Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1080p ince bi detaydır ben kafaya takarım mesela. interlacedda Hızlı hareketlerde mesela el sallarken çizgi çizgi olur tabi bu kaliteli kameralarda daha düşük seviyede bi problemdir. progressivlerde görüntü kar kare gelir ve daha kaliteli görüntüler ortaya çıkar.
  • panasonıc 1080/i çekim yapıyor diyorsunuz ve interpolirizesi yüksek makina deniyor ama vimeoda viddeolara baktım panasonic HD çekimi harika netlik canlılık ve keskınlık çok güzel ayrıca zoomdada pek netlık kaybolmuyor.sanyoda (örnek fh1 ) 1080/p gerçek HD çekim yapıyor ama neden videoları panasonic gibi net canlı değil bunun sevebi ne olabilir lensten mi kaynaklanıyor ? panasonic çakma HD ile bile harika görüntülü kamera yapmış demekki gerçek HD çeken kamerasının netlığinden tadına doyum olmaz yanlış mıyım ? artı bir örnek daha mini HD kameralar çıktı özellikle kodakzi8 çok kaliteli videoları var herkesin dilinde onlarda ufak kamera var tabiki çok beklenti olmamalı ama neden bu kadar net görüntülü video çekiyorlar onlardada interpolirisazyonu yüksektir o zaman bu şekilde yapmalarının bir nedeni olmalı

benim sorum maden bu makina gerçek HD çekim yapmıyor nasıl oluyorda bu kadar kaliteli video çekiyor ?

• akıncı kardeş
    topic i iyi okumamışsın sd60 gerçek full hd çekim yapar interpolarizesi demişsiniz?????? ne demek se bu interpolasyonu kastediyorsanız interpolasyon la video çekmiyor sensör çözünürlüğü gerçek Full HD dir.
    Sony ve Canon un 1700-1800 tl den aşağı satılan kameraları gerçek full hd çekmez interpolasyonla çeker markaları karıştırıyorsunuz.
    İnternetteki görüntülerde Sanyonun çok daha mükemmel çektiği videolarda var ama internete yüklerken bunlar çeşitli işlemlerden geçirilip kalite ve boyutu düşürülüyor bu edit işlemlerinde kullanılan programlarda kalite kalite mesela foto için kullanılan bir photoshop ile başka program karşılaştırılabilirmi sanmam anca 1 yada iki tane yakın kalitede program anca çıkar. BU nedenle uygulanan bu edit işlemleri nedeniyle aynı kameranın farklı insanlar tarafından çekilen görüntüleri bile farklı olabiliyor.

• SD60 GERÇEK FULL HD'dir. 1080i çekim yapan bir makinadır. Görüntü algılayıcı sensörü 1/4 inch büyüklüğündedir.

Doroşenko kardeş, yukarıda flykiller arkadaşın bir sorusuna yanıt verirken, bir satıcının ona "Sony ve panasonic gibi markaların alt modellerinin ( panasonic sd 60 veya Sony 155e gibi ) interpolasyon yardımıyla hd görüntü elde ettiğini gerçek Hd olmadığını söyledi ?" sorusuna yanıt olarak satıcı doğru söylemiş demişsin. Ben Pana'yı kastetmediğini anladım ama bilmeyen arkadaşlar onu da kastettiğini sanmış olabilir.

Konuyu açalı baya olmuş, merak edenler için yazıyorum, hala zevkle, sorunsuz ve memnun bir şekilde kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSanitarium -- 30 Ekim 2010; 20:52:34 >
  • sd 60 bana göre çok iyi bir makina..ben alalı 1 hafta oldu..iç mekan olsun,dış mekan olsun, çekimleri çok güzel.
  • 1000 - 1500 Lira arasında alınabilcek en iyi makine Panasonic SD60 şuan fiyatı 970 TL civarında
    emin olun bu kameranın inanılmaz bir çekim kalitesi var.
    netliği + keskinliği . focuslaması gayet güzel + özellikleri itibarı ile çok hızlı bir kamera
    kendim bu kamerayı kullandığım için kesinlikle tavsiye edebilirim..

kamerayı alır almaz ilk gün yaptığım 35xi zoom testlerden birisi

http://www.youtube.com/watch?v=Mf9nDnWh9lA

ve kayıtlarımdan bir kesit

http://www.youtube.com/watch?v=xcGlIpyFWaU

• Sn.Skynet 06

Evet ,hem kameranın zoom performansını,ses kayıt ve görüntü kalitesini ,odaklama hızını merak eden insanlar hem de elinde aşağı yukarı aynı özelliklerde başka marka makina olan insanlar için kıyaslama olanağı sağlamış oldunuz insanlar özellikle ilk video da başlangıçta helikopterin uzaklığını gözönünde bulundurup o mesafedeki ses ile3 helikopter zoomlandığında sağlanan yakınlaşmayı ve üstelik yakınlaştığında ses te de sağlanan zoom olayının farkına dikkat etsinler.
    Ayrıca video ları nasıl bu şekilde yüklediniz açıklarsanız bizde çekimlerimizi koyabiliriz.Paylaşım için teşekkürler.
  • 1 GB 'dan fazla olan videolarımı youtubeye yüklemek için corel video stüdio x3 kullanıyorum ''mb değerlerini biraz aşağı çekmek için''

yalnız burada verdiğim ilk test çekim videolarım 1 gb civarına yakın ve çektiğim gibi direk siteye yükledim
    genelde internet upload hızım iyi derecede olduğu için prog kullanmaya gerek duymadan çektiğim videoları direk siteye yüklüyorum
    açıkcası çektiğim çoğu ham videolarıma bir işlem yapmayı pek sevmiyorum :)
  • SkYNeT-06

makinadan memmundun neden sattın tek nedeni cmos sensörlü olması mı ?

işte satış ilanı linki : http://forum.donanimhaber.com/m_42025890/tm.htm

RC modelcilik yapıyosun belirtmişsin peki kamera uçan cismi mi netlemiyor cmos sensörü neden olmuyor sattıktan sonra Panasonic HDC-SD9 almışsın ondan memmun muusn peki
  • evet, makineden günlük kullanımda çok memnundum.

yalnız, bu makineyi asıl almamdaki niyetim havadan HD kayıtlar yapmak içindi.

ama cmos sensörlü bütün kameraların havadan görüntüleme çalışmalarımızda sorun çıkartığını ve bizleri çok uğraştıracağını sonradan öğrendim
    sadece SD60 'a has bir durum değil bu. en iyi 3moss olan Panasonic TM700 veya HDR-CX550 bile işime hiç yaramıyor açıkcası

mecbur yerine ccd sensörlü kamera kullanmaya başladık. tabiki artık elimde 2 kamera olunca SD60 'ı geri satmak zorunda kaldım.

çünkü kullandığımız model hava araçlarımızda özellikle helikopterler çok titreşim üretmektedir ve bu titreşim direk kameraya nüfuz ettiği için ortaya böyle sorunlu bir çekim çıkıyor ve aşırı titreşim fazla bertaraf edilmediği için cmos kameralar bu tür çekimleri dalgalanma olarak bize sunuyor... buna jelly sorunu diyoruz.

her iki sensör arasındaki farkı aşağıdaki iki videodan anlayabilirsiniz

cmos kamera

ccd kamera

ebaydan Panasonic HDC-SD9 satın almaya niyetlendim fakat ikinci el temizini bulmak çok zor.
    gerçi bir satıcıdan temiz buldum ve satın aldım.
    ama satıcı 45 gün boyunca bana kamerayı yollayamayınca paypala disput açıp
    şikayet ettim ve paramı geri aldım. satıcı Türkiye'ye gönderi sorunu yaşıyormuş vs vss.

temiz bir Panasonic HDC-SD9 bulup alamadım bulduklarımda çok pahalıydı.
    bundan vazgeçerek yerine Fuji AV100 aldım ve 720P video ile yetinmek zorundayım artık
    her alanda kullanımda çokda güzel iş görüyor

ikinci video FUJİ AV100'e aittir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 1 Kasım 2010; 19:32:37 >

• sd60 ile ilgili örnek videolar görüntü kalitesi açısından gerçekten çok hoş duruyor. Fakat özellikle kameranın hareket ettirildiği (sağa-sola gibi) sahnelerde bir kesiklik dikkatimi çekti. Sanki arada bir kaç frame görüntü eksikmiş gibi. Bunun sebebi okuduğum önceki mesajlarda geçen hafıza kartının hız yetersizliği olabilir mi? Yoksa sd60 ile bu tip görüntülerde ancak bu kadar mı oluyor? Belki de youtube'a yüklerken ham görüntü belli bir dönüştürme işleminden geçtiyse ondan da olabilir tabii...

İkinci sorum ise arada Sanyo kameralar tavsiye edilmiş. Sanyo ama piyasada bir kaç modeli bulunabiliyor. Panasonic sd60'ın muadili sayılabilecek model hangisidir?
  • sd60 ı bende kullanıyorum sağ yada sola çevrilirken meydana gelen kesiklik dediğiniz gibi hafıza kartından yada edit işlemlerinden olabilir ben de böyle bir sorun olmuyor.Sanyo da bu kameraya muadil olabilecek modeller FH1,FH1A ve son çıkan SH1 modelleridir.Sanyo globalden inceleyebilir ve vimeo da örnek videolarını izleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

sd60 ı bende kullanıyorum sağ yada sola çevrilirken meydana gelen kesiklik dediğiniz gibi hafıza kartından yada edit işlemlerinden olabilir ben de böyle bir sorun olmuyor.Sanyo da bu kameraya muadil olabilecek modeller FH1,FH1A ve son çıkan SH1 modelleridir.Sanyo globalden inceleyebilir ve vimeo da örnek videolarını izleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Şöyle kısaca biraz araştırdım. Ben Sanyo'ların fiyatının Panasonic'e göre daha uygun olacağını düşünmüştüm. Fakat fh1 dahi Pana'dan daha pahalı. 1000 TL'nın üzerinde gözüküyor.
  • gg de yarı fiyatına bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

gg de yarı fiyatına bulabilirsiniz.

Evet hakıkaten yarı fiyatına varmış. Yalnız karar verebilmek için bir kaç detay bilgiye daha ihtiyacım var. sh1 ile çekilmiş bazı videolara baktım youtube'da. Görüntü netliği durağan veya yavaş sahnelerde güzel. Hareketli sahnelerde özellikle de kameranın döndüğü sahnelerde flulaşma netliğin kaybolması gibi durumlar gözüme çarptı. Bir de zoom yapıldığında eldeki titremeler nedeniyle görüntüde büyük oynamalar oluyordu. Bu cihazda Panasonic'teki gibi sanırım O.I.S deniyordu, titreme önleme özelliği yok mu?
  • @HiGHWAYMOUSE

bende kaçgündür videolara bakıyorum panasonic sd60 sanyo gh1 ve sanyo fh1 inceliyorum gh1 ucuz ama fh1 dede saniyede 240 fps 600 fps çekim özelliği var 600 fps kullanılmaz görüntü çok bozuk ama 240 fps idare eder bu özelliği işime yarayacak gibi ama sırf bunun içinde görüntü kalitesinden ödün vermek istemiyorum.

panasonicte zoom harika zoomdaki netlikte harika ama sanyo zoomda o kadar başarılı değil izlediğim videolara bakarak sölüyorum.artı dediğin gibi sanyoda sabit tutunca görüntü güzel ama kamerayı oynatınca netlik bozuluyor valla ustad bende ne alıcağıma karar veremedim habiere araştırmaktan

acaba burdaki arkadaşlar hangisini önerir paansonic sd60 mı ? sanyo fh1 mi yada gh1 mi ?
  • Ben de bir kaç gündür araştırıyorum. İlk olarak tam model ismi aklımda kalmadı Panasonic'in sonu 700 ile biten 1080p çekim yapabilen kamerası dikkatimi çekti. Okuduğum incelemeler, testler vs. tam istediğim gibi bir kamera olduğunu söylüyordu. Ta ki fiyatını öğrenene kadar.

Neyse ondan vazgeçtim. Karşıma sd60 modeli çıktı. Benim açımdan 1080p olması çok önemli değildi. 1080i de gayet yeterliydi. Fakat sd60'ın fiyatı da biraz bütçemi sıkıntıya sokacak cinstendi. Gittigidiyor gibi sitelerde Sanyo'da olduğu gibi bol satıcı yok. Maalesef sd60 satan kişi sayısı neredeyse hiç yok. Dolayısıyla spot sayesinde daha ucuza alma şansım da olmayacak gibi.

Bu sırada Elektroword'ün Beylikdüzü mağazası açılışı ile yaptığı kampanyada sattığı s50 modeli (hd değil) ni gördüm. Örnek videolarını inceledim. Görüntü öyle diğer modeller gibi güzel değil. Ama O.I.S gibi özellikleri barındırıyor. Zoom oranı da oldukça yüksek. Sanırım 72 zoom vardı. Fiyatının da kampanya ile 299 TL.olduğunu görünce aklımı çeldi doğrusu. En azından geçiş süresini daha az masrafla atlatabilirim diye düşünüyorum.

Sanyo'ya gelince gördüğüm örnek videolar beni yanıltmıyorsa zoom sırasında atlamalı bir görüntü sunuyor. Sanki otur görüntüye bakarak tüm zoom kademelerini say; öyle bir şey. Panasoniclerde ucuz s50 modeli dahil akıcı bir yakınlaştırma gördüm.

Tabi yanlış anlaşılmasın. Bu yazdıklarım youtube gibi sitelerde gördüğüm örnek videolara göredir. Yüklerken, dönüştürürken videolarda değişim olduysa bilemiyeceğim. Kamera hareketleri sırasında (pan-scan) oluşan flulaşma ise benim en çok takıldığım noktalardan biri oluyor. Özellikle büyük lcd tv'de seyrederken rahatsız edici oluyor.

• bence sd kamera alma bu devirde, ama 300TL de gerçekten güzel fiyatmış. acaba dedim bak şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.C.G

bence sd kamera alma bu devirde, ama 300TL de gerçekten güzel fiyatmış. acaba dedim bak şimdi

Fiyat işte 3 misli fark edince "acaba..." dedirtiyor adama. Bir de acaba iki gün sonra sıkılırmıyım korkusu var. Aslında ben almazdım ama çocuğumuz olma durumu var. Bu heves ondan...Beş-on yıl sonra "Baba, bizi de amma kötü kamera ile çekmişsin. Çok bulanık görüntüler..." vs. demelerinden korkuyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: B.C.G

bence sd kamera alma bu devirde, ama 300TL de gerçekten güzel fiyatmış. acaba dedim bak şimdi

Fiyat işte 3 misli fark edince "acaba..." dedirtiyor adama. Bir de acaba iki gün sonra sıkılırmıyım korkusu var. Aslında ben almazdım ama çocuğumuz olma durumu var. Bu heves ondan...Beş-on yıl sonra "Baba, bizi de amma kötü kamera ile çekmişsin. Çok bulanık görüntüler..." vs. demelerinden korkuyorum...

önceden kasetli kameralar vardı sonra dvd yazan kameralar çıktı şimdide HD kameralar var bence hd almaya çalış çocuk sonra demesin baba bi hd kamera alamadın mı beni kötü çekmişin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinci_41 -- 4 Kasım 2010; 21:13:25 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.