Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cx115 zaten sony nin gerçek Full HD çekmeyen kameralarından görüntü kalitesi kötü.
  • Öncelikle bu konuyu açıp bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Teşekkürümün başka bir şekli de, hissemce bir açığı doldurmaya yardımcı olsun. Elde edilen görüntülerin dönüştürülmesi için tavsiye edebileceğim format dönüştürücü (Converter) programlar;

Giriş seviyesi: Çok karmaşık olmayan menü arayüzü ile; ImTOO AVCHD Converter ww.imtoo.com/avchd-converter.html

E.M. HD Video Converter ww.effectmatrix.com/hd-video-converter/index.htm

Orta Seviye : Yeni başlayanlar için biraz karışık gelebilir; Corel VideoStudio Pro X3 ww.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Product/1175714228541#tabview=tab0

Sorenson Squeeze 7 ww.sorensonmedia.com/video-encoding/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanaLSeyyaH -- 9 Şubat 2011; 22:39:06 >

• bu site size hangisinin daha iyi bir makine oldugu konusunda yardimci olur..bende sd60 dan yana kullandim tercihimi cekimleri gayet basarili..buyrun 2 kameranın karsılastırılmasi..350 - 322 puanla sd66 daha iyi cıkmıs..

http://camcorder-test.slashcam.com/compare-204455a6f70aeea4b7f9a774f2638ef8.html
  • 870 Tl ye sd 60 satınaldım...
    ilk izlenimlerim olumlu...
    1.050 TL ye TM 60 satılıyordu almadım ama içimde yanlış yaptığımı hissediyorum.

Değiştirme imkanım var
    sizce 180 TL fark vererek TM 60 alınırmı.
    sonuçta 16 gb dahili belleği var
    clas 10 16 gb bellekler ise 90 Tl civarında

hem küçük bir ihtimal ama ileride sd kart yuvası bir şekilde bozulurda dahili bellekle idare ederim diye düşünüyorum..

sizce değiştirmelimiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: F_B

870 Tl ye sd 60 satınaldım...

Değiştirme imkanım var

hem küçük bir ihtimal ama ileride sd kart yuvası bir şekilde bozulurda dahili bellekle idare ederim diye düşünüyorum..

sizce değiştirmelimiyim

Kendi adıma; Yorum yapamıyacağım. araştırma safhasındayım.

Siz nereden aldığınızı ve peşin-taksitli fiyat olup olmadığını söyleyerek belki bana yardımcı olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselim

quote:

Orijinalden alıntı: F_B

870 Tl ye sd 60 satınaldım...

Değiştirme imkanım var

sizce değiştirmelimiyim

Kendi adıma; Yorum yapamıyacağım. araştırma safhasındayım.

Siz nereden aldığınızı ve peşin-taksitli fiyat olup olmadığını söyleyerek belki bana yardımcı olabilirsiniz.

mediamarkt 10 taksit

• Arkadaşlar peki bu üründe harici mikrofon girişi ve kulaklık girişi var mı? Ben kısa film çekmek için bu makineyi düşünüyorumda. Kısa film için önerirmiydiniz?
  • harici mikrofon ve kulaklık girişi yok zaten bunlarda oldumu birde sensör değiştimi kameraların fiyatı bir anda 3 katına yani 3000 liralar seviyesine çıkıyor ancak bu kamerayı kısa film işinde rahatlıkla kullanabilirsiniz sözettiğiniz girişler olmamasına rağmen RGB renk uzayı,beyaz ayarı,diyfaram enstantane(IRIS ve SHUTTER) ayarları ve mikrofon kayıt hassasiyetinin ayarlanması gibi pek çok konuda manuel ayar imkanınız var bunların bile olmadığı kameralarla hatta iyice video çeken basit foto makinaları ile bile kısa film çekildiğini düşünürseniz(herşey ekipman da değil çekene de bağlı biraz) sizin için uygun fiyatlı bir alternatif.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

harici mikrofon ve kulaklık girişi yok zaten bunlarda oldumu birde sensör değiştimi kameraların fiyatı bir anda 3 katına yani 3000 liralar seviyesine çıkıyor ancak bu kamerayı kısa film işinde rahatlıkla kullanabilirsiniz sözettiğiniz girişler olmamasına rağmen RGB renk uzayı,beyaz ayarı,diyfaram enstantane(IRIS ve SHUTTER) ayarları ve mikrofon kayıt hassasiyetinin ayarlanması gibi pek çok konuda manuel ayar imkanınız var bunların bile olmadığı kameralarla hatta iyice video çeken basit foto makinaları ile bile kısa film çekildiğini düşünürseniz(herşey ekipman da değil çekene de bağlı biraz) sizin için uygun fiyatlı bir alternatif.

Haklısınız ben bayağıdır bir araştırma yapıyorum. Kısa film çekimi için kamera arayışındayım. Fakat bütçem kısıtlı. Maksimum 1500 tl verebilirim. Bu fiyat bile zorlar beni anlıcağınız. Öğrenciyim çünkü. Kısa film çekiminde biliyorsunuz ses çok önemli. Bu açıdan sormuştum. En azından kulaklık girişi olsaydı. Belki sesi ayarlayabilirdim. Elimde şuan JVC GZ-MG630 adlı model var. Fakat HD çekim yapmıyo o yüzden satmayı düşünüyorum. Daha iyi bir kamera alabilmek için. Bir süredir araştırma yapıyorum. İlk SLR makinelere göz attım. 2 üründe kararsızdım. Biri Canon EOS 550d diğeri ise FUJİFİLM FİNEPİX HS10. Fakat canonun bu modeli bayağı tuzlu ayrıca ona harici lens almazsan işini görmüyo. Fujinin bu modeli ise kısa film açısından bayağı donanımlıydı. Fakat onda da harici mik ve kulaklık girişi olmadığı için vazgeçtim. Ve forumdan bir arkadaş bana bu makinelerden ziyade kısa film çekimi açısından gayette uygun olan bu modeli önerdi. Yani panasonic sd60. Ben bu başlığı en başından beri okudum. Bayağı bilgiler sunmuşsunuz. Çok teşekkür ederim. Makineyi almaya tam karar verdim. Fakat harici mikrofon ve kulaklık girişi olmayışını öğrenince yine çekimser kaldım. Gündüz kalitesinin bayağı iyi olduğunu söylemişsiniz. Bu hoşuma gitti. Bir de ben özellikle montaj bakımından sorun yaşamak istemiyorum. Adobe Premiere, After Effects gibi programlarda çalışıyorum. Bu makine umarım beni bu programlarda hüsrana uğratmaz. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Veya başka bir makine öneriniz olursa buna çok ihtiyacım var. Özellikle kulaklık ve mik girişi olan bir makine önerebilirseniz. Ama anlatılanlara göre bu makine tam kısa film çekmek için dizayn edilmiş sanki. He bu arada benim çekimler çok aksiyon oluyo. Yani hızlı çekimler yapıyorum. Bunuda söylemem de fayda var diye düşündüm. Cevabınızı bekliyorum sabırsızlıkla. Teşekkürler şimdiden.

• Birde bir sorum daha olacak. Sizce Panasonic SD60 mı yoksa SLR bir fotoğraf makinesi olan FUJİFİLM FİNEPİX HS10 mu? Yalnızca video özelliği açısından soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcabuk

Birde bir sorum daha olacak. Sizce Panasonic SD60 mı yoksa SLR bir fotoğraf makinesi olan FUJİFİLM FİNEPİX HS10 mu? Yalnızca video özelliği açısından soruyorum.

video içinse sormaya bile gerek yok SD60.
  • Arkadaşalr bende bu makinadan almayı düşünüyorum ama ikinci el elinde olupta satmak isteyen olursa pm atsın bana
  • Bu kamera hangi ülke üretimi?

Bir de kayıt esnasında pause yapınca bir sonraki videoyu ayrı mı yapıyor yoksa bir öncekine ekliyor mu?

Kullanan arkadaşlar bilgilendirirse memnun olurum.
  • arkadaşlar bir sorum olacak.video kameralarla ilgili fazla bir bilgim yok.bu makine ile sanyo hd2000 arasında fark olarak neler var.hangisini almak daha mantıklıdır.teşekkürler.
  • SN burak çevik
    aksiyon filmi çekecekseniz sadece tripod üstünde değil eldede çekim yapacaksınız demektir bu durumda da titreşim önleyicisi olan bir kamera şart panasonicde hem foto makinleri hemde video kameralarda ki en etkili titreşim önleyiciye sahiptir.Bu kamerada mic ve kulaklık girişi yok ancak mesajınızda belirttiğiniz programları iyi kullanabiliyorsanız kameradan ayrı olarak kaydettiğiniz sesleri montaj imkanınnız var kısaca kısa film işinde rahatlıkla kullanabilirsinz.Siz forumda bakmayın milletin D-SLR ile kısa film hatta diziler çekiliyor dediğine bunları yapanlar aynı anda binlerce dolarlık lens ,filtre parasoley,ışık vb gibi ekipmanı bulunan insanlar ve parça parça sahne sahne çekimlerini zamana yayıp uzun sürede bitirebilecek insanlar.D-SLR lerde otomatik odak olmadığından çekimde 1 salise bile gözünüzü konudan ayırmayıp sürekli netleme bileziği ile sağ sol yapmak durumundasınız bu makinelerin odak sisteminden gövdesine kadar öncelik foto çekecek şekilde dizayn edilmiştir film çekiminde pratik değildir.Çekenler yukarda dediğim gibi ekipman zaman ve para sahibi insanlardır.

• SN burak çabuk bir nceki mesajımda nikinizi yanlış yazmışım kusura bakmayın Fuji HS 10 D-SLR bir makine değildir SLR-Like bir makinedir SD60 ın yanında esamesi bile okunmaz.
  • Sn Saymar
    Kamera orjinal Japon üretimi işçilik ve malzeme kalitesi mükemmele yakın,görünüm olarak piyasada bence en güzel kamera.Video yu duraklattığınızda sonraki ile ayrı ayrı iki video olarak kaydediyor.
  • Sn derseuzala
    iki kamera arasındaki en büyük titreşim önleyici sistem Panasonicde mükemmel iken Sanyoda etkisizdr.Pananın bir diğer avantajı zoom u biraz daha yüksek tir.

SAnyonun avantajları ise kullandığı kayıt formatı MP4 ün hemen her pc ve mobil aygıtta tanınması ve kolayca işlenme kopyalanma işlemleridir.Ayrıca foto kalitesi panadan yüksektir foto ayarlarıda çeşitlidir.
    Harici mikrofon vb ekipman lens bağlayabilisiniz ve ucuzdur.

Her iki makinanında gece çekimi piyasadaki en iyilerdendir.Dediğim gibi titreşim önleyicinin zayıf olması nedeniyle sanyoda çekim sırasında dikkatli olmanız gerekir en temel fark budur birde zoom.
  • teşekkür ederim doroşenko.birkaç sorum daha olacak.benim evde 72 ekran normal tüplü bir tv var.yalnız sonuçta ileride alacağım tv hd olacak.direkt tv ye bağlayarak görüntüleri izleyebilirmiyim.pana videoları hangi formatta kaydediyor ve dvd playerda yada pc de izlemek için hangi formatlara çevirmeliyim.hd 2000 in forum sayfasında bir arkadaş şöyle bir tabir kullanmış 1080i=540p diye.bu doğrumudur.1080i nin 1080p ye göre ne gibi bir farkı var.saygılarımla.
  • Sn dersuuzala
    ister sanyo ister pana farketmez kutusunda gelen kablolarla tüplü tv ye doğrudan bağlayıp izleyebilrisiniz ve tv hd olmamasına rağmen genede çok kaliteli görüntü alırsınız.Bende zaman zaman tüplü tv den izliyorum.

Pana görüntüleri sonyinin çoğu modelinde olduğu gibi AVCHD formatında kayıt ediyor bu format fazla yaygın değil.SAnyo ise dünyaca meşhur MP4 formatını kullnıyor ki bunun için dönüştürme falan yapmanıza gerek yok hemen her aygıt ve Pc de sorunsuz izlersiniz.Pana da Kendisi ile gelen cd ye kurduğunuz da çekimlerinizi Pcnizde izlersiniz.
    (çok eski değilse yani yakın yıllarda alınmış güncel bir pc ve notebook ise bu arada söyleyim netbookların çoğunda hd görüntü izleyemezseniz kaldırmaz)
    Dvd gibi başka aygıtlarda izlemek içinse zaten gelen cd de Mpeg'e (dvd formatı) çevirmek için program var.
    1080i kuzey amerikada 1080p avrupada kullanılan bir biçim.Tıpkı tv yayınında ABD de NTSC avrupada PAL kullanılması gibi.Çok hareketli görüntülerde 1080p nin biraz daha iyi olduğu söyleniyor ama ben şahsen böyle bir fark algılayamadım.BU 1080i ve 1080p olayı fazla kafaya takılacak bir fark değil.Sonuçta hem kameralar hem pcler ve hemde TV ve monitörler ikisinide destekliyor.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.