Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkür ederim. haklısın ağız alışkanlığı 1080i yerine p olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

teşekkür ederim. haklısın ağız alışkanlığı 1080i yerine p olmuş

Önemli değil dostum. İnsanlık hali. Örnek gece çekimi için söz vermiyeyim ama bir ara eklemeye çalışırım. Gece çekimi derken ev ortamında gece ama odanın ışığı yanarken şeklinde mi yoksa geceleyin sokak bahçe vs. çekimi tarzında mı istiyorsun?
  • İlk defa youtube'a bir şey yükledim. Bakalım olmuş mu...

Yalnız, m2ts formatında 50 MB yer tuttuğundan tmpgenc programı ile hem çözünürlüğü hem boyutu düşürdüm. Yaklaşık 2,5 MB gibi oldukça küçük bir rakam oldu.

• youtube'a 50 mb'lik dosyayı upload etseydiniz daha iyi olurdu.
  • görüntü için teşekkürler. Gece sokak bahçe anlamında söylemiştim ama sorun değil bu da olur. upload ettiğin kitapçık sayfasının en altında isteğe bağlı 3580 mAH pil ile 1 saat 50 dakka kayıt yapıldığı yazmış. Esasında beni(daha doğrusu eşimi) düşündüren tek şey 50 dakikalık kayıt süresiydi. Umarım bu pilin tedariki kolaydır zira 50 dakika çok kısa olmasa da insanın ömründe bir kez denk gelir uzun bişiy çekmesi icap eder orda da bataryanın bitmesi hiç hoş olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVIC

youtube'a 50 mb'lik dosyayı upload etseydiniz daha iyi olurdu.

Onu da ederiz inşallah. Notebook eski olduğundan rip işi çok uzun sürüyor zaten. Fakat rip yapmışken bir de youtube'a da dün ilk defa kayıt olup video yüklediğimden aceleyle biraz, ufak olanını yükledim. Zamanla, makinaya da alıştıkça yeni videolar paylaşmaya çalışırım.

@soldier

Pil süresi gerçekten kısaymış. Yedek pile ihtiyaç olacakmış gibi gözüküyor. Ayrıca bu pilin yeniykenki durumu. Bir süre sonra daha da azalacaktır.
  • Bu da işlenmemiş ham hd dosyası. Hd gösterim için sağ alttan 1080p veya 720p'yi seçmeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 6 Aralık 2010; 9:24:56 >
  • Makineyle fazla uğraşacak vaktim yok ama ufak tefek denemeler yaptım bugün. Öğrendiğim bazı şeyleri paylaşayım:

-Beyaz dengesi ayarı çok önemli. Auto ayarlarında çektiğim görüntülerin renklerinde hep bir solukluk ve aslına göre renk farklılıkları vardı. Beyaz ayarı iyi yapılırsa daha doğru renkler elde edilebiliyor.

-Çektiğim videoları kameranın ekranında seyrederken hiç bir sorun gözükmezken pc'de izlemeye çalıştığımda farklı playerlar denememe rağmen aşırı derecede hareket esnasında çizgilenme gözüküyordu. PS3 ve western hd gibi cihazlar üzerinden usb bellek ile izlediğimde gene bu sorunlar gözükmüyordu. Eğer kullandığınız player'ın ayarlarında varsa "deinterlace" özelliğini açarsanız pc'de de sorunsuz izleyebilirsiniz.

-Kamerayı component kablo ile doğrudan tv'ye bağladım. Bu şekilde de sorunsuz izlenebiliyor.

-Gece çekimi pek öyle ahım şahım değil. Şahsen gece çekiminde gündüz gibi göstermesini de istemem. Gözle gördüğüme yakın olması yeterli. IRIS gibi ayarları sonuna kadar açtım. Buna rağmen gözümle gördüğümden biraz daha karanlık düşüyor. Kumlanma da yoğun miktarda var.

Birazdan bir tane gündüz çekimi bir tane de gece çekimi koymaya çalışacağım.

• hdc tm 700'ün kardeşi sayılır hdc sd 60 performans olarak idare eder fiyatına göre tabi, ürünü ve özelliklerini anlatan inceleme videosu hazırlayabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAVIC -- 6 Aralık 2010; 21:44:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVIC

hdc tm 700'ün kardeşi sayılır hdc sd 60 performans olarak idare eder fiyatına göre tabi, ürünü ve özelliklerini anlatan inceleme videosu hazırlayabilirsiniz..

Biraz daha kullanayım; ondan sonra neden olmasın. Kurcaladıkça yeni bir şeyler daha öğreniyorum. Örneğin: Gerçi konuda önceden bahsedilmişti ama, video kaydı sırasında fotoğraf çekebiliyor. Veya sn.de 50 kareye kadar fotoğraf çekimi yapabiliyor. Böylece kaçırmak istemediğiniz bir anı kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

Bu arada yeni video ekleyeceğim demiştim fakat adsl hatlarında bakım varmış. 2-3 saat internetsiz kaldım. Artık ileriki bir zamana kaldı...

• Örnek gece çekimi:

Bulutlu bir ikindi sonrası:

• Gece çekimi beklediğimden güzelmiş. videoları convert için kendi programı mı var. yoksa harici bir program mı kulanıyorsun. Birde video assist diye bi özelik varmış tm 700 de. convert işlemini kameranın kendisi pcden dah akısa zamanda yapıyormuş. Bu makine de de varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

Gece çekimi beklediğimden güzelmiş. videoları convert için kendi programı mı var. yoksa harici bir program mı kulanıyorsun. Birde video assist diye bi özelik varmış tm 700 de. convert işlemini kameranın kendisi pcden dah akısa zamanda yapıyormuş. Bu makine de de varmı acaba

Gece çekimi için aslında ayrıyeten bir tuş var. Adını şimdi unuttum. Eğer ona basarsan gündüz gibi aydınlık çekim yapabiliyor. Fakat sanırım kaydedebildiği sn.deki kare sayısı düşük olduğundan kesik kesik bir görüntü ortaya çıkıyor. Eğer sabit, kamera hareketi fazla olmadan nesne veya mekan çekilecekse ve gözün gördüğünden ötesi isteniyorsa o ayar kullanılabilir.

TM700'de olduğunu söylediğin özelliği ben şu ana kadar göremedim. İnsanlık hali farketmemişte olabilirim.

CD'sinden HD writer AE 2.0 diye bir yazılım çıkıyor. Gelişmiş bir program değil. Yaptığı ana iş, kameradaki görüntüyü pc'ye aktarmak. Kesme biçme işleri içinde bir bölümü var. Ayrıca sorun üzerine bir daha bakarken farkettim convert menüsü de var. Fakat sadece avchd'yi mpeg2'ye çeviriyor. Çevirim işlemi sırasında da bir ayar imkanı sunmuyor. Sadece çeviriyor.

Ben son iki videoyu hiç dönüştürmeden youtube'a yükledim. Kaydettiği gibi yani. Dönüştürdüyse youtube kendisi dönüştürmüştür. Fakat bir iki gündür convert işlemleri için programlar denedim. Bunlardan en aklıma yatanı, en fazla ayar seçeneği sunanı TmpGENC Xpress programı oldu. Aslında benim notebook yetersiz kalmasa dönüştürmeye de gerek kalmayacak. Elimdeki western, ps3 gibi cihazlar sorunsuz ham avchd videoları oynatabiliyorlar.

• Bu da yukarıda bahsettiğim "gece çekim modu" nda çekilmiş aynı yerin bu geceki görüntüsü. Dikkat ederseniz hızlı kamera hareketlerinde görüntü flulaşıyor. Bu yüzden kamerayı fazla hareket ettirmeden çekilecekse veya kendinden hareketli şeyler çekilmeyecekse gayet parlak bir gece çekimi sunuyor. Nerdeyse gece görüş dürbünü gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 7 Aralık 2010; 20:41:33 >

• oturduğunuz yer güzelmiş
  • Gerçekten salyalarım akarak takip ediyorum topiği. inşallah uygun bir fiyata ben de bulurum. Bu arada oturduğun site de güzelmiş. Parkı olması çocuklar için ayrı bir avantaj (park delisi bir kızım var da )

Gece çekim moduna gelince dediğin gibi hareketli çekimde pek iş görmez ancak eğer kumlanma vs. olmuyorsa çok güzel gece fotoğrafları çekilir diye düşünüyorum tabi tripodla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savelor

http://www.youtube.com/watch?v=tvx-TDUC3Ok

buda benim denemem

Sağolasın dostum. Güzel çekim...

@soldier

Biz de bebek bekliyoruz. İnşallah dediğin gibi parkın, bahçenin faydasını görürüz...

@B.C.G

Daha iyisi sizin olur inşallah dostum.

• ya acaba hem sony hdr cx 105 hemde panasonic sd60 kullanan bir arkadaş varmı var ise karşılaştırma yapabilirmi lütfen
  • hafıza kartına kayıt yapıyor sanırım bu cihaz hafıza kartının model farkı önemli oluyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.