Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
1
Favori
51.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: NumanB

Arkadaşlar FZ18 ve FZ50 menüleri aynı yada benzer mi ?

Eğer öyle ise shutter speed nasıl ayarlanıyor ? Bulamadım

konu yanlış yerde neyse hemen hemen aynıdır menüler
    deklanşör sesini mi? soruyorsun....yoksa hızını mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 19 Şubat 2008; 18:32:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: naykose

quote:

Konu yanlış yerde mi ? Nerede olacaktı , otomobil bölümünde mi ? Kaldı ki ben konuda açmadım

Menüleri aynı sanırım , nasıl ayarlanıyor HIZI bilen var mı acaba ? ...

• quote:

quote:

quote:

Konu yanlış yerde mi ? Nerede olacaktı , otomobil bölümünde mi ? Kaldı ki ben konuda açmadım

Menüleri aynı sanırım , nasıl ayarlanıyor HIZI bilen var mı acaba ? ...

çook komiksin burası fz50 topiği git fz18 topiğine ya da genel panosonic topiğine sor ayrıca...
    neyse tartışmak gereksiz siz enstantane soruyorsunuz fz 50 de kadrandan oluyor fz 18 de aş. resimde....

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

• @naykose,
    Bizim Leica 10 adet grup halinde, 14 adet mercekden meydana geliyor. Bunlardan 3 adeti ASPH mercek(Yüzeysel) 1 adedi ise ED mercektir,
    ED Mercek [Extra Low Dispersion](Çok düşük dağılmalı ) : Özellikle telefoto objektifler için düzenlenmiş bu mercek, kromatik renk sapmalarının (Chromatic (Color) Aberration) en aza düşürülmesini sağlar. ED mercek sayesinde çok daha keskin ve temiz fotoğraflar elde edilir.
    Bizim FZ50 ve bu grup objektifin kullanıldığı diğer modellerin tartışılmaz objektif üstünlüğü bu 2 tip mercek sayesindedir ki bir türlü fiyatın aşağı düşmeme nedenlerinin en önemlisidir.
    Madem bu kadar detaya indik bu objektif nasıl bir yapıya sahip onu da arşivimden aktarayım.

quote:

evet fz 50 biraz kırmızı , kahve yoğunluğunda....
    arkanın flu ve ön tarfın net olması konusunda da objektiflerin farklı yapıda çalıştığını bende kabul ediyorum
    özellikle fz50 ile 350d kıt lensi karşılaştırdığımda farketmiştim.... Ama bu durum zoom objektiflerde ve bizim leikadaki objektif ler tamamen farklı tabiki...Bizim leika 12 elementli miydi tam hatırlayamadım...

• bipekkan çoook açıklayıcı oldu görsel resim de ii oldu teşekkürler ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 19 Şubat 2008; 23:08:23 >
  • @ naykose

Sanırım bazı sıkıntıların mevcut ( İstersen detaylı yazarım PM de ) .

Neyse cevap için teşekkürler ...
  • quote:

çook komiksin burası fz50 topiği git fz18 topiğine ya da genel panosonic topiğine sor ayrıca...

Yine Panosonic... Başlıkta da önce yanlıştı...
  • quote:

@ naykose

Sanırım bazı sıkıntıların mevcut ( İstersen detaylı yazarım PM de ) .

Neyse cevap için teşekkürler ...

önemli deil de,
    bu tip itamlar ya ne kadar gereksiz.... ayrıca cevaplamamazlık yapmadıkta....biraz arştırsaydınız diğer topikte bulurdunuz...
    burayı kirletmenin manası da yok neymiş sıkıntılarım çook merak ettim şimdi yaz pm den o zaman....

• bu akşam eve gelirken dolunayı gördüm ..şimdi yine herzamanki halimle 2 farklı soru sorayım...
    1- dolunayı çekmek için bana birkaç değer versenizde bir iki deneme yapsam(iso -f - pozlama süresi vs ) ...

a- dolunay ilk çıktığında hava kararmamış gökyüzünün maviliği hala net iken dolunay daha bir belli ve büyük duruyor bir bunun için
    b-birde hava artık iyice kararıp ay yükseldikten sonra gece karanlığında fazlayısa parlak oluyor

2- bu daha basit ..haliç üzerinde unkapanı köprüsünde akşam ışıklar yandıktan sonra oluşan şöyle bir manzara var ...kahramanımız yenicami yanında rüstempaşa sol üstte heybetli süleymaniye ve sağ arkada daha sönük ayasofya (bunlar sarı ışıkla aydınlatılmış) önde haliçin içinde bir fiskıye var ve buda sarı ışıkla (sanıyorum) aydınlatılıyor ...ve etrafta bir sürü sokak bina aydınlatması ufak ufak
    a- gece sarı ışıkla aydınlatılmış bir tarihi bina çekmek için bir değer bilgi ve bunu yukardaki senaryoya uygulamak istiyorum...ön fonda bolca haliç görüntüsü olabilir yani deniz/su

bu isteklerim benim gibi emekleyen biri için zor olduğunun farkındayım ama denemek en azından kolay ...
    bir tripod a ihtiyacım olacağını biliyorum ya ucuz yollu birşey alacağım yada bi arkadaştan isterim varsa kimsede...

• istanbuli Bu yıl gerçekleşecek iki ay tutulmasından ilki bu gece meydana gelecek...
    saat 02:36 da başlıycak topik aştım ayrıca bi tripod bul hemen hemen her değeri denemen daha ii ...
    bi değer söyliyim makinayı (M) manuel moda getir diyaframıda f11 e getir (f8 de olabilir bunda da canlı çıkıyor)asa(ıso) yu da 100 gibi düşük bi değer tut enstantene 1/100 1/200 olabilir...optik zum yap ama dijitale girme netliği son derece ii yap yada manuel de yapabilirsin....

Kraterlerin gorunmesini istiyorsaniz ilk dordun ya da son dordun evresinde cekin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 20 Şubat 2008; 23:19:41 >

•  PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı
  • adigehalil sibirya husksi deil mi o?kare güzel ama gözleri mavi olanları daha çook seviyorum arkadaşımın vardı adı ulya , kimiside hülya avşarın gözlerine benziyor die hülya derlerdi ne sinir olurdum...
  • cinsi nedir bilmiyorum. köpeklerden anlamam. komşunun bahçesinde duruyordu. iyide poz veriyordu; bende çektim...
  • ayaküstü denemeler bile benim açımdan başarılı geçti ...1/200 1/100 hiç aklıma gelmezdi ..gece, daha uzun zaman daha uzun zaman gibi bir yankı vardı kafamda...şu an çok yukarda ve parlaktı ...
    sadece crop küçültme yapılmadı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbuli -- 21 Şubat 2008; 1:29:29 >

• istanbuli 89 mm odak f/8 1/100 ıso 100 ii seçim olmuş tebrikler...
    uzun pozlamalarınızı ay fotolarında deil de gece manzaralarında kullanın...
    1/100 detay için....
  • quote:

istanbuli 89 mm odak f/8 1/100 ıso 100 ii seçim olmuş tebrikler...
    1/100 detay için....

sayenizde muhterem! fotoğrafı çeken siz sayılırsınız ...2. seri denemem daha oldu ancak atamadım pc ye henüz.
    bugun iş olmasaydı kesin beklerdim evin arka pencerisinden görüş açısındaydı sanırım sağ tarafında uzakta net şekilde belli olanlar mars ve venus tü...

• quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

quote:

istanbuli 89 mm odak f/8 1/100 ıso 100 ii seçim olmuş tebrikler...
    1/100 detay için....

sayenizde muhterem! fotoğrafı çeken siz sayılırsınız ...2. seri denemem daha oldu ancak atamadım pc ye henüz.
    bugun iş olmasaydı kesin beklerdim evin arka pencerisinden görüş açısındaydı sanırım sağ tarafında uzakta net şekilde belli olanlar mars ve venus tü...

ne demek muhterem biz tüyo verdik sadece, foto sizindir...ya bisey sorcam muhterem demenizin altında bir afyonlu olabilirmisiz nickname dekiyse tamam, bizim afyonda da öle derler de o yüzden sordum.....
    Ha bi de topiğin canlı kalması açısından ve bilgilendirme açısından,
    orjinalinide biyere yükleyip koyarsanız bazı arkadaşlarda faydalınacaklardır eminim....
    contrast
    sharpness
    saturation
    noise reduktion
    bir de merering ölçüm modunuda yazarsanız( muhtemelen ortalama ya da çokludur ) çok iyi olur...
    ben de bi ay foto arşivimden koyucaktım buda güzel oldu LEİKA lensin farkını umarım diyerleri de anlamışlardır artık....
    IşIğInIz BoL oLsUn....

• @istanbuli,
    Bence çok başarılı olmuşsunuz tebrikler. Orjinal boyutları ile rapide yüklemeniz mümkün mü?
    quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli
    ayaküstü denemeler bile benim açımdan başarılı geçti ...1/200 1/100 hiç aklıma gelmezdi ..gece, daha uzun zaman daha uzun zaman gibi bir yankı vardı kafamda...şu an çok yukarda ve parlaktı ...
    sadece crop küçültme yapılmadı ...
  • contrast std
    sharpness std
    saturation std
    noise reduktion low
    metering mode (.) olan
    white balance auto

zaten m moduna geçince buraları değiştirmek pekte aklıma geldi büyük ihtimalle standart gelmiştir ...bir ara auto bracket denedim hızlı çekiyor diye ama o kadar faydası olmadı sanırım...net olmayanları sildikten sonra 10 tane kadar kaldı onları rapite atarım zaten hesabım var uzun bir süre silinmez ...ama manuel netlik tavsiyesinizide denemek istedim fakat netleştirebileceğim bir referans noktası bulamadım ..ay çok parlak görünüyor ve netlik halkası değişimlerini göremiyorsunuz bende halkayı biraz cevirip fotoğraf cek biraz cevirip fatoğraf çek şeklinde denedim...

muhterem kelimesi birönceki çalıştığım yerde arkadaşlar arası ağzımıza takılmış bir kelime idi o yüzden afyon lu değilim samsun luyum ama oturduğum ve doyduğum yer istanbul...

belki 2 yıldır ne zaman bir dolunay görsem fotoğrafını çekme arzum diğer tüm herşeyin fotoğrafını çekmekten daha fazla ...hatta bir kere adigehalil bir ay fotosu koymuştuda işte bu makina böyle fotoğraf çekiyorsa almam lazım demiştim içimden ...

http://rapitshare.com/files/93745636/ay.rar t harfini d ile değiştiriniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbuli -- 8 Mart 2008; 1:51:48 >

• bu gece bende biraz ay çekimi yaptım. exif üzerinde...
    office picture manager ile crop'landı, ışık azaltıldı ve karşıtlık arttırıldı...:

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.