Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    video kamera başlığındayız foto değil başlıkları karıştırdın sanırım makro ne demek ?

haaaa çok istiyoırsan koyarız orası ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

mavic kardeş
    video kamera başlığındayız foto değil başlıkları karıştırdın sanırım makro ne demek ?

haaaa çok istiyoırsan koyarız orası ayrı.

bi örnek istedim başlık karıştırma ile alakası ne?? Resim çekme özelliği yokmuş gibi davrandınız sanki..
  • arkadaşlar bende bikaç gündür sd 60 la çekimler yapmaktayım. bi kaç sorum olacak siz çekim yaparken hangi ayarları kullanıyırsunuz mesela gece evde fçekim yapılacak ayar nedir? veya dışarda ? burda biraz ayar paylaşımı yaparsak çok güzel olur. makinayı aldım videoları vlc ile oynatırsam horizontal çizgiler oluşuyor ama pananın verdiği cd deki prog ile oynatınca bunlar aza iniyor ama ara ara takılıyorz ki bunu yüklerken program " tamam işlemci hızın yeterli ama ekran kartın bu görünütüleri oynatırken sorun çıkatrabşilir "demişti. gerçi şimdilik full hd tv olmadığı için evimde sorun yok formatı düşürüp depoluyorum. neyse herkese ii çekimler.
  • Sn savelor
    Formatı düşürüp depoluyorsanız neden Full hd kamera aldınız bu konuyu hem bu başlıkta hemde diğer başlıklarda yazdım gerekli ekipman yoksa yada kısa sürede alamayacaksınız Full hd dünyasına adım atmayın çok masraflıdır diye çünkü siz ekipman tedarik eden kadar geçen sürede yeni sistemler formatlar çıkıyor elinizdfeki demode oluyor işte şimdiden ^boyutlu tvler ,kameralar çıktı yaygınlaşmaya başladı bile yurtdışında hatta ^d nin bile markalara göre formatları oluştu.
    Neyse almışsınız bir kere gerçi 200-250 lira civarına çok kaliteli çekim yapan Standart çözünürlük kameralar vardı onlardanda alabilirdiniz.

Öncelikle makinayı tanıyana kadar IA modunda çekim yapın.
    Bulunduğunuz ortamdaki ışık şartlarına göre IA/ manuel düğmesine basıp manuele alarak makinayı öce WB ayarını yapmalısınız oradaki hazır ayarların(tungsten ışık,floresan ışık gibi) yanı sıra yanıp sönen kare biçimli manuel WB ayar düğmeside var şu şekilde kullanırsınız:Bulunduğunuz ortamda büyük beyaz bir nesneye dönüp zoom layın daha sonra yanıp sönen işarete basarak Wb ayarını yapın.Perdeler olabilir mesela beyazsa.Daha sonrada iris yazan simge ye tıklayıp bulunbduğunuz ortama göre açıp kapatırsınız koyulaşıp açıklaşır duruma göre ayarlarsınız yine 9-12-15 gibi Db ayarı vardır onuda bulunduğunuz ortama göre ayarlarsınız.Bunlar çok basit ayarlar bir iki deneme ile hemen öğrenirsiniz.Hatta manuel modda iken menüye girip oradan kayıt ve ayarlara tıklayıp keskinlik,parlaklık gibi ayarları bulunduğunuz ortam ışığına göre yapabilirsiniz hatta mikrofonun hassasiyetini bile ayarlayabilirsiniz.Orada mikrofon ayarında iken sağa sola oynatıp derin veya yavaş nefes alıp vererek mikrofon hassasiyetinide istediğiniz gibi ayarlarsınız yaptığınız ayara göre en ufak nefes alıp vermenizde ekrandaki eskiden müzik setlerindeki ekolayzır ışıkları gibi hareket eden ışıklar var onlara göre ayarlarsınız böylece bu ayarla çocuk parkı gibi gürültülü bir ortam da meslea çocuğunuzu çekerken mik.hassasiyet ayarı ile arkaplandandaki diğer çocukların gürültüsünü kaydetmeyerek yada çok zayıf kaydederek sadece sizin çocuğunuzun seslerinin kaydını sağlayabilirsiniz yada bir toplantıda konuşmacının .
    dediğim gibi bulunduğunuz ortam şartlarına göre siz ayarlarla oynayarak bir iki gün içinde bunları kullanmayı öğrenebilirsiniz.

• Arkadaşlar bi kaç gündür kamera arayışı içindeydim. yine bi kaç gün önce bu topiği gördüm ve sizlere imrenerek tamamını bi kaç kere okudum. bu topic sayesinde sd çekim yapan yapan sony sx34e' yi almaktan vazgeçtim ki hepsiburadada 360 liraya geliyordu maliyeti. yani çok uygundu.

Dün ise 21.30 civarında vatana uğradım. tesadüfi 30.yıl dolayısıyla bir günlüğüne %25 indirim yapmışlar sd60ın fiyatı 824 e geliyordu worldkarta 5 taksitli olarak. Fakat ne yazıkki mağazanın kapanmasına 30 dakka kalmışken aniden karar veremedim ve almadan çıktım. Buna ordaki elemanın canonun hfr 106 veya 16 modelini tavsiye etmesi de etken oldu. canonun 1tb iomega mediplayer +çanta+4 gb kart hediyesi olması ve elemanında canon daha iyi vs. demesi benim de canonun bu modelini hiç araştırmamış olmam her ikisini de almadan çıkmam sonucunu doğurdu.

Şu an indirimli fiyatı 989 görünce içimde nasıl bir burukluk oluştu anlatamam. Neyse tekrar uygun bir fiyat yakalamaya çalışıcam.

Evet arkadaşlar son olarak size danışayım sd60 mı hfr106 mı daha iyidir. aradaki fark uçurum değilse canon hediyeleri için tercih edilebilirmi.

• Kardeş öncelikle Canon daha iyi dir diyen satış temsilcisi halt etmiş.Bu forumda ben de dahil bir çok arkadaş (tabii kazandıkları tecrübe nedeniyle) Zincir mağazalardaki(teknosa.vatan vs. vs.) satış temsilcilerinin prim usulü çalıştıklarını hatta kendi mağaza yetkililerinden habersiz çeşitli firmalardan gizli prim aldıklarını söylüyoruz.Örneğin ben diyelim sony nin Türkiye şubesinde bir yetkiliyim gidiyorum Teknosa mağazasına kamera bölümündeki satış temsilcilerine diyorumki arkadaşlar bu modelden her sattığınıza satış fiyatı üzerinden %5 size.Tabii mağaza müdürünün bile haberi yok yada sonuçta yapılan satıştan mağazada kazanacağından ses çıkarmıyor.Yani işleyiş böyle.

Yada böyle prim yada gizli primler olmasa bile bir ürün elde çokça kalmışsa stokları eritmek için mağaza yönetimi diyorki stokta fazla olan ürünlerin satışı için bastırın müşteriye ne yapın edin o ürüne yönlendirin .Yani mağazalarda en son tavsiyesine uyulacak kişiler satış temsilcileridir.

Gelelim Canon a söz konusu ürün Canon un sazan avlamak için( pazarlama biliminde kullanılan bir bilimsel içerikli terimdir yanlış anlamayın) çıkardığı en ucuz HD ürünüdür.Malzeme kalitesini İnetrnet sitelerindeki fotolarla bile karşılaştırsanız Panasonic sd 60 tan ne kadar kalitesiz olduğunu görürsünüz.Ayrıca 1/5,5 inch gibi küçük bir sensörü var üstelik efektif sensör çözünürlüğü 1,56 megapiksel.Yani gerçek Full HD çekim yapmıyor %25 civarında interpolasyon uygulayıp çakma olarak Full HD çekim yapıyor.(gerçek Full hd için en az 2,1 mp olması lazım)

Diğer bir nokta ekran çözünürlüğü Hem Full HD çekim yapıyor diyeceksiniz hem de çekim sırasında çok önemli olan kameranın ekranının çözünürlüğü (çünkü alt modellerde vizör olmadığından ekran önem kazanıyor) 112.000 piksel gibi birkaç sene önceki modeller ayarında olacak.Panada bu 230.000 piksel 2 kattan daha fazla düşünün.
    Üstelik benim caf caf özellikler dediğim gösteriş amaçlı özelliklerde de Pana kat kat önde.Bir kere ekran dokunmatik ( adi çin telefonları gibi dokunupta işlm yapmayan lardan değil hassasiyeti çok iyi) bir çok şeyi ister ekrana dokunarak ister düğmelere basarak istersenizde zoom kolu aracılığıyla yapıyorsunuz.Olduk ça detaylı manuel ayar yapma imkanınız var yada acemi iseniz oldukça iyi sonuç veren IA gibi tam otomatik modu var.

Hem Panasonic de daha geniş açılı lens var (panada 35mm canonda 40mm ) manzara ve bir gurup insan gibi bina yada şehir görüntüsü gib alanlarda çok farkeder.
    Bir diğer önemli fark da Optik zoom Pana da 25x iken Canon da 20x.Üstelik panada 25x ten kalitede çok fazla kayıp olmadan 35x gelişmiş optik zoom a çıkılabiliyor.

Yukarda saydıklarım çok ciddi farklar sadece gerçek Full HD çekim yapmaması bile Canon u elemek için yeter.Üstelik PAna ile aynı fiyata satılıyor.Fiyat avantajıda yok.Verilen hediyelerden sadece disk dişe dokunur bir hediye çanta ve kartın değeri ise30-40 lirayı geçmez.Bence hediyeleri ile biraz fiyatı indirimli gibi olsada Canon un bu modeli tercih edilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

Kardeş öncelikle Canon daha iyi dir diyen satış temsilcisi halt etmiş.Bu forumda ben de dahil bir çok arkadaş (tabii kazandıkları tecrübe nedeniyle) Zincir mağazalardaki(teknosa.vatan vs. vs.) satış temsilcilerinin prim usulü çalıştıklarını hatta kendi mağaza yetkililerinden habersiz çeşitli firmalardan gizli prim aldıklarını söylüyoruz.Örneğin ben diyelim sony nin Türkiye şubesinde bir yetkiliyim gidiyorum Teknosa mağazasına kamera bölümündeki satış temsilcilerine diyorumki arkadaşlar bu modelden her sattığınıza satış fiyatı üzerinden %5 size.Tabii mağaza müdürünün bile haberi yok yada sonuçta yapılan satıştan mağazada kazanacağından ses çıkarmıyor.Yani işleyiş böyle.

Yada böyle prim yada gizli primler olmasa bile bir ürün elde çokça kalmışsa stokları eritmek için mağaza yönetimi diyorki stokta fazla olan ürünlerin satışı için bastırın müşteriye ne yapın edin o ürüne yönlendirin .Yani mağazalarda en son tavsiyesine uyulacak kişiler satış temsilcileridir.

Gelelim Canon a söz konusu ürün Canon un sazan avlamak için( pazarlama biliminde kullanılan bir bilimsel içerikli terimdir yanlış anlamayın) çıkardığı en ucuz HD ürünüdür.Malzeme kalitesini İnetrnet sitelerindeki fotolarla bile karşılaştırsanız Panasonic sd 60 tan ne kadar kalitesiz olduğunu görürsünüz.Ayrıca 1/5,5 inch gibi küçük bir sensörü var üstelik efektif sensör çözünürlüğü 1,56 megapiksel.Yani gerçek Full HD çekim yapmıyor %25 civarında interpolasyon uygulayıp çakma olarak Full HD çekim yapıyor.(gerçek Full hd için en az 2,1 mp olması lazım)

Diğer bir nokta ekran çözünürlüğü Hem Full HD çekim yapıyor diyeceksiniz hem de çekim sırasında çok önemli olan kameranın ekranının çözünürlüğü (çünkü alt modellerde vizör olmadığından ekran önem kazanıyor) 112.000 piksel gibi birkaç sene önceki modeller ayarında olacak.Panada bu 230.000 piksel 2 kattan daha fazla düşünün.
    Üstelik benim caf caf özellikler dediğim gösteriş amaçlı özelliklerde de Pana kat kat önde.Bir kere ekran dokunmatik ( adi çin telefonları gibi dokunupta işlm yapmayan lardan değil hassasiyeti çok iyi) bir çok şeyi ister ekrana dokunarak ister düğmelere basarak istersenizde zoom kolu aracılığıyla yapıyorsunuz.Olduk ça detaylı manuel ayar yapma imkanınız var yada acemi iseniz oldukça iyi sonuç veren IA gibi tam otomatik modu var.

Hem Panasonic de daha geniş açılı lens var (panada 35mm canonda 40mm ) manzara ve bir gurup insan gibi bina yada şehir görüntüsü gib alanlarda çok farkeder.
    Bir diğer önemli fark da Optik zoom Pana da 25x iken Canon da 20x.Üstelik panada 25x ten kalitede çok fazla kayıp olmadan 35x gelişmiş optik zoom a çıkılabiliyor.

Yukarda saydıklarım çok ciddi farklar sadece gerçek Full HD çekim yapmaması bile Canon u elemek için yeter.Üstelik PAna ile aynı fiyata satılıyor.Fiyat avantajıda yok.Verilen hediyelerden sadece disk dişe dokunur bir hediye çanta ve kartın değeri ise30-40 lirayı geçmez.Bence hediyeleri ile biraz fiyatı indirimli gibi olsada Canon un bu modeli tercih edilmez.

Teşekür ederim doroşenko. Zaten dün akşam senin yazdıkların aklıma gelmişti. 1000-1500 liralık canoınlar gerçek hd değil vs. yazdığın aklıma geldi. Model bilmediğim için tam emin olamamıştım.

O zaman artık panasonicte uygun fiyat taksit seçeneklerini bekliyeceğiz demekki

• Bence 100 yada 150 lira inecek diye beklemeyin.Çünkü önümüzdeki ay 2011 yılına giriyoruz dolayısıyla firmalar son modellerinin duyurularını yapacaklar.Yeni modeller yeni özellikler kafanızı karıştıracak.Yeni modeller tabi daha yüksek fiyatlardan satılacak bu seferde türkiye ye gelmesini bekleyecek yada yurtdışından kaça gelir falan derdine düşeceksiniz.

Aslında bende böyle biriyim ama imkan varsa gözü kapatıp harekete geçmek gerekir mesela şu anda ben tam böyle bir durumdayım D-slr alma aşaamasındayım ama bir türlü karar veremiyorum.Tabii kameradan biraz da farklı bir durum çünkü ekipman vs. alacaksınız uzun vadeli bir yatırım.
  • fakat doroşenko dün 824ten almayıp bu gün 989 dan almak adama koyar. açıkçası yeni bir kampanya (yılbaşı vs.) bekliyorum. veya 2-3 ay daha bekliyip yeni modelleri beklicem. yeni modeller çıkınca eskilerin fiyatı düşecektir bir nebze
  • Darty'de bugün %20 indirim varmış. İnternet mağazalarında stokta yok gözüküyordu. Şansımı deneyeyim dedim ve yenibosna mağazasına gittim. Varmış ellerinde 3 tane. 791 TL'ya geldi; 5 taksit. Diğer Pana kameralarda 4 GB kart hediye yazdığını görünce ben de istedim. Verdiler sağolsunlar. Yanına bir de çanta aldım. Yaklaşık 807 TL'ya bitmiş oldu. Normal satış fiyatları sadece kamera 989'du.

İlgilenenlere duyurulur...

Bu arada kart sınıf 4 olarak geçiyor. Umarım hız olarak yeterli olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Aralık 2010; 16:01:51 >
  • sony hdr cx 105 e göre nasıldır bu bahsettiğimiz panasonic
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Darty'de bugün %20 indirim varmış. İnternet mağazalarında stokta yok gözüküyordu. Şansımı deneyeyim dedim ve yenibosna mağazasına gittim. Varmış ellerinde 3 tane. 791 TL'ya geldi; 5 taksit. Diğer Pana kameralarda 4 GB kart hediye yazdığını görünce ben de istedim. Verdiler sağolsunlar. Yanına bir de çanta aldım. Yaklaşık 807 TL'ya bitmiş oldu. Normal satış fiyatları sadece kamera 989'du.

İlgilenenlere duyurulur...

Bu arada kart sınıf 4 olarak geçiyor. Umarım hız olarak yeterli olur...

Hayırlı olsun dostum
    Biraz daha uzasaydı benim televizyon alma muhabbetime dönecekti

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Hayırlı olsun dostum

Sağolasın dostum.. Makineyi dün akşam ev ortamında denedim. Hoşuma gitti. Gece ev ışığındaki çekimleri beklediğimden daha iyi. Yalnız benim eski notebook ile onun çektiği videoları oynatmakta zorlanıyorum. Bir de kameranın kendi ekranında mükemmel gözüken görüntüler notebook ekranında çok soluk. Biraz uğraşıp edip usb belleğe aldım. Oradan da ps3'e. Ps3 zerinden tv'de daha iyi gözüktü.

Zoom kapasitesi baya iyi. 35 zoom ile yaklaşık 100 m. ötedeki komşunun tv'sinde seyrettiği kanalın logosunu okuyabildim. Röntgenci gibi olduk ama n'aparsın bizimki teknoloji aşkı.

Amatör çekimlerde sıkça rastladığımız yürürken koşarken yapılan çekimlerde görüntünün mide bulandırıcı olması durumu bu cihazda nerdeyse yok. O.I.S çok iyi çalışıyor.

Gündüz çekimi henüz yapamadım. İyi olacağını tahmin ediyorum.

Fiyatı piyasa ortalamasının altında oldu. Buna rağmen işler yönünden sıkıntılı bir ortam olduğundan hala içimde "almasamıydım..." diye bir huzursuzluk var.

• abimdeki sony hd kameranın video larını eski p4 bilgisayarımla izlerken dalgalanmalar oluyordu ,şimdiki sistemde ise yavaşlama dalgalanma falan yok bilmem sanırım pc nin gücü ile alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

abimdeki sony hd kameranın video larını eski p4 bilgisayarımla izlerken dalgalanmalar oluyordu ,şimdiki sistemde ise yavaşlama dalgalanma falan yok bilmem sanırım pc nin gücü ile alakalı

Evet dostum tamamen pc'nin gücü ile alakalı. Benim notebook centrino 1,8 işlemcili, 700 küsur ram, 128 mb ekran kartlı 5-6 senelik bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Hayırlı olsun dostum

Sağolasın dostum.. Makineyi dün akşam ev ortamında denedim. Hoşuma gitti. Gece ev ışığındaki çekimleri beklediğimden daha iyi. Yalnız benim eski notebook ile onun çektiği videoları oynatmakta zorlanıyorum. Bir de kameranın kendi ekranında mükemmel gözüken görüntüler notebook ekranında çok soluk. Biraz uğraşıp edip usb belleğe aldım. Oradan da ps3'e. Ps3 zerinden tv'de daha iyi gözüktü.

Zoom kapasitesi baya iyi. 35 zoom ile yaklaşık 100 m. ötedeki komşunun tv'sinde seyrettiği kanalın logosunu okuyabildim. Röntgenci gibi olduk ama n'aparsın bizimki teknoloji aşkı.

Amatör çekimlerde sıkça rastladığımız yürürken koşarken yapılan çekimlerde görüntünün mide bulandırıcı olması durumu bu cihazda nerdeyse yok. O.I.S çok iyi çalışıyor.

Gündüz çekimi henüz yapamadım. İyi olacağını tahmin ediyorum.

Fiyatı piyasa ortalamasının altında oldu. Buna rağmen işler yönünden sıkıntılı bir ortam olduğundan hala içimde "almasamıydım..." diye bir huzursuzluk var.

Tekrar hayırlı olsun abi , alınan cihazın insanın içine sinmesi gibisi yok ,
    Senin gözün çok hassasdır , arkadaşlar için referans olabilir

• hayırlı olsun kardeş darısı bizim başımıza. güzel fiyata almışsın Buralarda İstanbul kadar alternatif mağaza yok. media market açılalı 1 sene falan oldu san ırım. teknosa vatan ve media market var mağaza olarak

Şarj süresi ne kadar gidiyor. yani kesintisiz kaç dakika çekim yapabiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldier. -- 5 Aralık 2010; 18:55:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

hayırlı olsun kardeş darısı bizim başımıza. güzel fiyata almışsın Buralarda İstanbul kadar alternatif mağaza yok. media market açılalı 1 sene falan oldu san ırım. teknosa vatan ve media market var mağaza olarak

Şarj süresi ne kadar gidiyor. yani kesintisiz kaç dakika çekim yapabiliyorsun

Teşekkürler dostum...

Dün akşam ilk şarjını yaptım. Bugün deneyemedim çalıştığımdan ötürü. Şimdi eve geldim. Yani kısacası o konuda henüz tecrübem yok. Kitapçığında birşeyler yazıyordu ama aklımda kalmamış; yanlış bilgi vermeyeyim.

Şimdi blu-ray'i mkv'ye çeviren bir program ile çektiğim bir kaç örnek videoyu 720p mkv olacak şekilde riplemeye çalışıyorum. Buradaki amacım: notebook'un oynatabileceği seviyeye çekmek ve depolamayı kolaylaştırmak...

Bu işler için kullanımı kolay mümkünse free programlar varsa tavsiyeler alabilirim.

• media markette epey kurcalamıştım bişiyi merak ettim. cihaz sadece 1080 p çekim yapıyordu ayarlarda. fakaft 3 farklı ayar vardı. bu ayarlar kaliteyi ve dolayısıyla boyutu etkiliyor değil mi. birde zahmet olmazsa bi ara kısa bir gece çekimi koyabilirmisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldier. -- 5 Aralık 2010; 22:03:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

media markette epey kurcalamıştım bişiyi merak ettim. cihaz sadece 1080 p çekim yapıyordu ayarlarda. fakaft 3 farklı ayar vardı. bu ayarlar kaliteyi ve dolayısıyla boyutu etkiliyor değil mi. birde zahmet olmazsa bi ara kısa bir gece çekimi koyabilirmisin.
    Cihaz 1080i çekim yapıyor. 1080p çekim yapanı tm700 diye geçen model. O baya pahalı...

Kılavuzda okuduğuma göre 4 tane kalitesine göre çekim modu var. Boyut oldukça fark ediyor. Dolayısıyla kalite de fark ediyordur. Biraz uğraştırdı ama kılavuzdan ilgili yerleri buraya aldım.

Panasonic HDC-SD60

Panasonic HDC-SD60

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.