel fiyatmış, hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

kameranız gayet iyi. 1080p olmaması çok önemli değil. ev gibi az ışıklı ortamlarda tüm kameraların performansı birbirine yakındır. sırf bunun için başka kameralara fark verilmez. çekimlerinizi mümkün olduğu kadar günışığında yapın.

Katılıyorum
  • teşekkürler saolunn.....hdmı çıkışı için fazla bir bilgim yokk..ama palazmaya bağlandığında,plazma monitor olarak kullanılıyor.....ayrıca çıkış için arkadaşlarımdan biraz bilgi aldım...kabloyu geriye verdikten sonra tabi...bilgisayardan ayar yapılıyormuş..tuşları söylemişti..tabi kabloyu iade ettiğim için detaylı dinlemedim..ayrıca bilgisayarımın modeli de Dv5 HP PAVİLİON....ama kamera yani SD 60 süper...ilginize de çok teşekkürler...DOROŞENKO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 985emre -- 25 Ekim 2010; 23:42:22 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.