Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • class 6 üzeri diyor ama siz class 10 alın toshiba güzel
    quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

hafıza kartına kayıt yapıyor sanırım bu cihaz hafıza kartının model farkı önemli oluyor mu ?
  • şimdilik alıcı değilim bakıcıyım araştırıyorum, peki bu hafıza kartı,hdd veya ne bileyim neye kayıt yaptığının bi önemi var mı ?kalite,hız,süre vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

şimdilik alıcı değilim bakıcıyım araştırıyorum, peki bu hafıza kartı,hdd veya ne bileyim neye kayıt yaptığının bi önemi var mı ?kalite,hız,süre vs.

HDD mekanik bir parça olduğundan sallantılara, darbelere daha tahammülsüz oluyor. İlla olur diye bir şey yok ama elinden cihazı düşürdüğünde ve belki kuvvetli bir sarsıntıda bile bozulma, bad sektör oluşumu gibi sorunlar yaşama ihtimali kartlılara nazaran daha çoktur.

Bir de tahmin ediyorum yine sürekli dönen bir parça olması batarya ömrünün de kartlılara nazaran daha kısa olmasına sebebiyet veriyordur.

Unutmuşum; ayrıca hdd'liler daha büyük ve ağır oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 28 Aralık 2010; 19:35:24 >

• arkadaşlar ben de sd 60 modelini almayı düşünüyorum.bi kaç sorum olacak:
    1.hafıza kartı kullanımı nasıl?yani örn.4gb bi dvd kapasitesi ne kadarlık video alıyo?
    2.pil ne kadar gidiyo? pili daha uzun giden bildiğiniz modeller var mı?
  • merhaba;
    arkadaşlar çekmiş olduğunuz videoları (ham hali ile) youtube yerine rapid hotfile tarzı siteye upload edermisiniz acaba?
    Çünkü upload sonraı 1080 olarak youtube üzerinden oynatılan videolar mp4 yani youtube sunucularında convert oluyodur illaki, buda gerçek kaliteyi görememize neden oluyor
    şimdiden teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup_b -- 3 Ocak 2011; 13:57:39 >
  • ben bu makineyi aldım vatandan 824 TL'ye.16 gb toshiba class 10 sdhc kart da aldım.
    Yanlız bir sorun var.Tek dosya oluşturmadı.1 saat aşkın kesintisiz kayıt yaptım.4 farklı mts dosyası oluşturdu. ilk üçü 4gb, dördüncüsü daha azdı galiba.
    4 gb sınırı mı var?tek dosyaya yazdırmak için ayar varmıdır.
    Bilen arkadaşlar yardımcı olsun lütfen....
  • quote:

Orijinalden alıntı: thiokol2

ben bu makineyi aldım vatandan 824 TL'ye.16 gb toshiba class 10 sdhc kart da aldım.
    Yanlız bir sorun var.Tek dosya oluşturmadı.1 saat aşkın kesintisiz kayıt yaptım.4 farklı mts dosyası oluşturdu. ilk üçü 4gb, dördüncüsü daha azdı galiba.

Bende de sanyo FH1 var.Az önce birkaç örnek görüntü attım rapid şeklinde.Panasonic in bu modeli ile sanyo arasında kararsız kalmıştım,sonunda sanyo aldım.O yüzden hala sd60 ile ilgili yorum ve örneklere bakıyorum.FH1 inceleme sayfasında örnek görüntüler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 1 Ocak 2011; 16:50:02 >
  • bende sd60 alalı 1 ay oluyor gündüz görüntü kalitesi çok güzel ama ışık yeterli olmadığında kumlanma gibi tam net olmayan görüntüler veryor ama o.i.s. mükemmel çalışıyor bence şimdilik memnunum ama hafıza kartına ihtiyacım var sadece4 lük tosh var oda hemen doluyor.
  • yok mu 4gb dosya limiti hakkında biligisi olan?

quote:

ben bu makineyi aldım vatandan 824 TL'ye.16 gb toshiba class 10 sdhc kart da aldım.
  • vallahi bende sadece 4lük hafıza kartı olduğu için bilemicem makinayıda kurcaladım ama öle bi ayar çıkmadı belkide sonradan birleştirebilirsin movimakerda falan basit bi işlemdir.
    quote:

yok mu 4gb dosya limiti hakkında biligisi olan?

quote:

• movemaker sd 60 ile çekilen formatı tanımıyor.

filmlerinizi birleştirme veya farklı işlemlerde formata çevirmek istiyorsanız

corel stüdio pro x 2 veya x3 kullanın
    prog move maker gibi kullanımı çok basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

Gece çekimi beklediğimden güzelmiş. videoları convert için kendi programı mı var. yoksa harici bir program mı kulanıyorsun. Birde video assist diye bi özelik varmış tm 700 de. convert işlemini kameranın kendisi pcden dah akısa zamanda yapıyormuş. Bu makine de de varmı acaba

Bu akşam Video edit işleri nasıl oluyormuş diye bakınırken tm700 için bahsettiğin bu özelliğin olduğunu farkettim. Kamera ile gelen yazılım içinde "settings" ten convert işlemini kameranın kendisinin yapmasını tercih edebiliyorsun. Bu durumda kameranın pilinin çıkarılması ve elektrik bağlantısının yapılması gerekiyor.

Ve çekmiş olduğum kısa bir video ile deneme yaptım. Convert işlemini kameraya yaptırdığımda 1 dakika 30 sn. sürdü. Notebook'a yaptırdığımda yaklaşık 24 dakika sürdü. Müthiş bir fark.

Yalnız işin kötü yanı HD Writer yazılımı sadece mpeg2'ye convert ediyor. Ve maalesef 4:3 yapıyor. Tabii belki onun da ayarı vardır ama şimdilik gözüme çarpmadı. Eğer varsa süper olacak...

Bugün SKY arkadaşımızın bahsettiği Corel x2 yazılımını da indirdim. Belki ben acemi olduğumdan karışık geldi. Bir de notebook eski olduğundan çok kastı bilgisayarı. Yine de biraz daha alışmaya çalışacağım bakalım...

• Bugün yeni bir şey daha öğrendim: Kamerayı usb kablosu ile doğrudan ps3'e taktığımda, ps3 menüsünde usb cihaz olarak göründü ve kamera içindeki videoları oynatabildim.
  • peki bir full hd tv de 1080i olması nasıl farkediyor yani gözle görülür bir fark var mı?
  • öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum.
    Panasonic sd 60 ve Canon Legria HF-R18 Full HD 32 GB Video Kamera arasında karar veremedim.
    Panasonic için yapmış olduğunuz yorumlar fazlasıyla yeterli geldi aslında ama canonun bu modelininde dahili 32 gb belleğinin olması artı bi özellik gibi geldi. Ayrıca Youtube da her iki makinanında test videolarını izledim pek bi fark yok gibi. Canonda yeterince tatminkar kayıtlar yapmış.

Sizce Bu iki kamera arasında hangisini tercih etmeliyim. Canonun R-16 modelinin Full HD çekmediği söylenmiş. R-18 gerçek full HD midir acaba?

fiyatlarına bakacak olursak; Yaklaşık olarak
    Panasonic 950 TL civarı
    Canon 1200 TL civarı ve şu an için kampayası var 1TB multimedia player ve çanta hediye ediyor.

http://www.hizlial.com/foto-kamera/video-kameralar/canon-legria-hf-r18-full-hd-32-gb-video-kamera-canta_03.023.1207.0043.htm#tabs

sizce hangisini almalıyım? yardımcı olursanız sevinirim.

• youtube videoları kendine göre işliyor yani orjinal değiller ama yinede kıstastır ipucu verir. fazla fark yoksa sizin için uygun olan yani neye ihtiyacınız var onu belirlemek lazım karar sizin iyi geceler..
  • Sn. Chrone

Canon hf r-18 gerçek Full HD çekim yapmıyor o nedenle yanında verilen ürünlerin değerinide toplasanız genede 1200 lira etmez.Çantalar piyasada kalitesine göre 15 liradan 500 liraya kadar değişiyor.1 tb diskte 200-250 civarı yani bunları 300 den saysak bile 1200-300:900 lira.Gerçek full hd çeken panasonic 950 lira yani canon almak anlamsız.O kameranın edeceği fiyat 700 tl civarı bence siz panasonic istemiyor canon istiyorsanız bile başka modellerini düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

Sn. Chrone

Canon hf r-18 gerçek Full HD çekim yapmıyor o nedenle yanında verilen ürünlerin değerinide toplasanız genede 1200 lira etmez.Çantalar piyasada kalitesine göre 15 liradan 500 liraya kadar değişiyor.1 tb diskte 200-250 civarı yani bunları 300 den saysak bile 1200-300:900 lira.Gerçek full hd çeken panasonic 950 lira yani canon almak anlamsız.O kameranın edeceği fiyat 700 tl civarı bence siz panasonic istemiyor canon istiyorsanız bile başka modellerini düşünün.

teşekkür ederim hocam;

Panasonic te karar kıldım fiyat araştırmasına başladım en kısa zamanda alıcam.
    iyi geceler diliyorum
  • 29.12.2010 tarihinde Vatan bilgisayardan sd60 siyah almıştım (garantili,faturalı). 750 TL'ye satıyorum.Toshiba 16 gb class 10 kartımı da satıyorum 80 TL.

Satmamın sebebi yurt dışından nikon d90 dslr siparişi verdim.
    İstanbul.
  • ben de yeni bir sd 60 kullanıcısıyım, almadan önce özellikle sony ile çok fazla kıyasladım ve elde ettiğim tüm sonuölar panasonic ten yanaydı kamerayı aldıktan sonra da çok doğru bir sonuç aldım, özellikle sony nin cx115 modeli ile kıyaslamalar yaptım hemen hemen aynı özelliklere sahip oldukları için ancak, panasonic'in görüntğ kalitesi sony de fazlaca iyi geldi bana, ayrıca vatan da cx115 200 tl fazla bir fiyattaydı, bunun neden olduğunu anlayamadım, bırakın o farkı panasonişc ondan pahalı bile olsa seçimim yine sd60 olurdu...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.